Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sairastaminen kallista

kallis reissu

Olin vähän alle kolme kuukautta lievän halvauksen takia sairaalassa. maksoimme koko ajasta noin 1300 euroa ylimääräistä. mitään avustukia en saanut vaan kaikki tuli bumerannina takaisin. ei otettu edes käsittelyyn. jouduin hankkimaan itselleni apuvälineitä jotka maksoimme. laskin että meille tuli sairaus maksamaan noin 2300 euroa ylimääräistä.

11

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä työssäolevamamu

      Sairastaminen on ilmaista esim somaleille ja muille mamuille jotka eivät halua tehdä töitä!!!!!

    • kallis reissu

      Eilen tuli tieto sähköpostissa kun kysyin asiaa eläkeläisen hoitotuesta. Hakemukseni olen laittanut heinäkuun lopulla ja viestissä sanottiin että hakemuksen käsittely kestää kokonaisuudessaan 8 viikkoa, joten päätös tulee viikolla 38-9.

    • kallis reissu

      Kyllä me kyselimme kunnalta asiaa että mieheni jäisi työstään osa-aika eläkkeelle ei osatyökyvyttömyysseläkkeelle mikä on eri asia. osa-aikaeläkkeen kanssa mies hakisi omaishoitotukea koska toimintoni huonontui halvauksen takia ja tarvitsen apua. Tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan hyväksytty.

    • kallis reissu

      Näin minulle vastattiin Tampeelta omaishoitotuesta ja osa--aika eläkkeestä noin kuukausi sitten. on niin hyvä vastaus että siteeran sitä

      Omaishoidon tukea maksetaan silloin, kun hoidettava tarvitsee runsaasti apua henkilökohtaisissa toiminnoissaan. Näitä ovat mm. pukeutumisessa ja pesuissa avustaminen, lääkehoidon toteuttaminen, liikkumisessa/siirroissa avustaminen ym. hoitotyöt, ei siis kodinhoidollisiin tai asiointeihin kohdistuvat työt.

      Tietyissä eläkkeissä on omat rajoitteensa, en nyt muista tarkkaan, mikä se on osa-aikaeläkkeen kohdalla. Omaishoitajan on aina itse otettava selvää eläkkeen maksajalta, voiko tukea ottaa vastaan ja minkä suuruisena. Palkkioluokkamme ovat 364,35, 600, 900 ja 1400 ¬/kk bruttona, tästä siis verot pois.

      Olettehan hakenut Kelan vammais/hoitotuen itsellenne, tämä on aina se ensisijainen taloudellinen etuus?

      Omaishoidon tuen sivut löytyvät Tampereen nettisivuilta, perhe- ja sosiaalipalvelutvalikon alta. Sieltä saa myös tulostaa hakemuksen, mutta pyydettäessä lähetän sen teille myös postitse. Hakemuksen liitteeksi vaaditaan B- tai C-lausunto. Hakemuksen tultua tänne, alueenne palveluohjaaja soittaa ja sopii kotikäynnin, hakemuksia käsitellään kuukausittain.

    • tämä on elämää

      Sairastaminen on todella kallista, tiedän.Esim. meidän perheessämme pelkät lääkekulut tekevät 4.000.- euroa vuosi, johtuen siitä ettei kela korvaa. kuitenkin lääkkeet ovat välttämättömiä, eikä korvaavia ole.Muut laskut(poliklinikka, sairaala jne. tuelvat siihen päälle.

      Yhteiset nettoeläkkeemme verojen jälkeen ovat 20000 tuhatta vuosi, siitä sairaudenhoitokulut n. 5000,- jää 15000,00 eli henkeä kohden jää n. 625,00/kk
      josta maksamme asumisen lisäksi ruuat vaatteet jne.

      Siivouspalvelu (toinen meistä on ihan autettava (ei omaishoidon tukea) maksaa onneksi Kela hoitotuen muodossa.

      Joten hae vain rohkeasti hoitotuke. Jos tulee hylättynä, älä tee valitusta, vaan vaadi uusintakäsittelyä. Näin saat asian nopammin ratkaistua.

      Tsemppiä, pärjää.........

    • kallis reissu

      Kiitti sinulle. Eilen soitettiin minulle Kelasta, että minullle on myönnetty vuodeksi eteen päin korotettua eläkeläisten hoitotukea, joka on noin 148 euroa kuukaudessa.

      • TÄMÄ ON ELÄMÄÄ

        Hyvä, että sait asian alkuun. Sitekästi vain uudestaan hyvissä ajoin ennen vuoden kulumista ja vaadi PYSYVÄKSI


    • kallis reissu

      Tampereen kotisairaalapalvelusta kun sairaanhoitaja käy luonani puhdistamassa kädessäni olevaa haavaa kolme kertaa viikossa maksamme vähän yli 125 euroa kuukaudessa.

    • kallis reissu
    • kallis reissu
    • 879+21

      Oletteko pyytäneet apuvälineitä fysioterapeutin lähettellä esin terveyskeskuksesta. Niitä lainataan ilman vastiketta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe