Kuvat kadonneet, vaikka niitä ei ole poistettu :(

Help me please

Canon IXUS 115 HS:stä katosi lomamatkalla useita kymmeniä kuvia. Kun otin kuvia, pystyin selaamaan niitä, mutta kun suljin kamerasta virran, niin kuvat katosivat!! En siis poistanut mistään mitään, enkä alustanut korttia enkä siirtänyt kuvia koneelle tmv., vaan toimin ihan kuin aina aikaisemminkin. Kuvat olivat selattavissa aina niin kauan kunnes sammutin virran. Yllätys oli suuri, kun yhtäkkiä kolmantena lomapäivänä kuvia alkoi jälleen jäädä kameraan/kortille. Nyt kamera taas toimii, kuten pitääkin, mutta 2,5 päivän kuvat ovat kadoksissa. Ensimmäisellä kuvalla, joka kortilla näkyy, on numero 116-0077, joten näyttää, että 76 kuvaa olisi jossain hukkapiilossa. Kortilla on myös ennen lomamatkaa otettuja kuvia, joiden kansionumero 114 ja 115.

Canonin sivuilta löytyi jostain jotain sellaista, että tiedoston sijainti olisi voinut muuttua, mutta mistä ihmeestä noita kansioita pystyy tämän enempää selailemaan? Kortin alustaminen tuskin auttaisi, vaan voisi hävittää kuvat entistä tehokkaammin? Löytyisikö jostain kameraliikkeestä apuja, jos pystyisivät etsimään kuvia kortilta jotenkin?

7

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos tällaista tapahtuu, niin ensimmäinen ohje on lopettaa kortin käyttö. Jos kortille ei ole tuon jälkeen kuvattu kuvia voi luultavasti pelastaa Recuva-nimisellä ilmaisohelmalla. Homma edellyttää kortinlukijaa, joka tietokoneessasi luultavasti on. Jos ei ole, niin niitä saa alle 10 eurolla.

      Toki voit ensin kortinlukijan kanssa katsoa onko kuvat jossain muussa kansiossa. Kai osaat Windowsin peruskäytön? Kyseistä muistikorttia ei kannata enää käyttää. Se on luultavasti viallinen. Jos vika toistuu toisella kortilla, niin sitten se on luultavasti kamerassa.

      Et kai ole mennyt ostamaan korttia jostain Kiinasta?

      Tuossa puhut ristiriitaisia. Ensin sanot, että ensimmäinen kuva on 116-0077. Sitten sanot, että siellä on kuvia kansioissa 114 ja 115. Kumpi on totta? Kuvanumero ei nollaudu kansion vaihtuessa.

      Joko kortissa on vikaa tai sitten et osaa käyttää kameraa.

    • Help me please

      Hei, kiitos vastauksestasi. Windowsin peruskäyttö ja ehkä vähän enemmänkin on kyllä hallussa :) Kortti ja kamera on ostettu Gigantista Suomesta noin vuosi sitten, joten sikälikin harmittaa, kun kyseessä aika uusi vehje ja kortti.

      Kamerassa on oletuksena, että uusi kansio luodaan kuukausittain. Yritin ylläolevalla selostuksellani kertoa sitä, että kortilla on tallella aiempia kansioita eli heinäkuussa (kansio 114) ja elokuussa (kansio 115) kuvattuja kuvia. Syyskuussa siis vaihtui kansioksi 116, ja juuri tuo, että ensimmäinen kansion 116 numero on 77, kertoisi mielestäni siitä, että 76 kuvaa on jossain piilossa tai kadonneet.

      Yllättävää on, että kuitenkin kuvasta 77 alkaen kuvat ovat taas jääneet kortille. No, käyn kameran kanssa jossain liikkeessä, sillä kortinlukijaa ei koneessani ole. Saisin sen toki hommattua, mutta selvyyden vuoksi menen johonkin liikkeeseen ja hommaan samalla uuden kortin.

      Halusin kysymykselläni vastauksen siihen, mistä noita mahdollisia alihakemistoja pystyisi IXUSista hakemaan, sillä en löydä noita mitään. Kiitos kuitenkin, kun yritit auttaa.

    • Help me please

      Alkuperäinen kysyjä täällä taas. Kirjoitin tosiaan ristiriitaisesti noista kuvanumeroista. Tarkoitin kuitenkin, että ensimmäinen tämän ko. matkan kuva, joka näkyy kamerassa on numero 116-0077, kansiot 114 ja 115 ovat siis aikaisempia kuvia. No, tämä tuli ehkä selväksi jo äskeisessä vastauksessani, mutta selvennykseksi kuitenkin.

    • Siis se kuvanumero ei nollaudu kansion vaihtuessa. Riippuen kameran asetuksista kuvanumero voi nollautua, kun korttia vaihdetaan. Kuitenkin kansiosta toiseen kuvanumero kasvaa jatkuvasti, kunnes 9999:ssä se rullaa ympäri. Jos sinulla on siellä 115-0076, ei yhtään kuvaa puutu välistä.

      Se kansionumero on oikeastaan merkityksetön, koska normaalisti se ei näy enää tietokoneella vaan siellä kuvat on esimerkiksi päivien mukaan. Se loppuosa on kuvan numerona IMG:n jälkeen.

      Tosin luulisi, että jos sinulla on kuvia hukassa tietäisit sen muustakin kuin numeroista. Oletko tosiaan ottanut kameralla vain n. 70 kuvaa vuodessa? Vai oletko ottanut 10000? Kansionumeroin perusteella olet ostanut kameran toukokuussa 2011 olettaen, että olet kuvannut joka kuukausi.

    • N

      Voisimpa sano huomenta.

    • Help me pls

      Tarkistin vielä tuon kuvanumeroinnin kamerastani. Viimeinen heinäkuussa otettu kuva on 114-2451 ja viimeinen elokuussa otettu kuva on numero 115-2689, joten olet oikeassa. Enpäs ollut aikaisemmin kiinnittänyt huomiota siihen, että tuo kuvanumerointi jatkuu, vaikka kansionumero vaihtuu uuteen. No, aikaisemmin ei ole tarvetta näin tarkalle syynille, kun kaikki on toiminut moitteettomasti.

      MUTTA - usko tai älä - syyskuun ensimmäinen kuvanumero on 116-0077 eli numerointi on siis pyörähtänyt ympäri. Olin lomamatkalla ja siellä huomasin, kuten ekassa kysymyksessäni yritin selittää, että kuvat katoavat kamerasta. Kun otin kuvia vaikka 10 peräjälkeen, pystyin niitä selaamaan näytöllä siihen asti, kun kamerassa oli virta päällä. Mutta kun sammutin virran ja avasin kameran katsoakseni kuvia, niin kuvia ei siellä enää ollutkaan. Mutta yhtäkkiä siis taas 0077-kuvasta alkaen kuvat taas jäivätkin kortille. Otin vielä noin jonkin verran kuvia matkalla ja viimeisen kamerassa olevan kuvan numero on 116-137.

      Toki huomasin siis asian muustakin kuin numeroinnista. Nyt vasta kotona aloin tutkia ilmiötä tarkemmin ja huomasin, että eka numero on 0077. Luulin sis virheellisesti, että numerosarja alkaa alusta kansion vaihduttua, mutta näin ei siis olekaan, vaan kamera on nollannut numeroinnin ja kadottanut nuo ekat noin 70 kuvaa. Juuri sen verran arvioin, että olisin kuvannut parin ekan lomapäivän aikana.

      Tässä siis kaksi mysteeriä: mihin ja miksi katosivat nuo ekat kuvat ja kuinka kuitenkin taas 0077-kuvasta eteenpäin kamera lähti toimimaan oikein...

      Kamera on hyvinkin voitu ostaa toukokuussa 2011, muistelen sen olevan noin vuoden vanha, mutta on sitten vähän yli. Muistikorttiin mahtuu yli 1000 kuvaa, joten siitä ei ainakaan ole kyse, ettei muistiin olisi enää mahtunut. Kamerassa oli noin 200 kuvaa silloin, kun huomasin, että kuvat katoavat. Muistikortti on ostettu silloin kun kamerakin, eikä sitä ole vaihdettu kertaakaan. Hyvinkin olen voinut kuvat toukokuusta 2011 alkaen tuon noin 2700 kuvaa.

      Kiitos taas vastauksestasi. Se selvitti, että kamerassa tai kortissa täytyy olla vikavika, kun kerran numerosarja on pyörähtänyt nollaan. Ihmeellistä kuitenkin, että vika on näköjään ainakin hetkeksi korjaantunut, kun kuvat taas jäävät kameraan. Taidanpa käydä Gigantissa kamerani kanssa, mutta takuu on tietysti jo ummessa. Olisi tosi kiva, jos kadonneet kuvat pystyisi kortinlukijalla saamaan jostain takaisin, mutta ehkä niin ei tule käymään :(

      • Jotain vikaa tuossa täytyy olla. Vähintään Vähintään kortti pitää alustaa (ei ennen kuin kuvat on palautettu Recuvalla). Kannattaa kuitenkin ostaa uusi kortti, ne ovat nykyään lähes ilmaisia. Yleensä on hyvä olla mukana useampi kortti ongelmien varalta.

        Voi olla, että kuvien päälle on kirjoitettu silloin, kun jatkoit kuvaamista. Silloin niitä ei voi palauttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      181
      31422
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      247
      20156
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      415
      10425
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6515
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      26
      4528
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      190
      3947
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      64
      3931
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1577
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      94
      1439
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1369
    Aihe