Kokemuksia Novartin / YIT:n kaappien kaatumisesta?

Vikakäyttäjä?

Meillä kaatui - kirjaimellisesti - lastenhuoneessa YIT:n asentama Novartin vaatekaapin ovi suoraan eteenpäin lattialle. Onneksi lapset olivat toisessa huoneessa, muuten olisi tullut pahaa jälkeä.

Kaapin ovi oli irronnut siten, että ylimmästä kiinnikkeestä oli kaatuessa irronneet ruuvit (jäi oveen), keskimmäinen repi palan seinää ja kiinnike jäi oveen, alin kiinnike jäi seinään oven kaatuessa. Aika kumma juttu, kun mitään keskimääräistä kovempaa käyttöä ei varmuudella ole ollut ja kaappia ovat aukoneet ja sulkeneet käytännössä vain me vanhemmat. Jos vaatekaapin ovi ei tällaista kestä kaatumatta, on aika moni kovemmassa käytössä oleva ovi kovin potentiaalinen riski.

Sain taivuttelujen jälkeen YIT:n rakennusmestarin paikalle (ensin väitti ettei halua tulla kun vika on kuitenkin käyttäjissä), mutta hän luonnollisesti katsoi, että ovessa on roikuttu tai sitä on taivutettu "yli". Tästä kuulemma oli todisteena se, että kiinnityksen etupuolella oli enemmän painaumaa kuin takapuolella. Yritin selittää, että varmasti näin on heti ensimmäisen kaapinoven avaamisen jälkeen, ja ainakin kun on kaatunut suoraan eteenpäin. Sitä paitsi mielestäni painauma kiinnikkeen etupuolella on todella pientä. Rakennusmestari oli (ainakin omien sanojensa mukaan) lähettänyt ottamansa kuvat Novartille, jossa oli oltu samaa mieltä siitä, että vian on pakko olla käyttäjässä.

Eli: onko jollakin muulla vastaavia kokemuksia Novartin kaapeista? Tekisi todella mieli viedä tätä asiaa eteenpäin, mutta sitä varten olisi hyvä tietää, jos muilla on samantyyppisiä kokemuksia. Ja pitää kai varoittaa: olkaa hyvin varovaisia Novartin kaappien kanssa ja älkää ainakaan antako lasten leikkiä kaatumissäteellä.

Muutto oli 2008 eli hieman yli 4 vuotta pysyi paikallaan.

2

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • h30

      Kiintokalusteet on yleensä kiinnitetty seinään ruuveilla eli ne eivät ole ns. vapaasti seisovia mutta kummassakaan tapauksessa ne eivät kaadu "itsestään" ellei ne jostain ihme syystä sattuisi romahtamaan kasaan. Katso onko kaapit kiinnitetty seinään ja lähde viemään asiaa sen perusteella eteenpäin.

    • Anonyymi

      Oli pelkästä ovesta kysymys,jos on jo 4v pysynyt niin silloin on syy käyttäjässä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe