Menossa Lontooseen, vinkkejä ?

Lontooseenmenossa

Joo, tosiaan, oon menossa tässä jossain luultavasti 2012 puolella vielä Lontooseen. Mietin että mistä saisi kohtuuhintaisen lento(menopaluu) hotelli ? Hotellin ei tarvitse olla mikään 5tähteä (ei todellakaan), mutta kuitenkin sellainen, missä palvelu toimis ja huoneet ois siistejä & sillee että niissä ois kans pikkasen tilaa. Myös aamiainen pakettiin ois hyvä.

4-3 yötä tullaan olemaan & 2 henkeä
Helppiä/vinkkiä myös hyvistä ravintoloista/kuppiloista ois kiva tietää.
Entä pitääkö tää paikkansa, että yleensä Lontoon hotellit on kylmiä ja kosteita ?
Mites muuten paikkoja, jossa PITÄÄ käydä ? :D Tottakai niis perus nähtävyyksissä tullaan käymään, mut jtn muita - onko ? :)
Kiitos jo etukäteen.

16

1020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lontoossakäynyt

      Mikähän on kohtuuhintainen? L H-paketeista en tiedä, itse buukkaan ne aina erikseen. Norwegianin lennot lienevät tällä erää hinta/laatusuhteiltaan parhaita, aikataulutkin sopivat normaaliin elämänrytmiin. Hotelleja kaupungissa on pitkälti toistatuhatta, joten valinnanvaraa on. Booking.comin suosituksia kannattaa lukea. Palvelu on usein aika ylimalkaista, toisaalta halvoissakin hotelleissa henkilökunta voi olla todella ystävällistä. Huoneet ovat yleensä pieniä ja aamiainenkin teetä ja paahtoleipää. Kosteus alkaa olla katoava ominaisuus, talvella toki kaikki vanhemmat brittitalot ovat vähän sinnepäin... Rahalla saa tietysti vaikka mitä. Hotellin sijainti kannattaa valita niin, ettei matkoihin kulu tolkuttomasti aikaa. Paddingtonin alue on perinteisen budjettimatkailijan valinta. Suositellaan nyt vaikka Rhodes Hotelia, mukava kompromissi hinnan ja laadun välillä.

      Lontoon tarjonta kaikessa on niin valtavaa, että on turha lähteä suosittelemaan yksittäisiä kohteita tuntematta teidän mielenkiintonne kohteita. Tarkenna siis hiukan, minkätyyppiset elämykset kiinnostavat. Teatteri/ musikaali-ilta sopiiko? Liput puoleen hintaan Leicester Squaren TKTS-kioskista. Rokkia/bluusia/jatsia joka ilta jossain (ostakaa Time Out -lehti). "Perusnähtävyyksien" (joihin tutustuminen vie viikkoja) lisäksi Lontoossa kannattaa ehdottomasti kierrellä myös turistikeskustan ulkopuolella ja tutustua paikalliseen elämänmenoon. Greenwich ja Camden Town (vaikka ovatkin turistien kansoittamia) voivat olla Lontoon aloittelijalle sopivia kohteita. Ruokapaikkoja on miljoonajotain, ei voi kuin kokeilla. Taas riippuu nirppanokkaisuuden tasosta :-) mikä miellyttää. Annetaan nyt pari vinkkiä: Rock & Sole Plaice 47 Endell St (Fish & chips), Sticky Fingers 1 Phillimore Gardens (hampurilaisateriat), E. Pellici 332 Bethnal Green Rd (Italialainen perinnekuppila), Yo Sushi 57 Haymarket (monta muutakin kaupungissa, tämä helposti löytyvä; liukuhihnapöytä, voi tulla kalliiksi!); googlaile vaikka noita.

      • Lontooseenmenossa

        Ok, kiitos. Noi jazz/rock/blues -illat kuulostaa sellaselta, et ois kiva käydä jossain sellasissa ;) Oon kans itse kattonu Norwgianilta lentoja hotelleja, aika halvalla näyttää menevän... Sitte kans mietin tota RYANAIR:in matkoja jotka menee 25-50e menopaluu - mut tää on itelle eka kerta lentokoneessa, joten en tiedä onko tähän RYANAIR:iin luottamista :s

        Mitä muuten kannattais sit ihan niinku _muuten_ varata rahaa per henkilö, jos aikoo käydä museoissa ym, ehkä jotain hieman shoppailemassa metrot ja muut kulkuvälineet siihen päälle ja syömiset. Riittäiskö pari sataa per henkilö, 2 ihmistä siis lähössä ? :D


      • Lontoossakäynyt
        Lontooseenmenossa kirjoitti:

        Ok, kiitos. Noi jazz/rock/blues -illat kuulostaa sellaselta, et ois kiva käydä jossain sellasissa ;) Oon kans itse kattonu Norwgianilta lentoja hotelleja, aika halvalla näyttää menevän... Sitte kans mietin tota RYANAIR:in matkoja jotka menee 25-50e menopaluu - mut tää on itelle eka kerta lentokoneessa, joten en tiedä onko tähän RYANAIR:iin luottamista :s

        Mitä muuten kannattais sit ihan niinku _muuten_ varata rahaa per henkilö, jos aikoo käydä museoissa ym, ehkä jotain hieman shoppailemassa metrot ja muut kulkuvälineet siihen päälle ja syömiset. Riittäiskö pari sataa per henkilö, 2 ihmistä siis lähössä ? :D

        Ryanair on periaatteessa ihan luotettava, mutta hinnoittelun kanssa pitää olla tarkkana, perushintaan kun ei kuulu juuri mitään. Päälle tulee maksut matkatavarasta, lentokenttäveroja, varausmaksu yms. Myös aikataulut ovat usein syvältä, kentällä pitää olla ja tulla keskellä yötä, jolloin joutuu ottamaan ylimääräisen majoituksen kentän läheltä. Ensimmäistä kertaa lentävälle suosittelen kyllä Norwegiania. Finnairkin toimii, mutta on pikkuisen kalliimpi. Ei lentokoneen käyttö mitään vaikeaa ole, mutta on siinä omat kuvionsa.

        Kallis kaupunkihan tuo on. Jos ette paljon tuhlaile, niin riittäähän tuo parisataa (puntaa) juuri ja juuri... Metro/bussikortti eli oyster on kolmekymppiä per naama; juna lentokentältä / -lle parikymppiä; konsertit/teatterit pari-kolmekymppiä (pubikeikat halvempia); syömisestä selviää alk. kympillä/kerta (ylärajaa ei ole). Perusmuseot (British, Natural History, Science, National Gallery ym) ovat maksuttomia; sen sijaan "turistien must-kohteista" rahastetaan rajusti, esim Tower of London on jo parinkympin hintainen. Kaupalliset kohteet ovat luku sinänsä; London Eye -maailmanpyörä on hieno ja liput parikymppiä, Madame Tussauds kai jo yli kolmenkympin jne. Ette te neljässä päivässä toki kovin paljon ehdi. Tutustukaa kaupunkiin kaikessa rauhassa kävellen ja vaikkapa bussien yläkerrassa ajellen. Uudestaan sinne on kuitenkin päästävä :-).


    • travelbag

      earls´s court antaa suuren valinnan hotellien suhteen, ja hyva hintaisia myos.

      • Syysloma Lontoossa

        Elokuun alussa varattiin lennot British Airwaysin lennoille. Oli haluttuun ajankohtaan edullisin ja eniten aikatauluvaihtoehtoja tarjoava lentoyhtiö. Käytännössä meno lento Finnairilla.

        Aikaisemminkin hyvät kokemukset British Airwaysin lennoista.

        Hotelli on Earls´s Court metroaseman vieressä: My Place Hotel. Odotan ahdasta ja vaatimatonta majoitusta, mikä on tyypillistä Lontoon 3:n tähden hotelleille. Tarkoitus ei ole kuitenkaan viettää aikaa hotellissa. Se on pelkkä nukkumispaikka, joten kelvannee.

        Mitä aikaisemmin ennen lähtöä ostaa lennot, sitä edullisemmin niitä löytyy. Hotellien osalta löytyy hyviä lastminute tarjouksia Lontoosta aika mukavasti.


    • Lontooseenmenossa

      Ok, kiitoksii kaikille paljon =)

    • 16+2

      Mä olen katsellut Lontoon hotelleja viime päivät silmä kovana. Sen verran mitä mä olen hotelleista saanut irti niin Premier Inn -ketjun hotellit vaikuttaa hyviltä hinta-laatu aamupaloineen. Itseasiassa me valittiinkin ketjun Sohossa oleva hotelli meille. Tälle vuodelle ketjulla näyttää olevan tarjous kun olet kolme yötä saat neljännen ilmaiseksi.

    • Goventgirl

      Itse ostin Aurinkomatkoilta lento hotelli paketin. Finnairin suorat lennot Heathrowille ja hotelli oli Camden Lock Hotel (3 yötä) Hinta kokonaisuudessan oli 310€ Hotelli oli erinomaisella paikalla Chalk Farm metroaseman vastapäätä. Huoneet oli pienet, mutta siistit, aamupala sisältyi hintaan (english tai continental),
      wi-fi yhteys oli maksuton. Hotellin julkiset tilat oli juuri remontoitu. Heathrowilta menin metrolla hotellille..kätevää tosin 1 vaihto ja aikaa meni reilu tunti. Olin tuolla reissulla heinäkuussa ja olin sen ostanut maaliskuussa. Nyt katselen uutta reissua helmikuuksi Norwegian l h tai aurinkomatkat.

    • Lontooseenmenossa

      Okei, nyt vois kans ite kattoo tuolta Aurinkomatkoilta. Ite katoin tossa kans Norwgianin, ne oli aika halpoja kans, mut harmi vaa että niihin tuli välilaskuja ja tälläsiä :S en lähde lentokoneella Lontooseen, jos lento kestää 15h :D

    • cyrilla

      Itse olin ainakin tosi tyytyväinen Elysee Hotelliin, kohtuulliset hinnat ja sopiva huone. Ei mikään superiso, mutta eipä siellä hotellihuoneella juuri aikaa tulekaan vietettyä.
      Plussaa oli kassakaappi, johon itse asetit tunnusluvun; eli siivooja ei pääse siihen käsiksi.
      Tämä hotelli siis kyseessä: http://www.elyseehotel.co.uk/

      Jos satutte Lontooseen välillä marraskuu - tammikuu, suosittelen ehdottomasti Winter Wonderlandia, joka on Hyde Parkissa. Mielettömän siisti tapahtuma!
      http://www.hydeparkwinterwonderland.com/

      Ja jos vaikka vielä ruokapaikkaa suosittelisin, niin lounaalle Victoria&Albert -museon kahvilaan. Hyvä tarjonta suolaista ja makeaa (ihan siis jopa ruoka-annoksia) ja kukkarolle ystävälliset hinnat. Ylipäänsä koko museo on ikuisella suosituslistalla, paras Lontoon museoista.

    • LontooseenMenossa

      Okei, nyt tuli hyvää vinkkiä, täytyypi katsoa. Entäs onko kenelläkään kokemusta Natural History Musemista ? Saako ottaa kuvia ym ?

      • LyyliLyy

        Hyvä paikka , varaa aikaa käynnille. Kuvia saa ottaa.


    • LontooseenMenossa

      Okei, ja se tais kans ihan ilaminen olla ?

    • JJ

      Aivan Oxford Streetin tuntumassa, Sohon liepeillä on paljon pieniä ja suht edullisia hotelleja, mm. Mermaid Suite (Bond Street), jossa olen ollut. Omilla reissuilla viihtyisin majapaikka on ollut Mad Hatter-hotelli lähellä London Bridgeä. Keskustaan (Sohoon) kävellen 15-20 minuuttia. Itse olen aina lentänyt suoraan Hki-Heathrow, ilman välilaskuja. Lennot ja hotellit olen ottanut netistä ja hyvin on pelannut. Sohossa on pubeja ja kuppilota joka lähtöön, mm. O´Neil`s, Aint Nothing But Blues (blues-musaa soittava rafla, ei pub) ja hieman kauempana Thamesin toisella puolella Anchor-pub. Lainaa Arto Nybergin kirja "Lontoon pubit" niin jopa löytyy paikkoja. Moniin museoihin pääsee ilmaiseksi. Jos miespuolista väkeä on mukana ja sotahistoria kiinnostaa, niin ehdottomia paikkoja ovat; Imperial War Museum (ilmainen), Royal Air Force Museum (ilmainen), Curchill War Rooms (olikohan 10-20 puntaa?) sekä National Army Museum (ilmainen). Kaikissa saa aikaa menemään tuntikausia. Etenkin noissa RAF ja IWM-museoissa. Tekniikan, luonnontieteiden ja Scherlok Holmes museotkin ovat ihan katsottavia paikkoja. British Museum ei itseäni kiinnostanut hirveästi. Paljon Egypti aiheista, sekä muuta savipotti ja piikirves kamaa. Portobello Roadilla kannattaa myös käydä katsatamassa myyntikojut. Ja tietenkin Speakers Cornerissa, jos ei nyt puhetta pitämässä, niin ainakin ottamassa pakollinen valokuva. Itselläni on taas keväällä futisreissu Lontooseen suunnitelmissa.

    • Mikä milloinkin

      ----Jos miespuolista väkeä on mukana ja sotahistoria kiinnostaa, niin ehdottomia paikkoja ovat; Imperial War Museum (ilmainen), Royal Air Force Museum (ilmainen), Curchill War Rooms (olikohan 10-20 puntaa?) sekä National Army Museum (ilmainen). -----

      Ihan vain vinkiksi, että kyllä noihin pääsee nainen sisälle ilman miesseuraa.

      Naisetkin voivat olla kiinnostuneita sotahistoriasta.

    • chromecoma

      Meillä lennetään aina joko Finnairilla, British Airwaysillä, ja aiemmin EasyJetillä. Ryanairilla lennettiin pariin otteeseen ja todettiin sen olevan kaikin puolin surkea esitys. Ajoittain Ryanairilta saattaa löytyä ihan ok diilejä, mutta itse koen koko lentoyhtiön pelkäksi pelleilyksi. EasyJet lopetti liikennöinnin Lontooseen, joten British Airwaysilta on löytynyt kanssa ihan ok hintaisia lentoja. Liikkuneet siinä 200e paikkeilla.

      Suht edullisia hotelleja olen kokeillut Hammersmithin alueella. Sieltä on ihan hyvät liikenneyhteydet ja huoneiden hinnat ovat edullisempia, lisäksi siisteystaso on ihan ok (lontoolaiseen siisteystasoon nähden). Alueella on paljon hotelleja, jotka on aiemmin olleet ihan normaaleja taloja, joten huoneet voi olla pieniä ja.. noh, ne saattaa olla välillä hiukka erikoisia. Mutta eihän matkalle lähdetä hotellissa asuakseen, joten nukkumiseen ne ovat kelvanneet hyvin. Aamupalat ovat jättäneet hiukan toivomisen varaa, mutta paras aamiainen Lontoossa on ehdottomasti pubissa. Ja Wetherspoon-ketjussa sekä aamupalaa että päiväruokaa saa todella edullisesti.

      Lontoo on siinä ihana kaupunki, että monia nähtävyyksiä pääsee katsomaan ilmaiseksi, mm British Museum, Natural History Museum, Science Museum, War Imperial Museum.. Lisäksi löytyy Madame Tussauds-vahakabinetti, SeaLife-akvaario, Tower of London, London Eye jne. Ja siellä Harrodsilla kannattaa käydä pällistelemässä - lastenosasto on mitä mahtavin! Ja mitä muita.. Greenwich, Buckingham Palace, Big Ben. Yleisesti koko Lontoo on nähtävyys!

      Ruokapaikoista oma suosikkini on Rodizo Rico, brasilialainen ravintola, jolla on muutama piste Lontoossa. Aivan mahtavaa ruokaa lihanystäville! Tarjoilijat tuovat lihaa pöytään leikaten ne suoraan vartaista miekoilla. Ketjuista Thai Square on kanssa ihan näppärä ja Hard Rock Cafe kannattaa käydä kokemassa, vaikka jonoa saattaa ajoittain olla. Drinkki kouraan ja ihastelemaan musiikin historiaa! Lontoon Chinatownista sitten löytyy kiinalaista ravintolaa vaikka muille jakaa.

      Ja muuten, monissa Lontoon hotelleissa on lutikoita, torakoita tai koiperhosia. Ne ovat ihan arkipäivää lontoolaisille, mutta matkalainen ei varmaan halua niitä tuoda kotiinsa. Ei siis kannata levittää tavaroita matkalaukusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe