Mistä Pomerian pentu ?

Pomeranian

Hei. Minä ja perheeni olemme suunnitelleet ottavamme pomeranian pennun, ihan kotikoiraksi. Olen sanomalehdestä ja netistä koittanut etsiä luotettavia kasvattajia, mutta en ole löytänyt kasvattajaa jolla olisi tällä hetkellä narttu-pentuja myynnissä. Haluamme EHDOTTOMASTI nartun, koska meillä on uros-tipsu, konka kanssa narttu tulisi toimeen. Voisiko joku laittaa tänne linkkejä kavattajista jolla on myynnissä vapaita narttupentuja ? Kiitos.

8

3245

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pompompommi

      Ota yhteyttä rotuyhdistykseen ja kysele, sieltä varmasti neuvovat.

    • pomeranian_

      http://www.tunturisusi.com/koiralinkit/pomeranian.html

      Tässä on osa linkkejä kasvattajien sivuille. Näitä löytyy PALJON lisää kun osaa etsiä googlesta. Itse ostin omani Tempore ja Tirhan kennelistä.
      Tirhaniin esimerkiksi on syntynyt nyt uusia pentuja.

      Parhaiten saat selville, kun soittelet kenneleihin. Pomeranian on niin haluttu rotu, että kaikki kennelit eivät päivitä syntyneitä pentueita sivuilleen. Itse soitimme melkein kaikkiin kenneleihin, mitä löysimme ja kysyimme itse aktiivisesti pentutilanteista. Ja yllätys, melkein kaikkiin kenneleihin oli joko syntynyt tai syntymässä pentuja. Monet kasvattajat sanoo, että omalla aktiivisuudella saa parhaiten pennun.

      Voin paljastaa vielä, että vk 39 syntyi moniin kenneleihin pentuja. Soitimme nimittäin elo-syyskuun aikana paljon eri kenneleihin. Eli nyt kannattaa ottaa puhelin käteen, saatte varmasti jostain aikaa pennun.

      Nartun kanssa pakko sanoa, että niitä on hyvin vaikea saada. Pommi synnyttää pieniä pentueita ja nartut joko pidetään itsellä tai ne menee heti. Jotkut varataan jo ennen kun ne syntyvät, vaikka periaatteessa kasvattajat ottavat varauksia vastaan vasta kun saadaan pentujen terveysasiat ja hyvinvointi selville. Uroksia on puolet helpompi saada. Joskus nartun halutessa joutuu odottamaan pitkään, pahimmassa tapaksessa vuosia. Joten soittamalla saat parhaiten selville ja olet nopeimmin varaamassa narttua.

    • chromecoma

      Meillä on pomminarttu, ja kokemuksesta voin kertoa että sen saaminen oli aika lailla tuurin varassa. Soiteltiin ja meilailtiin kaikki suomalaiset pommikennelit läpi, yhteyttä otettiin myös Britteihin ja Jenkkeihin. Lopulta tyttö löysi meille omistautuneen suomalaisen kasvattajan kautta. Monet odottavat pentua vuosia, meillä ensimmäisestä yhteydenotosta kenneleihin pennun saamiseen vei 6kk, eli tuuria oli.

      Pommien, ja etenkin narttujen kohdalla kannattaa varautua korkeisiin hintoihin - eli 2000 eurosta ylöspäin. Meillä ei säikähdetty korkeaa hintaa, sillä tiedettiin esim ruokakulujen tasoittavan kokonaishintaa.

      Netti- ja sanomalehti-ilmoitukset jättäisin kokonaan sivuun, sillä koen kyseenalaisena heti sen miksi kyseinen myyjä ylipäätänsä joutuu pentuetta mainostamaan, kun tunnetusti pennut viedään käsistä. Suoraan sanoen epäilen hämäräpuuhia ja pentutehtailuja. Suomessa on vain muutama virallinen pommikenneli, joiden toiminta on kuulemani mukaan hieman kyseenalaista. Edellisessä viestissä mainittu on yksi näistä.

      Monet kasvattajat tarjoavat narttupentuja sijoitukseen, mutta itse en lähtisi siihen. Se on tietenkin jokaisen oma valinta lähteekö niihin sopimusrumbiin mukaan - me haluttiin alusta alkaen oma pentu. Lisäksi pommien kohdalla synnytykset ovat joskus hankalia enkä haluaisi käydä läpi sitä riskiä että menettäisin karvalapseni.

      Parhaan vinkin minkä pomminomistajana voin antaa on, että määritelkää selkeät pelisäännöt perheen kesken jo ennen pennun tuloa. Pommit ovat hyvin reippaita ja itsetietoisia, vähän sellaisia pieniä piruja, joille ei kannata pikkusormea antaa. :) Ja kun kyseessä on vahtikoira, hälyttävä vahti oikeastaan, niin se tosiaan myös hälyttää.

      Monet mokaavat siinä vaiheessa kun pentu tulee ja se on niin syötävän söpö, että kaikki koulutushalut unohtuvat saman tien. Mutta jos vain malttaa siitä kaikesta söpöydestä huolimatta pitää selkeät säännöt taloudessa niin varmasti tulee upea perheenjäsen! Sanon tämän siksi, että pommien maine räksyttäjänä johtuu useimmiten juuri tuosta söpöys koulutus -yhtälöstä.

    • manna

      Mistä olet kuullut ja mitä olet kuullut Tempore&Tirhanista? Itse en ole kuullut kuin vain hyvää ja missään en ole nähnyt tai kuullut mitään huhuja niiden kyseenalaisesta toiminnastaan?

      Itsekin olen törmännyt tai kuullut pariin vähän ei niin luotettavalta kuulostaneeseen kenneliin, mutta niistä keskustellaankin netissä ja pommipiireissä paljon enemmän ja julkisemmin.

      Itse olen kanssa aikoinaan hankkinut tirhanilta pennun ja sain asianmukaisesti kaikki todistukset ja rekisterit ja pentu luovutettiin lääkärin tarkastamana, madotettuna, rokotettuna, sirutettuna ym. Lisäksi kenneli on menestynyt näyttelyissä hyvin ja kiertää niitä myös paljon ulkomailla. Ja olen jutellut muiden kasvattejien kanssa kyseisestä kasvattajasta, eivätkä hekään ole sanoneet kennelistä mitään pahaa.

      Mistä siis moinen? Kiinnostaa vain ihan kun oma koirani on sieltä joskus otettu.

    • manna

      Lisäksi kasvattaja on ollut hyvin kiinnostunut koiriensa voinnista ja kuulumisista ja pyytää pitämään aina yhteyttä ja kertomaan mitä kuuluu. Ja olen aina voinut soittaa kasvattajalle jos jokin on ollut epäselvää tai on ollut jotain kysyttävää. Kasvattaja on siis pysynyt aina kuvioissa mukana.

      Joka kesä vielä tavataan kennelin järjestämässä tapaamisessa, mihin saapuu kaikkia kennelin omia kasvatteja.

    • chromecoma

      Kasvattajatietokantaa selaamalla näkee missä määrissä pentuja tulee. Esim vuonna 2009 näyttää järjestelmän mukaan 13 pentuetta ja seuraavana 12 pentuetta, jos oikein katsoin. Se on todella iso määrä. Muutamat nartut ovat myöskin melko vanhoja (yli 6-vuotiaita). Kertomusten mukaan ovat ostaneet ulkomailta kenneleiltä ns pennutushommista eläkkeelle jääneitä narttuja, pennuttaneet ne vielä kerran ja sen jälkeen myyneet eteenpäin. Korostan, että tämä perustuu kuulemaani. Oli miten oli, pidän henkilökohtaisesti kyseenalaisena tuota vanhojen narttujen käyttämistä. Tämän vuoksi mielikuvani ko kennelistä ei ole paras mahdollinen, mutta on hienoa kuulla että pitävät yhteyttä kasvatteihinsa ja ovat uusien omistajien tukena ja apuna. Se on jokaisen kasvattajan velvollisuus, mielestäni. :)

      • Soopeli

        Ehkä ei kannata uskoa kaikkea mitä kuulee. Kun tutkii hieman jalostustietojärjestelmää, niin selviää, että jokaisessa pommi kennelissä teetetään pentuja myös vanhemmilla nartuilla. Mielestäni T&T oli tässä suhteessa itseasiassa paremmassa valossa, kuin muutamat muut pommi kasvattajat. Toinen seikka minkä huomasin tutkiessani, oli se, että T&T kasvattajalla samaa narttua ei ole käytetty useita kertoja. Joten vaikka pentueita olisin usein/paljon, niin sama narttu ei ole sielä tehtailemassa.
        Tuolla tietojärjestelmässä kuitenkin näkyy, että kuinka monta pentuetta kyseinen narttu on saanut ja minkä ikäinen narttu on pennut saadessaan.

        Joten kannattaa jokaisen hieman käydä itse tekemässä tutkimusta ja vertailua ennen kun käy täällä raa'assa internetin maailmassa arvostelemaan.

        Itse lähdin tätä tutkimusta tekemään siksi, että olen pohtinut pentua sieltä ja tämä haukkuma "informaatio" särähti lukijan silmään. Onneksi osaan ottaa asioista selvää.
        Kaikkea hyvää pommin etsijöille :)


    • fghjt

      Linnanhaltian kasvattajaan kannattaa myös olla yhteydessä, hienoja koiria. Samoin Pipperoo kennel, siellä tosin varauslista taitaa olla pitkä

      Yksi mitä katsoisin ehdottomasti on Virossa oleva Linda Jurgens, hänellä on hienoja pommeja. www.heidelinds.com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3464
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1948
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1578
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1415
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe