D- vitamiini

Minulla on täällä todettu suuri D-vitamiinin vaje, se 10mg ei riittänyt Suomessa ( vai söikö hoidot vitamiinin? )

Nyt käytän kuukauden ajan 60mikrogrammaa ja kahden kuukauden päästä otetaan siitä uusintanäyte.

En voi sanoa että ottakaa suuri annos, vaan pyytäkää lääkäriltä se d-vitamiinikoe jos mahdollista, se on vain verikoe.

Täällä tuota vajetta pidettiin vakavana, ts. "riisitautinen pohjoisesta" :)

15

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iso ero

      Onko se annos 100 mikrogrammaa vai milligrammaa?

      • Iso ero

        Eikun siis 10 mikrogrammaa jota söit Suomessa?


    • ent.rsp.

      Suomessa on suosituis annos 10mikrogrammaa/vrk.Minä otan 25mikrogramma/vrk.Se on minulle riittävä annos yhdistettynä vahvaan kalciumiin.

      • vajausta?

        Mikä voi "syödä" D-vitamiinia elimistöstä? Minulla pitoisuus tippuu, vaikka olen lisännyt annostusta. Veikö sytot kaiken sekaisin?


      • osteoporoosi
        vajausta? kirjoitti:

        Mikä voi "syödä" D-vitamiinia elimistöstä? Minulla pitoisuus tippuu, vaikka olen lisännyt annostusta. Veikö sytot kaiken sekaisin?

        Minulla kalsium ei imeydy, d-vitamiini hyvä. Ehkä hoidot on "sekoittaneet" koko aineenvaihdunnan.


    • huono muisti,

      Hoitojen aikaan ei saaanut käyttää d-vitamiinia ?? En muista oliko niin,ainakin muistelen,ettei kalaöljyä ja monivitamiinia suositeltu otettavaksi.

      • claudia.c

        Minulla oli suomessa se 10mikrogrammaa, silloin kun muistin ottaa. Hoidon aikana ei ollut mitään kuin rautatabletteja anemian hoitoon.
        Lääkäri jatkaa täällä vielä kuukauden annos on 50mikrogrammaa, sen pitoisuuden näkee verestä onko ne alhaiset. Itse ei kannata lähteä nostaa isoille anmokselle.
        D.vitamiinia saa kalasta ja ravinnosta.
        Olen ollut 3 kertaa kokkauskurssilla, ja vielä on 7 päivää jälkellä. Me kuuntelemme opettajaa tai katselemme videota sitten menemme harjoituskeittiöön, ja laitamme ryhmissä ruokaa. Ateriamme arvioidaan kaikkien muiden kesken ja on mahdollisuus jatkaa jopa kilpailuun:-) kun kurssi on ohi.
        Kurssilla on nuoria ja vanhoja, nuoret miehet ovat kovasti innostuneet ruuanlaitosta. On suuri elämys maistella paikallista perinneruokaa. Uskon että tätä menoa saan kaikki arvot kuntoon:-):-) näin hyvin en ole syönyt vuosiin.


    • Lusiina 5
      • No justiinsa, nyt alkaa palaset loksahtaa. Ostin lähikaupasta Pirkan sitä 10 vahvuutta ja en ole saanut sitä määrää.
        Hirveätä bisnestä tuolla asialla, uskoin suomalaiseen Pirkkaan. Täällä saan d-vitamiinin tippoina, tiputan suoraan kielelle. Ja pitoisuus on jo noussut suositustasolle.


      • Lusiina 5
        claudia.c kirjoitti:

        No justiinsa, nyt alkaa palaset loksahtaa. Ostin lähikaupasta Pirkan sitä 10 vahvuutta ja en ole saanut sitä määrää.
        Hirveätä bisnestä tuolla asialla, uskoin suomalaiseen Pirkkaan. Täällä saan d-vitamiinin tippoina, tiputan suoraan kielelle. Ja pitoisuus on jo noussut suositustasolle.

        No täytyy tunnustaa että luottamus kylä meni suomalaiseenkin valmisteeseen. Olin aina ajatellut että suomalaiseen voi luottaa mutta kas..kuinkas kävikään.


    • eräs lukija

      c.c, olipa hyvä, että kirjoitit tämän aloituksen ennen hälinää. Ei vaan osattu että se D-vitamiinijuttu on ajankohtainen.
      c.c, kuinka voit nyt? Joko löytyi sopiva annosmäärä D3-vitamiinia sinulle?
      Käytätkö öljypohjaista vai sellusloosapohjaista vitamiinia?
      Itsekin päätin siirtyä öljypohjaiseen D3-vitamiiniin.
      Miten viihdyt siellä kaukana Suomesta? Kerrothan joskus kuulumisiasi. :)

      • Käytän nyt öljypohjaista, sain sen lääkäriltä suoraan vastaanotolla. Paikallinen tapa on se että lääkkeet tulee matkaan kun käy lääkärissa.
        Käytän nyt vielä marraskuun 50 mikrogrammaa, ja kohta lopetan en sitten käytä enään. Aurinko riittää ja mutta kun mukana tuli sitä suomalaista Pirkkaa lapsille, lääkäri sanoi ettei lapset tarvitse täällä d-vitamiinia kuin vain tarvittaessa talvisaikaan ja ravinnonmukaan ynnä muuta. Aurinko on paahtanut siinä 36 astetta ja ukkonen kohta alkaa rajusti.
        Hyvin täällä menee, ensiviikolla menen täällä kontrolliin, se tapahtuu vain hiukan eritavalla kuin siellä. Saavun sairaalaan illalla jo, ja lakvat ottaa jo ilsella verikokeita.
        Seuraavana päivänä tehdään magneetti-kerroskuvaus alalantioalueelle ( oli täällä olevan lääkärin suositus ) ja sen jälkeen he faksaa verikokeet sinne suomeen. Sitten seuraavana päivänä kotiudun ja saan kuulla jo samana päivänä alustavan magneettikuvan tuloksen kuulemma.
        Alussa pelkäsin mikä mahtaa olla täällä terveyshuollon taso, mutta on todella hyvä jos vain menee yksityiselle, kuten minä nyt menen. Ja muuten meillä on tavallinen sairausvakuutus joka sitten tulee vastaan, jos tulee äkillistä sairastumista. Olen itse myös osittain täällä vakuutettu, paitsi en mitään mikä liittyy syöpään eli siinä se tulee vastaan. Ihminen tavallaan paloitellaan osiin, joka tuntuu täällä näissä maksuissa. Vakuutus maksoi taas kun lapselle tuli ripuli ja jouduimme viemään päivystykseen tiputukseen, niin siitä ei tullut mitään kuluja.
        Lääkäri sanoi jos verikokeet ja kuva on ok, olisin voittanut sairauteni:) vaikka kontrollit jatkuvat seuraava on sitten suomessa.

        Muut kuulumiset ovat ihan normaaleita, tänään visakorttini jouduttiin sulkemaan, kun tein internetissä ostoksen ja en tiedä mitä siinä tapahtui? jatkoin ostotapahtumaa, vaikka sivu meni oudoksi ja lopulta tililtä näkyi outo summa johonkin Taiwaniin, ja soitin sitten miehelleni tästä. Hän soitti ja sanoi että pankki on sulkenut korttini koska se oli "kaapattu" ensimmäistä kertaa tälläiseenkin sitten törmään. Minulla on toinen luottokortti ja sitä en ole onneksi käyttänyt internetissä. Mutta tapahtuma oli ikävä kun huomenna soitan suomeen tämän asian takia, nyt se taho on siellä jo kiinni.
        Täällä on luottokortti pakollinen ja en tiedä onko sitä kopioitu kaupassa vai mitä on päässyt tapahtumaan. Onneksi tililläni ei ole kuin omat käyttövarani.
        Toivon että saan uuden kortin.


    • ei vitsi

      D-vitamiinikin on tutkimuksissa todettu tärkeäksi syövän jarruttamiseen.Kaikkein tärkeimpiä ovat kuitenkin nämä perusantioksidantit seleeni,C-vitamiini ja E-vitamiini.Myös kalan EPA-rasvahappo estää syövän kehitystä,kalaöljyvalmisteita saa myös tehokkaampana E-EPA-kalaöljyvalmisteena useilta valmistajilta.Näillä aineilla voidaan estää kasvaimen uudisverisuonimuodostusta jolla kasvain hankkii ravintoa.Ne myös edistävät apoptoosia,syöpäsolun ohjelmoitua kuolemaa joka tapahtuu terveillä soluilla mutta puuttuu syöpäsoluilta.Ainekset toimivat yhdessä toisiaan tehostaen.

    • D vitamiini on tärke

      Kuuntelin eilen kun uutisissa kerrotiin juuri D vitamiinista ja sen tärkeydestä syöpäpotilaan kehossa,siinä mainittiin miten se suojelee juuri vatsan limakalvoja ja muitakin.Asia on ihan lähiaikoina todettu ja sitä on tukittu vuosia.Mitään taloudelista voittoa tästä ei kukaan saa,mutta D vitamiinin käyttöä pyritään lisäämään ainakin syöpäpotilaille.Hienoa,kerrankin löytyy jotain mikä ei maksa suuria summia ja jokaisella on vara sitä käytää.

      • ei vitsi

        Juuri halpuuden takia lääketeollisuus ei ole vitamiineista kiinnostunut vaikka olisivat kuinka tehokkaita.Köyhässä Kuubassa on muuten käytössä otsonihoito,en muista mihin kaikkeen tehoaa.Siellä lääketeollisuudella ei ole ollut mitään osaa hoitojärjestelmän kehitykseen.Suomessahan käypä hoito-sääntö lähes kieltää lääkäreitä määräämästä lisäravinteita.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe