Taksin kuljettaja

Taksikuskiksiko?

Mua on pidemmän aikaa kiinnostanut ruveta ajamaan taksia. Haluaisin nyt tässä vaiheessa kuulla taksikuskeilta tai taksia joskus ajaneilta kommentteja, että mitä hyvää ja mitä huonoa tuossa hommassa on? Kaikissa töissä on hyvät ja huonot puolensa. Niin varmaan tuossakin. Ainakin voisin kuvitella että humalaisten örvellystä ei huvita pitkiä aikoja kuunnella. Kertokaapa kommenttejanne?

7

684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taksikuskin tytär

      Mun isä ajaa taksia yleensä öisin. Siltä saa aina kuulla niistä asiakkaista ja mistä hän on saanut kyydin ja minne vienyt . :)

      Monesti asiakkaat ovat olleet mukavia mutta on hänen kyytiin sattunut niitä humalaisi ja myös joku homo tai ilotyttöjen luokse menevä. Myös julkkiksia on ollut hänen kyydissä. :)

      Kait sillä on niitäki ollut jotka ei oo maksanut kyytiään ja sit on vaan tehtävä hukkakuitti. Kato tarkkaa mimmonen isäntä sulla on sillä mun isän ensinmäinen isäntä oli tosi hankala ja tiukka mutta nykyinen on ihan ok.

      Ja sitten tosiaan se palkka ei ole mikään kehuttava. En muista onko hänellä mitään peruspalkkaa mut ainaki mitä enempi on ajoja niin sitä isompi palkka on.

    • entinen taksari

      Ajoin ennen taksia, nyt bussia, enkä kyllä vaihtaisi enää takaisin taksiin.

      Hyviä puolia taksihommissa kuitenkin on:

      - Työ on melko vapaata ja itsenäistä
      - Näkee kaikenlaista

      Miinuspuolia taas:

      - Palkkaus.
      - Ainainen pokan kyttäys ja odottelu
      - Pakko tehdä pitkiä vuoroja, jos haluaa tulla toimeen, ja aina sekään ei riitä
      - Ne örinät...

      Suosittelen kokeilemaan, jos kiinnostaa. Ja onhan se taksiliite hyvä aina takataskussa olla.

      Kun kerran ajo/asiakaspalveluhommat kiinnostaa, niin kokemuksesta suosittelen kuitenkin huomattavasti enemmän linja-autonkuljettajan työtä. Koulutus kestää sen 6kk, josta 2kk työharjoittelua. Palkka huomattavasti parempi ja työ on muutenkin paljon vähemmän stressaavaa, ainakin omasta mielestäni.

    • suharisantra83

      Mä en ymmärrä tuota "huono palkka" kommenttia entisenä taksikuskina. Olen siis nainen ja ajoin opiskeluaikoina taksia pe ja la öinä, myös sunnuntai illat usein. Pärjäsin tuona aikana PAREMMIN rahallisesti kuin nyt, kun teen 40h viikkoa normiduunissa! En pitänyt mitään taukoja muuta kuin kävin kotona syömässä kunnolla kesken vuoroa ja vein koirat ulos, noin tunnin tauko. Työvuoro pe-la oli usein 12-14h ja kassaan kilahti useimmiten yli 500€/yö mistä itelleen sai joku 40%.

      Miinuspuolena sanoisin pitkät vuorot mutta sitten taas renkinä voi valita mitä vuoroja tekee, mulle sopi viikonloppuvuorot paremmin, tuli enemmän rahaa ;). Arkivuorot oli kyllä aika yhtä tyhjän kaa. Toinen miinuspuoli on se että onhan siellä hulluja liikenteessä, onneksi mun taksiin heitä ei eksynyt kun pari hassuu ja puhumalla ja kuuntelemalla selviää melkein tilanteesta kuin tilanteesta. Täytyy aina välillä osata lukea asiakasta ja pitää omat mielipiteet omana tietona... Ja jos asiakas haluaa kuunnella tiettyä radiokanavaa ja laulaa mukana niin minun puolestani siitä vaan! ;)

      • entinen taksari

        "Mä en ymmärrä tuota "huono palkka" kommenttia entisenä taksikuskina."
        - No se on ihan totta, että kuskistahan se on kiinni, miten jaksaa sitä pokaa hakea. Tarkoitin vain, etten pidä ylipäätäänkään siitä provikkapalkkasysteemistä. Ei lisiä, pekkasia... 500€ öistä jääkin jo jotain, mutta entäs ne muut yöt? Kyllä siinä niitä tunteja vaan tulee.

        Pitkää päivää sitä saa bussissakin tehdä, mutta peruspalkka siinä on uudella kuljettajalla sentään 14,43€/t (akt kaupunkiliikenne) ilta-, yö-, la-, su-, ylityö-, ja pyhäpäivälisät, ja ne pekkasetkin kertyy. Ja riippumatta siitä onko pokaa vai ei.

        Hyvällä ihmistuntemuksella ja tilannetajulla niistä hulluistakin useimmiten selviää juu, ja tarvitsee sitä silmää bussipuolellakin, joskin siinäkin suhteessa bussissa pääsee helpommalla, koska matkustajat menevät kuitenkin sinne matkustamoon, ja kuski taas on ikäänkuin omissa oloissansa... Taksi taas on niin intiimi tila, että siinä pitää mukautua jatkuvasti siihen asiakkaiden meininkiin.

        Sen vielä sanon noista humalaisten örvellyksistä jne., että se on täysin ihmisestä ja siitä omasta fiiliksestä kiinni, että jaksaako niitä kuunnella vai ei. Itse ajoin taksia ihan vakituiseen Helsingissä lähes 7 vuotta, ilman sen kummempia ongelmia, mutta hermot oli kyllä kireällä tosi usein. Siitä vaan kokeilemaan ja tsemppiä! :) Ihan ok hommaa se on, mutta bussia edelleen silti ennemmin suosittelen, jos asiakaspalvelu ja ajohommat kiinnostaa.


      • Provikkaa provikkaa

        Viikonloppuöinähän tuo saattaa olla joo 500€/yö, mut entäs sitten arkena...? Istut tolpalla tunnista toiseen... pitkää päivää jota odottelu vaan pidentää... tunteja tulee, liksaa ei. Kannattaa laskea koko kuukauden ansiot tehtyjä työntunteja kohti, ei meinaan ole kovin isoista tuntiliksoista kyse enää siinä vaiheessa. Tietysti se riippuu paljolti siitäkin, paljonko sun provikka on, tuo 40% kuulostaa kyllä hillittömän kovalta provikalta... tutuilla provikat liikkuu jossain 20-30% paikkeilla...


    • idontfeelmyselfawhit

      Ei se provikan suuruus oli se sitten 30% tai 40% hirveää eroa tee. Puhutaan kuitenkin alle tuhannesta eurosta kuukaudessa. Uusien ja vanhojen kuskien palkkaerot eivät ole isot. Ymmärtää kyllä, koska ammattitaidolla ei isompia kassoja tehdä jos ei ole ajoja.

      Tämä ala toimivaa vaan niille jotka tekevät hyvää päivätyötä ja hankkivat lisätienestiä viikonloppuisin pirssillä.

      Ajaa vaikka Pe ja La ja nettoa itselleen maksimissaan 250euroa.

      Kuukaudessa nuo tekevät 1000 euroa. Tuohonkin tuottoon ei ole helppopäästä.
      Arkisin jos tekee normityötä niin taksialalta saa kyllä suht hyvän lisätienestin.

      Ne ketkä taas tekee tätä täyspäiväisesti niin se isoin raha voi olla juurikin tuo sama mitä viikonloppu tuurarit ajaa arkipäivien hilut päälle. Tällä alalla ei työmäärään nähden tienaa.

      T. Renki joka ajaa kenkälankit naamassa

    • blärb

      Hakemus viety vetämään tänään. Nyt odotellaan ajolupaa. Jospa se sieltä tulisi. Ei pitäisi kyllä olla mitään estettä. Viikonloppuja ajamaan pe klo20-su klo 8. Ihan kiva lisätienestipätkä opiskelijalle. Omassa työssä palkka 2800 e/kk, eli lähellekään ei varmasti pääse, mutta opintovapailla saa sentään voita leivän päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe