Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Grüsse aus Berlin !

Hildegard H.

Olin juuri 4 päivää Berliinissä ja ajattelin kertoa hieman kokemuksistani.

Finnairin lento Tegelin kentälle, josta ostin Berlin Welcome Cardin 5 päiväksi, EUR 30,90 (alue AB). Sillä voi matkustaa bussissa, metrossa, S-Bahnilla ja saa alennusta mm. kiertoajeluista ym. Bussi TXL toi nopeasti lähelle hotelliani Arte Luise Kunsthotellia. Hotelli sijaitsee n. 1 km Hauptbahnhofilta ja lähimmät metroasemat ovat Brandenburger Tor ja Friedrichstrasse, joille matkaa ehkä hieman vajaa 1 km. Hotelli sinänsä on oma lukunsa, sen kaikki huoneet ovat eri taiteijoiden sisustamia ja tykkäsin kovasti omastani. Huone oli siisti ja iso, itse asiassa sain 2 hengen huoneen vaikka olin yksin. Hinta EUR89,-/yö, aamiainen ei kuulunut hintaan. Miinuspuoli oli, että osaan huoneista (esim. omaani) ei päässy hissillä ja että S-Bahn-rata menee ihan hotellin vieressä. Melu kuului kyllä huoneeseen, mutta nukuin silti yöni ihan hyvin (ja talo tarjosi korvatulpatkin).

Ensin kiertoajelu, sen voi tehdä myös Spree-joella laivalla, saa peruskuvan kaupungista ja 'tärkeimmät' nähtävyydet tsekattua päällisin puolin. Museot jätin väliin, kolusin lähinnä eri kaupunginosia. Suosittelen mm. Nikolaivierteliä, Hackescher Marktia (jossa Hackescher Höfe sisäpihat, joissa putiikkeja), Oranienburger Strassea, jolla mm. Kunsthaus Tacheles (jos tykkää vähän rujommasta taiteesta) ja illan tullen kapakka toisensa vieressä (ja ns. iloisia tyttöjä asiakkaita etsimässä). Varsinaista yöelämää en viettänyt, joten siitä en osaa sanoa, mutta kirjo on varmaan suuri. Kabaree/varietee/show ym. esityksiä ei esim. Friedrichstadtpalastissa ollut, olivat vissiin vielä kesälomilla. Oopperat ja teatterit paljolti vielä samoin.

Ostoksista: KaDeWe on kaaosmainen paikka, varsinkin kehuttu ruokaosasto, sinne eksyy = en pitänyt. Tavarataivaasta pitäville varmaan kiva. Galeries Lafaytte oli pettymys: pieni ja jotenkin vaikea. Kaufhof Alexanderplatzilla mielestäni hyvä, oli rauhallista ja valikoimaa (ainakin naistenosastolla) kuitenkin riittävästi, suosikkini tavarataloista. Karstadkin menetteli.
Parhaat kauppakadut Kurfürstendamm ja Friedrichstrasse, mutta erikoisempaa etsiville sitten ihan muut kaupunginosat. mm. Friedrichschain, Prenzlauer Berg (en ehtinyt valitettavasti itse tsekata), joissa löytynee enemmän pikkuputiikkeja ja yksilöllisyyttä.

Strasse des 17. Juni kirpputori oli pettymys, kovasti hehkutettu, mutta mielestäni aika vähän myyjiä, myynnissä vanhaa tavaraa ja uutta designia.

Luottokortti (Visa) kelpasi tavarataloissa, mutta ei esim. kaikissa ravintoloissa. Käteistä siis mukaan jonkin verran.

Ihmiset ovat tosi ystävällisiä ja palvelu pelaa. Tylsä todeta taas kerran, että suomalaisilla olisi kovasti oppimista mitä tulee palveluhalukkuuteen ja -asenteeseen. Ruokaravintoloita en osaa suositella, menin mihin sattuu ja valitettavasti ei aina ollut kovinkaan kummoista. Hintataso ehkä hieman suomalaisen alle. Jäin miettimään, että ne kuuluisat Kneipet ovat sitten varmaan muissa kuin Mitten kaupunginosassa, kun en sellaisiin juuri törmännyt. Terassit olivat kuitenkin vielä auki ja niissä oli kiva istuskella joen rannalla.

Vielä jäi paljon näkemättä, uusi matka siis tiedossa. Olen kyllä ollut Berliinissä aiemmin parikin kertaa, 1. kerran silloin, kun se oli vielä jaettu kaupunki, jäi mieleen hiljaisuus itäpuolella eli ei ihmisiä eikä autoja paljonkaan. No nyt kyllä on molempia ja paljon muuta !

6

555

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hildegard H.

      Ja piti vielä sanoa, että Tegelin kentällä ovat kaupat ENNEN turvatarkastusta, jos sieltä haluaa vielä jotain ostella. Kauppoja ei ole kovinkaan montaa joten tuliaiset kannattaa kyllä ostaa kaupungilta. Turvatarkastuksen jälkeen on yksi hikinen 'duty free'-kauppa, jonka valikoima on hyvin rajattu, sekä ravintolapuolella vain nakkikioski, josta taisi saada hot dogin ja ehkä kahvin ja pullan, siinä kaikki.

      • Palotarkastus

        Kaikki muuttuu, kunhan saavat sen uuden kentän auki, ehkä ensi vuonna...


      • kaikkea löytyy

        jos lentää air-berlinillä niin turvatarkastuksen jälkeen on ihan hyvä tax-free kauppa ja tilaakin löytyy...kneipet sijaitsevat ihan muualla kuin "turisti keskuksissa", pitää poiketa vähän sivummalle :)


      • gross2
        kaikkea löytyy kirjoitti:

        jos lentää air-berlinillä niin turvatarkastuksen jälkeen on ihan hyvä tax-free kauppa ja tilaakin löytyy...kneipet sijaitsevat ihan muualla kuin "turisti keskuksissa", pitää poiketa vähän sivummalle :)

        Joo, ja kun tulimme Tegeliin tukholmasta pidin laukkubaanoja niin pieninä että menimme turva-alueelta pois. Takaisin ei ollut pääsyä, siis jouduimme käveleen erääseen parakintapaiseen tullikonttoriin jossa muutamat muut onnettomat odottelivat laukkujaan.
        No, meni jokseenkin joustavasti koska me pohjoismaalaiset saimme heti laukkumme eikä niitä sen kummemmin koluttu.
        Taxikyyti oli tosi halpaa vain noin 14 euroa ja kokemus sekin. Olen melko hyvä ajaja tukholman liikenteessä mutta kyllä pelotti se autolento, no perille tultiin.
        sanovat että itä-berliinissä on halvempaa kaikin puolin, me asuimme lähellä Kant Strassea ja ylimmässä kerroksessa. Jos olis ollut vähääkään suissaid mielessä niin siitä vaan, nimittäin ei kun katolle ja alas ei mitään turva-aitoja.


    • lippa

      Kneipet löytyy sieltä, missä asutaankin. Ei siis kaupungin keskustoista. Kaufhof ja Karstad ovat kohtulluullisen hyviä lounaspaikkoja ja edullisia. Punnitusateria maksaa noin 17 euroa kilo ja on maukas.

    • Berliiniläinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      77
      1438
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 51
      1222
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe