Kusadasi - Hotelli Vera Santa Maria; matkalaisen kokemuksia

Köpek

Täällä ei juurikaan ole keskusteluja Kusadasista, joten juuri sieltä tulleena voin hieman omia kokemuksiani jakaa...näitä olisin toki itsekkin kaivannut ennen matkaa, mutta eipä ne muiden kokemukset aina ihan omien kanssa yksiin mene =).
Viikko oltiin tuossa Vera Santa Maria hotellissa, mikä sijaitsee noin 5 km Kusadasin keskustasta. Keskustaan pääsee vaivattomasti dolmuksella, maksoi kahdelta 3 liiraa (n. 1,50€) ja matka kesti vartin. Bussi lähti hotellin läheiseltä rantakadulta. Itse tuo hotelli sijaitsee sellaisen moottoritien vieressä, joten sinne ei pääse läheltä kääntymään, joten kaikki ajeli tuon pikkupätkän "vastavirtaan" !! Kuulostaa hurjalle, mutta toimi. Eli jos autoa vuokrata meinaa, niin hotellin parkkiin ei pääse muuta kuin ajamalla noin tai tekemällä todella pitkän lenkin.
Tien melu kuului huoneisiin ovien ollessa auki, mutta ei häirinnyt sisällä muuten. Toisella puolella olevat huoneet taas ovat alttiina hotellin "iltaohjelman" aiheuttamalle metelille. Iltaohjelma oli aika kyllästyttävää, lasten minidiskoineen ja samoine musiikkeineen. Itse lähdimme usein iltaisin keskustaan.
Hotellin ranta oli hyvä! Matkaa noin 200 m ja jopa kuljetus tasatunnein 10 - 18 välillä. Tuolit olivat hotellin asukkaille ilmaiset, mutta rannalla ei muuta nk. palvelua. Läheisen Kustur-hotellin baarista saimme kyllä (imeisesti vähän vahingossa) juomaa ilmaiseksi. Usein ostimme läheiseltä huoltikselta tai kaupasta evästä rannalle.
Hotellin uima-altaalla emme olleet yhtenäkään päivänä, koska tuo meri on meille se ykkösjuttu, ja vesi todella kirkasta ja kaunista. Juuri tuon rannan vuoksi ajattelimmekin, että aivan paras vaihtoehto Kusadasin lomalle oli juuri tuo hotelli. Keskustassa ei juurikaan ole hiekkarantoja, ainakaan puhdasvetisiä. LadiesBeachillä emme käyneet, se kuulemma ihan ok.
Ruoka hotellissa oli mielestämme hyvä. Jokapäivä ja molemmilla ruuilla salaattipöytä runsas, melko samanlainen. Lämpimät ruuat vaihteli ihan tarpeeksi, lähinnä kanaa ja kalaa. Ulkona grillattiin muutamaa sorttia jotain mm. lihaa, sipulirenkaita, kalaa, hampurilaisia...aamuisin paistoivat munakkaita.
Iltaisin ulkona sijaitsevat pöydät olivat varatut jo hyvissä ajoin, joten niihin emme ehtineet koskaan. Muutenkin menimme syömään noin tunti ruokailun alkamisesta, koska noissa seisovissa pöydissä on melko "ryysis" aina alussa. Ruoka ei koskaan loppunut, joten rauhallisinta oli mennä vähän myöhässä.
Aamupala oli myös monipuolinen. Juomat kuului myös all inclusiveen, olut Efestä. Punaviini oli lopulta myös ihan ok. ensimmäisenä iltana saamani "tynnyrinpohjan" jälkeen. Hotellissa oli todella paljon romanialaisia, jotka jonkun verran röyhkeitä käytökseltään, etuilua ja kovaäänistä esittämistä.
Huoneet olivat kutakuinkin siistit, vaihdoimme kylläkin ekaa huonetta koska se haisi reippaasti kostealle, homeelle ja toinen huone olikin päärakennuksessa ja kokolattiamattoineen ja kylpyammeineen parempi kuin sivurakennuksessa oleva suihkukaapilla ja laattalattialla oleva huone.
Siivous oli päivittäin, hieman sellainen "sutaisu" mutta kelpasi meille. Pyyhkeet vaihtoivat lähes päivittäin. Ei peritty ilmastoinnista eikä huoneissa sijaitsevista saftyboxeista lisämaksua!! Siivooja jätti lisäksi ison vesipullon päivittäin!!
Hotellissa on myös "sauna" ja "fitness center"....kokeilin saunaa ennen ottamaani hierontaa. Todella kuuma ja kuiva sauna olikin. Hieronta oli sellainen "eteerisellä öljyllä" tehtävä ja kesti lähes tunnin ja hieroja oli ihan reippaalla tyylillä hierova nainen. Hieronnasta joutui tietty maksamaan. Sauna on ilmainen. Fitness center on melko "köpö", muutama cross trainer ja soutulaite, yksi penkki ja levypainoja vain ehkä yhteensä noin 50 kiloon asti, joten jos oikeasti puntille haluaa, niin haaveeksi jää tuolla! Mutta lomalla voi joskus relata!
Kaiken kaikkiaan olimme aivan tyytyväsiä lomaamme, viikko meni nopeasti, toinen olisikin jo vaatinut hieman ehkä auton vuokraamista ja retkille osallistumista. Nuo retket muuten kannattaa varata muualta kuin matkatoimistolta. Rantaan mennessä oli pikku "kioski", jossa myytiin lähes puoleen hintaan kaikenlaisia retkiä.
Kusadasi = positiivinen kokemus!

6

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rantapeto

      Kusadasin keskustassa on puhdasvetisiä rantoja, joissa tilaa rannalla ja vedessä. Ladies beach oli täyteen pakattu, niin hiekka kuin rantavesikin.

    • Juhnu81

      Kiva kuulla posittivista palautetta Vera Santa Mariasta ja Kusadasista, huomen aamuna olisi lähtö Kusadasiin ja majoitumme juuri kyseiseen hotelliin. Oliko All in klusive juomat saatavilla koko päivän eli Efestä sai kiskoa pitkin päivää, vai? Ensimmäistä kertaa All in Clusive reissu tulossa joten ei oikein tiedä mitä odottaa :D

    • mixu...

      Todellinen pikalähtö matkan tilasin tänään klo 11 lähtö huomenna 13.9;)
      Vasta jälkikäteen googlailin paikasta enemmän ainakin tuo milli park luoononpuisto kiinnostaa;)

    • Pamppu81

      Hyvä hotelli ja baarityttö Angela oli ihku ;)

    • kes2

      Hei!Olimme 15.8-22.8.2013 siinä hotellissa ja tykättiin,palvelua pelas koko ajan ja ruuat olivat hyviä....suosittelen!

    • Kusadasiin mekin

      Hei "kes2" ,

      Mekin menossa Vera Santa Mariaan parin viikon kuluttua, joten kiva kuulla positiivistä paikasta.

      Huomasitko saapuessasi Izmirin kentälle oliko siellä mahdollista tehdä tax-free ostoksia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1113
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      769
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      15
      760
    6. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      750
    8. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    9. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      744
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe