Totuus Keskitysleiri maksuista! Laillista RYÖSTÖÄ!

Late34

Vierailuni tässä kuolemanlaaksossa syyskuussa 2012 oli minulle ikävä pettymys. Tällä palstallakin paljon toitotettu maksuttomuus paljastui perillä joksikin aivan muuksi :

Auschwitz on loppujen lopuksi- ikävä kyllä myös rahastusta! Pettymys oli minulle huomata ETTÄ JOPA SIELLÄ OLI PAKOLLINEN OPASTUS KELLO 9-15 aikana(jolloin suurin osa turisteista on alueella) Näin on siis KIERRETTY SÄÄDÖKSIÄ JA SAATU pääsymaksu sinne. Yleinen käytäntöhän sivistyneessä maailmassa on että tuonkaltaiset museot eivät ota pääsymaksuja, mutta Auschwitzissa maksoi pysäköintikin.

Olen senverran periaatteen mies että kävin katsomassa vain ja ainoastaan Auschwitz-Birkenaun leirin, jonne pääsy oli maksuton. Varsinainen pääleiri olisi ollut pakollisen opastuksen saattelemana 10e. Varsinaista laillista ryöstöä. Missä on rahastuksesta vapaa vyöhyke. Enää sellaisia saarekkeita ei maailmasta paljoa löydy. Money, money, give me money. ahneudella ei ole rajaa. Kauheuksillakin tehdään RAHAA!

32

2269

Vastaukset

 • Luulenpa, etta tassa on kylla kysymys siita, etta turisteja kay niin paljon, paikat kuluu ja niita pitaa remontoida. Paasymaksuilla saadaan paitsi rahaa remonttiin myos vahemman turisteja eli vahemman kulumista/remontoitavaa.

  • OLE TYYTYVÄINEN ETTÄ SINULTA EI RYÖSTETTY RAHAT JA OMAISUU S KUTEN JUUTALAISILTA JA LOPUKSI VIETIIN HENKI.....


 • Itse kyllä mieluusti maksan muutaman euron, jotta tällaiset paikat ovat nähtävillä jatkossakin. Ei ylläpito ym. ilmaista ole. Harmillista että sinua niin kovasti harmittaa.

 • Kävimme pari vuotta sitten Birkenaussa. Oltiin autolla liikkeellä ja tuo kohde päätettiin ihan yhtäkkiä. Birkenaussahan ei ollut mitään pääsymaksua ja kiertelimme siellä aika pitkän tovin omin avuin.

  Sitten ajoimme "varsinaiseen" Auschwitziin. Sulkemisaika oli käsillä ja jotenkin onnistuimme menemään alueelle ilman pääsymaksua. Kiertelimme siellä puolisen tuntia mutta täytyy sanoa, ettei siitä oikein mitään saanut irti ilman opastusta. Jotkut museot vain ovat sellaisia, että niissä tarvitsee opastuksen.

  Ensi keväänä mennään Krakovaan ja jos Auschwitziin mennään niin ostetaan kyllä liput ja opastus.

  • Ei tarvitse opasta välttämättä, pääleirin edessä on kioskeja joissa myydään opasvihkosia myös suomen kielellä, hyvin niillä pärjäsi, tietenkin etukäteen voi käydä kirjastossa lukemassa aiheesta,

   Oltiin juuri siellä ja kummasti kun takaisin kotiin päästiin niin piti ullakolta käydä kaivamassa vanha kirjani Aucswitshin komendantin muistelmat! Avautui aivan eri tavalla.


 • Sisäänpääsy on edelleenkin MAKSUTONTA Auschwitz I -leiriin:

  7. Entry to the Museum grounds is free of charge.

  http://en.auschwitz.org/z/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=31

  MUTTA:

  9. From April 1 to October 31, entrance to the grounds of the former Auschwitz I camp during peak visiting hours (10:00 am To 3:00 pm) is permitted only with a Museum guide. This restriction does not apply to the grounds of the former Auschwitz II-Birkenau camp.

  http://en.auschwitz.org/z/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=31

  Eli tarkoittaa sitä, että jos menet sisään I-leiriin ennen klo 10 tai klo 15 jälkeen, opastus ei ole enää pakollinen. Itse kävin siellä juuri pari viikkoa sitten, enkä maksanut zlotin zlotia, koska olin paikalla ennen klo 10.

 • Muistelen, että tämä museon pääsymaksusta vamman sieluunsa saanut ilmoitti taannoin jossakin keskusteluketjussa tulleensa järkiinsä ja ymmärtävänsä, että museoiden ylläpitoon käytetään pääsylipputuloja. Ilmeisesti ymmärrys on ollut tilapäistä. Sääliksi käy tai tarkemmin ajatellen ei, itsehän kukin osansa valitsee.

 • Periaatteen mies jäi paitsi paljosta kun ei käynnyt itse pääleirissä, siellä ne kaikki näyttelyt ovat, Ennemmin ykkösleiri kuin pelkkä tuhoamisleiri.

  Sinnehän voi mennä ennen kello 9 aamulla, krakovasta voi periaatteen mies ottaa bussin linjaautoasemalta joka lähtee aamu 7. kyyti maksaa muutaman euron ja ehdit livahtamaan ilmaiseksi hyvin pidettyyn pääleiriin jonka ylläpitoa kustannetaan juuri noilla maksuilla! Ja ilmainen bussikyyti kakosleiriin!
  Paikkahan on historiallisesti arvokas, ja kulutit sitä omalta osaltasi, kävit ehkä ilmaisessa vessassa, jätit ehkä roskia etc. noiden vapaamatkustajien takia monesti hinnat ovat korkeampia ja me muut sen maksamme.
  Aloita sinä se osallistuminen yhteiseen hyvään vaikka maksamalla TV-lupasi jne.
  Kerroppa periaatteessa että missä saa ilmaiseksi pysäköidä kesäsuomen yleisötapahtumissa?

 • Aloittajana totean nytten että se maksu ei päätä huimaa ja asia jäi harmittamaan etten siellä käynyt. Mutta tarkoitus sinne on joskus mennä visiteeraamaan, oikealla asenteella. Puolahan on muuten paljon halvempi maa matkailla kuin esim. kotimaamme.

  • Kannattaa käydä, suosittelen kyllä.
   Ja aivan oikein, suomi on kyllä paljon kalliimpi maa matkailla kuin mikään muu maa missä olen ollut, (yli20maata joista 2 asunut).
   Nytkin matka suuntautuu hiihtolomaksi Puolaan missä lapsiperhe pystyy harrastamaan halvemmalla kuin ruuhkaisissa hiihtokeskuksissa kotomaassamme.
   Toki esim Zakopanenkin hinnat ovat nousussa, mutta kaukana kuitenkin suomen hinnoista.


 • Oho! Oikein 10eeroo!! Onpa kallis, sillähän saa muutaman litran bensiiniä. Itärajan takaa vielä vähän enemmän.

 • Perustetaan LATE 34 kannatusyhdistys ja keräyään kolehti. Jos saataisiin kasaan 10 euroa niin Late voisi päästä katsomaan seuraavaa sodasta kertovaa museota.

 • Kävin nyt pääsiäisenä keskitysleireissä Krakovasta käsin. Retki maksoi noin 25eur mutta mielestäni se kannatti ottaa matkoineen ja englannin kielinen opas selosti todella hyvin paikkojen tapahtumia ja historiaa. Miljoona turistia siellä Auschwitsissä ja Birkenaussa käy vuosittain, hyvä että mahdollisimman moni kävisi!!

  • Juu, muutama viikko sitten käytiin kans. Maksoi kans n. 25e, mikä ei ole mielestäni paljon, kun siihen sisältyi n. 150km:n matka ilmastoidussa bussissa ja opastus paikan päällä. Jos sinne aikoo ilmaiseksi mennä, niin kannattaa mennä ensin Birkenauhun ja Auschwitsiin sitten 15:n jälkeen. Ja jos Krakowasta sinne menee, niin jos nyt ei välttämättä halua seikkailla puolalaisissa joukkoliikennevälineissä kokemuksen vuoksi (halpojahan ne ovat kyl myös...), niin ehdottomasti suosittelen valmiin matkan ostamista.


  • 7im46nu5byvt4 kirjoitti:

   Juu, muutama viikko sitten käytiin kans. Maksoi kans n. 25e, mikä ei ole mielestäni paljon, kun siihen sisältyi n. 150km:n matka ilmastoidussa bussissa ja opastus paikan päällä. Jos sinne aikoo ilmaiseksi mennä, niin kannattaa mennä ensin Birkenauhun ja Auschwitsiin sitten 15:n jälkeen. Ja jos Krakowasta sinne menee, niin jos nyt ei välttämättä halua seikkailla puolalaisissa joukkoliikennevälineissä kokemuksen vuoksi (halpojahan ne ovat kyl myös...), niin ehdottomasti suosittelen valmiin matkan ostamista.

   "joukkoliikennevälineissä kokemuksen vuoksi"
   Mikä sun kokemus on helsingin joukkoliikenteestä? Se ei poikkea hirveästi puolan vastaavasta, vai kuullostaako pysäkille meno ajoissa ja kuskille maksaminen jotenkin eksoottiselta?
   Jos olet perheenä liikenteessä niin se 25€ per nuppi on turhan paljon enemmän kuin 2€ per nuppi joukkoliikenteellä.


  • Rotia prkl kirjoitti:

   "joukkoliikennevälineissä kokemuksen vuoksi"
   Mikä sun kokemus on helsingin joukkoliikenteestä? Se ei poikkea hirveästi puolan vastaavasta, vai kuullostaako pysäkille meno ajoissa ja kuskille maksaminen jotenkin eksoottiselta?
   Jos olet perheenä liikenteessä niin se 25€ per nuppi on turhan paljon enemmän kuin 2€ per nuppi joukkoliikenteellä.

   Jos on varaa matkustaa Puolaan, on varaa maksaa 25 vs mitä liekään Krakova- Oschwiem. 2 eurolla sinne ei varmastikaan mennä. Jos ei ole varaa, on parasta mennä mökille ja jättää pari mäyristä ostamatta


 • Totesin jo että en valita siitä 10:stä eurosta!! mutta tuo kannatus yhdistys olis ihan kiva.

 • Late 34 on selvinnyt hiprakastaan. Hyvä.

 • On mulla jääny moni muukin paikka käymättä kun olen huomannu että parin euron pääsymaksu. :( .Usein olen kääntynyt takaisin autolle. Sitte harmittanu. Mutta sellasta se elämä on. Tiedän ettei joku 10e paljo maata kaada, mutta .... Luonteesta kai se sitte on kiinni.

 • Kyllä. Se on luonteesta kiinni. Joillakin vain jostain syystä päässä vippaa.

  • SAKSAN kuolemanleiri
   SAKSAN tuhoamisleiri
   SAKSAN keskitysleirit
   Auschwitzissa voit mennä katsomaan !
   inhimillisiä tragedioita
   Menkää katsomaan !
   historiasta toisen maailmansodan


  • EI SE MIKÄÄN TRAGEDIA OLLUT VAAN RYÖSTÖMURHIA. NATSIHALLINTO RYÖSTI JUUTALAISTEN RAHAT JA OMAISUUDEN JA MURHASI HEIDÄT RAHOITTAAKSEEN SOTANSA


 • Keskitysleirialue on niin suuri, että suomea kuulokkeisiin suultava opas oli enempi kuin paikallaan. Jonot ohitettiin sujuvasti ja kysymyksiin sai heti pätevät vastaukset.
  Tosin matkamme ei ollut mikään "halpis" matka, vaan matkatoimiston järjestämä.
  Ainoa miinus oli yli-innokas turvatarkastus ennen leiriin menoa.
  Eihän siellä ollut yksinkertaisesti mitään varastettavaa ja harvoin turistit toisiaan
  tappaa. Kaikki oli siististi vitriinien takana ja kuvatakin sai melko vapaasti ilmaiseksi,
  Ainutlaatuinen vierailukohde, joka herättää ajatuksia ihmisen julmuudesta.

 • Järjestetään Late 34 pariksi vuodeksi sinne ihan ilmaiseksi. Ruokaa saisi joka toinen päivä ja kivenhakkuuta joka päivä 14 tuntia.

 • Tästä opimme sen , että koukkunokat kuuluvat Välimeren itä-rannikolle eikä Eurooppaan , Sieg !

 • Pelikaaneja nyt ei tarvita juuri missään. Haikarat olisi mukavempia katsella.

 • Opastus oli tylsä, tyyppi jupisi matalalla monotonisella äänellä. Meinasi nukahtaa seisaalleen. Kiertelinkin sitten muun porukan edellä. Paremman vastineen saa rahalle kun vuokraa auton ja ajaa itse paikalle ja kiertelee oman aikataulun mukaan. Pikkubussin kuski oli aika kaahari paluumatkalla.

  • Minulla ei mielikuvitus lennä näin komiasti. Joka alalla on osaajansa.


 • Kolmannella Krakovan reissulla ympyrä sulkeutui tuli käytyä viime vuonna käytyä Auswitzissä ja viereisessä keskitysleirissä opastetulla retkellä. Maksoin mielelläni retken, paikallinen nainen oppaana. Hotellista varasin taksin koko reissun ajaksi. Ensimmäisellä reissulla tuli käytyä Suolakaivoksessa (hieno paikka). Viime Elokuun loman lopussa kävin vielä katsomassa Emalitehdasta (kävelymatka keskustasta) . Sisäänpääsymaksu.
  Krakova on mukavimmista Europan kaupunkikohteista.

 • Hopsan tuli vähän krjvirheitä

 • Onpa tosi törkeää, että Auswitsi-reissusta joutuu maksamaan. Aikoinaan sinne kuljetettiinkin ihan ilmaiseksi eikä vaatenarikasta taikka edes yöpymisestä tarvinnut maksaa mitään.

  • Harmi että et ollut silloin aikoinaan sillä ilmaisella matkalla. Moni muu mielisairas sai siellä loppunsa.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3563
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1649
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1233