Lastenlaitos

Asiaa pohtinut

Olen aina välillä miettinyt miksi sanaa Päiväkoti käytetään paikasta joka oikeastaan on lastenpäivälaitos tai kuten ennen sanottiin lastentarha, se kuvaisi paremmin sitä mitä se todellisuudessa on. En itse näe mitään yhteistä kodissa ja paikassa jota kutsutaan päiväkodiksi. Minun mielestä lapset jotka ovat hoidossa jonkun omassa kodissa, jota kutsutaan perhepäivähoidoksi, sitä voisi kutsua päiväkodiksi. Eihän perhepäivähoidossa kuitenkaan koko perhe ole läsnä hoitopäivän aikana.

5

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pk-sijainen

      No ei tuo sana laitos kyllä kuvaa päiväkoteja yhtään. Päiväkodit eivät ole kliinisiä, sairaalatason puhtautta omaavia vaan kodinomaisia hoitopaikkoja. Tuskin lapset tai hoitohenkilökuntakaan viihtyisi laitoksenomaisissa tiloissa...

    • !!!

      Tämä on sitä mielikuvien manipulointia. Kun yhteiskuna haluaa naiset työelämään tehokkaasti annetaan tietenkin laitokselle joka lapsista huolehtii , mahdollisimman kodikas nimike. Silloinhan vanhemmista tuntuu hyvältä. Viis siitä jos lapsia todellisuudessa ängetään jatkuvasti kasvaviin lapsiryhmiin joissa tarhaaminen huomattavasti paremmin kuvaa todellisuuta. On varsin tuomitavaa se tapa jolla etenkin alle kolmevuotiaiden "laadukkaasta" päiväkotihoidosta Suomessa puhutaan. Vanhempien tulisi todellakin vaatia tietää ensinnäkin mitä laatu merkitsee pienten hoidossa ja sitten miten tämä käytännössä todellisuudessa pystytään toteuttamaan.

    • aika ratkaisee

      Ensinnäkin perhepäivähoito on oikealta nimeltään perhepäiväkoti, hoitomuoto on vain perhepäivähoito.
      Päiväkoti taas on paikka, jossa lapset ovat päivittäin pitkiä aikoja. Se on lapsen toinen koti, ajan takia, ei laadun.
      Lastenkoti taas on paikka jossa lapset asuvat pääsääntöisesti.

      Koti on vain koti, olivatpa lapset siellä oikeasti tai eivät, vaikka kävisivät vain nukkumassa välillä sitä nimitetään kodiksi. Laadullakaan ei ole väliä nimitykseen, kuten ei näissä lapsen muissakaan kodeissa.

      On lapsia jotka eivät "käytä" kuin yhtä kotia, omaansa. Heille ei tarvitse olla lisänä, päiväkotia, perhepäiväkotia tai lasten- tai nuorisokotiakaan.

    • 111111111111111

      Totta, ei laadulla ole mitään tekemistä kodin kanssa. Moni lapsi voi todella huonosti vaikka viettää siellä kotonaan kaikki aikansa.

    • aika ratkaisee

      Perhepäiväkodissa saattaa olla koko hoitajan perhe paikalla, kun pph tekee työtään. Nimi tuleekin siitä että paikka on hoitajan ja hoitajan perheen koti. Hoitoapselle se on hoitopaikka siinä missä päiväkotikin.

      Perhepäivähoidossa, päiväkotihoidossa ja ryhmäperhepäivähoidossa kaikissa noudatetaan valtakunnallisia varhaiskasvatussuunnitelmia, sekä lapsen omaa vasua, joten näillä on keskenään paljonkin yhteistä. Kodissa tulisi omalta osaltaan huomioida lapsen vasuun kirjatut asiat ja kasvatus, vaikka sitä ei laki velvoitakaan. Kasvatuskumppanuus vallitsee kaikkien näiden "kotien" kesken, joten jos vanehmmat jättävät omas osuutensa toteuttamassa, lapselle jää vain se päivähoidon järjestämä osuus hyödyksi, oli hoitomuoto mikä tahansa missä tahansa päivähoitoyksikössä.

      Minusta näillä hoitomuodoilla ja hoitopaikoilla on oikein osuvat nimet, jos vaan tietää mitä ne oikeasti ovat.

      Päivähoitomuoto/hoitomuoto= Päiväkotihoito, vuorohoito, ryhmäperhepäivähoito, perhepäivähoito, kotihoito, sairaalahoito jne.

      Hoitopaikka= Päiväkoti, vuoropäiväkoti, ryhmäperhepäiväkoti, perhepäiväkoti, koti, lastenkoti, nuorisokoti, sairaalaosasto, hoivakoti jne.

      Kyllä ne aivan selkeitä ja kuvaavia sanoja ovat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe