STS:n markkinointi täyttä fuulaa!

Totuudet esiin

STS:n mainonta, mainostilaisuudet ja värikkäät esitteet luovat kuvaa kielimatkoista, jotka kyseisen järjestön kautta toteutettuna ovat valitettavan usein kaukana todellisuudesta.

Heille, jotka kyseisen järjestön kautta suunnittelevat esim. vaihto-oppilasvuotta, kehottaisimmekin vinkkinä pyytämään järjestön edustajalta vastauksia esim. siihen, miten STS sitoutuu sopimuksiin? Entä, kun kaikki ei sujukaan sopimuksen edellyttämällä tavalla? Millä tavoin STS tulee vastaan, korjaa tilannetta ja neuvottelee esim. korvauksista?

Liian usein käydään näitä neuvotteluja jälkikäteen lakimiesten välityksellä, mikä kertoo jotain STS:n tavasta hoitaa asioita. Se, että maajohtaja pyrkii tilaisuuksissaan mitätöimään esim. tämän foorumin keskusteluja, ei muuta sitä tosiasiaa, että järjestö riitelee tälläkin hetkellä useiden perheiden kanssa huonosti toteuttamistaan kielimatkoista. Mikäli jälkipyykki olisi edes hoidettu asianmukaisesti, näihin lukemattomiin kirjoituksiin tuskin olisi kirjoittajilla aihetta.

Viidenkymmenen vuoden kokemukseen sekä useisiin laatupalkintoihin sekä esitteissä esiteltyihin sinetteihin liittyen, maajohtaja vosi myös kertoa totuudenmukaisesti, mikä on STS:n henkilökunnan kokemus Suomessa?!
Se, että on ollut itse joskus vaihto-oppilaana, ei ole alan kokemusta siinä mielessä, miten kuluttajille asia esitetään! Mainittakoon tässä yhteydessä, että maajohtaja on itsekin siirtynyt STS:n palvelukseen vasta vuonna 2009 (Valituilta Paloilta) ja toimiston henkilökunta on pääasiassa palkatonta, jopa 6kk:n oppisopimuksella olevaa, alati vaihtuvaa, nuorta ja kokematonta opiskelijaporukkaa.

13

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • STS VASTUUSEEN

      Ensinnäkin mitään 50-vuoden kokemusta ei ole, vaan kaksi ruotsalaista rouvaa (neitiä tms.) on perustanut kyseisen järjestön 1989. Mikäli minä olen matikantunnilla oppinut oikein laskemaan, en saa tähän päivään mennessä mitenkään 50- vuoden ikää järjestölle. Mitä tulee neuvottelutaitoihin, niin niitä ei STS:n maajohtajalla ole. Maajohtaja sanelee korvausehdotukset, jotka ovat niin naurettavan olemattomia, ettei usko niihin itsekään. Hän saattaa alaisiaan onnistua käskyttämään, muttei meitä vanhempia. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin omat juristit. Minulla itselläni on vahva tunne, että tämä perheiden petkuttaminen saa pian lopun. Tähän asti ihmiset on olleet hiljaa, mutta nyt on aika lopettaa tämä petkutus, eikä hyväksyä kaikkea. Jos teille tarjotaan kompensaatiota, johon olette tyytymättömiä, tarkistakaa omasta kotivakuutuksestanne oikeusturvanne ja viekää asianne eteenpäin. Vain tällä tavalla saamme tähän lopun. Jokainen, jota on huijattu / huiputettu, älkää hyväksykö sitä, kyse on teidän lapsestanne ja teidän maksamistanne rahoista!

      • Sanelupolitiikkaa

        Sanelupolitiikka on tullut meidänkin perheelle tutuksi.. Kuin myös se, ettei neuvottelutaitoa ja -halukkuutta ole. Maajohtajahan kielsi meiltä heti alkuunsa puhelut ja yhteydenpidon STS:ään, kun asiat riitaantuivat. Meille ei ole esitetty minkäänlaista korvausta -edes naurettavaa sellaista. Korvausasia jää tuomioistuimen ratkaistavaksi. Juristimme hoitaa asiaa (Itse en ole enää edes halukas näkemään koko maajohtajaa..)
        Järjestön toiminnassa on niin paljon vilppiä ja valheellisuutta mainonnasta alkaen, että toimintaan pitäisi toden totta jonkun tahon puuttua!!


    • Vastuuhenkilöt esiin

      Meillä myös riitaa STS:n kanssa. Kysyimme paljon puhutulta maajohtajalta järjestön rakennetta ja sitä, kuka vastaa toiminnasta, kun ei mistään papereista eikä netistä löytynyt. Ei vastannut, vaan lupasi kertoa myöhemmin. Lopulta meille ilmoitettiin STS:n johtajaksi joku John Cedergårdh Göteborgista. Kyseisen hemmon nimeä vaan ei löydy mistään STS:n esitteistä, nettisivuilta, sopimuksista..... Eikä ole myöskään yrityksen rekisteritiedoissa vastuuhenkilönä.
      Mutkikkaat on kiemurat tällä jokseenkin hämärällä "perheyrityksellä" 50-vuoden kokemuksesta huolimatta..... ;)
      Kiinnostaakohan edes todellisia vastuuhenkilöitä se, millä tolalla Suomessa STS:n asiat on?

      • Yhteyttä johtoon!

        Hei kaikki, joilla on ollut ikäviä kokemuksia STS:stä!
        Lapsemme oli myös vaihdossa saman järjestön kautta pari vuotta sitten ja kärsimme samoista ongelmista, joista olette kertoneet tällä palstalla. On totta, ettei mitään 50-vuoden kokemusta ole. Kielimatkoja ja vaihto-oppilaiden asioita STS:llä hoitaa nuori ja kokematon sakki. Kuten olette kertoneet, maailmalla lapsenne asioista pitäisi huolehtia vapaaehtoisten ihmisten, joilla on omakin ammatti ja työ hoidettavanaan. Sitoutuminen vaihto-oppilaiden asioihin on yleensä ylimalkaista ja välinpitämätöntä. Lapsemme asioista huolehtivat hänen kaveriensa vanhemmat.STS:ltä apua ei saatu edes pyydettäessä, että se siitä tukiverkostosta!
        Vastuuhenkilöt löytyy kyllä kaupparekisteriotteista! Nimet jostain syystä (?) vaihtuu melko tiheään. Selvittelimme taustoja jo aikanaan lapsemme tapauksen yhteydessä.
        STS-Kielimatkat Oy on aputoiminimi, mistä kiemurat johtaa Ruotsiin: STS-Språkresor ja siitä edelleen STS Student Travel Schools Ab. Toiminnasta vastaa, nykyisten tietojen mukaan Emma Susanna Gävare Nyvall. Voihan olla, että huomenna jo joku muu!
        Ainahan voitte olla häneen yhteydessä, jos Suomen maajohtaja ei toimi toivomallanne tavalla!!
        Vaikuttaa siltä, että STS:n maine on jotain muuta, mitä henkilöstö ja esitteet antaa ymmärtää. Ainakin Pohjois-Amerikassa ja Kanadassa suositellaan välttämään STS:ää.


    • Kiinnostaa

      Outoa, ettei esitteessä tosiaankaan mainita mitään STS:n johdosta. Huomasin sen itsekin vasta luettuani näitä kirjoituksia.
      Mikä on tällainen luotettavaksi perheyritykseksi itseään mainostava yritys, joka ei avoimesti kerro edes nimiä ja yhteystietoja?
      Luovuimme jo ajatuksesta mennä ensi viikolla pidettävään tiedotustilaisuuteen, mutta kiinnostaisi tietää, kuka oikeasti loppupelissä vastaa STS:n kieli- ja vaihto-oppilasmatkoista??

    • miksi vaihtuvuutta?

      STS:llä henkilökunta tuntuu vaihtuvan hyvin tiheään ja reilun vuoden aikana taitaa olla jo neljäs eri henkilö, joka esimerkiksi USA vaihdoista vastaa. Kertoo jotain järjestön toiminnasta, että henkilöstö ei pysy töissä ja näkyy valitettavasti palvelun laadussa – kukaan ei tiedä mitään, eikä vastaa mistään. On syytä vain toivoa, että lapsen vaihto-oppilasvuosi sujuu ongelmitta ja järjestön kanssa eri tarvitse asioida, koska luottamus ammattitaitoiseen ja asiantuntevaan toimintaan on mennyt.

    • hah hah

      Perheyrityksen kriteerit on tarkkaan määritelty.
      Olisi kiva kuulla millä perusteella STS:n henkilöstön mielestä nämä kriteerit täyttyvät, kun kerran yritystään perheyrityksenä mainostavat?
      50-vuoden kokemushan on jo täyttä kakkaa!! Suomalaisten vaihtareiden asioita hoitavilla ei ole yhteensäkään 50-vuoden kokemusta!!

    • valvonta puuttuu

      Kun kyse on kaupallisesta järjestöstä, niin kai tätä toimintaa jokin taho valvoo vai valvooko? Mitä sanoo esim. kuluttajasuojalaki vaihtaribusineksesta ja koskeeko viranomaisvalvonta myös tätä eli puuttuuko kukaan vaikkapa harhaanjohtavaan markkinointiin ja virheellisten tietojen antamiseen? Esitteet ja muu viestintä antaa kuvan aiavan erilaisesta toiminnasta kuin mitä se käytännössä on eli sama kuin autokaupasta olisit luullut ostaneesi uuden mersun ja saatkin sillä hinnalla käytetyn ladan ....

      • Viranomaiset?

        Juuri näin!
        Viranomaistahon puuttuminen asioihin taitaa edellyttää ilmoitusta tai kantelua toiminnasta.
        Oikeudesta aikanaan saatavat ratkaisuthan tulevat varmasti vaikuttamaan STS:n toimintaan.


    • STS ALESSA!!

      Vuoden läppä: "Asiakkaiden pyynnöstä jatkamme tarjoustamme".
      Buaaahhhah!!! Onko STS tehnyt joskus jotain asiakkaiden pyynnöstä???
      Taitaa olla ALE ihan muista syistä.......

    • erittäin harhaanjoht

      Vsrokaa tätä tyritystä puheet ivat suuret toimet järkyttävät ja vastuuntunnottomat!!! Oikeusa on jo oltu ja kamalia kokemuskia hinnan palautus ei auta nuoren menetettyä vuotta!

    • Kannattaa varoa

      Markkinointi taitaa olla ainoa osa-alue, mihin STS satsaa kielimatkatoiminnassaan.
      Katteettomia lupauksia värikkäillä sivuila ja iloisia nuoria maailmalla.. Järjestö luo positiivisia mielikuvia. Totuus osoittautui joksikin aivan muuksi.

      Toukokuussa STS satsaa tiedotustilaisuuksiinsa ympäri Suomea. Tilaisuuksiin tulee ilmoittautua etukäteen ja pyydetäänpä vielä esittämään kysymyksetkin ennakkoon...?

      Kokemamme perusteella, tiedän järjestön edustajien vastaavan mitä haluavat ja mihin haluavat. Perheellämme on useita kysymyksiä, joihin vastauksia ei tule edes järjestön johdolta (pitäisiköhän tulla tiedotustilaisuuteen kyselemään esim. pakkovakuutukseen liittyviä asioita...!?)

      Toivottavasti ihmiset osaavat olla kriittisiä ja tehdä oikeita valintoja järjestön suhteen.

      STS:n lukemattomat riita- ja tutkinnassa olevat asiat eri instansseissa ovat tuskin tuulesta temmattuja ja "vain parin epäonnisen perheen" aikaansaannoksia, kuten järjestö pyrkii esittämään.

    • tiedotustilaisuus

      Hyvä idea! Porukka koolle ja lähdetään kiertämään niitä tiedotustilaisuuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe