Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mille se makean hajuinen home haisee?

Home perkl

Kertokaa asiasta tarkemmin tietävät, että mille se makean hajuinen home haisee? Epäilen meillä kosteusvaurioita. Voiko se makean hajuinen home haista vähän niinkuin pullataikinalle? Meillä välillä leijuu sellainen pullan haju, vaikka ei pullaa leivottu ikinä. Asumme valesokkelitalossa, joten alapohjan vaurio on mahdollinen.

8

6635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VOC

      Hometta todennäköisempi lähde on lattiamaton liimojen hajoamistuotteet. Eli jos betonilattiaan on liimattu matot niin liimat voi alkaa hajoamaan kosteuden vuoksi. Kosteusrasitus voi olla tilapäinen eli lattiasta ei välttämättä löydy kosteutta, mutta liimojen hajoaminen jatkuu silti. Betonilaatta laskee aina vesihöyryä läpi ja esim. liian monet mattokerrokset tai parketin asentaminen maton päälle voi estää kosteuden "hengittymisen" pintojen läpi. Yksi hajoamistuote on imelän hajuinen alkoholi 1-butanoli.

      • Ei vielä kunnossa

        Meillä on imelää hajua aina silloin tällöin aivan kuin joku homehtunut omena ja joku jalopuun sekoitus. Silloin kun tuon hajun tuntee niin oireita on tuntuvasti.
        Pahoinvointia, kurkkukipua, suu kuivuu ja silmiä kirvelee.
        Suun kuivumiseen olen löytänyt hyvän lääkkeen se on kirkasta.

        Mattoa ei ole, joku pehmuste (tuplex) ja sen päällä laminaatti. Tuskin on yksin vocipaska joka haiskahtelee. Näytteistä löytyi A.fumigatus, A.Niger, Cladosporium, hiivat punainen, hiivat vaalea, Penicillium ja joku Verticicladium nämä lattialta allaskaapin alta homehtuneista rakennusjätteistä ja joistakin läpiviennin villoista. Ja katosta joku paha Chaetomium.

        Oikein roppa reagoi kun viikoksi sairaalaan letkuihin jouduin heti kohta kun tähän homekämppään muutin.

        Määristä ei ole tietoa mutta tarpeeksi kuitenkin koska pahoja oireita ja sairauksia. Betonikatossa ontelolaatassa vanha kuivunut kosteusvaurio siinä Chaetomium mikä on lääkärin mukaan paha kamaa.
        Aiheuttaa pahoja poskiontelo-ongelmia ja paiseita aivoihin ja keuhkoihin ym. mukavaa vaivaa.

        Tuollaist oudot hajut on syytä tutkia ja poistaa hajujen aiheuttajat eikä alkaa uskomaan vähattelijöitä ja vääristelijöitä. Kyse on muustakin kuin vain homeesta.


      • Putanoli

        Ai butanolilla on imelä haju ! Et muuten varmaan ole sitten koskaan sitä haistanut. Butanolin haju on kyllä kaukana imelästä. Homeista ainaskii Chaetomium ja ehkä jossain määrin myös Trichoderma ja Chrysonilia antavat imeliä hajuelämyksiä


    • wertyuiopå

      Meillä noihin samoihin oireisiin auttoi pysyvästi Åkerman 150EV,Tietysti varustettuna purkukouralla.Ei oo enää pää kipiä.

      • Kiitos vinkistä vuh

    • korvapuustinen

      Onkohan pullan hajun syy selvinnyt? Itsellä kokoajan nenässä haju, kuin olisi pullaa leivottu. Ääni häviää, kurkkukipua, räkää riittää..

      • InsinööriX

        Pullan tai leivän tuoksu voi tulla myös liesituulettimen hormista. Vaikka siinä olisikin ns. "perhospelti" tai läppäventtiili. Tätä tapahtuu koneellisella tulo/poisto-ilmanvaihdolla (LTO) ja painovoimaisella ilmanvaihdolla silloin kun talossa on omaan hormiin liitetty (moottorilla varustettu) liesituuletin.

        Koneellisessa poistoilmanvaihdossa on sen sijaan lähes poikkeuksetta poistokanavaan liitetty liesikupu (ei moottoria), joka kokoajan imee ilmaa ja siitä ei siten tule mitään hajua.


    • vaarallistako

      Onko joltain löytynyt kyseistä hometta, ja minkälaisesta paikasta? Onko esim. tuulettumaton puuseinärakenne otollinen paikka? Ihmetyttää uusi outo makea haju, joka selvästi näyttäisi tulevan ulkoseinästä ja tuntuu jo yhdessä huoneessa. Onkohan tuo tuulettumaton seinä suotuisa olosuhde, jossa tuota arsiinikaasua voisi muodostua?

      "Paecilomyces variotii:
      Suotuisissa olosuhteissa tuottaa arsiinikaasua. Patogeeni: Keuhkokuume, Infektiot. Voi tuottaa makean aromaattista tuoksua."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe