Kerrostalokämpässä kylmä, mitä teen?

ökjökjfösdljgföskldj

Asunnossani on nyt lämmintä noin 21 astetta. Yöllä tarvitsee nukkua villasukat ja joskus jopa villapaita päällä, ja kurkku tuntuu karhealta minkä luulen osin johtuvan tästä viileydestä. Patteri toimii (paitsi ei vielä tällä hetkellä, kun on vielä "tarpeeksi lämmintä", vasta sitten talvipakkasilla), ja ikkunat on pari vuotta sitten remontoitu ja tiivisteet näyttää olevan. Vuokraemännälle ja taloyhtiölle olen tästä sanonut, mutta eivät tee mitään, ainoastaan sitten jos lämpötila laskee alle 21 asteen (minulla on jo mittari, muttei se ole koskaan näyttänyt alle 21). Tämä on kuulemma normaalia eikä asialle voi mitään. Tuntuu että täällä vetääkin ikkunoista vaikka on muka juuri uusittu!

Eli kysymys kuuluu, onko mitään konstia saada lisää lämpöä omatoimisesti? Ostamalla jonkun lämmityslaitteen? Toisaalta sittenhän patteri lakkaa toimimasta, kun lämpötila nousee. Mitä ihmettä siis teen??? Olen kipeä koko ajan tämän takia. Ehkä saatan olla vilukissa, mutta mielestäni sisäilman pitäisi olla varsinkin yöllä lämmintä joku 22-24 ?

9

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fgnfgnfgn

      Aivan tyypillistä. Patterikierrosta ei kulje lämmintä vettä ja näin vuokranantaja säästää lämmityskuluissa huomattavasti, lämpimää vettä ei lasketa kiertoon syksyllä ennen kuin valituksia tulee tarpeeksi Näin oli vanhassa kämpässänikin. Ei kai tuossa voi valittamisen ohella tehdä muuta kuin muuttaa toiseen kämppään tai ostaa lisälämmitin jolloin kulut lisälämmityksestä tulee itselle sähkölaskussa. Olisiko lain vaatima minimilämpö jotain 19 astetta en muista. Onneksi asun nykyään omakotitalossa jossa lämmön voi valita itse sopivaksi.

    • 12+9

      kattilahuoneesta käyt säätäjästä vääntämässä lisää hönkää verkkoon. suuntaissiirto on se nuppi mitä pitää säätää, esim. 10 astetta verkoston veteen lisää niin alkaa tarjeta.

      sitten otat vielä patteritermostaatin pois tai siirrät rajoitinta suuremmalle.

    • g5453263

      "Tuntuu että täällä vetääkin ikkunoista vaikka on muka juuri uusittu!"

      Laita verhot, ne estävät hyvin vetoa ja ikkunoista hohkavaa kylmää.

      Jos kurkku tuntuu karhealta, ilmanvaihto kusee, niinkuin vanhemmissa kerrostaloissa yleistä on. Pitäisi olla huoneistokohtainen koneeellinen tulo ja poisto suodattimilla ja lämmön talteenotolla ja jälkilämmityksellä, jotta terveellistä sisäilmaa saisi asuntoon.

      Vanhoissa kerrostaloissa on usein vain keskitetty koneellinen poisto, joka on päällä miten sattuu. Huoneilman pitäisi vaihtua vähintään pari kertaa tunnissa.

      Vanhoissa rivareissa tilanne on parempi, esim liesituuletin hoitaa poiston ja ikkunoissa on tuloilmaventtiilit. Joten muuta sellaiseen.

    • porvoost

      21 on ihan normaali sisälämpötila ja sitä korkeammat ovat energiatalouden kannalta tuhlausta. Kannattaa siis myös miettiä omia pukeutumistottumuksia. Nimittäin jos sisällä pitää hipsuttaa pelkissä stringipöksyissä niin tottahan sitä kaipaa hellelukemia sisälle. Tai jos pukeutuminen on kunnossa niin kannattaa ehkä keskustella lääkärin kanssa mahdollisista ääreisverenkierron häiriöistä.

    • Ostoksille

      Osta hyppynaru ja sähköpattereita niin pysyt lämpimänä.

    • VVO sucks

      Ei tuohon auta kuin muutto. Jollekin tuo 21 riittää mutta monille ei. Lämpimät vaatteetkaan ei auta kun käsiä palelee. Onneksi omassa asunnossani lämmön voi säätää haluamaansa lukemaan.

    • 5+1

      21 astetta on aivan normaali sisälämpötila, makuuhuoneessa jopa liiankin kuuma.

      Suurimmalle osalle suomalaisista kannattaisikin laskea sisälämpötilaa koska silloin aineenvaihdunta kiihtyy ja rasvaa palaa enemmän omasta kehosta.

    • minulla on makuuhuoneessa 20, työhuoneessa 19 astetta

      korkeammat lämpötilat ovat epäterveellisiä, kuivattavat hengityselimiä

    • Skyp

      Kerrostalossa on ilmoitettu lämpötilaksi 21 astetta ± 1 aste. Omistajiakin asuu talossa, lieneekö sama lämpötila?

      Kyllä se viileältä tuntuu. Pärjäilen yöllä kietomalla pitkähihaisen aluspaidan hihat kaulaliinaksi ja toista aluspaitaa pidän pään peittona (varsinainen peitto on pään päällä kuuma), muuten minullakin on kurkku kopeä. Joskus hengittelen kourieni lävitse.

      Pakkasella saattaa olla tilanne, jossa patteri on kuuma eikä se riitä. Silloin saattaisi laittaa lämpöpatterin taakse seinään alumiinifolion heijastamaan lämpöä takaisin huoneeseen päin.

      Yhdessä asunnossa, jonka silloin omistin, laitoin seinään n. 2 cm pontatun styroksen (jokin valkoinen solumuovi eristää paremmin) liimalla kiinni. Kämppä kyllä lämpeni vaikka vain puolet seinästä päällystin. Vuokrakämppään ei tietysti saa seinään liimata mitään. Kai tuohon aina yhtiön lupa tarvitaa.

      Veisin sängyn lähelle patteria ja tekisin lakanoista teltan niin että olisin patterin kanssa samassa teltassa. Termostaatti olisi teltan ulkopuolella.

      Nyt, jos lämmitystä ei ole kytketty edes toimintaan, on telttaan laitettava öljytäytteinen lämpöpatteri ja varmistettava ettei mitään putoa sen päälle. Patterilla voisi olla katiskaverkosta tehty suojus, vaikka 1, 7 m korkea, ohjeessa saattaa olla tietoja sijoitusmitoista.

      Toisaalta tarkenen hyvin, kun pidän sisällä samat vaatteet kuin ulkonakin. Näin oli 1940- luvullakin asuessani kylmässä hirsituvassa.

      Hommaa kerrossänky ja huomaat yläpetillä olevan paljon lämpimämpää.

      Plivittäiset hikiset ponnistelut pitävät lämpimänä yönkin.

      Hyvää vointia. Toivottavasti keksit jotakin tilanteeseen sopivaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4111
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2317
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      132
      1662
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      101
      1452
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1413
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1267
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1238
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      55
      1115
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1074
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1016
    Aihe