Gerbiilini jyrsivät kaltereita!

hyppymyyrä

Heissan taas :'D Nyt tuli pikkiriikkinen ongelma, gerbiileilläni on siis todella suuri terraario, yläkertahäkki jossa on 2 tasoa. Gerbiilini jyrsivät kaltereita hullunlailla, tiedän ; Gerbiilit tietävät että terraarion ulkopuolella on elämää ja haluavat sinne!..

Miten saisin tämän loppumaan? Olen laittanut aina samana hetkenä kun jyrsivät pinnoja, kasan pahvia, wc-/talous-paperia ja heitellyt ruokia sinne tänne puruihin! Ähh! Ei toimi mikään! Mikä siis neuvoksi? Juoksutan gerbiileitä ja käsittelen usein ja näin.. :c

14

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diipadaapadaa

      Kalterihäkki, ei edes korotusosa, ole gerbiileille millään tapaa suositeltavaa. Ota korotusosa pois ja pidä käytössä vain se terraario.

    • g

      Kyllä gerbiileitä voi häkissäkin pitää, terraario tietysti suositeltavampi.
      Ei sitä kaltereiden jyrsimistä oikein millään saa loppumaan. Gerbiileillä on tapana tehdä noin tylsyyden takia, tai juuri siksi koska haluavat ulos. Onko siitä jotain haittaa? Meneekö gerbiilin kuonon iho rikki, vai miksi haluat lopettaa kaltereiden järsimisen?
      Meillä ei ole koskaan tullut kaltereiden järsimisestä mitään ongelmaa, paitsi että se ärsyttää välillä itseään. Toki joka päiväinen pitkä juoksutus auttaa vähentämään jyrsimistä, mutta ei sitä loppumaan saa. Kokemusta on...

    • hyppymyyrä

      Siis se alkaa jo hieman rasittamaan, mutta en rankaise gerbiileitä mitenkään, joskus jos se ei lopu napsautan sormiani "varoitukseksi" ikäänsä kun "Lopeta tuo!".

    • diipadaapadaa

      Häkkiä ei todellakaan ikinä suositella, kuten ei myöskään dunaa. Jos hankkii gerbiileitä, on silloin myös valmis hankkimaan niille asianmukaisen asumuksen (=terraario). Häkissä on paljonkin sellaisia, mistä voi koitua harmia. Muoviosan pureminen voi johtaa siihen, että palaset nieltynä tukkii suoliston. Kaltereiden pureminen hankaa nenän seudun karvoja, jonka seurauksena gerbiilille tulee hyvinkin usein nokkis. Sekö on sit kivaa? Kyllä, myös terraariossa asuvilla esiintyy nokkista, mutta HUOMATTAVASTI vähemmän kun kalterihäkissä/dunassa asuvilla.

      En myöskään ymmärrä, miksi gerbiilille väen väkisin haluaa häkin, joka ei gerbiileille ole sopiva asumus? Gerbiili on kaivelija, ei kiipeilijä. Se tarvitsee paljon purua kaiveluun.

      • hyppymyyrä

        diipadaapadaa// Sitten vielä pikku tarkennus!!; Gerbiileillä on mahtavan iso, TERRAARIO ja yläkertahäkki -osa. Ei se pelkkä häkki ole. Kyllä tiedän ettei gerbiileillä saa olla häkkiä.


      • g

        Kyllä meidän gerbiilit kiipeilee oikein mielellään. Pääsevät terraariostakin pois jos oikein haluavat.
        Ja kuten sanoin, ei meillä koskaan ole ollut minkäänlaista ongelmaa häkissä elelemisen kanssa.


    • gerbulityttö

      mulla oli toi sama ongelma mutta häkki lähti siinä vaiheessa kun 1 tippui sieltä ja halvaantui! normaalia kai mutta jos nenun päistä alkaa lähteä karvaa niin ota yläosa pois.!

    • hyppymyyrä

      En ota yläosaa pois. Gerbiilit ruokailevat, juovat ja peseytyvät tasoilla.
      gerbulityttö // Ei ole normaalia jos karvat kuluu kuonosta pois!

    • gerbulityttö

      kullä se on normaalia jos kalterit ovat liian tiheitä ja nenä hankaa kalteriin päivistä/viikoista toiseen!

    • hyppymyyrä

      Jos nenästä kuluu karvat niin mitä sitten teen? :o
      Onko ohjeita parantamiseen? Siinä tapauksessa otan yläkerran pois parantumisen ajaksi. Nyt terraarioon kuuluu muutenkin todella hyvää : )
      Gerbiilit möyryävät hupussani ja kutittelevat ystävääni temmeltämällä hänen paidassaan! :'D On gerbiileillä ollut taas lystiä! Pitäisi tänään antaa vaikka ensikertaa pilttiä tai jotain naminami tuoreruokaa pojille! : )

    • diipadaapadaa

      Jos nenästä kuluu karvat ja gerbiilille tulee nokkis (paha sellainen), siihen saattaa tarvita antibioottikuurin. Silloin täytyy myös olla tarkkana, ettei gerbiili pääse hankaamaan haavaumia enempää, ettei pääse kovin tulehtumaan. Jos joku nokkis tulee, et todellakaan laita enää sitä kalteriosaa takaisin, koska sama rata jatkuu!

      Asia on helposti ratkaistu sillä, että otat sen kalteriosan pois jos nyt. Et tee sillä yhtään mitään. Jos haluat tasoja, rakenna niitä itse tai osta halvalla ja laita joku taso sinne terraan.

      • R.I.P my gerbils<3 4ever

        Gerbiileillä ei sais olla muov, kalteri häkkiä koska muovi on myrkyllistä jod ne nakertaa sitä ja ne voi purra siihen reijän :/. Ha jalterit on myös vaaralliset ku niitä ei seis purra ja niitten häntä voi jäädä väliin pahasti ja katketa. ;/mutta onnea sulle gerbiilin kaa. Ps. Gerbiilit on hulluina kurpitsan siemeniin ja kuivattuihin jauhomatoihin. Voit haistattaa niitä sen nenän edessä ja viedä kauemmas.


    • hyppymyyrä

      Nyt on saatu jyrsimistä jotenkin kuriin, annettu monia pahvilaatikoita.. .. eipä toimi sataprosenttisesti.. Mutta meidän gerbiilien herkkunaminamia on mantelirouhe.
      Kokeilkaa sitä temppuiluun ja muuhun :)

    • Anonyymi

      Olisko jollain gerbiilejä 3 viikosia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe