Keravan Anttilan Logistiikkakeskuksesta

Näin Keravalla

Keravan Anttilan Logistiikkakeskuksesta 18 –vuotiaalle kesätyöläiselle potkut kuuden työvuoron jälkeen.

Tiedän tapauksen, jossa 18-vuotias opiskelija meni kesäkuun 2012 alussa kesätöihin 2 kk. määräajaksi Keravan Anttilan Logistiikkakeskukseen varastotöihin. Seitsemännen työvuoron alussa ilmoitettiin, että työt on loppu. Koeaikapurku. Työnjohto, eikä edes henkilöstöpäällikkö suostu kertomaan mikä tähän oli syynä. Ainut vastaus ja perustelu, joka lopulta annettiin henkilöstöpäälliköltä; Yhdellä sanalla Soveltumaton! Vaikka todellista syytä vaadittiin kerrottavaksi, niin ei sanottu. Soveltumaton.
Kuuden työvuoron aikana kukaan ei ollut moittinut työtekoa tai kertonut, mitä olisi tehty väärin. Asiasta ei kerrottu edes talon luottamusmiehelle.
Näinkö työnantajalla on oikeus toimia ja turvautua siihen, että ei se opiskelija kuitenkaan kyseenalaista tai riitauta asiaa oikeudessa. Näinhän työnantaja voi toimia myös, kun henkilöstöä on liikaa. Tuota ei tietenkään voi sanoa ääneen, koska oikeuskäytännön mukaan se on tuomittavaa.
Herää kysymys, miksi ei voi kertoa todellisia syitä. Vai eikö niitä uskalleta kertoa. Jos jotain tekee huonosti, niin siitä pitää antaa palaute, jotta tilanteen voi korjata. Tietenkin, jos syytä ei voi kertoa, niin onhan se parempi olla vain hiljaa ja turvautua sanaa Soveltumaton.
Koeaikapurkuhan on tarkoitettu siihen, jos työntekijä ei suoriudu työtehtävässä objektiivisesti katsoen riittävän hyvin, niin työsuhde voidaan helposti purkaa. Työntekijälle kuitenkin pitää olla mahdollisuus edes korjata työntekoa. Ajatelkaa miten 18-vuotias voi tietää tehneensä jotain huonosti tai väärän, jos hänelle ei kukaan siitä kerro mitään. Ensimmäinen palaute; avaimet tänne.
Työlain mukaan työntekijällä pitää olla mahdollisuus avustajan käyttöön ennen työsuhteen purkua. Lisäksi vaadittaessa pitää antaa perusteltu vastaus työsuhteen purkamiseen johtaneista syistä. Nämähän ovat vain sanahelinää nykyään.
Nuoret olkaa tarkkoina minkälaisen yrityksen palvelukseen haluatte kesätöihin. Kehotan myös liittymään ko. yrityksen toimialalla toimivan ammattiliiton jäseneksi heti ensimmäisenä työpäivänänne, koska silloin olette paremmin turvassa epämääräisiltä ulosheitoilta. Jäsenmaksut ovat vain prosentin paikkeilla.
Huonosti valittu kesätyöpaikka voi tarkoittaa sitä, että olet koko kesän lomalla, vaikka sinulla olisi ollut toinenkin työpaikka, jota et ottanut vastaan.

Tosin olemmehan saaneet lukea uutisista, että Anttilassa aloitetaan henkilöstön vähentämisneuvottelut.
Aloitan keskustelun. Onko vastaavaa tapahtunut muillekin Keravalla?

Näin Keravalla.

2

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hbyjj

      Koeaika purkuun ei tarvita syytä.

    • Eetu

      Se on harhakäsitys, että syytä ei tarvitse ilmoittaa. Työnantajat
      jakelee tätä käsitystä. Oikeudessa ne on keksittävä viimeistään.

      PURKAMINEN KOEAJAN PERUSTEELLA
      Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa. Työsopimusta ei saa kuitenkaan purkaa Työsopimuslain 2 luvun 2 §:n 1 momentissa tarkoitetuilla tai muutoinkaan koeajan tarkoitukseen nähden epäasiallisilla perusteilla. Epäasiallisia perusteita on Työsopimuslain 2 luvun 2§ mukaan syrjintään tai tasapuoliseen kohteluun liittyvät tekijät.

      Ennen työsuhteen päättämistä työntekijälle on varattava tilaisuus kertoa oma näkemyksensä työsuhteen päättämisen syystä. Työntekijällä on oikeus käyttää avustajaa.

      SYYN ILMOITTAMINEN
      työnantajan on työntekijän pyynnöstä viivytyksettä ilmoitettava tälle kirjallisesti työsopimuksen päättymispäivämäärä sekä ne hänen tiedossaan olevat purkamisen syyt, joiden perusteella työsopimus on päätetty (TSL 9:5).

      Tällaista sanoo Työsopimuslaki, jos sitä noudatetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3554
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3269
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2408
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe