sydänviat

mäenkestä

onko kellään kokemusta pikkukoiran sydänvioista? aloititteko lääkityksen heti vai oireiden ilmaannuttua? onko tullut sivuoireita? lääkkeet ja määrä? muuten koiran kunto? omalla 8 vuotiaalla koiralla on merkittävä sivuääni,huomattu toukokuussa. ei ole minkäänlaisia oireita on ihan yhtä pirteä kuin pentunakin. kahella eläinlääkärillä käyty toinen ois alottanut lääkityksen heti, toinen sano ettei kannata alottaa ennen kuin oireet tulee. kokemuksia ja omia mielipiteitä kaipaan! kiitos

8

1501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi kokemus.Aikoinaan oli kääpiö,jolla todettiin suht nuorena sydänvika.Todettiin oireitten kautta.Kupsahteli muutaman kerran,muistaakseni kovin innostuessaan.
      Lääkitys aloitettiin heti,kun oikea syy löydettiin.
      Siitä on niin kauan aikaa,että lääkitys oli ihan sama kuin ihmisillä eli "nitroa".Samaa lääkettä sitten popsi,kuin isoäitini :D,tosin ihan pienen himppasen siitä pilleristä.
      Mitään sivuoireita ei tullut,lääkitys osui aivan kohdalleen ja ihan normaalielämän eli,ilman mitään rajoituksia ja pitkään ja reippaana.Muistaakseni kohtauksetkin joko heti tai tosi pian loppui lääkityksellä.

      Tapaukseesi mielipiteitä ei voi antaa,koska riippuu niin millainen vika,kuin myös missä määrin ym.eli ihan yksilöllistä.
      Nykypäivänä on spesialisteja tuohonkin asiaan ja pystytään tutkimaan aika hyvin.
      Kannattaisi tuollaiselle viedä,ja kysyä mielipidettä.

    • näin kävi

      mun kääpiövillakoirallani todettiin sydämenvajaatoiminta, jonka vuoksi aloitettiin lääkitys. koirani sai vetmedin vet nimistä sydänlääkettä. lääke ilmeisesti auttoi, koska koirani söi lääkettä toista vuotta ennen kun jouduin luopumaan koirastani. paino nousi, eli nestettä kertyi sairauden vuoksi kehoon. en oikein pysty tarkemmin kertomaan sydänvian osuudesta ennen aikaiseen kuolemaan, koska koirallani oli samaan aikaan myös muita sairauksia.

      • liisukkapieni

        Minun papillonilla todettiin sydämen sivuääni 9vuotiaana ja lääkitys aloitettiin heti furovet nesteenpoistolääkkeillä. Vuotta myöhemmin lisättiin lääkitystä fortekor sydänlääkkeellä. Koirallani oireina on kakominen ja yskiminen etenkin levon jälkeen ja nesteen kertyminen masun seudulle. Koiruus täyttää tänä vuonna jo 13v joten lääkitys on onnistunut nappiin.


    • N

      Mitenkä alottaja on tehnyt? Kai koiralla on jo lääkitys?!

      Meillä kans kääpiösnautserilla noi Fortekorit menee päivittäin, helteillä ja pakkasilla kuin oireita ilmenee, saa lisäks nesteenpoistoon Furovetia. Vajaatoiminta todettiin rokotuksen yhteydessä koiran ollessa vasta kuusi vuotias. Nappiin on lääkitys mennyt, koira täytti just kymmenen, ja yhtä pirteä on kun pentuna.:)

      Lääkitys on ilman muuta alotettava heti kun tauti on todettu, sillon kun jatkuvasti oireilee, alkaa olla jo loppu lähellä. Lääkityshän tässä taudissa hidastaa sen etenemistä, ja on lopun elämän kestävä. Sydämen vajaatoiminnasta ei voi parantua, mutta kun alottaa lääkityksen ajoissa, koira harvemmin lopulta tähän itse vajaatoimintaan kuolee. Älä siis missään nimessä odottele hetkeäkään enää! Ellei ensimmäinen tautia todennut lääkäri ole lääkitystä määrännyt, on ollut harvinaisen osaamaton lääkäri.

      Fortekorista ei ole sivuvaikutuksia meillä tullut, ja tuohan onkin hyvin siedetty ja paljon käytetty hoito tähän tautiin. Lääkitys on kuitenkin aivan eri asia kuin joku antibioottikuuri, sillä mikäli lääkityksen yhtäkkiä keskeyttää, on seuraukset kohtalokkaat. Meillä se on joka-aamunen tapa, johon nopeasti tottui.

      Furovetia annan viikon-kuukauden kuurit kun kovien pakkasten, tai kesällä helteiden aikaan huomaan koiran yskivän. Itse aika pitkälti annostelen, mutta käytän aina samaa, erittäin pätevää eläinlääkäriä, jolta soittelen tarpeen vaatiessa ohjeita. Nesteenpoistoa kun ei ole hyvä syöttää yhteen putkeen, jottei toleranssi kasva. Nesteenpoiston sivuoireena on ymmärrettävästi lisääntynyt tarve käydä pissalla, se kun poistaa nestettä koiran elimistöstä.

      Olen myös omistanut aiemmin kääpiöpinserin, jolla todettiin sydämen vajaatoiminta. Kävimme osaamattomalla lääkärillä, joka antoi ainoastaan nesteenpoistot kotiin, ja käski antaa niitä kun koira oireilee. Koira kuoli vuoden kuluttua diagnoosista. Tästä syystä neuvon sinua mahdollisimman pian hankkimaan lääkityksen. Sinun on vain tärkeää ymmärtää, että lääkitys on sitten koiran lopun elämää kestävä, ja siihen on sitouduttava koko täksi ajaksi. Mitä myöhempään lääkitys aloitetaan, sitä vähemmän koiralla on elinpäiviä jäljellä. Vaikka koira on pirteä, se ei tarkoita etteikö se ole sairas. Tämä ei ole mikään pikkujuttu, vaan tauti jota ei voida parantaa.

      Sydänkontrolleissa käymme puolen vuoden välein, eli eläinlääkäri kuuntelee onko sivuääni pahentunut vaiko ennallaan, ja kerran vuodessa otetaan röntgen-kuvat. Meillä on pahentunut asteittain lääkityksestä huolimatta, joka kuuluu taudin kuvaan. Näiden vuosien aikana kuitenkin vain pari astetta ollaan huonompaan suuntaan menty. (Näistä senverran, että asteikko kuusi alkaa olla todella paha juttu, meillä ollaan oikealla puolen ykkösellä, vasemmalla kolmos-luokassa.) Kontrollissa pyydetään vaan sitten reseptiin jatkoa, ja tässä kaikki.

      Älä ihmeessä odottele enää hetkeäkään! Pienillä roduilla tää on yleinen tauti, ja varsin helposti saa pidettyä hallinnassa, kunhan lääkitys aloitetaan ehdottomasti ennen oireilua!

      • Anonyymi

        Hei! Minun kääpiövillakoiralla todettiin sydämen sivuääni jo pentuna. Lääkitys, vetmedin aloitettiin monta vuotta myöhemmin, sydämen mitraaliläpän vuoto. Nyt 14 vuotiaana sai cardalis lääkkeen tukemaan sydämen vajaatoimintaa. Täällä on mahdottoman virkeä poika ollut koko ajan, sanoisin adhd.. Nytkin odottaa leikkimään. Keväällä huhtikuussa ois 15 synttärit. Masukurnutuksia oli tuossa aiemmin mutta ruokavalio ja madotus auttoi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Minun kääpiövillakoiralla todettiin sydämen sivuääni jo pentuna. Lääkitys, vetmedin aloitettiin monta vuotta myöhemmin, sydämen mitraaliläpän vuoto. Nyt 14 vuotiaana sai cardalis lääkkeen tukemaan sydämen vajaatoimintaa. Täällä on mahdottoman virkeä poika ollut koko ajan, sanoisin adhd.. Nytkin odottaa leikkimään. Keväällä huhtikuussa ois 15 synttärit. Masukurnutuksia oli tuossa aiemmin mutta ruokavalio ja madotus auttoi.

        Annatko lääkkeet yhtä aikaa? Shelttimme sai Vetmedinin lisäksi nyt Carnaliksen ja lääkkeiden aikataulua olen pohdiskellut.


    • Japanese Chin love

      Minun Japanese Chin urokseni sai 2/2012 sydänlääkkeen sivuääneen ja nesteenpoisto lääkkeen, ikää herralla on nyt 13v 9kk. Oman koirani kohdalla huomasin mm että joi vettä runsaasti, varsinkin yöllä.
      Koirani velipuoli sai samanmerkkistä lääkkeettä noin 10vuotiaana, eli 14v 6kk ikään.

      Molemmat koirat jaksoivat/jaksaa liikkua pitkiä lenkkiä, juostaa pellolla ja on hiihtolenkillä mukana muiden kanssa :)

    • Anonyymi

      Hei! Minun villakoirallani todettiin mitraaliläpn vuoto jo pari vuotiaana. Lääkitys vetmedin aloitettiin joskus lähempänä kymmentä ikävuotta. Nyt koirani 14,5 vuotta, keväällä lusättiin vielä cardalis sydämen toimintaa tukemaan. Ihana, virkeä, leilkkisä koira täällä!!! Lääkkeet kannattaa ottaa, kyllä lääkäri kuulee
      Jos siellä on jotain ongelmaa..me nautitaan leikitään ja halitaan niin pitkään kuin voidaan. Mukavia rakkauspäiviä teille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1696
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1325
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1220
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1196
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1183
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1076
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      1007
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      976
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      874
    Aihe