neuvoja

mikä avuksi

Meidän 6kk ikäinen terrieri on purrut meidän molempaa lasta (alle 4v.) naamaan, kerran kumpaakin. Onko tämä jotenki terriereillä yleistä? Meillä on ollut muita koiria( nytkin toinen tämän terrierin lisäksi) ja myös vanhempia lapsia, eikä niiden kanssa ole ollut mitään ongelmaa. Nämä on tapahtunut kuin minä en ole ollut kotona. Koira tietää että minä olen johtaja, mutta miten saan sen tottelemaan kun minä en ole kotona?

18

1299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jdidkekd

      Ei ole tavallista... Minulla lähtisi koira tuossa tilanteessa uuteen kotiin tai piikille.

    • eriterri

      Pitäisi tietää miksi on purrut, vihaisena, puolustuskannalla vai leikin huumassa. Noin nuori koira kun on kyseessä niin syy voi olla se että sitä ei ole opetettu siihen että pureminen ei ole sallittua. Terrierit ovat tulisia mutta eivät nekään opetettuina pure.
      Koirat näykkivät toisiaan leikkiessään, joten koirasi on voinut innoissaa puraista lasta eikä tarkoituksena siis ole satuttaa vaan leikkiä. Tästä pääsee helposti eroon kun opettaa koiralle ettei hampaita käytetä leikissä.

      Jos koira suojelee itseään tai "omaisuuttaan" lapsilta ja siksi on purrut, ei sekään ole vielä niin paha. Sen voi myös noin nuorelta opettaa pois "pois otto harjoituksilla" eli koiralta otetaan luu tai ruoka pois ja annetaan se takaisin, näin koira tajuaa että vaikka sen herkkuun kosketaan se saa sen silti takaisin.

      Mutta jos koira on purrut vihaisena, pitäisi vihan syy tutkia ja ongelman selvittäminen saattaa viedä aikaa. Koska koira on nuori sillä on vielä toivoa mutta kyllä suosittelisin vihaisen koiran kanssa ottamaan yhteyttä koirankouluttajaan ettet vain pahenna tilannetta.

      • eriterri

        Ja tosiaan ei riitä että sinä olet johtaja vaan myös lasten on oltava koiran yläpuolella arvoasteikossa!


    • Koiruudet

      Ei se tavallista ole, että terrieri puree oman perheensä jäsentä. Tässä tapauksessa, josta kerroit, on se huono puoli, että todennäköisesti koira kokee epäselvyyttä siitä mikä on ranking-järjestys perheessä ts. koiralle ei ole selvinnyt; että se on alin arvojärjestyksessä. Ja se tulee toistamaan tämän epätoivotun käytöksensä, ellei se opi omaa paikkaansa. Sinuna en ottaisi riskiä, että koira puree uudelleen. Hyvin todennäköisesti nse sen tekee.

      Yritä löytää koiralle sijoituspaikka perheestä, jossa ei ole alle kouluikäisiä lapsia. Vähän varttuneemmat lapset eivät yleensä enää ole koiralle ongelma, koska se ei lähde haastamaan heitä enää, vaan hyväksyy lapset itseään ylemmiksi.

      Joku muu rotu kuin terrieri tosin saattaa haastaa jopa aikuisia. Tiedän tapauksia, joissa esim. Dobermanni tai Akita Inu on näin tehnyt.

    • tgetrtgre

      ei siihen tarvii mitää syitä tietää että miksi koira puree, jos koira puree, ni turha jutella että miksi niin teki. vaikka minun lapseni hakkaisi kepillä ni koirallani ei oo oikeutta purra, koira joka puree se pitää lopettaa, ei enää jatkaa elämää eikä myöskää luonnevikainen saa lisääntyä. muuten on ongelmakoiria ikiusesti...

      • eriterri

        Ja tiesikö koirasi heti pennusta asti että ihmistä ei saa purra? Epäilen! Jos pentu puree ihmistä se yleensä johtuu siitä että sille ei ole vielä opetettu että ihmistä ei saa purra. Pureminen on koirien välillä normaalia kommunikointia joten ei koira ilman opettamista ymmärrä että ihmistä ei purra. Tässä on kuitenkin kyseessä vasta puolivuotias pentu ja jos koira on aloittanut puremisen vasta, ei ongelmaan ole vielä voitu puuttua.
        Sitten jos koira puree agression takia tai ei tunnu oppivan että purra ei saa, miettisin minäkin lopettamista tai ainakin uuden kodin hankkimista.


      • hutyutyutuyt

        Eläinrääkkäys ei ole sallittua edes lapselta! Lakia pitää noudattaa!

        Sinä olet vastuussa siitä ettei lapsesi pahoinpitele koiraa.!

        ja aloittajalla on pentu jota ei ole kasvatettu oikein. Jokainen pentu käyttää hampaitaan leikkiessään jos ei ole opetettu muuten ja leikki sen kanssa on rajua.


    • gfhhghjjjgjjg

      Koirasi on täysin pentu vielä ja se pitää opettaa leikkimään ei rajusti..

      Myös on tärkeätä katsoa miten lapset leikkii sen kanssa joskus myös lapset on rajuja koirien kanssa ja opettaa koiran vastaamaan rajusti.

      Itselläni terriereitä ja ne on opetettu leikkimään nätisti ja ensimmäinen varsinkin varoi luontaisesti vahungoittamatta mutta kakkonen oli rajumpi leikkijä ja innostui helpommin.

      mutta tosiaan ihan pentu sinun koirasi on.. :)

      mitä rauhallisempi leikki tyyli kaikilla on pennun kanssa sen parempi.

    • ap

      Hei,

      Luulen että ongelma on siinä että koira tietää että minä olen johtaja mutta luulee olevansa lasten yläpuolella. Antakaas ny käytännön vinkkejä kuinka teen koiralle selväksi että myös lapset on sen yläpuolella.

      Muuten koira ei ole agressiivinen, leikkii nätisti lasten kanssa. Näkemäni ongelmatilanne on esim. että ollaan sohvalla, koira minun vieressä ja joku lapsista tulee minun viereeni. Eilen seurasin tilannetta ja kun koira yritti purra lasta, otin sitä niskasta kiinni ja toruin, samoten käskin alas sohvalta. Enkä antanut uudelleen lupaa tulla sohvalle.

      • veijonen38

        Vaikea täällä on antaa ohjeita vaikka haluaisikin..koirasi on ihan natiainen ja on saattanut kästtää tuon tilanteen väärin leikiksi tai ei ymmärrä asiaa mitä siltä halutaan ja laittaa vastaan. Mene ongelmakoirakouluttajan luo niin antaa ohjeet ja näkee missä sinun pennun koulutuksesi menee väärin.

        Itse kröhäsisin ja sanoisin tiukan ein ja laittaisin rauhallisesti koiran pois sohvalta..aina kun käyttäytyy huonosti ja toistoa toistoa kunnes ymmärtää. Lopulta kröhäsy merkitsee koiralle että käytös on lopetettava. Koiraa ei saa tuuppia tms jolloin voi käsittää asian leikiksi.

        Itselläni terriereitä ja ei ne sen kummempia ole kuin muutkaan koirat mutta ne provosoituu helpommin joten rauhallinen ja varma ote ja jämptiys että koira ymmärtää mitä siltä halutaan jokainen pentu haluaa miellyttää pohjimmiltaan. Terrierit vaatii johdonmukaisuutta ja se riittää.

        Tulee mieleen että saako koira henkistä ja fyysistä haasteita riittäviin? eli mitä temppuja olet koiralle opettanut ja millaiset lenkit? Turhautuneisuus purkautuu usein rajun leikin muodossa. Millainen yhteys sinulla on pentuun?

        Mielestäni kyse ei ole pennusta vaan sinusta. Pentu toimii pennun lailla mutta se miten sinä voit pennulle sanoa mistä pidät ja mistä et sen käytöksessä on se avainkysymys.


      • halle

        Hyvin tyypillistä dominoivan uroksen käyttäytymistä.

        Se ei hyväksy lapsia ylemmikseen, ja yrittää omia laumanjohtajan itselleen.

        Mieti itse, millaisissa tilanteissa on riskit: koira ei saa olla esim. sylissä/petissä sinun vieressäsi, sillä kaikki lässyttely tukee sen asemaa. Mieti kaksi kertaa haluatko antaa koiran olla lasten kanssa valvomatta. Se on jo kaksi kertaa purrut, joten se on jo oppinut että niin voi tehdä.

        Minkä rotuinen koira on?


      • cxfsdgdfgg
        halle kirjoitti:

        Hyvin tyypillistä dominoivan uroksen käyttäytymistä.

        Se ei hyväksy lapsia ylemmikseen, ja yrittää omia laumanjohtajan itselleen.

        Mieti itse, millaisissa tilanteissa on riskit: koira ei saa olla esim. sylissä/petissä sinun vieressäsi, sillä kaikki lässyttely tukee sen asemaa. Mieti kaksi kertaa haluatko antaa koiran olla lasten kanssa valvomatta. Se on jo kaksi kertaa purrut, joten se on jo oppinut että niin voi tehdä.

        Minkä rotuinen koira on?

        voi haloo-6kk pentu kouluttamaton


    • ap

      Pyrin lenkittämään koiria niin että siihen sisältyy aina metsälenkki jossa koirat voivat juosta irti ja purkaa näin ylimääräistä energiaa.

      Vihellän ajoittain koirat luokseni ja palkitsen makupalalla ja annan jälleen luvan jatkaa juoskuleikkejä.

      • veijonen38

        Ja miten olet muuten kouluttanut ja varsinkin noissa sohvatilanteissa.

        Entä muuten .Oletko opettanut esim ruokakipolla että istuu ensin ja sitten luvalla saa ruuan ottaa , ovella odottaa rauhassa lupaa, hihnassa meneekö nätisti jne..eli peruskasvatus kontakti perusjohtajuus peruskäskyt?


    • ap

      Alusta asti on pitänyt istua ennenkuin saa ruokakupin. Myös ovesta usein menen ensin itse, sitten koirat. Jos pihalta otan mukaan, käsken ensin istua rauhassa ennekuin laitan remmiin. Remmissä kulkee nätisti, jos kovin vetää pysähdyn ja matka jatkuu kun remmi löysenee.

      Testasin eilen kun koira söi luuta sohvalla ja sanoin pojalle että ota koiralta luu. Koira ei välittänyt mitään vaan antoi ottaa luu, tehtiin tämä pari kertaa. Koira siirtyi vaan luunsa kanssa muualle.

      Aluksi kun koira tuli taloon ja oli roskista varastanu jotain ja menin ottamaan sen pois, niin puri minua käteen. Sama toistui toisenkin kerran. Sen jälkeen olen saanut ottaa koiralta mitä vain suusta. (Paitsi jos on irti ja löytää kissan paskaa tai kalanraadon, niin silloin ei kyllä anna kiinni vaan juoksee kaemmaksi syömään herkkunsa..

      • dffghjyjyyiiyi

        Tuo suusta ottaminen pitää tapahtua niin että kun otetaan luu pois se palkitaan ja annetaan luu takaisin että oppii että ei menetä mitään vaikka hetkellisesti otatkin luun pois. Ja ei ota käsky on hyvä opettaa myös.
        Myös luottamuskysymys.

        Aina kun sohvalla käyttäytyy huonosti sohvalta pois. Itse tosin opetin koirilleni ettei sohville tulla vaan on oma paikka missä olla.

        Terrierit oppi hyvin ja kun perusasiat on reilassa niin kaikki helpottuu ajan kanssa mutta jämpti ja johdonmukainen on oltava. Eli se mikä kielletään niin kielletään ja mikä sallitaan niin sallitaan. Moni sanoo että tottakai noin tehdään ja kas kummaa kun ollaan epäjohdonmukaisia. Koko perhe pitää noudattaa sääntöjä ja ei liian rajuja leikkejä.


    • En mä mitään tiedä

      "Aina kun sohvalla käyttäytyy huonosti sohvalta pois."


      Ei koira osaa yhdistää sitä että jos käyttäydyn sohvalla huonosti niin siitä joutuu pois. Se on niin että joko pääsee sohvalle tai ei pääse sohvalle ja piste.

    • koiraneuvoja

      Sinuna ottaisin ongelmakoirakouluttajaan yhteyttä. Vaikka koirasi olisi muuten todella ihana ja kiltti olisi ihan hyvä ottaa yhteyttä ongelmakoirakouluttajaan, jolloin saisit hyvää tietoa ja et itse tekisi silloin vahingossa virheitä. Kirjoita nettiin www.rakkaathaukut.fi tai kirjoita Googleen vain sana rakkaat haukut, niin sinun pitäisi löytää hyvää apua jonka tavoitteena on koirasi hyvinvointi. Itse siltä sivulta saa sitten lisätietoja yhdistyksestä, mutta voin sanoa että he käyttävät vain positiivisia koulutusmenetelmiä joka on koirallesikin tosi mukavaa. Toivotan onnea teidän terrierinne kanssa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      8191
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      96
      4409
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1353
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1135
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1082
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1037
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      136
      924
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      758
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      755
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      741
    Aihe