Minkä ikäisenä koirapuistoon?

kjkjkjkjkjkjkjk

Minkä ikäinen koira on teidän mielestänne tarpeeksi vanha koirapuistoilemaan?

Omistan 5kk-ikäisen toyvillakoiran ja haluaisin kovasti jo päästä puistoon koirani kanssa. Pitäisikö kuitenkin odottaa, että pentu kasvaa? Sehän on juuri siinä iässä, että on todella vahingollista saada ikäviä kokemuksia toisista koirista...

31

4689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joobax

      On todella vahingollista pitää sitä erossa lajikumppaneistaan... Heti koirakavereita pennulle, kun se on 8 viikkoinen!

      • kjkjkjkjkjkjkjk

        Sanoinko, ettei koirani ole saanut tutustua toisiin koiriin? Tarkoitin, että onko se tarpeeksi vanha menemään koirapuistoon (ja juoksemaan siellä vapaana tuntemattomien, kenties aggressiivisten koirien kanssa).


      • joobax
        kjkjkjkjkjkjkjk kirjoitti:

        Sanoinko, ettei koirani ole saanut tutustua toisiin koiriin? Tarkoitin, että onko se tarpeeksi vanha menemään koirapuistoon (ja juoksemaan siellä vapaana tuntemattomien, kenties aggressiivisten koirien kanssa).

        No itse asiassa et sano, että se tapaisi muita koiria missään muualla... Mitä teet puistolla, jos voit antaa koirien kirmata muualla? Joku metsälenkki voittaa koirapuiston mennen tullen!

        Koirapuistoiluhan ei ole koirasi iästä ja valmiudesta kiinni vaan sun koiranlukutaidosta ja ennakointikyvystä. Sun pitää nähdä muista koirista, onko ylimääräistä jännitettä vai ei. Itse en mene puistoon, jos siinä joku on aidan toisella puolella rähisemässä jo valmiiksi. Myöskin lähden suht samantien pois, jos joku alkaa siellä pullikoimaan. Valitsen koirakaverit tarkoin.


      • haloohaloa
        kjkjkjkjkjkjkjk kirjoitti:

        Sanoinko, ettei koirani ole saanut tutustua toisiin koiriin? Tarkoitin, että onko se tarpeeksi vanha menemään koirapuistoon (ja juoksemaan siellä vapaana tuntemattomien, kenties aggressiivisten koirien kanssa).

        Koirapuistoon mennään sillä idealla, että koirat saisivat riehua yhdessä. Ja koirapuistoonhan EI SAA viedä aggressiivisia koiria.


    • sakemannipystykorva

      Joo sekaan vaan, ensin pienten puolelle suosittelen tai vaan ensin aidan taakse haistelemaan. Sieltä näkee ainakin onko tarhan puolella niitä aggressiivisia koiria, isoja tai pieniä, kummastakin löytyy niitä ei toivottuja yksilöitä. Mitä pienemmät ekat hyvät kamut on sitä parempi :)

    • tikru.03a

      :) puistoon vaan heti kun itse koet olevas valmis. Itse käyn lähes päivittäin oman koirani kanssa puistossa, ja meilläpäin ainakin pidetään huolta että oma koira/koirat käyttäytyy niin ettei tule riitatilanteita. Ja jos paikalle eksyy agressiivisesti käyttäytyvä tms niin hänelle sanotaan että menee pois. Säännötkin kieltävät vihaisen koiran tuomisen puistoon. Ja tämä siis meillä täällä, on ihan säännöt portin pielessä :)

      Yhteenottoja toki tulee aina, mutta sen mitä itse oon huomannu puistossa, niin pentukoirille hyvin harvoin sattuu mitään ikävää, koska pennuissa on vielä sitä pentuhajua minkä aikuinen koira tunnistaa ja osaa sitten kohdella oikein. Ja jos nyt niin on käynyt että aikuinen koira on pennulle jotain tehnyt niin omistaja on vastuussa siitä että ojentaa sen oman koiransa ruotuun. Oma koirani ei ollut kovin sosiaalinen meille tullessaan ja muutama huono kokemus puistosta on, mutta sitkeällä käymisellä olen onnistunut sosiaalistamaan oman koirani suht hyvin, ja niistä huonoista kokemuksista tiettyä rotua kohtaan ollaan päästy eroon pikkuhiljaa :) Ja pennun käytöstä on suht helppoa vielä muokata, joten kun aloittaa hyvissä ajoin puistoilun niin pentukin oppii hyvän puistokäytöksen.

      Tämä on minun näkemykseni asiasta ja omien kokemusteni pohjalta kirjotan :) Joten kenenkän ei tarvitse nokkiinsa ottaa ^^ (tätä palstaa seuranneena olen huomannut joitakin reikäpäitä täällä jotka asiallisesta kirjoituksesta vetää herneet nenää)

    • lissunima

      joo-oo

    • Sapa

      Hei ajattelin tuoda oman mielipiteeni myös kekoon mukaan, elikkä itselläni on juuri tuon 5kk vanha lapinkoira pentu ja ollaan käyty puistossa ihan alusta asti, ennen rokotuksia tietysti oltiin vaan tuttujen koirien kanssa mutta heti kun oli rokotukset kunnossa niin puistoon mentiin oli vieraita koiria tai ei, meillä ainakin ollut todella positiivia kokemuksia vaan koska juuri kun pennuissa on se ominaishaju niin aikuiset koirat kyllä osaa kohdella nuorta koiraa asianmukaisesti. Meillä myöskin 1v4kk vanha lapinkoira ja samallalailla sillekkin tehtiin kun oli pentu ja hyvin yhteiskuntakelposia koiria tullut ja osaavat juuri siitä syystä hyvin käyttäytyä puistossa. Ei toki olla ihan ilman nahinoita päästy mutta ne kuuluu asiaan ja sillon kun tulee valtataisteluita niin pitää koirien saada selvittää itse välinsä ja useimmiten sen jälkeen homma sujuu kun koirat tietää kuka se pomo siellä on.
      Tietysti jos koirasi sattuu olemaan arka yksilö niin silloin kannattaa katsoa tarkkaan millaisia koiria puistossa on, ettei ole liian innokkaita jotta koirallesi ei tule kammoa (näin käynyt serkkuni koiralle, koska on ollut aina hyvin arka yksilö). Tuokin usein lähtee sillä pois että vaan käy puistossa mutta kaikilla se ei toimi. Sanoisin siin että puistoon vaan jos siltä tuntuu kyllä ne pienet koiratkin siellä pärjää ja jos tuntuu hurjalta ajatukselta että on isoja koiria ympärillä niin menee sitten pienten puolelle, mutta omasta kokemuksesta usein juuri ne isot koirat osaa käyttäytyä paremmin koska valitettavan usein pieniä koiria ei kouluteta kokonsa takia kunnolla mitä taas isoilla tehdään koska on pakko, sillä muutenhan niiden kanssa ei pärjäisi ison kokonsa takia.

    • g5redsaerer
    • Springeri

      Kootkaa penturyhmä ja leikittäkää nuoria samanikäisiä pentuja muualla kuin yleisellä kentällä,vaikka omalla pihallanne. Turha pentukoiraa on viedä arvaamattomien aikuisten koirien joukkoon.

    • Saksanpaimenkoira.

      Hmm, juu olen kirjoittajan puolella. Eihän se sanonut,että se ei muka olisi saanut tutustua muihin koiriin.. Kannattaa käväistä koirapuistossa ja sitten myös metsälenkeillä :)

    • .-

      nohh... emmä tiiä xDD

    • kääpiösnautserigirl

      Itse en veisi ihan noin nuorta koiraa koirapuistoon, odota vaikka vuoden vanhaksin.

    • 15+10

      Pennut ovat tervetulleita puistoon mutta muistattehan ettei pennunkaan pidä antaa tehdä mitä vain . Liian usein näkee näitä jotka antaa pennun roikkua toisen koiran poskissa ja korvissa jne jne ja vaikka toinen koittaa mennä tillanteesta pois niin pentu seuraa . Sitten kun toinen ärähtää alkaa se huutaminen miten agresiivinen koira puistosta pois heti . Eli järki käteen niiden pentujenkin kanssa.

      • Marmamarmamarmamarma

        Oli täällä mikä aihe tahansa niin kohta on jo joku piipittämässä kuinka toiset koiranomistajat tekee sitä ja tätä. Eikö ole muuta tekemistä kuin vahtia ihmisiä narujen päässä. Olen väsynyt katselemaan tuollaista marmaittamista katselkaa saturnuksen renkaita ja lukekaa sivistyskirjallisuutta niin ymmärrätte ettei elämänne tarkoitus ole koiranomistajien kyylääminen. Alkaa tosissaan vltuttamaan.


    • 6kk siihen mennessä pitäisi olla jo pentu.toko. Anyway puolenvuoden on valmis

    • puhunkokemuksesta

      jos ei koira ole 16 viikon ikäsee mennessä sosiaalistettu/viety puistoon, tulee pennulla olee jatkossa ongelmia henkisesti. ei kannata ottaa riskejä, mitä pienempänä viet puistoon sen parempi, muuten pentu ei kehity henkisesti tarpeeksi sietämään toisia koiria...

    • Kaksi ihanuutta

      Eihän se sosiaalistaminen tarkoita vaan koiria vaan myös ihmisiä. Itselläni liki viisivuotias narttu ja viisikuinen pentu. Ovat jo olleet kavereita parikuukautta. Pentu tuli seitsenviikkoisena jolloin heti aloimme mennä "riskin ottaen" heti kuntamme keskustaan, ravintolaan sekä tavalliseen puistoon kävelylle. Toimivaa koirapuistoa ei meillä ole lähellä. Lenkeillä tavataan isompaa ja pienempää. Hyvin on mennyt. Mitä nyt hihkuu ja räksyy välillä, pentu kun on. Kavereita on saanut. Riskinhän siinä ottaa, kun rokottamattoman kanssa lähtee. SIlti se on kannattavaa. Katsoo tarkkaan minkä näköisen koiruuden kanssa pääsee tekemään tuttavuutta. Yhtähyvin käy tautien kanssa huono tuuri ja tuo omistaja itse vaikka kenkien pohjassa parvoviruksen. Missään nimessä en itse ainakaan suosittele pitämään koiraa erossa kaikesta siihen 16 viikkoiseen sillä silloin sosiaalistaminen on tosi hankalaa. Paras ikä sille on 7-16 viikkoa. Pitää katsoa, ettei mene kakkakasoja haistelemaan/maistelemaan. Vanhempi koirani on tottunut puistoilija ja toivon, että se on osannut opettaa oikeita tapoja käyttäytymisen suhteen. Kun vien ekan kerran koirani puistoon, niin yritän ainakin löytää puiston jossa nuorilla on oma vuoro. Aina se ei niin helppoa ole. Varsinkin täällä pääkaupunkiseudun ulkopuolella ei hirveesti ole tai ovat automatkan päässä. Tsemppiä kaikille koirien omistajille omiensa kanssa ja onnistumisia puistoissa.

    • Ulla 3

      HEI! Vie koirasi vaan koirapuistoon,tottuu toisiin koiriin,alistetaan, mutta oppii pikkuhiljaa pitämään puolensa. tv. ulla ja osku joka on 10v.

    • Nacho6

      >> Minecraftcodes.info

      • merkki3

        >> Minecraftcodes.info


    • zzzz6

      Älkää hyvät ihmiset viekö koirianne "lähes päivittäin" koirapuistoon. Koiralle se on liian stressaavaa ja 1-2 kertaa viikossa on ehdottomasti riittävä. Omaa koiraa pitää jaksaa myös lenkittää, eikä vain juoksuttaa puistossa.

      • joobax

        Oikeastaan tuokin on liikaa. Mun mielestä.


    • mielipide :)

      Koirastaan saa aikaseksi kunnon räyhääjän, kun vie sen puistoon rökitettäväksi. Suosittelen vain varmasti rauhallisten aikuisten koirien kanssa puistoilua, ei liian isoon porukkaan eikä rajujen leikkijöiden kanssa.
      Myöskin pennun tutustuttaminen vastaantuleviin koiriin lenkillä on kyseenalaista. Se että pentu hyppii ja reuhtoo vastaantulevaa kohti, ei tarkoita et "Jee, haluun mennä moikkaamaan" vaan se tarkoittaa, että pentu pelkää ja esittää kovasti kaikille olevansa vain pentu, josta ei tarvitse välittää, joka ei ole uhka. Paras on vain kiertää ja antaa pennun katsella kauempaa niitä isoja vieraita ja pelottavia koiria. Koirat "puhuvat" keskenään vaikkeivät olekaan kuonotusten, viestit välittyvät matkankin päästä ja ne tunnistavat toisensa myöhemmin, vaikka eivät heti ekalla tapaamisella pääsekään haistelemaan toistensa peppuja.
      Pennun pitää antaa rauhassa kulkea ja katsella muita matkan päästä, jossa se kokee olevansa turvassa.

    • piiiiiip piiiiip tee

      Pistä se villa koiras pyllys alle ja pierase. Tai vie se siihen isoon aitaukseen.

    • ei puistoon ollenkaa

      Koirapuistot ovat täysin sairaita paikkoja.

      • Selitys tälle?

        ja peruste on mikä? Onko kokemusta muista puistoista kuin siitä oman kotikaupungin "sairaasta" puistosta?


    • ROTTWEILER Naantali

    • elska

      5kk on ihan hyvä ikä mutta koirasi on hyvin pieni voi tulla jyrätyksi. Olisi hyvä jos ilmeisesti tarkoitat koirapuistoa siellä olisi sosialisia koiria ja muutenkin asiallisia mutta niin ei aina ole ja se on enemmänkin koiran omistajasta johtuvaa mutta minkäs teet. Jos leikkiminen menee hurjaksi niin älä nosta koiraasi syliin se vaan ärsyttää hyökkäävää koiraa enemmän. Estä se komennoilla ja toivo, että koirasi antautuu.

    • koirassson

      Yksi asia jonka kaikki on tainnut unohtaa...
      Koirapuistoon kannattaa tuoda vain hyvin lenkittettyjä koiria.
      Koirapuisto EI ole kuntoilualue koirille.

      Ylienergiset koirat,joita ei ole lenkitetty riittävästi,aiheuttavat eniten ongelmia koirapuistoissa.
      jA KOIRAN ON AINA OLTAVA OMISTAJANSA HALLINNASSA. Oli tilanne mikä tahansa!!

    • apinaorkesteri!

      Koira,joka tottelee omistajaansa ja on aina 100% hallinnassa. Kenellä sellainen eläin on? Siis sellainen,johon ei laiteta paristoja?

      Voi tulla yllätyksenä ja suoranaisena shokkina,mutta koulutetuinkin koira voi joskus käyttäytyä toisin kuin on ohjeistettu. Eläimiltä löytyy viettejä ja vaistoja,joiden hillintä ja hallinta vaatii tilanteiden ennakoimista ja koiranlukutaitoa. Koiran hermorakenne määrää pitkälti,miten kuormittaviin tilanteisiin kyseisen eläimen voi asettaa. Lisäksi koiran ja sen ohjaajan välinen luottamussuhde pitää olla hyvässä kunnossa. Täydellisyyteen on hyvä pyrkiä,siellä on tilaa. Siellä kun ei ole eikä tule olemaan ketään ikinä.

      Virkakoirien koulutusohjelmasta kesken kaiken hylätytkin koirat ovat paremmin koulutettuja kuin lemmikkikoirat keskimäärin. Koirapuistoissa käy valtaosin vain lemmikkejä...
      Suomessakin on tapauksia,joissa virkakoira on normaalista poiketen toiminut ohjaajansa käskyjen vastaisesti ja aiheuttanut vahinkoja. Näitäkin sattuu aina välillä,kun ihmiset unohtavat,että koira on eläin.

      Minusta ongelmia aiheuttavat koirien omistajat ajattelemattomuudellaan ja tietämättömyydellään. Tällaisilla palstoilla koirien hallinnassa olemisen perään huutavat lähinnä ihmiset,jotka mieltävät oman koiransa "sosiaaliseksi" ja "koulutetuksi" ja sanovat aina kaikille, että "tää ei tee mitään". Sehän pitää paikkansa tasan niin kauan,kunnes ensimmäinen kerta tulee,kun ei jossain tilanteessa tottelekaan. Fiksu varautuu siihen, hölmömmälle se tulee yllätyksenä joka tapauksessa.

      Erittäin kätevästi vältetään sitä omaa vastuuta,millaiseen porukkaan itse koiransa vie...Ihminenhän sen valinnan tekee koirapuiston portilla seistessään ja jokainen vastaa oman koiransa turvallisuudesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe