Tarviiko luita hieroa?

Rajansa kaikella

Olen kummastellut kun hierojat markkinoivat palvelujaan mitä ihmeellisimpiin ruumiinosiin, ja selitys on aina "kyllä tämäkin tarvii hieroa joskus". Viimeksi hierottiin pohkeet, vaikka selitin, ettei ne ole koskaan olleet kipeät niin hieroja "vaati" että hän voi hieroa nekin, no suostuin sitten. Mutta ei siitä mitään hyötyä ollut, sattui vaan.

Kaiken huippu oli kun hierojani alkoi viime kerralla hieromaan kylkiluitteni päältä. Huomautin, että eihän noissa luissa voi olla lihaksia, ei niitä tarvitse hieroa, niin hän väitti vastaan että kyllä tarvitsee.

Mitä mieltä tästä, eikö luiden hieronta ole jo vähän turhaa?

10

1993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vjjvj26

      tokkopa se hieroja sinun kylkiluiasi hieroi, vaan lihaksia.

      Googlaapa anatomiaa ja tutkaile, niin saat tietää miten paljon siellä lihaksia on.

    • peraaukkomies

      Kyllä luut täytyy myös hieroa. Itse hierotutan häpyluuni, ja häntäluuni sekä penikseni joka kerta kun käyn mieshierojallani.

    • kipeämpänä pois hier

      Itselleni on käynyt ihan samalla lailla. Melkein huusin kivusta kun hieroja väkisin alkoi hieroa pohkeitani. Ei niissä ole ennen mitään kipuja ollut, mutta hieronnan jälkeen kyllä oli kintut kipeinä!!!

      Hierojan kuuluu hieroa SELKÄÄ ja mahdollisesti niska-hartiaseutua.

    • Luuhieronta tarpeen

      Päähieronta on tarpeen, vaikka on luuta suurin osa, mutta päässä on lukuisasti hermoja ja verisuonia, puhumattakaan poskista ja ohimoista.

    • ammattihierojatietää

      Hieronta on aina oltava kokonaisvaltaista. Hyvä hieroja ei tee ns osahierontoja vaan aina pitää hieoa koko kroppa. Siis selkä jalat ja kädet, niska ja halutessa myös vatsalihakset.
      Lihasjonot ovaat pitkiä ja siksi vain pienipätkä niitä hieromalla ei ole niille hyväksi. Luitten välissä on lihaksia mm selkärangassakin.
      Älkää koskaan ottako ns puolihierontaa.

    • Koulutettu hieroja x

      Kyllä ns puolihieronnan voi ottaa, mutta hieroja tietää, että lihasketjut eivät noudata ns housunkauluksen rajaa. Koulutettu hieroja tekee enenn hierontaa peruskyselyn, jonka perustella yhdessä asiakkaan kanssa ja hänen ehdoillaan mutta hierojan suosittelemin ja perustelemin metodein toteutetaan hieronta.
      Itse hierojana en kyllä helposti anna kenekään oudon hierojan vatsaani hieroa, sillä se on aivan liian herkkää aluetta toisten sorkittavaksi. Liian kova käsittely saattaa vaurioittaa jopa suolistoa. Hierojan pitää olla todella perehtynyt myös ruuansulatukseen, että tätä hierontaa kannattaa ruveta harrrastamaan. Suolen seinämät eivät jousta, joten aika ikävä homma, jos asiakas saa vaurioita asiakkailleen, joiden elintavoista ja elintoiminnoista hän ei voi olla varma. Ihmisillä on tapana kaunistella elintapojaan jopa hierojille.
      Mieluummin vaihtaisin tuon vatsan hieromisen pään hierontaan, jsillä moni nykyihminen jännittää niska-hartialihaksiaan, jollin lihasjännitys siirtyy seuraavaan lihasryhmään eli päähän.

    • täpä

      Olikohan tuo hieroja, nyt ihan perillä kaikesta.

      Suosittelisin vaihtamaan hierojaa. Tosin pohkeiden hieronnan vielä käsittä, mutta kylkiluiden hieronta menee ihan yli hilseen.

      Lihakset hierotaan ja pohkeissahan niitä on. Varsinkin jos olet liikunnallinen, niin sanotaan, että lihakset tarttuu luihin kiinni. MUTTA, ei kylkiluihin :)

    • Koulutettu hieroja x

      onpa hullu ilmaisu: lihakset tarttuu luihin kiinni.... kyllä lihakset on molemmista päistään luissa kiinni. jos ei ole, niin ei voi lihakset luita liikuttaa. Liikkuvan ihmisen lihakset eivät tartu luihin sen enempää kuin sohvaperunoidenkaan. Niihin vain muodostuu liikunnan seurauksena enemmän erilaisia anaerobisen aineenvaihduntatoiminnan seurauksena jätteitä, jotka aiheuttavat kipua niin kauan kunnes poistuvat elimistöstä. näitä kuona-aineita voi hieronnalla saada nopeammin poistumaan elimistöstä. siitähän johtuu hieronnan älkeinen jano ja pissatus.
      Ihmisen vartalossa, myös niiden kylkiluiden alla, päällä ja välisä on erittäin vahvat ohuet lihakset. Jollei olisi, ei hengittäminen olisi mahdollista, sisäelimet pullahtaisivat jokaisesta pehmeästä kohdasta, ei voisi yskiä ilman etä ruoka ja muut nesteet roisuisivat ympäristön iloksi.
      Eri asia on sitten se, tarvitseeko tosian kylkiluiden välejä hieroa, sillä ne eivät yleensä kiristä kuin aktiiviurheilijoilla. Tosin yläkropan perusteellinen hieronta kuuluu kylläkin erikoishierontatekniikoihin kuten voice massageen.
      jalkojen, jopa jakaterien hieronta on hyväksi elimistön aineenvaihdunnalle, sillä jalkapohjissa ja nilkoissa on erittäin paljon hermoja, joita pitkin viestit kulkeutuvat eri puolille kehoa. Tosin tähänkin toimii aivan yhtä hyvin käsien, kämmenten ja sormien hieronta. samankaltainen on hermotus niisäkin kuin jalkaterissä.
      Hieroja ei kuitenkaan koskaan saisi ketään pakottaa mihinkään. Ehdottaa kylläkin ja perustella, miksi mitäin kohtaa kannattaisi hieroa. Ihminen on psykofyysinen ja kokonaisuus, jossa tosiaan kaikki vaikuttaa kaikkeen. Esim jalkaterien virheelliset asennot voivat vaikuttaa niska-hartiaseudun jännityksiin ja aiheuttaa pääkipua, puutumisoireita, hengitysoireita, nielemisongelmia, kipuja sim silmissä, korvissa jne...

    • Koulutettu hieroja

      Siinäpä noita ennakkoluuloja ja kuvitelmia tulikin sitten kerrakseen. Koulutettu hieroja käy ihan koulutuksen sitä varten, että tuntee anatomiaa ja fysiologiaa., ainakin meille opetettiin kylkivälilihakset ja niiden hierontakin. ämä em. tietämys testataan vielä näyttökokeella nykyään, jotta jotain on jäänyt päähänkin.

      On höpö höpö puheita, että hierottaisiin pelkkaa selkää tai niskahartiaseutua. Myös jalat, kädet kuin pää ja kasvotkin tarvitsevat hierontaan. Hyvin asiansa osaava hieroja osaa kyllä alkuhaastattelun jälkeen tehdä asiakkaalle hoitosuunnitelman, että miten tässä nyt edettäisiin, sen mukaan millaisia ongelmia asiakkaalla on. Jos asiakas perusteluista huolimatta haluaa että hierotaan nyt sitten vaan sitä peukalon tyveä, niin sitten hierotaan, mikäs siinä jos haluaa siitä maksaa eikä päästä mahdollisesti ongelmastaan eroon.

      Jos on esimerkiksi alaselässä ongelmaa, niin ei ole yhtään outoa, että hierotaan myös takareiden ja joskus jopa jalat kokonaan. Ongelma kun voi olla ylempänä, alaempana, sivumpana, edempänä tai taaempana kroppaa kuin missä se kipu tuntuu.

      Kylkilihasten hieronta sivelyotteella eli sormilla ja kämmenillä kuuluu ainakin omalla kohdallani ihan perusrutiiniin, jos asiakkaalla on kyljen tai selän alueella ongelmia ja siellä tuntuu kireyttä. Etenkin astmaatikoilla tai muuten vain hengitysoireisilla nuo kylkivälilihakset on erittäin tärkeä käydä läpi.

      • Koulutettu hieroja

        Jaahas, tulipas sen verran vauhdilla lähetettyä vastaus, että kielioppi ja oikeinkirjoitus jäi tarkistamatta, mutta kyllä tuosta nyt tolkun saa. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2732
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      239
      2640
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2356
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      196
      1841
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe