Kissa ei syö/juo ):

kissa raasu

Moikka miulla on noin 3kk ikäinen tyttökissa joka ei oikein tykkää syödä eikä juoda. Edellisessä kodissa (mistä pennun hain) kissoille oli ilmeisesti juotettu vain maitoa, ruokana oli tarjottu kissan raksuja ja raejuustoa.
Tarjosin kissalle aluksi vedellä laimennettua maitoa, mutta kissoille ei kuitenkaan saa antaa maitotuotteita. Raksut kissulle maistuvat mutta liharuokaa olen sen saatun huijattua syömään vaan sekottamalla raksuja mukaan. Nyt sitten pitäisi saada kissan suostuteltua syömään kunnolla JA ETENKIN JUOMAAN. ): Mitään ehdotuksia?

8

1007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huolestunut..

      Minulla vähän sama ongelma tyttökissan kanssa. Kissa ei oikein ole suostunut syömään oikein mitään. On myös 3kk ikäinen ja painaa vain 700g. Olen saanut kissalle syötettyä raakaa naudanlihaa,makkaraa pieninä paloina ja samaten kananpaloja pieninä paloina. Nyt ei näytä kelpaavan mikään. Vettä kyllä käy välillä juomassa. Olen miettinyt ostavani jotain vitamiini tabletteja,kun kissa ei varmaan saa tarpeeksi vitamiineja. kissanpentu melkeimpä nukkuu koko ajan ja ei innostu edes leikkimään. Näyttää ihan surullisen näköiseltä. Hiekkalaatikolla käy vähän väliä. Ehkä pitäisi madottaa, jos on matoja. Kissanpentu on entisten omistajien mukaan madotettu.

      Olen jo miettinyt vieväni kissan eläinlääkärille tutkittavaksi,jos ei ala pian syömään. Kuivaruokaan kissa ei koske eikä samaten märkäruokaan,vaikka olen noita jauhelihaa ja muuta koittanut sekoittaa joukkoon,niin ei mene. Käy vain haistelemassa ja häipyy. Kissanpentu tosin on ollut mulla vasta 3 päivää,niin ehkä se vielä vähän aristaa uutta paikkaa ja ihmisiä. Toivon mukaan saisin kissan edes vähäsen syömään jotain.. :/

    • Onnea pennusta

      Kissalle saa antaa laktoositonta maitoa :)
      Laita vain vesikuppi maahan ja tarjoat maitoa muutaman kerran vuorokaudessa varmuuden vuoksi ettei kuivu. Pikkuhiljaa oppii kyllä juomaan vettäkin, ehkä jo juokin mutta sinun huomaamattasi.
      Ja jatka tuota sekoittelua, uudet ruuat kissa hyväksyy aika hitaasti. Lisäät vain lihan määrää vähitellen. Koitappa myös vähän lämmittää (ei paistaa eikä kypsentää) sillä lämmin liha haisee voimakkaammalle--> houkuttaa kissaa syömään.
      Uudet paikat jännittävät kissaa ja se ilmenee juuri paastona ja välillä lattioille pissimisenä.

    • Jättikarvinen

      Ihan ensiksi kissanpentu kannattaa madottaa, vaikka mitä olisi madotukseta sanottu.
      Kyllä itse kullakin kestäisi aikaa tottua ruokaan jos heitettäisiin esimerkiksi Grönlantiin, tai Aasiaan ja eteen viskattaisiin paikallisia pöperöitä, kuten vaikka
      paistettua tai raakaa hyljettä tai koiralihaa tai rasvassa paistettu marsu (marsuja taidetaan syödä Etelä-Amerikassa tosin)

      Annat laktoositonta maitoa. Teet pöperöä hyvistä naksuista ja kosteista ruuista. Hankit eläinkaupasta naksut, pieniä pussia eri merkkejä. Naksuja, kosteaa ruokaa ja sekaan hieman vettä.
      Annat pikkuisen tuoretta lihaa tai tuoretta seitiä. Jätät ruoat esille sinne lähelle kissan salaista omaa pesää. Usein ensin käydään yöllä syömässä. Vaihdat ruoat tuoreisiin kaksi kertaa päivässä.
      Tuskin kissa itseään nälkään tappaa.
      "monta kertaa madotettuja" eläimiä olen kohdannut, joillakin jostain syystä niin paljon matoja, että on pitänyt eläinlääkärin vahvoihin matolääkkeisiin turvautua.
      Lisäksi kissa saattaa sairastaa monenlaista tautia, jotka vie ruokahalun.
      Madota, yritä ruokkia ja vie eläinlääkäriin jos et onnistu.
      Kissa on aika huono juomaan luonnostaan. Oma kissani tunsi suurta halua juoda kukkamaljakosta, vain silloin kun siinä oli kukat! Pitää olla tarjolla erilaisia astioita, aivankuin huomaamatta. Yksi tuttu piti itselleen juomalasia yöpöydällä ja havahtui että lasi on usein aamulla puolillaan, vaikka ei koskenutkaan siihen. Katti oli käynyt juomassa.

    • kissapehtoori

      Tarkemmin tietämättä, mitä kauppatoimia on tehty, veikkaan että pikkuveijarit on annettu vähän etuajassa. Liian aikaisin. Ahneuttaan, tai tietämättömyyttään. Jos onnistuu, anna pipetillä tippaa suoraan suuhun. Tällä menetelmällä tein pari raavasta kollia emonjättämistä.

    • kissamestari

      Pyri pitämään kissalle erilaisia penturaksuja tarjolla. Se ei välttämättä pidä ostamistasi raksuista, joten erimakuisia raksuja voisi kokeilla eri valmistajilta. Laita vettä isoon, kirkkaaseen läpinäkyvään kulhoon. Se yleensä houkuttelee kissaa juomaan.

      Tuossa tilanteessa ei auta kuin oikein yrittää vaan tarjota erilaisia ruokia. Vaihtele märkäruokamerkkejä (osta ensin vaikka yksittäispusseja jotta tiedät mistä kissasi pitää) ja koostumuksia.

      Maitoa ja maitotuotteita voi antaa kissalle. Harva kissa sietää laktoosia, joten laktoosittomana on hyvä kaikki maitotuotteet antaa. Mikäli kissa syö, sille saa antaa kaikkia lihoja (paitsi sisäelimiä, munuainen, maksa, kivipiira) raakana. Sianliha ja kanakin raakana, jos vaan maistuu.

    • Mirkkul1

      osta apteekista NutriPlus geeliä kissalle, se on lisäravinto
      "Erittäin maistuva vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita sekä runsaasti nopeasti vaikuttavaa energiaa sisältävä ravintolisä kaikille pieneläimille. Käytetään lisäravinteena erityisesti raskaassa fyysisessä rasituksessa oleville eläimille esim. metsästys- ja kilpailukautena sekä tiineyden ja imetyksen aikana, heikkokuntoisille vastasyntyneille eläimille sekä ihon ja karvapeitteen kunnon ylläpitämiseksi. Voidaan käyttää pääasiallisena ravinnonlähteenä sairaudesta tai leikkaukseta toipuville eläimille."

      sitten vaan kokeilemalla koitat tarjota eri ruokia: raakaa lihaa pieniksi paloiteltuna alkuun, eläinkaupan eri muodossa olevia märkäruokia (pasteija tyyppistä, hyytelössä paloja, kastikkeessa paloja, erilaista kuivamuonaa)

    • kissamestari

      Mirkkul1 mainitsikin NutriPlussan! Sitä voi toki tarjota, mutta pelkäksi ravinnoksi se ei sitten käy pennulle. Jotkut kissat eivät suostu syömään sitä sitten millään.. Royal Caninilla on oma toipilasruokansa, jota voisi kokeilla antaa.

    • kissa raasu

      Kiitokset kaikista vastauksista! (: Oltiin kissan kanssa sukulaisillani kylässä viikko, siellä aloitti syömisen ja juomisen heti niinkun ei mitään ongelmaa olisi ollut. :D Nyt kotona juo kunnolla ja ruoka maistuu, liharuokaan en edes laita raksuja sekaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2730
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      209
      1753
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      58
      1465
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1221
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1166
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      236
      1081
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1012
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      943
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      72
      826
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      740
    Aihe