Kokemuksia Kuubasta?

lento

Jos olet lähiaikoita matkaillut Kuubassa,lukisin mielelläni matkakokemuksia sieltä.

3

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuuba<3

      Käytiin viime vuonna Guardalavacassa. Pidin tosi paljon kyseisestä matkakohteesta. Oli todella mielenkiintoista kokea maa jossa ihmisten elämäntapa poikkeaa todella paljon omastamme.
      Suosittelen tätä kohdetta rantaelämästä ja rauhasta pitäville ihmisille. Ranta ja vesiaktiviteetit olivat loistavia, oli polkuveneitä, snorkklausta ym. Rannalla oli myös ilmaiset aurinkotuolit ja siellä soitti usein paikallallinen bändi. Kaupustelijoita ei ollut ja rannoilla kävi säännöllisesti poliiseja tarkistamssa tilanteen. Todella turvallinen lomakohde oli. Hotellilta saimme myös pyörät käyttöömme ja pyöräilessä oli mukava tutustua hotellin lähialueisiin. Kävimme myös ratsastamassa, mikä oli oikein mukava kokemus, tuli siten nähtyä vähän erillainen puoli kuubasta.
      Iltaisin Guardalavaca ei ollut mikään menomesta, ei siellä nyt ihan kuollutta ollut, mutta railakasta yöelämää siellä ei ollut. Hotelli järjesti joka ilta jotain ohjelmaa, oli bändejä, kauneuskilpailuja ja vesiakrobatiaa ym. Hotellin lähellä oli myös yksi night clubi, missä kävimme tosin vain kerran. Rannalla järjestettiin myös pariin otteeseen beach partyt, johon paikallisiakin osallistui. Hotellien baarien mojitot ym drinksut olivat kyllä ihan hyviä, varsinkin mojitot.
      Kävimme katamaraani retkellä delfinaariossa, missä sai uida delfiinien kanssa, oli todella kiva retki. Kävimme myös pienessä paikallisessa eläintarhassa missä sai ihastella tyypillisiä kuubalaisia eläimiä, ei ollut mikään sen kummempi paikka, mutta ihan kiva sekin.
      Aivan hotellin lähettyvillä oli käsityöläismarkkinat, missä myytiin paljon käsintehtyjä nahka ja puutuotteita, oivallisia ja edullisia tuliaisia, me ainakin ostimme sieltä paljon tuliaisia, sikareitten ja rommin lisäksi.
      Siellä oli myös todella paljon hevoskärryjä, sekä paljon upeita vanhoja autoja. Kuubalaiset olivat todella mielyttäviä ihmisiä. Hotellin siivojat tekivät aina käydessään hienoja taideteoksia pyyhkeistämme. Viimeisenä päivänä jätimme siivojallemme ison tipin ja jätimme muutenkin kaikenlaista pientä tavaraa (kuten hygieniatuotteita, koska heillä on kaupoissa todella huono valikoima ja meille kerrottiin heidän arvostavan niitä lahjoja) kiitokseksi hyvästä palvelusta.
      Illat Kuubassa olivat yllättävän viileitä, pari ensimmäistä iltaa jopa vähän paleli, ennen kuin siihen tottui. Hotellimme oli all inclusive ja valitettavasti ruoka oli pahaa, vain kolme kertaa sieltä sai hyvää ruokaa. Kaupoistakaan ei saanut ostettua mitään ''hyvää'', kuivia leivonnaisia ja vanhoja sipsejä, ei siellä paljon muuta myytykkään (paitsi HALPAA viinaa!).
      Lentokentällä, kauppojen lisäksi, oli todella halpaa alkoholia, kaiken maailman liköörejä ja tietenkin rommia sai niin halvalla, että olisi tehnyt mieli ostaa koko paikka tyhjäksi. Tuppaakin sieltä sai halvalla. Sikarit eivät olleet todella halpoja, mutta eivät nyt niin kalliitakaan, riippui vähän merkistä, kyllä niitä sieltä raaski ihan hyvin ostaa.
      Itse ainakin olin todella tyytyväinen Kuubaan. Guardalavaca sopii mielestäni kaikenlaisille reissaajille, paitsi nyt sit ehkä bilettäjälle. Ainoat huonot puolet olivat paha ruoka (jos olet herkkusuu, suosittelen ottamaan jotain hyvää kotoa mukaan, tai ainakin mausteita) ja välillä liian rauhalliset illat. Muuten oli mahtava loma!

      • Hyi Havanna

        Havanna ja koko Kuuba on kuin menisi 40-50 luvulle.
        Paljon likaa ja paskaa mikään ei ole kehittynyt sitten 60-luvun.
        Itse kävin vilkaisemassa v. 1999. Paskaista kaikkialla.


    • lonkero5

      vielä mahtava paikka mm.varaderosta pääsee bussilla havannassa käymään kannattaa käydä ennenkuin maa muuttuu liian länsimäiseksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1179
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      927
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      783
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      57
      706
    Aihe