Moottorisaha jutusteluu.

Kotitarvikesahuri

No niin onko kellään Moottorisaha Ryobi RCS3535CB Kodin terras 179e
Eipä olis kallis toine vaihtoehto husqvarna 135. Mut se on jo 259e
Käyttö ei kuiteskaan ole mulla kun satunaist sahailuu. No nyt vähä enempi ja partner 351 ja sillä olen nyt tuulenkaatamia puita silpunnut,
no aluks men hermot, uus terä ja ei vaan meinannut katketa. Nyt mennyt paremmin oppi ikä kaikki, no vähän tuntuu lelult tuo saha ja voimanpuute rasittaa. No täytyy myöntää että että pari päivää urakalla sahanut puita on alkanut tuntua tuo 351 aika hyvält peliltä. Polttoainetta vaan saa olla tankkaamas koko aijan, tuntuu että vartin välein tankki tyhjä ja samal tahdil menee öljyäki. No tiedän että jos pistäisin vähä enempi euroi likoon niin sais kunnon pelin mut euroi ei ole ylenmäärin, joten kokemuksii jos jolla kulla olis tuost Ryobi moottorisahasta kestääkö se vai ei eipä merkkinä ainaskaan pitäis olla huono.

15

2579

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sahajutska

   Valitettavasti myös moottori- ja raivaussahoissa vanha totuus pitää paikkansa eli hyvä ja halpa eivät koskaan kohtaa tosiaan. Ryobi ja Partner painii siinä sarjassa missä halvalla ei saa hyvää ... valitettavasti.

   • metsur

    Joo, samaa mieltä. Voiman puutetta ja pienihampainen teräketju. Osta kunnon saha niin se kestää pienellä huollolla isältä pojalle. Nuo ryobit yms hajoaa nopeasti ja vaikeita korjattavia.


  • yu6j

   Mikäs olis hyvä sähkömoottorisaha? Sellainen joka olis aika halpa..

   • Ostin--

    Robbarista tarjouksena (n.60€) TechGardenin ja värkkäsin siitä klapisirkkelin. Nyt noin 40 mottia sahailtu ja takuuta vielä toista vuotta jäjellä joten ei suurta pääomakustannusta noille puille ole tullut.

    Entisenä ammattimetsurina pidin noita sähkösahoja enempikin leluina mutta jouduin korjaamaan käsitystäni. Tehoa sahasta löytyy n 2KW ja ketjunopeuskin on 13 metriä joten katkeaa kyllä paksumpikin pölli ihan siedettävässä ajassa


  • sillälaalla

   Ryobi ja Homelite on samat sahat.....

  • rubia pyllyssä

   Ei mitään järkiä ostaa jotakin muovihomeliten sohloa siwan puutarhaosastolta, kun "oikeat" sahat kestää pienessä käytössä sen sata vuotta. Mitä nyt ehkä bensaletku hapertuu kerran 30 vuodessa. Ennekun on omena- ja hellapuita sahatta edes 500 kiintoa, voipi olla melkone nääveli nenän alla.

  • tavansahuri

   Näissä saha hommissakin näyttää monen kohdalla toteutuvan se kauppiaiden toivoma kahteen kertaan ostamisen sääntö,elikkä?

   Tulee sahan tarve ,ajatellaan aluksi etten tarvitse kummoista "pikkusahuille",niimpä mennään kaupoille etsitään se hyvä ja halpa jolla intoa puhkuen lähdetään sitten suorittamaan niitä "pikkusahauksia".Muutaman tankkauskerran jälkeen saha alkaa oikutella milloin ei toimi tyhjäkäynti milloin ei käynnisty milloin ei saa teränvoitelua milloin ei toimi mikäkin!
   Kaiken kaikkiaan homma takkuaa ja mukavassa puuhastelussa alkaa karkailla kirosanoja,eli homma äityy vitutuksen puolelle?
   Ehkä tulee kerran pari käytyä "uuden"sahan kanssa huoltomiehen luona joka ei löydä sahasta varsinaista vikaa säätämällä saa kenties sahan toimimaan miten kuten kunnes taas.....
   Tuossa vaiheessa moni kypsyy hiekkalaatikko sahaan ja marssii ammattisahoja myyvään liikkeeseen ja osta vihdoin kunnon sahan ja maksaa sahastaan myös asianmukaisen hinnan saaden sahalle asianmukaisen takuun ja osaavan huollon tarvittaessa.
   Jättäkää suosiolla se harjoituskappale(halpisversio)ostamatta ja sijoittakaa sekin raha kunnon sahaan!
   Omalla kohdalla ongelmat loppuivat siihenpaikkaan kun menin ja ostin stihlin raivaus ja m-sahan yhtäaikaa ,eikä ole tarvinnut katua,eikä sahahuolien takia ole tarvinnut työmaalta poistua keskenpäivän!

  • kitupiikki,

   Meille miehille tuo kahteenkertaan ostaminen lienee enemmän sääntö kuin poikkeus,omalla kohdalla tuo sääntö on ikävä kyllä käynyt toteen aika montakertaa!
   Iän myötä ehkä hieman on tullut asiassa viisastuttua vaikka vieläkin joskus tulee mieleen hintavertailua tehdessä, jospa sittenkin.......vähäinen käyttö......halpa hinta....yms.yms.

  • rannik

   Minulla on ja ja hajosi eikä voida korjata nyt tappelen Bauhausin kanssa korvauksista vaikka takuu on vielä jäljellä lähes 2 vuotta. Sahasssa on jatkuvasti kiristettu ruuveja ja pakoputkisto korjattu tai uusittu kun putosi sahattaesssa pois paikoiltaan ja pottti sisukaluja. 5 vuoden takuu on ongelmallinen kun myyjäliikke hakee kaikkea perusteluja osien kulumiselle jotta voi vältyä takuukorjauksilta tai vaihtoa uuteen laitteeseen jos ei pystytä korjaamaan, niikuin minulla on käynyt. Riita jatkuu

   • Ostahetikunnollinen

    Ei mitään järkeä ostaa mitään muuta kuin Husqvarna tai Stihl, eikä niistäkään saa ostaa niitä kaikkein halvimpia malleja. Kannattaa ostaa kerralla kunnollinen, niin on mukava sahata, eikä tarvitse ihmetellä miksi ei lähde käyntiin, miksi sammuu jne. Säästyy hermot ja hikeä siihen itse sahaamiseen.


   • ilarithesahamies

    Kyllä niitä on hyviä sahoja muillakin valmistajilla. Kyllä ne kaupassa neuvoo mitä kannattaa ostaa. Kunhan ei rautakaupasta osta. Niiden myyjät ei yleensä tiedä mitään. Aina ei pienkoneliikkeissäkään ellei myyjä ole ollut kauaa alalla.

    Löysillä pakoputkenruuveilla ajelu ja sen seurauksena syntynyt vahinko ei kuulu takuuseen paremmillakaan merkeillä. Menee käyttäjän huolimattomuuden syyksi.


  • ostaliikkeestä

   Parempi kysellä pienkoneliikkeistä käytettyjä laatumerkin sahoja.
   Ei ne kehtaa ihan paskaa myydä toisin kuin joku tavaratalo.

  • Anonyymi

   Ostin RYOBI RCS3535CB Jossa 35cm laippa , no ei sahaa suoraan on tylsä ja ketjua vaihdettu niin sama juttu , täytyy olla kierroksia että saa jotain poikki. Pahin ettei se käynnisty enää kunnolla, tulppakin vaihdettu jotenkin kuumenee jos yrität sahata omenapuun oksaa.
   On mentävä taas sahakaupoille.

  • Anonyymi

   Minulla on ollut monta vuotta Stihl MS 170 (199 Euroa) pienessä mm. polttopuiden sahauksessa. On toiminut aina erinomaisesti. Suosittelen tuollaiseen pienempään sahailuun.

   • Anonyymi

    Huvittaa nuo kommentit "että kun ei osta marketista saa hyvän" no mutta kun täällä meidän kaupungissakaan EI ole enää sahaliikettä kun omistaja kuoli ja liike lopetettu,osta siinä nyt sitten erikoisliikkeestä.
    Ihan isommat markettien puutarhaosastot täällä sahaa myy ja parikorjaamoa niitä korjaa,itekkin ostin 10v sitten Jonseredin marketista ja huollot voi teetättää huoltoliikkiessä,ei se saha tiedä missä se on myyty.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääjohtaja Yli-Viikarilta kysyttiin haluja jatkaa VTV:n ylijohtajana

   "Tähän uraan liittyvään kysymykseen voisin vastata Irja Askolan runon sanoin: Tultaessa tienristeykseen / joku kauhistuu / tieni näyttää päättyvän / t
   Maailman menoa
   131
   3735
  2. Maisa torpa selittää hyymylehdessä

   Syötä hakusana… UUTISET 20.6.2021 Maisa Torppa selittelee miksi lomakuvissa on alkoholia ja hänkin juo drinksulasista Maisa Torppa on lähtenyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   2112
  3. Miesten ulkonäköpaineet

   https://yle.fi/uutiset/3-11987255 Siinä pitkä artikkeli aiheesta, ja lopussa ihan mielenkiintoisia kommentteja. Artikkelissa mainitaan sen verran mon
   Sinkut
   62
   1408
  4. Oikeasti olisin sut halunnut mies

   omaksi, kullaksi, rakkaaksi, kumppaniksi, ystäväksi, olkapääksi, hellittäväksi, arkeen ja juhlaan, eteiseen ja peräkammariin, sohvalle ja sänkyyn, rii
   Ikävä
   112
   1407
  5. Kiira Korpi sekoili liittonsa EROON!

   Ei riittänyt sitten sisältö tuossakaan liitossa kuin pari vuotta. Suku maksoi kalliit häälahjat, joita ei tietenkään palautella ja pian jo Kiiralla uu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   1150
  6. Kivan näköistä Stefanilla

   Kylläpä on mukava nähdä Stefan reippaan ja onnellisen näköisenä tyttärensä kanssa. Toivon, että Stefan pääsisi eroon huonosta on/off -suhteesta ja et
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   983
  7. Me kuulumme yhteen.

   Mies, minä olen sinulle oikea ja sinä oikea minulle.Me kuulumme toisillemme. Me kuulumme yhteen. Se on näin.
   Ikävä
   51
   973
  8. Sofia ei ole ruudinkeksijä

   Ei ole erityisen välkky tapaus.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   740
  9. Miksi Stefu jätti Sohvin?

   Mikä oli tällä kertaa syynä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   712
  10. Martinan takapuoli..

   Onpa tällä Martiinalla muhkea takapuoli ja reidet viimeisessä instamainoksessa. Onko turvonnut vai aina ollut näin iso tämä meidän "maailmanmestari".
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   702
  Aihe