Matkalle vauvan kanssa

matkalle lähdössä

Vauva on vasta masussa, mutta ajattelin silti kysellä aiheesta. En kaipaa tuomitsemista tai arvostelua, vaan kokemuksia.

Olemme lähdössä muutamaksi kuukaudeksi Australiaan vauvan ollessa noin puoli vuotias. Reissua varten on säästetty jo vuosi, emmekä halunneet ylläpyllärivauvan ilmoittaessa tulostaan perua matkaa. Järkeilimme, että vauvan kanssa on helpompi matkustaa kuin todlerin, eli siirtäminenkään ei kuulostanut järkevältä. Nyt kaipailisinkin kokemuksia teiltä muilta äideiltä. Reissun tarkoitus on kiertää erilaisia luontokohteita, surffata ja viettää rantaelämää.

Olisiko teillä siis hyviä kokemuksia tai vinkkejä? Tai osaisitteko kertoa mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon nyt matkaa suunnitellessa? Kiitos

18

1856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • usko minua

      Unohtakaa heti koko homma. Sylivauvan paikka on kotona...miksi juuri nyt kun maailman tärkein asia on vauvan syntyminen...ei Australia sillä sinne ehtii kyllä.

    • matkaa miettivä

      Höpö höpö mitään "unohtakaa koko homma"!!!
      Me tässä kanssa mietimme reissuun lähtemistä kohta 9kk vauvan kanssa.
      Eli en osaa oikein neuvoa, että mitä kannattaa ottaa mukaan jne. Itse olen googlaillut kovasti hakusanoilla "matkustaminen vauvan kanssa", " mitä mukaan vauvalle rantalomalle" tms.
      Kyllä se hyvin menee, varmasti kyllä stressiä on suunnittelusssa ja ennenkaikkea siinä pakkaamisessa!
      Kaikkein tärkeintä on varmaankin ohjeena semmonen, että täytyy ymmärtää että loma ei ole samanlainen kuin kaksin puolison kanssa. Nyt ei istuskella ravintoissa iltamyöhään ja herääminen, kuten kaikki muukin, tapahtuu vauvan/lapsen aikataulun mukaan. Tämä päivärytmin säilyttäminen reissussa (tai muussa vauvalle vieraassa ympäristössä) on todella tärkeää!
      TSEMPPIÄ!!! Nyt vaan googlaamaan kovasti! ;)

      Mua sitten voi ärsyttää noi kommentit "ei voi lähteä mihinkään kun on vauva"...

      • anna minun nauraa

        kyllä pitää olla itsekkäitä vanhempia ja joka lennolla näitä parkoja näkee...huutavat kitarisat ulkona tunti kaupalla....siinä on loma fiilis kyllä hakusessa....valitettavsti myös muilla "syyttömilläkin"...sama juttu perillä kun vauvat itkee mahakipuja jne..laukussa raahataan purkkiruokaa ja vaippoja. Yöt valvotaan kun vauva ei nuku ja ilmastointi aiheuttaa noin pienelle usein korvatulehduksen. Olen aina ihmetellyt että mennään vanhempien ehdoilla mutta ei koskaan vauvan. Mitä järkeä on viedä alle vuoden ikäinen 10 000 km päähän kun siellä ei vauvalle ole mitään. Minun mielestä tämä olisi lastensuojelun tehtävä jo ja kertoa teille typerille että vauva paikka on kotona eikä missään rantalomalla toisella puolen maapalloa.


      • kädet ristiin

        olet takuulla se joka täällä on kysellyt saako ruokaa, vaippoja jne.....mistä tahansa vetoa että juuri sinä uusavuton olet täällä kysellyt jo pitkään....suunnitella saa mutta toivotaan että siihen se myös jää muutamaksi vuodeksi.....


    • Matkalle lähdössä

      Huhhuh! Minkä takia te ihme ääliöt edes tuulten tänne matkalla lasten kanssa- palstalle, jos teillä ei oo mitään hyvää sanottavaa.

      Elämä ei lopu siihen, kun saa lapsen. Ja jos matkustaminen on osa elämää, ei sekään lopu siihen. Ärsyttää ihan suunnattomasti tuollaiset ääliöt, jotka ilmeisesti tulevat hyvälle tuulelle tuollaisesta paskan puhumisesta.

      Paljon olen hyviä vinkkejä saanut muualta. Kaikki ovat vain rohkaiseet lähtemään. Enkä jaksa epäillä hetkeäkään, etteikö vauva olisi mielummin talven kylmintä aikaa lämpimässä maassa, jossa voi olla pelkällä bodyllä, kuin Suomessa topattuja tönköksi kolmenkympin pakkasessa. Australiassa on kyllä silloin paljon enemmän meidän vauvalle, mitä Suomi voisi silloin tarjota.

      Eli sallikaan mun nauraa paskanen nauru teille idiooteille. Ja kiitos siitä yhdestä asiallisesta vastauksesta.

    • Mami 4 two

      Hei,
      Olemme reissaanneet paljon lasten kanssa, nuorempi 5kk ja vanhempi 2v 4kk.
      Mauritius, espanja, kreikka, ranska ja nyt ensi viikolla lähdemme Thaimaahan.
      Nuoremmalle toki vasta toinen ulkomaan reissu.
      Ohjenuorana olen pitänyt että samat kamat mukaan mitkä ovat kotonakin aktiivi käytössä kesällä.
      Sitten vain matkavedenkeitin puurojen tekoon ja pullojen ja tuttien sterilointiin.
      Vaipat ja ruuat vauvalle mukaan Suomesta. Muutama hätävara ruoka isolle siskolle.
      Itkuhälyttimet, voit ottaa päikkäreiden aikaan aurinkoa partsilla/omalla puolilla jos sellainen sattuu mökissä olemaan. Omassamme on kamera ja se on kyllä osoittautunut huipuksi myös kotioloissa.
      Käytin lapset juuri lääkärissä tsekattiin että rokotukset ok ja pyysin tarvittavat reseptit. Eli antibiootit, nenäsumutetta, särkylääkettä, korvanpuudute tippoja, ( 3 aiempaa siis lentoa ajatellen, ihan kaiken varalta ) , sääsken puremiin voidetta. Kaikkeen kannattaa mielestäni varautua. Selvitän aina myös vakuutusyhtiön sopimuslääkärin sijainnin ja puhelinnumeron etukäteen, on itsellä levollisempi olo.
      Hyvät aurinkorasvat, esim Korresilta löytyy hyvä luonnonmukainen lasten aurinkovoide spf 50.
      Tietysti leluja, kyniä ja lehtiöitä. Ipadi jotta saadaan pelejä ja lasten ohjelmia mukaan.
      Omat peitot ja tyynyt koneeseen lapsille.
      Kantoreppu, manduca meillä.
      Aurinkohatut ja lasit lapsillle.

      Kaiken kaikkiaan ihana on ollut aina matkustaa lasten kanssa! Aivan upeita reissuja ollut. kerran on sairasteltu, mutta silloin oli koko hotelli vatsataudissa. Ja ainahan täällä koti Suomessakin voit taudit saada.
      Matkustelu on varmasti ihan itsestä kiinni, jos pelottaa kovasti niin älä lähde. Mutta jos tuntuu että kyllä nämä hommat hallitaan niin mikset sitten hallitsisi niitä myös ulkomailla. Kyllä siellä elää ja asuu vauvoja kuumissa maissakin.

      Ihania reissuja kaikille!

      • naurattaa

        kukaan lääkäri ei kirjoita esim antibiootteja jne varmuuden vuoksi...sen tähden lyön mistä vaan vetoa että koko tarina on keksitty---älkää ihmiset uskoko kaikkea mitä tänne kirjoitellaan...täällä on sairaita ihmisiä joilla ei ole muuta kuin vilkas mielikuvitus. Ja kyllä lentokoneessa on ihan firman puolesta tyynyt ja peitot...omat voi jättää ihan kotiin. Kirjoittaja ei ole ikinä lentänyt mihinkään sillä niin paljon menee pieleen että on mahdoton asia kuvitella muuta. Kyllä vauvoja asuu kuumissa maissa...siinä hän on oikeassa...ainoa asia tuossa jutussa mutta sekin asia laittaa vähän miettimään miksi joku näkee vaivaa että kehtaa edes kirjoittaa täyttä sontaa....?ps. vaippoja saa jos perillä on niitä vauvoja...sekin vielä...


    • Mami 4 two

      Ai niin ja vaunuihin on saatavana ainakin bugaboolla uv suoja verkkoja ja sun breeze kuomuja, ollut ihan loistavia käytössä. Myös hyttysverkko mukaan!
      Bugaboollahan on myös vaunuihin omat lentolaukut että vaunut pysyy ehjänä lentojen ajan. Kalliit ovat olleet mutta joka pennin värtit.
      Minulla on myös aina mukana itselläni muutama suuri ohkainen puuvillaa huivi. Menee moneksi, lennolla lämmikkeenä itselle tai lapsille. Kentällä kulkee kaulassa tai hartioilla. Kätevä aurinkosuojana vaunujen päällä. Siihen voi myös kääräistä vauvan tarvittaessa. Autolla matkustamossa voi virittää ikkunoihin ettei porota aurinko lapsiin. Konstit on monet ;)

    • En mamma

      Tärkeintä kai suojata vauvan pää, lennollakin voi olla hyvä esim kypärämyssy päässä, auringossa myös silmien ja ihon suojaus, ja riittävästi sitä nestettä koko ajan, myös sisällä.

      Muuten vauvan paras paikka on tärkeimpien aikuistensa luona, oli se sitten Suomessa tai Australiassa. Ihan hassua, että vauvan kanssa pitäisi kököttää kotona koko ajan, hulluksihan siinä normi-ihminen tulisi.

      Kaikkea hyvää!

      • mieti tuota?

        ei vielä kukaan ole tullut...siis hulluksi vauvan kanssa kotona....mutta moni on kokenut elämänsä surullisen asian siellä lomalla...kaukana kotoa.


    • samsara

      me olemme lähdlssä puolivuotiaan kanssa intiaan mieheni ex-kotimaahan. rokotuksista kaikki rokotusohjelman mukaiset on hankittu plus aikaistettu mpr, lisäksi tuberkuloosi ja hepatiitti. rokotusten lisäksi voi valmistautua ostamalla mukaan moskiittoverkon, käsidesiä ja terveen maalaisjärjen. eli vauvalle kaikki ruoka kypsennettynä, pullovettä ja aikuiset puhdistavat kätensä ennen kuin koskevat vauvaan. nukkuminen verkon alla suojaa hyttysvälitteisiltä taudeilta mikäli niitä matkakohteessa esiintyy. eli selvittäkää malarian, japanin aivokuumeen ja denguen esiintyvyys. matkavakuutus kuntoon ja etukäteen selville alueen sairaalat/lääkärit. vaipoista joku täällä saivarteli niin sanoisin, että esim intiassa ei käytetä mitään vaippoja enimmäkseen, kaupoista ( jos niitä edes länsimaisen käsityksen mukaisia löytyy) niitä ei saa kuin goalta. joten vaippoja ( kertakäyttö tai kesto) kannattaa pakata. ja kestoja voi pyykätä myös ulkomailla. rohkeasti vaan, uskokaa itseenne jokainen ja vasta sitten muihin.

      • on meitä

        outoa koko juttu kun esim.alle 2 vuotiaita ei rokoteta heppatiittia jne.....miksi puhua täyttä puppua....onnea vaan matkalle...sitä kyllä tarvitsette ja ilmeisesti ette yövy edes kunnon hotellissa...


    • hannaq1

      on meitä-nimimerkille tiedoksi, että A ja B-hepatiittirokotukset (Twinrix) saa 1 vuotta täyttäneelle jos vanhemmat maksavat ne itse.Meillä ne annettiin heti 1v koska matkustamme paljon vaikka maksavatkin paljon.

      • tätä mieltä

        hepatiitti rokotukset maksetaan aina itse oli sitten 1- 50 vuotias....ja en ainakaan omaa 1 vuotiasta alkaisi piikittää ...hepatiitin vuoksi....alle 1 vuotiasta ei saa edes rokottaa hepatiitin vuoksi...ja se että 1-3 vuotias saisi hepatiitin voidaan pitää melko harvinaisena...nykyään vanhemmat vaan elävät varman päälle ja piikittävät mitä sattuu lapsiin....ja hyviäö esimerkkejä on miten voi käydä...alle 3 vuotiasta ei edes pitäisi viedä maihin jossa riski sairastua on suuri...


    • mami

      Kolmen lapsen ja paljon lasten kanssa matkustelleena sanoisin, että kannattaisi ehkä vielä harkita matkan peruutusta. Omat lapseni ovat olleet kaikki alle vuoden ikäisinä ensimmäisillä reissuillaan, toki suurin osa matkoista ovat ihan perus pakettimatkoja turistikohteisiin, mutta myös muutama omatoimireissu mahtuu mukaan.

      Todella pajon riippuu siitä millainen lapsi on! Esikoinen on aina ollut niin rauhallinen, että hänen kanssaan olisi voinut vaikka kiertää maapallon alle vuoden ikäisenäkin. Kuopuksen kanssa jo parin tunnin automatka oli haaste. Jos kohdallenne sattuu vaativa vauva, joka rakastaa säännöllistä päivärytmiä, hiljaisuutta ja omaa rauhaa, niin matkastanne tulee katastrofi. Jos taas lapsi sattuu olemaan kaikkeen tyytyväinen ja nukkuu missä ja milloin tahansa, reissu on täydellinen. Pointtini on se, että ei voi tietää ja jos haaveilee reissusta, joka on kuin aikuisten kesken tehty matka, pettymys on varma. Kannattaa pohtia mitä matkalta oikeasti haluaa ja onnistuuko se varmasti myös vaativamman vauvan kanssa.

      Muuten täällä on mielestäni annettu hyviä neuvoja, eli ne tavarat mitkä ovat kotona käytössä, ne myös mukaan. Ja kantoreppu tai -liina, jotta kädet ovat vapaana, eikä rattailla/vaunuilla pääse joka paikkaan.

    • älä äiti itke

      Siis mitä nää dumaajat tällä palstalla parantaa maailmaa? Ihmiset kyselee vinkkejä ja tulee kommenttia että "jää kotiin". En jaksa uskoa että katkeruus sielun syövereissä helpottaa umpimielisillä avautumisilla. Neuvoni on, että ottakaa mukaan sopeutuvaisuutta ja kärsivällisyyttä. Niillä selviää. Jättäkää varapyyhkeet ja blueray-soittimet härmään. Australiassakin on vauvoja, joten uskon että kaiken tarvitsemanne kyllä löydätte paikan päälläkin. Ongelmallisempaa on repun ylitäyttö, sitä tulee itsekin harrastettua.
      Olemme toukokuussa lähdössä nyt 3 kk vauvan kanssa Malesiaan ja vaikeinta on juurikin tasapainoilu järjen ja hössötyksen kanssa. Listaa ollaan mietitty ja tärkeimpiä ovat varmaankin matkavedenkeitin, rintareppu, kompakti matkasänky ja uv-hattu sekä matkavakuutus. Rintamaidolla mennään ainakin suurimmaksi osaksi, joten ruokailu on helppoa. Kaikki järjestyy kunhan ei turhaa paniikkia luo. Toivon teille antoisaa matkaa!

    • emimm1

      Me lähdettiin ensimäisen kerran matkalle (Madeiralle) vauvan ollessa 3kk ikäinen! Helpompaa matkakumppania saa kyllä etsiä! Pieni mies ei matkalla muuta tehnytkään kuin nukkui, söi ja tutkaili rattaista ympäristöään! Laukku täyteen maitoa, muutamat tuttipullot ja tutit mukaan ja paljon aurinkorasvaa!
      Nyt olemme lähdössä kanariallle 3viikon päästä pojan ollessa 1v3kk, ja matka jännittää huomattavasti enemmän! Saa nähdä kuinka tämä juoksenteleva elohiiri jaksaa istua koneessa, ja varmasti on tulossa paljon vauhdikkaampi loma kuin vuosi sitten!
      6kk ikäinen ei vielä liiku paljoa joten varmasti selviätte reissusta hienosti! Jaksamisia loppu odotukseen ja hyvää matkaa! :)

    • Lasten kanssa matkalla

      Ollaan reissattu paljon nyt 3-ja 4-vuotiaitten kanssa. Jos vauvasi juo muuta kun rintamaitoa, opeta pikkuhiljaa juomaan myös maitojauheesta tehtyä vastiketta (paremmin saatavilla ulkomailla) ja myös opeta, ettei tarvitse olla aina mikrotettua vaan huoneenlämpöistä. Meillä ekan kanssa hirveät ongelmat kun yölläkin piti löytää mikro tai vauvan huutaessa yrittää lämmittää maitoa hanan alla. Toisen kanssa alusta asti huoneenlämpöistä ja reissuissakin oli helppoa.
      Ostettiin myös jo iPad melko varhaisessa vaiheessa, kun lennoilla pienikin vauveli pystyy painelemaan niitä vauvaohjelmia. Tämä pelasti monesti itkuilta, kun piti sen ns. viimeisenä oljenkortena. Samoin ravintoloissa, kun mikään muu ei enää pelastanut niin iPad esiin. Kotona emme paljon katsele tv:tä.
      Australiassa olen itse käynyt muutaman kerran ilman lapsia ja ainoa paikka näissä n. 50 maassa, joissa olen käynyt, jossa pilvisellä säällä aurinkorasvaa käyttäen silmäluomet paloivat ja silmät muutaman päivän turvoksissa. Joten aurinko on siellä todella vahva, ostakaa ja käyttäkää vahvaa rasvaa ja pikähihaisia. Varsinkin vauvalle. Siellä ei kannata pilata vauvan ihoa palamisella.
      Ja tosiaan vaunuillaei ihan joka paikkaan pääse eli kannattaa ottaa kantoreppu.
      Yhden vauvan kanssa on helppo matkustaa. Virikkeitä mukaan ja reipas mieli. Ulkomailla ollaan avarakatseisempia esim. jos lapsi itkee jne. Ei olla niin kuin Suomessa ja katsota kieroon.
      Hauskaa matkaa. Australia on ihana!
      Meille tulossa lähipäivinä kolmas lapsi ja kesälle on varattu jo Krakowan matka (menen yksin lasten kanssa sinne päin), sekä Turkin all inklusive viikoksi (all ink on aika helppo pienten kanssa, kun esim ruokaa aina saatavilla). :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6123
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3705
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1939
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      76
      1619
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1445
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1438
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      27
      1355
    Aihe