Gilillä matkanneet huom!

esiintyykömalariaa??

Hei kaikki te, jotka olette olleet matkalla gilien saarilla Balilta käytynä. Onko teillä ollut malarianestolääkitystä? Tarvitaavko näillä kolmella gilin saarilla malarianestolääkitystä, esiintyykö siellä malariaa?
Saarethan ovat melko lähellä Lombokia, jossa malarian riski on suuri ja siellä jos reissaa niin tarvitsee malarialääkityksen, mutta jos taas matkustaa balilla niin siellä ei tarvitse malarialääkitystä.
Joten, kertokaa teidän omista toimintatavoistanne, mitä teitte, otitteko lääkettä vai ette, missä reissasitte ja kuinka kauan? :))

12

745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      En ottanut, GIli Trawanganilla 3vrk pari vuotta sitten

    • eitarvii

      ennn nähny vissii yhtää itikkaa koko saarella

    • malarialääkitys

      Heips, ja terveiset Gileiltä, tänään palattiin reissusta. Oltiin 3 vrk Gili Trawanganilla ja meillä oli malariaestolääkitys kun lääkäri suositteli. Itikoita taidettiin nähdä kanssa muutamia. Balilla tosiaan ei tarvitse vaikka siellä itikka määrä oli ihan toista.

      • sinne 2kk matkataaan

        Mulle sanoi matkaopas joka touhuaa siellä jatkuvasti,ettei tarvii jos vain kulkee lombokin kautta.samaa kait lääkintäviranomaiset! ja eikös nää itikat tule esille enemmänkin illalla ja pimeällä jolloin jalat kannattaa suojata kunnolla vaatteilla,kun käsitykseni mukaan eivät pistä vaatteiden läpi! nämä itikat eivät inise.


    • tietsikka1789

      Kyllä malarianestolääkkeet tulee olla Gileillä. Kts. vaikka WHO tms sivusto. Voipi käydä köpelösti matkavakuutuksen kanssa, jos ei malarianestolääkkeitä syö.

    • Khayr
    • fgg

      Tetrasykliinit löytyy sieltäkin, jos malaria iskee. Malarian estolääkitys antaa loppujen lopuksi aika pienen suojan. itse 8vrk Gili Ayrilla. Ja miettikää paikallisia: mitä luulette, syövätkö malarian estoa koko ikänsä? tiedostavat kuitenkin sairauden, joten hoitokeinot löytyy varmasti. Kok. 6kk ympäri Indonesiaa. Ilman estolääkitystä. Olinko vaan onnekas, ken tietää. Enemmän lääkitystä tarvii Kalimantanilla ja Papualla, noihin en valitettavasti itse ole vielä päässyt tutustumaan.

      • 7890+5jk

        eikös niillä paikallisilla oo immuniteetti tähän sairauteen?


    • täällä asuva

      Ei ole Immuniteettia. Lähinnä Afrikassa on jokunen osa väestöstä joilla punasoloissa mutaatio (joka estää malarian kiinnittymisen tms)
      Itse asun näillä kulmilla enkä syö estolääkitystä, eivät myöskään paikalliset. Toki malariaan sairastuu ja täällä vuosia jo piiiitkään useita useita asunut työkaverini on sen saanut kaksi kertaa, sekä dengue kuumeen kolmesti. Mutta harvoin ovat hengenvaarallisia. Malarialääkitys ei muuten suojaa kuin n. 70% keisseistä eli malarian voi saada lääkityksestä huolimatta. Dengue kuumeeseen ei ole lääkitystä. Hyttysmyrkkyä kannattaa käyttää, suojaavaa vaatetusta ja nukkua hyttysverhon alla. Sillä pääsee pitkälle.

    • Dengue

      Törmäsin Kutalla suomalaisiin, joista yksi oli saanut lavantaudin Gileillä. Itse en syönyt malarian estolääkkeitä Balilla / Gileillä. Dengue on varmaan koko Balilla ja muuallakin Aasissa huomattavasti suurempi riski kun malaria. Kannattaa siis suojautua moskiitoilta, vaikka niitä ei ihan kauheasti näkyisikään. Dengue on tosi ikävä, eikä siihen tule immuniteettia, vaan uudet tartunnat yleensä pahempia ja vaarallisempia kun ekalla kerralla. Yleisesti ottaen Aasiassa suositellaan mielestäni perusrokoitteiden lisäksi muita /malarialääkitystä, jos viipyy pidempään tai majailee todella maaseudulla /viidakon keskellä. Kun lähdin puoleksi vuodeksi Intiaan, otin aika läjän piikkejä, lavantautikapselin ja söin malarian estolääkkeitä. Ei se sairastelua silti estänyt, mutta mitään vakavampaa ei tarttunut mukaan kotiin asti.

      • I LOVE BALI

        Ollaan reissattu Balilla, Lombokissa, Sulawedessä eikä olla koskaan syöty mitään estolääkitystä. Ei ole meihin siellä taudit iskeneet. Ehkä ollut vaan hyvää tuuria. Syöty joka paikassa ja kaikista kärryistä paikallisia ruokia. Ei ole ollut edes vatsavaivoja kertaakaan ei myöskään Lombokissa missä asuimme viikon. Ja Balilla käyty 8-kertaa vaivoitta... Toivottavasti edelleenkin. Nimi. I LOVE BALI!!!


    • lpl66

      Me syötiin kyllä koko perhe kuuri. Eipä päästy tietämään että oliko tarpeen vai ei. Mutta mietin että jos olisi sairastuttu, olisinko sitten katunut. Muita ongelmia sen kanssa ei ollut muuta kuin ostohinta. Syötiin Malarone-niminen kuuri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      30
      1929
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1281
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1159
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1095
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1041
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      10
      980
    Aihe