Murtunut ranne

uskoa paranemiseen??

Raneeni murtui kahdeksan v iikkoa sitten ja nyt mietityttää, että tuleeko siitä enää kättä hoitotyöhön ollenkaan.

Eli, kaaduin rullaluistellessa ja tietenkin oikea käsi jäi alle. Ranne turposi heti tapahtuman jälkeen voimakkaasti, mutta asento näytti hyvältä.

Röntgenissä todettiin värttinäluun hyväasentoinen murtuma, joka ulottuu nivelpintaan asti. Kirurgi päätti, ettei irtopalaa tarvitse rueta operoimaan sen hyvän asenno vuoksi. Käsi kipsattiin viideksi viikoksi.

Ranteen kipu ei tuntunut helpottavan kipsissä juuri lainkaan ja peukalo aiheutti hillitöntä kipua ranteen alueella sekä peukalon tyvessä osuessaan johonkin vielä kolmenkin viikon kuluttua kipsauksesta.
Käsi kontrolloitiin viikon ja kahden viikon kuluttua kipsauksesta uusilla kuvilla ja lääkärin lausunnon mukaan asento oli pysynyt hyvänä.

Viisi viikkoa kipsauksesta ranne kuvattiin ja kipsi poistettiin.
Ranne tuntui aivan hirveän kipeältä. Kaikki liikkeet oli hukassa. Kaikenlainen liikuttaminen tai esim. takin päälle pukeminen tuotti hillitöntä kipua.

Lääkäri katsoi kuvat ja totesi, ettei irtopala ole luutunut alaosastaan ja nivelpintakin vain osaksi. Päätti, että käsi lastoitetaan.
Tunti lastoittamisen jälkeen lääkäri soitti perääni ja kertoi, että ranteessani onkin kaksi murtumaa, kaksi erillistä irtopalaa, jotka kumpikaan ei ole luutuneet kunnolla. Toinen, poikittainen murtuma ei ollut näkynyt yhdessäkään aikaisemmassa kuvassa ja lääkärini mielestä ne olisivat vaatineet kirurgisen toimenpiteen heti tapaturman jälkeen. Aikoi konsultoida käsikirurgia ja päätti, että annetaan käden olla lastassa vielä pari viikkoa.

Lasta poistettiin viikon käytön jälkeen ja käsi kipsattiin uudelleen, koska kipu oli sietämätön.

Nyt odotan kipsin poistamista viikon kuluttua, sekä fysikaalisen kuntoutuksen alkamista, sekä mitä ortopedi on mieltä ranteeni kuntoutumisesta.

Hirvittää aivan oikeasti jos rannetta joudutaan vielä operoimaan kirurgisesti jos irronneet luunosat eivät olekaan luutuneet. Samoin hoitoalalla toimiminen mietityttää, jos ranne jää kovinkin heikoksi, miten siirtelen potilaita.

Onko kenelläkään toisella ollut tällaisia piiloon jääneitä murtumia, jotka olisivat ollet kirurgisen toimenpiteen tarpeessa?
Miten teitä on hoidettu ja miten käsi on kuntoutunut?

3

2515

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Murtunut SH

      Hei!
      Tilanteesi ei kuulosta kovin pahalta, sillä vammasi ovat melko lieviä. Kuntoutuksella tulee varmasti kuntoon. Eikä sitä leikkausta pidä pelätä. :)

      Itselläni kävi onnettomuus 28.9. kaatuessani moottoripyörällä ja vas. kädessä mm. radiuksen ja ulnan päät murtuneet pirstaleisesti, radius halki n. 10cm matkalta ja muutenkin täysin dislokoitunut, ynnä muuta mukavaa. Käsi laitettiin sellaisenaan pakettiin ja minut kotiin odottamaan leikkausta. Kipu on infernaalinen. Huomenna pääsen leikkaukseen. Olen itsekin sairaanhoitaja ja uskon ja luotan siihen, että tuosta ranteen ja käsivarren luu-murskasta vielä toimiva käsi rakennetaan. :)

    • klipsklaps

      Tsemppiä ja piiiiiitkää pinnaa! Mun murtuma värttinäluussa ei viime talvena ulottunut edes nivelpinnalle ja silti 6 viikon kipsaus oli yhtä tuskaa ja kuntoutus sen jälkeen aika tuskaista. Dorsaalista kallistumaa jäi ja fysioterapeutti oli sitä mieltä ettei ranteista koskaan tule entisenlaisia kun ne on murtuneet.
      Liikeradoissa on rajoitteita, mutta ei onneksi mitää mikä töiden tekoa haittaisi. Myöskään mitään tuntohäiriöitä ei jäänyt.

    • mopotyttö85

      Ei kuulosta pahalta murtumalta, mulla meni liikenneonnettomuudessa ranne kahdesta kohtaa poikki (murskautui) (värttinäluun ja kyynärvarren luun kohdalta)... käsikirurgi laittoi sen kokoon vaijereilla,metallilevyillä ja ruuveilla, käsi toimii moitteettomasti, ainoa mitä jäi niin kauhean näköiset arvet ranteen sisä-ja ulkopuolelle,jotka aikanaan paranevat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe