Samokselle ensi kesänä?

Marsalkka 80

Heippa!
Ajattelimme mennä perheen kanssa rantalomalle ensi kesänä. Yhdeksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi on muodostunut Samos ja Pythagorion. Mikäli joku teistä on käynyt siellä kaipaisimme vähän vinkkejä siitä. Lapset ovat 4 ja 6 vuotta vanhoja, joten arvostamme rauhaa ja turvallisuutta sekä kivoja rantoja. Mikäli tämä matkakohde ei mielestänne ole paras mahdollinen lapsiperheelle, suositelkaa jotakin muuta!

10

721

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kreikkafani

      20 vuotta sitten oltini Pyhtagorionissa ja nyt 4 vuotta sitten oltiin saarella ja Votsalakiassa. Pythagorion on tosi vilkas paikka mieelstäni, ainakin se keskusta.
      Saaren rannat ovat yleisesti ottaen äkkisyviä, poikkeus on Pythagorionin se iso ranta jossa on massiivinen lomakeskus, nimeä en muista. Noin pienten lasten kanssa en välttämättä menisi Samokselle lainkaan jos aiotte olla rannalla ja lapset haluavat mennä myös mereen uimaan.
      Votsalakia on huomattavasti rauhallisempi. Makuasioita nämä tietysti ovat aina eikä aikuinen osaa välttämättä katsoa asioita lasten kannalta. Turvallista Samoksella toki on, niinkuin monella muullakin Kreikan saarella. Jos Kreikkaa ajattelee, on Limnos mielestäni ihanteellinen myös lapsiperheille. En tiedä onko se ensi vuonna AM:n ohjelmistossa. Siellä oli hyvä ranta, mahtava hiekkaranta Platin kylässä, ei syvä. Majapaikkoja oli ihan rannan läheisyydessä ja hieman kauempana kylässä. Afrodite taisi olla se hotelli joka on noin puolen kilometrin päässä rannasta. Tie hotellilta rantaan on rauhallinen.
      Mutta eikö Parga kiinnostaisi, siellä on Valtoksen ranta josta lapsiperheet tykkäävät?

      • Marsalkka 80

        Suurkiitokset tyhjentävästä vastauksesta, ehkä meidän pitää vähän miettiä asioita uudelleen :).


    • pipsa-anneli

      Minäkään en suosittele lapsen kanssa Samosta, olen siellä muutaman kerran käynyt. Tosin ilman lapsia,mutta tulee siltäkin kantilta seurattua kun on lapsenlapsia. Toissa kesänä olimme ensimmäisen lapsen kanssa Kreetalla Geranissa lapsikohteessa. Lapsen kannalta kiva paikka, mutta emme olleet ottaneet all inclusive -palvelua niin ruokapaikat olivat melko rajallisia.

      Ensi kesänä on vuorossa toinen lapsi ja jo nyt mietin mihin mennään. Tällä hetkellä ykkösenä on Rhodoksen Faliraki ja hotelli Sun Palace. Hotellilla on oma vesipuisto ja lähellä on iso maksullinen vesipuisto. Todennäköisesti on otettava myös AI-palvelu, ehkä se on lapsen kanssa kuitenkin helpompaa. Rantakin on kuulemm hyvä siinä kohdassa. Ehkä siinä olisi sopiva vaihtoehto teillekin.

    • lolololomalle

      Lokakuussa mennään Votsalakiaan annan palautetta jos nyt pääsee sinne ensin.

      • mieli-pide

        Lasten kanssa mainio kohde on parga, jos majoittuu etenkin Valtoksen puolelle. Siinä on hiekkaranta.
        Kreeta on mielestäni niin "rysittynyt" etten sitä kenellekään suosittele.
        Falirakin rannalla on puolensa mutta se kylä taas on niin ikävä , turisteille tehty paikka, ettei siellä ole mitään viehättävää.
        Nidri on myös ok.


      • kax vanhaa varista

        Tuota paikkaa mekin ollaan nyt katseltu ensikevääksi,annahan palautetta matkastasi.


    • Marsalkka80

      Matka on varattu ja kohteeksi valittiin Parga. Kiitoksia kaikille vastanneille avusta!

      • kreikkafani

        Hyvän kohteen valitsitte. Me mennään Pargaan jo lauantaina, toista kertaa tänä kesänä!


    • upeita kreikan saari

      Tulimme kaksi viikkoa sitten Samokselta. Jos kaipaa lomalta rauhoittumista, niin varsin mukava paikka. Olimme Kokkarin kylässä ja voisin kyllä kuvitella että myös uudestaan sinne. Lämpötilat olivat 28-33 astetta sen viikon ajan.

      Olemme käyneet Kreikassa Kreetalla, Rodoksella, Kosilla ja parilla pikkusaarella risteilty. Paras paikka on mielestäni lasten kannalta on ylivoimaisesti näistä Kreeta. Viimeksi oltiin Geranissa, jossa olisi lapsilla tilaa juosta pitkin nurmikoita ja rannatkin ovat hyviä.

      Samos on lasten kannalta turhan ahdas paikka. Ja rannat ovat erittäin jyrkkiä. Myös rannat ovat kivikkoisia.
      Suosittelen kyllä Samosta, jos tykkää rauhallisesta oleilusta. Ja tehdäänhän sieltä laivarekiä mm. Turkin Kusadasiin ja etenkin jos historiasta vähääkään tykkää, niin tietenkin Efesokseen.

      • monella saarella oll

        Jos lasten kanssa haluaa mennä Samokselle, Votsalakia on paras paikka. Rannat ovat aika äkkisyviä mutta Votsalakiassa kyllä sen kylän kohdalla oli vähnä loivemmin syvenevä rantakaistale. Kylä on muutenkin aika kiva, sopivan rauhallinen, ei kovaa läpikulkuliikennettä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe