Mie kiehautan perunapalat, lisään matikkapalat ja maidon ja kiehautan,
sit vaan voilla voideltu ruisleipä päälle voipuoli alaspäin, nam...
matikkakeitto
14
525
Vastaukset
- ************
Suolanen ja sakia, se on köyhän makia, sano Siirakki.
- maistuis varmaan
mie keitän ensin perkeet liemeksi missä keitän sipulia ja perunat, sekaan ropsasen muutaman pippurin ja ripauksen suolaa. Kun potut ovat kypsiä niin lissään ruodottomat matiknpalat ja mätipussit jos on, lopuksi aimo loraus kunnon kermaa, palanen voita ja muuama hyppysellinen tilliä, siinä on miun matikkakeitto.
Vilkaisin wikiä ja samaa hikiä, teimma Kekkonen ja minä.
Samaa jankutin ja Urhokin myös,
Vanhan reseptin myötä söimme.
Uuden luomista emme osanneet.
Ihqu-vanhasti kuvittelimme.
Samaa pashaa jauhavat jälkeläisemme.
H.- koulun käynyt
Pitkä matikka vaiko lyhyt?
Ei nyt ole matikkakeiton aika, maistuisi aika pashalle- harhaluuloja
hui hai ja kuvitelmaa ... matikka on syvissä vesissä hyvä kala ympäri vuoden
- lähde:WikiPedia
Ruokakalana made on erinomainen. Aiemmin ajateltiin usein, että vain talvella pyydetty made olisi käyttökelpoista, mutta syvänteissä ympäri vuoden tasakylmissä vesissä asustava made on kesällä yhtä hyvä kuin talvellakin.
harhaluuloja kirjoitti:
hui hai ja kuvitelmaa ... matikka on syvissä vesissä hyvä kala ympäri vuoden
"harhaluuloja"
Ihqu-vanhanaikaista.
Tärkkelystä täynnä olevia DB2- perunoita.
Vaikka olisivat Puikuloitakin, ei James Bond jaksaisi painaa Aston-Martinin kaasupoljinta puoleen väliinkän.
Noh, onneksi kommenttini sopii aloituksen naurettavuuteen.
Kaikki limainen ja pitkä on aina syötävissä, kuinka syvistä vesistä sen sitten saakaan kiinni.
H.lähde:WikiPedia kirjoitti:
Ruokakalana made on erinomainen. Aiemmin ajateltiin usein, että vain talvella pyydetty made olisi käyttökelpoista, mutta syvänteissä ympäri vuoden tasakylmissä vesissä asustava made on kesällä yhtä hyvä kuin talvellakin.
Mutta miten saat sen pyydystettyä.
Millaisella vieheellä niitä voi kesisin pyytää?- M. Atikka
babegoya kirjoitti:
Mutta miten saat sen pyydystettyä.
Millaisella vieheellä niitä voi kesisin pyytää?matikkaharalla pohjaa pöllytellen, pimeimpään aikaan tärppää miusta parhaitten, myös pitkällä siimalla ja verkoilla yli 10 m syvältä
- mimmimummi
Minulla suuri aukko ruokakulttuurissa, en ole syönyt madekeittoa, kaikenmaailman muita mereneläviä ja myös järvien eläviä.
Matikkakeiton ja mädin ystävänä lueskelin ketjua kiinnostuneena.
Herkkukeitto-ohjekin löytyi ruodoista ja päästä keitettyyn kalaliemeen valmistettuna, sipulisilpun ja pippurien kera, ehkä tilinvarsia lisäksi. Kirkkaaseen siivilöityyn liemeen perunalohkot, reilu voinokare, ehkä vähän lisää sipulisilppua, uudet pippurit ja lopuksi kermaa, maitoa tai lisäkkeenä pöydässä smetanaa. Tillisilppua voisin myös lisätä joko keittoon tai smetanaan. Nam.
Joku näkyy edelleen noudattavan äitini matikkakeitto-ohjetta, johon kuuluivat myös pikaisesti keiton päällä paketissa kiehautetut mätipussit. Se on mielestäni hirveää tuhlausta. Auts. Mäti on suurempaa herkkua blinien tai hapanleivän päällä (puna)sipulisilpun ja smetanan kanssa. Mätiherkulla päällystetty blini toimii myös upeana alkuruokana herkuttelijoille.
Ruisleipäkatetta aion kokeilla seuraavaa madekeittoa tehdessäni. Kiitos vihjeestä. Revitty ruisleipä pitää varmaan ottaa pois jo ennen keiton valmistumista. Sillä aion aloittaa kokeilun, ellei joku tarjoa parempaa tietoa.- bessie*
Tuon ruisleivän kanssa tietenkin voi menetellä miten parhaaksi näkee.
Sellainen käsitys minulla on, että se "kuului" arkiseen, maitoon tehtyyn kalakeittoon ja että sitä leipää keitettiin siinä mukana alusta lähtien. Mikäli keitto keitetään pienistä, suomustamattomista sinteistä, se siivilöidään. Siivilöinnin jälkeen jatketaan miten jatketaan, mutta uutta leipää ei käsittääkseni enää laiteta. Riippunee sitten siivilästä ja leivästä, paljonko sitä liemeen jää.
Ellei keittoa ole tarvis siivilöidä alunperinkään, leipä kai kuitenkin on tapana poistaa. Itse laitan ruisleipää useimmiten seikeittoon makua antamaan, enkä poista sitä valmiista keitosta. "Hienompien" keittojen kanssa saatan laittaa mm. leipäkuutioita erikseen tarjolle. - O - O
bessie* kirjoitti:
Tuon ruisleivän kanssa tietenkin voi menetellä miten parhaaksi näkee.
Sellainen käsitys minulla on, että se "kuului" arkiseen, maitoon tehtyyn kalakeittoon ja että sitä leipää keitettiin siinä mukana alusta lähtien. Mikäli keitto keitetään pienistä, suomustamattomista sinteistä, se siivilöidään. Siivilöinnin jälkeen jatketaan miten jatketaan, mutta uutta leipää ei käsittääkseni enää laiteta. Riippunee sitten siivilästä ja leivästä, paljonko sitä liemeen jää.
Ellei keittoa ole tarvis siivilöidä alunperinkään, leipä kai kuitenkin on tapana poistaa. Itse laitan ruisleipää useimmiten seikeittoon makua antamaan, enkä poista sitä valmiista keitosta. "Hienompien" keittojen kanssa saatan laittaa mm. leipäkuutioita erikseen tarjolle.Kiitos Bessie, minä ajattelin, että ottaisin leivän pois ja herkuttelen sillä erikseen. Kiva saada uutta tietoa ja uusia ideoita. Aurinkoa päivääsi.
(Minunkin olisi jo pitänyt sulkea tietokone ja rientää, kun sain tukkani kuivaksi ja itseni ihmisen näköiseksi.) - M. Atikka
Mummi meillä laittoi ruisleipää silloin keittoon mukaan kiehumaan kun käytti suolattua kalaa, ruisleipä imee liiat suolat itseensä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244606- 883714
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313463075- 542657
- 512589
- 2032583
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522318
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1071521