Ravintolan perustamiseen koulutus?

PekkaKuukka

Tiedän että ravintolan perustamiseen tarvitaan kasapäin lupia mutta tarvitaanko mitään sertifikaattia tai todistusta esim. ravintolakoulusta? Onko alan koulutus välttämätön omistajille, jotka perustaisivat ravintolan ja palkkaisivat henkilöt, jotka ruokaa laittaisivat. Alkoholia ei olisi tarkoitus tarjoilla lainkaan. Ravintola olisi take-away tyyppiä, joten mitään istumapaikkojakaan ei tulisi, pieni koju ainoastaan (se toki asettanee sitten vaatimuksensa hygieniasta, käsienpesualtaista ym.)

Mutta voimmeko teoriassa perustaa ravintolan kun olemme ekonomeja rahoitusalalta ja meillä on liikeidea ja konsepti ravintoalalle muttei siihen koulutusta eikä mikään kokemusta?

3

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ef köli

      Kyllä voit perustaa. Ruokaa käsittelevältä henkilökunnalta vaaditaan hygieniapassi. Aika harvalla ravintolayrittäjällä taitaa loppupelissä olla alan koulutusta.

      • ZooMi

        En kyllä tällä kokemuksella lähtisi enää yrittäjäksi (yrittäjänä yli kolmekymmentävuotta). Kunnon työväkeä on huono saada, tarkoitan joihin voi luottaa. Itse pitäisi istua aamusta iltaan vahtimassa. Pahinta mitä olen kohdannut on työntekijät jotka kantaa tavaraa kotiin enemmän kuin myydään. Haukkuvat sitten ensin työnantajan ja työantajalle työkaverit ämmiksi ja vaikka miksi.
        Tänään viimeksi työntekijä sätti toista työntekijää missä ei ollut mitään perää. Minulla alkaa ainakin olla mitta täynnä näitä natisioita. Taidan kohta laitta kaikki PAMin palkkalistoille.


    • hanki koulutus

      sanoisin että jos ravintola-alalle haluat lähteä yrittäjäksi, niin kyllähän sitä työkokemusta kannattaa alalta olla sekä koulutus alan tehtäviin, niin on hiukka selkeämpiä nuo hommat.
      ihan ummikot yrittäjät kun eivät tahdo ihan ymmärtää miten ravintola toimii...

      ja ravintolan työntekijöillä pitää olla alan koulutus sekä hygieniapassi, salmonellatodistus, ensiapukoulutus, (järjestyksenvalvojan koulutus), ja jos alkoholia tarjoiltaisiin niin anniskelupaikan vastaavan hoitajan pätevyyskoulutus(ainakin).

      ravintoloissa kun ei ihan peruspuhdistusaineitakaan käytetä vaan on ihan omansa kalkinpoistoon, rasvanpoistoon, astioiden pesuun, uunien pesuun, tasojen pesuun, lattian pesuun, keittolevyjen ja parilan pesuun jne..
      jokaiselle kohteelle on omat aineensa ja ohjeensa miten ne pestään ja miten huolletaan.
      tiskikoneetkin pitää pestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      92
      1826
    2. Ei se mene ohi ajan kanssa

      Näin se vaan on.
      Ikävä
      85
      1272
    3. Tavoitteeni onkin ärsyttää

      Sua niin turhaudut ja unohdat koko homman
      Ikävä
      110
      1133
    4. Tunnistebiisi

      Laita joku tunnistebiisi, niin tiedän ett oot täällä ja kaipaat ehkä mua
      Ikävä
      76
      1017
    5. Taidat tykätä linnuista paljon

      Mikä on sun lemppari ☺️😉🥹🦢🐦‍⬛🦉🦜🦚
      Ikävä
      105
      919
    6. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      57
      853
    7. Ei sun tarvi jännittää enää

      en yritä enää mitään. Tiedän että olin mauton ja sössin kaiken.
      Ikävä
      36
      762
    8. Miks käyttäydyt noin?

      Välttelet kaikkia kohtaamisia...
      Ikävä
      47
      761
    9. Olen huolissani

      Että joku päivä ihastut/rakastut siskooni. Ja itseasiassa haluaisin, ettei hän olisi mitenkään sinun tyyppiäsi ja pitäis
      Ikävä
      47
      701
    10. Minkälainen ääni mulla on mies

      Sinun mielestä?
      Ikävä
      33
      683
    Aihe