miehen sukulainen Suomeen

tinttie

Sattuisko kellään olla tietoa saako Suomeen tuoda/adoptoida miehen kotimaassa asuvaa sukulaislasta? Sukulaisuuden perusteella.

5

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha kikka

      Esim. vaimoa/vaimoksi?

    • Ulkkis

      Tuoda ei voi tuosta vaan. Adoptoida voi, mikäli on lähisukulainen, esim. sisaruksen orvoksi jäänyt lapsi. Paljon riippuu myös ko. maan laeista, joissakin maissa esim. orvoksi jääneenkään adoptio ei ole mahdollista, mikäli isä on tiedossa ja lapsensa tunnustanut. Sen sijaan esim. sisaren tekemän aviottoman lapsen saattaisi saada suhteellisen helpostikin adoptoitua ja tuotua Suomeen.

      Pelkän huoltajuuden/sukulaisuuden perusteella ei nykyään käytännössä saa tuotua sukulaislasta Suomeen.

      Kannattaa kysyä ko. maassa olevasta Suomen suurlähetystöstä.

      • Ulkkis

        Jatkan vielä, että vaikka näyttäisikin mahdolliselta, niin on kaikkine paperisotineen, pakollisine matkoineen ja käännöksineen mielettömän kallis homma, sanoisin samaa luokkaa kuin adoptio ilman mitään Kelan tukia, eli tuollaisen 10 000 - 20 000 euron luokkaa. Aikaa voi laskea menevän noin 2 vuotta, pahimmassa tapauksessa jopa 3, parhaassa ehkä vain vuoden. On myös mahdollista, että homma kaatuu aivan loppumetreillä, eli adoptio jää vahvistamatta ja kaikki vaivannäkö on ollut turhaa.

        Tuo odotusaika on niin pitkä, että mielestäni esim. 5 vuotiaan sukulaislapsen tuonnin valmistelun aloitus on todella kyseenalaista, koska Suomeen päästessään lapsi olisi sitten jo tokaluokkalainen ja sopeutuminen paljon hitaampaa ja työläämpäää kuin aivan pienellä lapsella.

        Selvittelin itse tätä asiaa mieheni kotimaasta pari vuotta sitten ja sen jälkeen adoptiolaki on vain tiukentunut.

        Toisaalta kannattaa miettiä sitäkin, että mikäli siellä kotimaassa on joku tuen tarpeessa oleva lapsi, niin tuohon Suomeen tuontiin kuluvalla rahalla kustantaisi jo monissa maissa lapselle todella hyvän koulutuksen, hoitaisi terveyden huollon kulut ja jopa harrastuksia ja lelujakin.


    • tintite

      Kyse olisi nimenomaan pienestä vauvasta, joka on miehen sisaruksen lapsi, jota nuori äiti ei voi mittään tavoin elättää, eikä suvussa ole ketään aikuista joka olisi vielä siinä iässä että jaksaisi hänet ottaa hoidettavakseen. Olen ymmärtänyt, että adoptio siellä käy hyvinkin helposti ja olen kuullut että omassa maassaan adoptoidun lapsen voi tuoda Suomeen. No mutta aika näyttää. Rahallisesti tietysti voi tukea täältäkin käsin, mutta emme voi olla täysin varmoja että raha menee juuri heille.

      • Ulkkis

        Jos kyseessä on vauva, niin asia on siltä osin helpompi: saisitte lapsen vielä melko pienenä tänne Suomeen. Ilmeisesti kyseessä on AU-lapsi, jolloin asia on vieläkin selvempi.

        Jos haluatte edetä asiassa, niin ensimmäinen asia on selvittää ko. maan adoptiolait ja miten voitte adoptoida ko. lapsen ja mitä papereita teiltä vaaditaan sekä kuinka kauan asian hoitoon menee sekä kuinka kauan teidän pitää olla tämän asian takia ko. maassa.

        Tämän jälkeen otatte yhteyttä ko. maassa olevaan Suomen suurlahetystöön, ilmoitatte adoptioaikeestanne ja kysytte miten etenette Suomen viranomaisten kanssa kun adoptio on maan paikallisten viranomaisten puolesta selvä.

        Suomen suurlähetystö antaa ohjeita sekä yhteystiedot vielä asiaa kasittelevään oikeuteen Suomessa, josta saatte jo valmiiksi adoption laillistamishakemukset täytettäviksi sekä listan siihen tarvittavista liiteistä. Samalla voitte kysyä odotusaika-arviota asiallenne.

        Kun saatte selville tarvittavien papereiden ja käännösten määrän sekä ko. maassa menevän ajan, voitte tehdä alustavan kustannusarvion projektille.

        Kannattaa vielä huomioida, että mikäli adoption aikoo saada Suomessa lailliseksi, sen on oltava ns. suljettu adoptio eli lopullinen ja purkamaton ja lisäksi kaikkien virallisten siteiden bio-äitiin on katkettava. Joissakin maissa käytettävä avoin adoptio tai jonkinlainen huoltajuuden siirto ei riitä hyväksytyksi adoptioksi Suomessa. On siis tärkeää, että lapsensa pois antavalle äidille on selvää, että adoption jälkeen hänellä ei ole virallista sananvaltaa lapseensa, lapsi ei peri häntä eikä hän lastaan, lapsi ei palaa takaisin äidilleen, vaikka äidin olot kohenisivatkin eikä lapsi voi perhesuhteen perusteella kutsua äitiään tai hänelle myöhemmin syntyviä sisaruksia Suomeen. Harkitessamme itse adoptiota miehen kotimaasta, tuli usein vastaan tilanteita, joissa selkeästi pois annettavan lapsen äiti ajatteli, että ko. jutusta on hänelle/muulle perheelle jotain hyötyä, ja esim. lapsi tulee isompana takaisin alkuperäiseen perheeseensä tai auttaa sisaruksiaan Suomeen tai avustaa rahallisesti bio-äitiään joskus tulevaisuudessa. Lisäksi yleisesti unnuttiin ajateltavan, että lapsen pois antaneen bio-äidin toiveita tai haluja kuullaan ensisijaisesti kasvatusasioissa.

        Kannattaa tosiaan selvittää asia nyt, noiden vaadittavien dokumenttien selvitys on muutaman sähköpostin asia. Ei kannatta jättää asiaa hautumaan kovin pitkäksi aikaa, koska prosessi on todennäköisesti pitkähkö ja jossain vaiheessa lapsen ikä tulee vastaan eli sen puolesta Suomeen sopeutuminen on todennäköisesti hankalampaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3339
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1881
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe