5- vuotiaan kakkaamis ongelma

ähkijä poikasen äipp

eli nytpä tarvitaan apuja... pikku mies on jostakin syystä aina halunnut kakkia vain vaippaan, pissat tekee kyllä pönttölle. Nyt sitten olemme yrittäneet siirtyä öntölle tai potalle kakkailemaan, mutta poika ei halua, ei uskalla vaikka ei osaa kertoa mitä pelkää.. pöntöllä rengas apuna, ettei tunnu liian isolle pönttö.. no, tästäpä sitten seuraa se. että panttaa kakkaa, ja menee sitten kovalle.. ja arvatenkin sitten kakka sattuu ja noidankehä on valmis... nyt olemma 2 kertaa joutuneet turvaantumaan vaippaan jotta kakka sadaan edes ulos (3 päivää toimimatta on ji hänelle tosi pitkä juttu, vaippaan jos saa tehdä tekee joka ilta).
Olemme kokeilleet levolac ia maxiannostuksella tämän ikäiselle sekä microlaxillakin olemme yrittäneet ja ei, niin ei.... tätä alkaa olemaan todella raskasta meille kaikille, ja joudutaan olemaan töistäkin pois kun ei poika voi mennä hoitoon kun sattuu pyllyyn ja mahaan... Mikä ihme tähän avuksi????
on yritetty lahjoa,kehua, kannustaa, mikään ei tunnu auttavan..
neuvolasta emme saaneet mitään apuja... auttakeehan nyt joku, ennekun tässä ollaan ihan kuutamolla koko porukka..

10

3110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pantatkoon

      Hyi mitä luonnon tuhlaamista, kun tuon ikäinen vielä vaippoja käyttää.

    • * äiti *

      soita super nännylle , sehän tietää kaiken ;)

    • Kyllä se siitä

      Hei, ikävä ongelma. Kehottaisin nyt kierteen katkaisemiseksi käyttämään hetken vaippaa, jotta vatsa tulee kuntoon, eikä kakkaamisesta synny mitään suurempaan traumaa. Samoin Levolacin käyttö voisi olla hyvä. Asiasta ei kannata tehdä nyt mitään suurta numeroa lapsen silmissä. Eikä missään tapauksessa hermostua tai torua lasta. Se vain pahentaa asiaa.
      Mietin, että voisiko potta hetkellisesti toimia... Tärkeintä mielestäni olisi, että lapsi kakkaa ja vatsa toimii ja kokemuksesta tulisi positiivinen. Sitten pikku hiljaa jossain vaiheessa ilman sen suurempaa hälyä voi siirtyä taas pöntölle jos se kakka vaikka eksyisi sinne. Kannattaa myös neuvolasta kysyä heidän mielipidettään. Ongelma ei ole mitenkään ainutkertainen. Monilla lapsilla on esim se että he eivät suostu kakkaamaan päivähoidossa vaan panttaavat kakkaa, jotta pääsevät kotiin.

    • 8+

      Moi! Meillä kans 5-v poika, jolla kovavatsaisuusongelmaa. Vaippa-asiaan en kyllä osaa sanoa paljon, koska poika käy vessassa. Joka tapauksessa meille lastenlääkäri sanoi just viimeksi, että ongelman hoito on hidasta. Esimerkiksi jos vatsa on ollut kovalla ja kakkaaminen ongelmallista 3 kuukautta, niin voi varautua puolen vuoden hoitoon. Meillä annettiin joskus loppukesästä Movicol Junior -resepti jouluun saakka. Sitä joka päivä ruuan joukkoon. Tämä lääkäri oli sitä mieltä, että oikea lääke on nimenomaan Movicol Junior ja Duphalaccia/Levolaccia lisäksi jos vielä tarvis. Panttaamisongelma syntynee siten että kakkaaminen on joskus sattunut ja sattuu se varmaan edelleen jos noin pitkiä välejä tulee.

      Käykää lääkärissä niin saatte Movicol Junior -reseptin, muistakaa juottaa lapselle vettä joka välissä ja tietysti hedelmiä kasviksia mahdollisimman paljon. Kannattaa varmaan tosiaan ottaa se potta käyttöön. Pöntönpelkoa voisi yrittää hälventää esimerkin voimalla, voisiko vaikka sisar istua ja näyttää ettei se hotkaise sisäänsä tai vaikka joku rakas pehmolelu voisi istua pienentimellä sen aikaa kun nuori herra itse istuskelee potalla.

      Joo, ja voimia vielä teille. Ei uskoisi kuinka paljon energiaa yhden perheenjäsenen panttaamisongelma voikaan kuluttaa. Se on tosi rasittavaa...

    • Fobiat vanhemmilta

      Kuutamolle menitte jo silloin, kun ette ottaneet pojaltanne vaippoja pois 3 vuotta sitten.

      • kakka, kakka

        Juuri näin...

        Jos ei provo ole koko juttu, niin ihmettelen. Ihan pois töistä ollaan oltu pojan kakkaamisongelman takia?

        Joku pervo taas trollaa esiintyien venäläisenä tjs kirjoitusasusta päätellen, se on täällä tavallita.


    • kakkiainen

      Suostusko nyt välivaiheena tekemään kakan vaippaan potalla tai pöntöllä istuen? Kun tämä sujuu hyvin niin kokeilkaa vaikka kakkaamista alkkarit jalassa (pyykkiä tulee... tiedän). Sitten lopulta ilman mitään.

      Toinen mitä voisi kokeilla niin on, että vaipan saa vasta, kun on ensin kokeillut käydä potalla/pöntöllä. Tähän jos yhdistää vielä sopivasti levolacia ja luumuvälipalan, niin voi olla, että tulee ihan vahingossa pottaan ja vaippaa ei tarvita.

      Komas konsti on kovat keinot käyttöön. Eli levolacia ja jos kakka ei 2 tai3 päivänä tule niin pieni peräruiske ja sitten potalle ja vaippaa ei anneta vaikka mikä olisi. Tuon peräruiskeen jälkeen ei voi pitkään pidätellä eli varmasti tulee onnistuminen pottaan. Toistetaan kunnes kakkaaminen sujuu ilman peräruiskeita. Pakossa on tietenkin trauman vaarat. Joten suosittelisin vasta, kun muut keinot on käytetty.

    • Mä en taas

      voi kuin ihmetellä näitä vastauksen antajia(osaa niistä).Sanoisin että vastaajat on ihan kuutamolla eikä varmaan lapsiakaan..Toi peräruiskejuttu on jo ihan kiusaamista.

      • täydet sympatiat

        joo, osa vastaajista taitaa olla ihan teinejä vielä tai sitten ovat itse juuri näitä kakka- housuja olleet pienempänä..
        täysin sympatiat aloittajalle ja muille joilla samaa ongelmaa. Pienen ihmisen ajatusmaailma on joskus sangen kummallinen, ja nämä kakkaamis jutut on erittäin yleisiä... Ja todellakin tiedän omasta kokemuksesta, miten hankalaa on kun elämä pyörii lapsen kakka- ongelmien ympärillä. Ja kyllä, todellakin silloin on pakko olla poissa töistä kun ei lasta voi kivuliaana hoitoonkaan viedä..
        Aloittajan tekstistä ymmärsin, että on levolacia saanut useamman päivän ja peräruiskeena microlaxi on lempeä ja juuri lapsille tarkoitettu, joten aivan oikeilla jäljillä tässä oli kakkiainenkin.. luumua ja paljon kuituja sekä runsaasti vettä ja liikuntaa.. ja tuota levolacia ja tarvittaessa microlaxia useampana päivänä kunnes alkaa kakkaaminen sujua. Meillä neitokainen aikoinaan myöskin 5 vuotiaana joutui syömään levolacia useamman kuukauden ja microlaxia käytettiin 2-3 päivää peärtysten ja sitten taukoa. Toivottavsti alkaa sujumaan, hengessä ollaan!!!


    • Sisko2

      Meillä 5v. tyttö ei myöskään kakkaa koska ollaan vaihdettu pönttöön aika kauan aikaa sitten. isä painostaa kakkaamaan joka ei auta... lahjominen ei auta eikä mikään muukaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe