Kap Verde, Teneriffa vai Madeira

Elisa.

Moikka! Ensi vuoden maaliskuussa (loppupuolella) olisi tarkoituksena lähteä perheen kanssa reissuun (4 henkeä). Vaihtoehdot olemme rajanneet hinnan, kohteen yms perusteella näihin kolmeen. Meillä ei ole kokemusta mistään näistä kohteista. Cran Canarialla ja Lanzarotella olemme käyneet, Teneriffa vielä näkemättä. Portugalissakin kävimme eräänä kesänä, mutta Madeirahan on ilmeiseti ihan erilaista seutua. Kap Verdestä olen kuullut paljon hyvää, mutta onko sitten liiankin kehittymätön kohde.. Jos teiltä löytyy vinkkejä yhdestä tai useammasta otsikossa mainitsemistani kohteesta oten niitä ilolla vastaan!

15

1458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi24:n matkailusivustolla on oma palstansa niin Madeiralle kuin Kap Verdellekin Kanariansaarten ohella. Niiltä löytyy tuoreita mielipiteitä ja tietoa kohteista. Jotta lomasta ei tulisi kenekään osalta pettymystä, on hyödyllistä maäritellä, mitä lomalta haetaan. Madeiran palsta: Matkailu/Eurooppa/Portugali/Madeira, Kap Verde vastaavasti: Afrikka/Kap Verde. Molemmilta palstoilta voi tehdä aikaisemmista viestiketjuista tarkkoja hakuja hakutoiminnolla Laaja haku.

    • näin:::::::

      Teneriffasta en sano mitään, koska Kanariasta teillä on jo kokemusta. Madeira ja Kap Verde ovat sitten täysin erilaiset kohteet, joten aivan ratkaisevaa on se, mitä te lomaltanne toivotte. Madeiralla ei juuri ole uimarantoja, mutta siellä voi shoppailla lähes samaan tapaan kuin kaupunkilomalla ja liikkua luonnossa. Madeira on myös siisti ja turvallinen. Kap Verde puolestaan on puhdas rantalomakohde, jolta ei juuri mitään muuta ole odotettavissa.

      • Terveiset Azoreilta. Se että "Madeiralla ei juuri ole uimarantoja" ei täysin pidän paikkaansa. On totta että ne ovat pienehköjä, mutta niitä on niin luonnnon suomia kuin myös ihmisen tekemiä. Aihetta on käsitelty Madeiran palstalla. Madeira on myös saariryhmä, jonka saarista kaksi on asuttua - pääsaaren lisäksi Porto Santo, jolla 9 km pitkä hiekkaranta. Madeiran rannat ja uima-altaat (luonnon ja ihmisen tekemät): http://www.madeira-web.com/PagesP/beaches.html. Suosistan esim. Calhetaa (no 9 kartassa, videoita ja kuvia ja netissä). Rannoista 11:lle on myönnetty (hakemuksesta) EU:n sininen lippu laaadun merkiksi: Ponta Gorda, Clube Naval, Praia Formosa, Galomar, Garajau, Palmeiras, Porto Moniz, Ribeira do Faial e Roca Mar juntam-se às praias da Fontinha e Ribeiro Salgado, no Porto Santo.

        Mielipiteet shoppailumahdollisuuksista Madeiralla vaihtelevat. Kehotan tutustumaan vanhanaikaiseen painettuun matkaoppaaseen ennen päätöstä.


      • ed.
        masseur kirjoitti:

        Terveiset Azoreilta. Se että "Madeiralla ei juuri ole uimarantoja" ei täysin pidän paikkaansa. On totta että ne ovat pienehköjä, mutta niitä on niin luonnnon suomia kuin myös ihmisen tekemiä. Aihetta on käsitelty Madeiran palstalla. Madeira on myös saariryhmä, jonka saarista kaksi on asuttua - pääsaaren lisäksi Porto Santo, jolla 9 km pitkä hiekkaranta. Madeiran rannat ja uima-altaat (luonnon ja ihmisen tekemät): http://www.madeira-web.com/PagesP/beaches.html. Suosistan esim. Calhetaa (no 9 kartassa, videoita ja kuvia ja netissä). Rannoista 11:lle on myönnetty (hakemuksesta) EU:n sininen lippu laaadun merkiksi: Ponta Gorda, Clube Naval, Praia Formosa, Galomar, Garajau, Palmeiras, Porto Moniz, Ribeira do Faial e Roca Mar juntam-se às praias da Fontinha e Ribeiro Salgado, no Porto Santo.

        Mielipiteet shoppailumahdollisuuksista Madeiralla vaihtelevat. Kehotan tutustumaan vanhanaikaiseen painettuun matkaoppaaseen ennen päätöstä.

        Niin, tuo kommenttini Madeiran uimarannattomuudesta tarkoitti lähinnä sitä, että Madeiralle matkustavat turistit ovat siellä paljolti muusta syystä kuin niissä kohteissa, joissa rantaelämä on pääasia, ja se antaa kohteelle hiukan erilaisen leiman. Shoppailu taas liittyi siihen, että Funchal on sen verran iso kaupunki, että se kelpaa jonkinasteiseen ostosmatkailuunkin ja vertautuu suurin piirtein vaikkapa Marbellaan. Ero tässä suhteessa on joka tapauksessa selvä, jos vertailukohteena on Kap Verde.


    • Elisa.

      Kiitokset vastauksista, käyn lukemassa nuo kohdekohtaiset sivut. Haemme lomaltamme muutakin kuin pelkkää rantaa, siksi Kap Verde ei ehkä sittenkään ole meille se sopiva kohde. Madeira kuulosti todella mielenkiintoiselta. Liikumme paljon luonnossa täällä Suomessakin, joten levadat olisi mukava nähdä. Mutta pelkkää patikointia emme lomalla halua harrastaa.. Siksi juuri jokunen ranta ja nähtävyys olisi plussaa. Mites sitten tuo sää Madeiralla maaliskuulla? Sataako paljon ja onko miten lämmintä? Nyt siis ihan omia kokemuksia, tjäreborgin sivuilta olen ne keskiarvot käynyt katsomassa.

      • säätilasta...

        Olen käynyt tammikuussa, joten maaliskuu ei ainakaan ole sään puolesta huonompi ajankohta. Oman matkani aikana lämpötila oli vajaassa kahdessakymmenessä eikä sateesta ollut tietoakaan, mutta tuskin ilma aina niin hyvä on. Suomalaista alku-/loppukesän säätä se kyllä vastaa vähintäänkin.


      • säätilasta... kirjoitti:

        Olen käynyt tammikuussa, joten maaliskuu ei ainakaan ole sään puolesta huonompi ajankohta. Oman matkani aikana lämpötila oli vajaassa kahdessakymmenessä eikä sateesta ollut tietoakaan, mutta tuskin ilma aina niin hyvä on. Suomalaista alku-/loppukesän säätä se kyllä vastaa vähintäänkin.

        Alimmillaan keksimääräinen yölämpötila Funchalissa on helmikuussa (12,8 C), joka on vuoden viilein kuukausi. Iltapäivän keskimääräinen maksimi helmikuussa 19,1 C., joka on melko lähellä Helsingin kesäkuukausien maksimilämpötiloja (kes 19,8 C, hei 21,8 C, elo 19,9 C). Näiden kesäkuukausien yölämpötilat ovat Helsingissa alempia kuin Funchalin talvikuukausien yölämpötilat. Keskimääräisistä parametreista on poikkeuksia etenkin sateisuuden ja pilvisyyden kohdalla. Kulunut vuosi on ollut poikkeuksellisen kuiva, meneillään oleva kesä on ollut normaalia huomattavasti lämpimämpi Madeiralla. Meriveden lämpötila Funchalissa on viileimmillään 17 C-18 C.

        Vuoden 2010 talvi oli normaalia viileämpi. Monet muistanevat 20.2. sattuneen rankkasateen.


    • kukin tavallaan

      miksi ette mene kunnon matkalle ja kohteena Thailand. Lentoaika sama kuin KapVerdelle ja pikkaisen eri puitteet perillä. Nämä Kanariat ja Madeirat jätän kommentoimatta...talvella siellä paleltuu ja Thaimaaassa on yölämpötilakin parempi kuin tuolla keski päivällä. Puhumattakaan mitä perillä menee rahaa...yhdellä Kanarian aterialla syö siellä 3 kertaa.

      • "talvella siellä paleltuu" - Kaikki on kiinni matkailijan odotuksista. Suomessa asuvalle Madeiran, etenkin Funchalin lämpötilat vastaavat Suomen kesää ympäri vuoden. Maaliskuun yön keskimääräinen minimi Funchalissa on noin 13 C, iltapäivän maksimi parisenkymmentä astetta. Ketjun aloittaja kysyi mielipiteitä Kap Verdestä, Madeirasta ja Teneriffasta.


    • Elisa.

      Thaimaassa olisi kyllä upea käydä, mutta sillä rahalla millä matkustaa kerran Thaimaahan, matkustaa kahdesti kanarialle..

    • Kohdevalintoja

      Monet hakevat lomaltaan lämpöä ja rantalomaa. Sitä on lähistöllä varsin vähän ja kun itsekin etsiskelen kohtuullisen lentomatkan päästä lomakohdetta keskitalvelle, vaihtoehdot ovat vähäisiä vaikka budjetti ei rajoita kovinkaan paljoa eikä rannalla makaaminen ole must. Moni suosittelee Thaimaata näillä palstoilla enkä ihan ymmärrä miksi. En ole kovin ihastunut, pitkät lennot miinusta - mutta makuasioista ei voi kiistellä. Tosin saman määrän saa koneessa puutua Meksikoon ym. Väli-Amerikan maihin, jotka ovat monella tapaa mielenkiintoisia. Itsekin arvon tässä että ottaako loppupeleissä löhöloma suomalaisessa kylpylässä - mutta itse kaipaan kovasti valoa yleensä juuri syksytalvella. Kuulin tässä että tuttavan tuttava ottaa usein uuden vuoden vastaan Madeiralla ja se kyllä viehätti ajatuksena. Viime vuoden vaihde mekin kyllä juhlittiin Kööpenhaminassa.

      • Minä olen asunut viimeiset viisi vuotta Ponta Delgadassa São Miguelin saarella. Asukkaan kannalta ää on aina hyvä. Silloin tällöin tällöin sataa - kesällä saattaa olla kuivaa. Aurinko näkyy melkein päivittäin. Valoisalla ajalla on lyhimmillään pituutta 9,5 t. Kaamos on tuntematon. Koskaan ei ole kuuma eikä kylmä. Vuotuinen lämpötilahaarukka on 11 C - 25 C, ympäri vuoden jota kuinkin kuin Suomen kesä. Syksy enempää kuin talvikaan eivät pelota. Kasvukausi on ympärivuotinen. Elmä on rauhallista ja turvallista. Kukaan ei kauppaa kadulla mitään, ravintoloissa ei ole sisään- eikä ulosheittäjiä. Elämä on vähintään neljänneksen halvempaa kuin Suomessa. Matkat Suomesta Lissabonin kautta. lento hotellipaketteja mm. Matka-Atlakselta Raumalla. Syys-talvimatkan suositeltava pituus kaksi viikkoa tai enemmän.


    • Tenefanittaja

      Tietämättä tarkemmin aloittajan odotuksia on toki vaikea yksiselitteisesti suositella mitään. Tästä ketjusta kuitenkin päättelin, että jonkinlaista retkeilyäkin olisi mukava harrastaa, silti myös rantalomaa ja shoppailua.

      Maaliskuu on epävarmaa aikaa lämmön suhteen. Suosittelisin ehkä sitä Teneriffaa. Ainakin eteläisellä Teneriffalla on todennäköisesti kunnolla lämmintä, joten aurinkoakin tarkenee ottaa. Toisaalta saaren muissa osissa on upeita maisemia ja retkeilyreittejä. Saarelta löytyy myös muutamia mukavia kaupunkeja, joten shoppailemaankin pääsee, ja muutakin nähtävää löytyy. vaikka saari on suhteellisen iso, ehtii autolla kuitenkin päivässä tehdä melkoisen lenkin.

      Olemme majoittuneet aina tuonne Americas-Los Cristianos -alueelle, koska siellä on hotelleilla kunnon uima-altaat lapsille, ja säät yleensä lämpimimmät. Los Cristianosissa voi myös tehdä ostoksia, koska siellä on myös paikallisasutusta. Löytyy siis muutakin kuin turistikrääsää, toki sitäkin. Muutaman päivän olemme käyttäneet saaren muihin osiin tutustumiseen, ja sieltä on löytynyt todella upeita ja erilaisia alueita (tuttu Masca, Tenon niemi, Anagan niemimaa...). Teneriffasta löytyy paljon tietoa.

      Mukavaa matkasuunnittelua ja matkaa, minne sitten päädyttekin!

    • Elisa.

      Iso kiitos vastauksistanne!

      Olemme tällä hetkellä kallistumassa tuonne Teneriffan matkan suuntaan, sillä siellä on maaliskuussa suhteellisen lämmintä ja Teneriffan saari on vielä näkemättä. Madeirakin kovasti kiinnostaisi, mutta ehkä lähdemme sinne sitten joskus ilman lapsia retkeilemään. Teneriffalta kuitenkin löytynee enemmän kaikenlaista aktiviteettia lasten makuun.

      Kumpaa kaupunkia suosittelisitte Teneriffalla Playa de los Americasia vaiko Puerto de la Cruzia? Jostain lueskelinkin jo että pohjoinen eli Cruz on säiden puolesta epävarmempi, mutta toisaalta paljon paikallisempi.. Onko tuo säätila huomattavastikin erilainen pohjoisessa kuin etelässä?

    • Tenefanittaja

      Sää on aina vähän miten sattuu, voi olla ihan yhtä hyvä kummassakin. Keskimäärin siis lämpimämpi ja sateettomampi etelässä. Itsekin olen aina haikaillut sen pohjoisen perään, juuri sen paikallisen ilmapiirin takia, tosin ollaan käyty pohjoisen kaupungeissakin sitten etelästä käsin. Jotenkin vaan on tuntunut, että lasten kanssa siellä etelässä on parempi, ne uima-allasjutut, tilavat huoneistot ja muutenkin vähemmän liikenteen takia varomista. Jos sitä paikallisuutta haluaa, niin etelässä suosittelisin ennemmin tuota Los Cristianosin puolta, sieltä on myös helppo autolla lähteä sitten liikkeelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      435
      3171
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2612
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      387
      2551
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2076
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1907
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1307
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1131
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe