Sousse ym

inshaallah

Kävimme viime viikolla Tunisiassa ensimmäistä kertaa. Hotelli oli Soussen ja El Kantaouin välissä. Jos matkan tarkoituksena on altaalla tai rannalla löhöily, sopineee hyvin tuohon tarkoitukseen ja taksilla pääsee muuallekin. El Kantaoui oli viihtyisämpi alue, siellä oli vähän panostettu suunnitteluun ja oli muuta kuin kolossaalisia hotelleja. Helppoa lomaa hakevan kannattaa ottaa puoli/täyshoito jo ruokahuollon vuoksi. Tokihan se on pois paikallisen talouden kehityksestä, eli kaikella on seurauksensa. Kasvissyöjille ei ole kunnon ruokaa tarjolla missään, sillä ruoissa käytetään usein lihalientä yms.

Kolikoita kannattaa olla taskussa koko ajan. Lentokentällä kantajat haluavat kantaa laukkuja ja saada palkkion. Pakkohan ei ole heidän palvelujaan käyttää. Taksit ovat edullisia ja hinnoista on helppo tinkiä. Mittaria ei käytetty yhdelläkään matkalla. Kielitaidottomia voidaan yrittää huijata matkan aikana ja vaatia lisää rahaa, mutta pidä puolesi! Kadulla kävellessä sinut mitä luultavammin pysäytetään ja joku yrittää kovasti kysyä, että muistatko minut, olen hotellisi baarissa töissä, nyt vapaapäivä ja yrittää päästä seuraasi esittelemään kaupunkia, viedä mattokauppoihin ja saada rahaa. Eli ei ehkä kannata välittää näistä miehistä, vaikka olisivatkin hyvännäköisiä :)

Soussen medina on mukava paikka laahustaa pienillä kujilla ja katsella tavarapaljoutta ja kauniita rakennuksia. Myyjät eivät ole liian tyrkyttäviä, eivätkä huutele/ehdottele törkeyksiä kuten mm. Alanyassa. Keramiikka on todella halpaa. Alkoholituotteita myydään vain Magasin Général-myymälöissä.

Nykyaikainen juna vie 50 sentillä Monastiriin puolessa tunnissa. Suosittelen päiväretkeä ehdottomasti! Tunisiin pääsee viidellä eurollla, mutta juna lähtee vain 2 kertaa päivässä, joten suunnittele retki etukäteen ja varaa hotelli, sillä Tunis on iso kaupunki ja nähtävää paljon.

Me vuokrasimme auton (bensa 65 snt/l) ja näimme Tunisin rippeitä sekä maaseutuelämää. Illan laskeutuessa alkaa päivän paras hetki. Arabialaishenki herää ja kadut täyttyvät elämästä. On ihmisiä, kojuja, tuoksuja, ääniä, tunnelmaa. Hinnathan katukaupassa ovat olemattomia, etenkin ruokatuotteiden. Ja näin voit tukea tavallisen väestön taloutta.

Kosteana kautena maa on varmaan melko vihreä kuivillakin sisämaan alueilla. Pohjoisen rannikot ovat muutenkin vihreitä ja metsää on yllättävän paljon. Saharan porteilla kävimme matkanjärjestäjän retkellä ja olikin aika onnistunut retki. Kannattaa ottaa huppari tms mukaan, sillä busseissa ilmastointi huutaa hoosiannaa ja voi vilustua.

Viikko on todella lyhyt aika täysin uudenlaisen, monipuolisen ympäristön kokemiseen. Suosittelen lämpimästi Tunisiaa kaikille.

9

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunisia on kiva

      Kiitos lämpimistä suosituksista. Joulukuussa Tunisian Sousseen kolmatta kertaa kolmeksi viikoksi.Minäkin suosittelen lämpimästi Tunisiaa kaikille.

    • Hohhoijaa

      Taisittepa maksaa takseistanne liikaa! Haha. Mittari päällä matkalle ei tule hintaa juuri mitään, mutta koska olitte siitä tietämättömiä, taksikuskit kusetti teitä varmaan 100 % enemmän matkasta. No, ens kerralla tiedätte...

    • Takseista

      Onneksi tuo summa ei päätä huimaa, vaikka oliskin maksanut tuplahinnan: Kantaouista Sousseen mittarilla 5-7 TND (2.5-3.5€), ilman mittaria 10TND (5€) :D
      (keskustasta keskustaan)

    • Mittari päällä Sousse- Kantaoui 8,5tnd ja palatessa Kantaoui-Sousse, mittari päällä 3,7tnd... Eli kyllä ne osaa huijata myöskin mittari päällä!! Mutta ihan sama, halpaahan se on silti...

    • inshaallah

      No, tuo oli ihan tietoinen valinta maksaa kiinteä summa matkasta (4-5 dinaaria), vaikka opas jo tulomatkalla kehotti mittaria käyttämään. Jotenkin vaan tuntuu pahalta, kun kaikki on niin halpaa, niin mielellään maksaa edes vähän enemmän, jotta joku saa ruokansa. Leipää ja vihanneksiakin oli noloa osta,, kun maksoivat niin vähän. Tietenkin olisi kiva, jos verojakin maksettaisiin tulevaisuuden Tunisian vuoksi, mutta aina ei voi voittaa, jätetään verojenmaksuvastuu paikallisten omalletunnolle.

      Suosittelen kaikkia suomalaisia matkaajia miettimään, josko voisivat parantaa jollain tavalla paikallisten köyhien elämää, missä ikinä matkaattekin. Euro sinne tai tänne kun ei tunnu rahapusseissamme.

    • Hohhoijaa

      Itse pääsin Kantaouista Sousseen aina 3 dinaarin hujakoilla ja mittari päällä.

      Noloa ostaa halpaa ruokaa??? No, jos joka paikassa alat itkeä paikallisten köyhyyttä lomamatkoillasi ja heittelet dinaarejasi sinne tänne, niin omapa on ongelmasi. Itse ainakin otan kaiken hyödyn siitä, että kerrankin on HALPA lomakohde.

    • mie

      Kuinkas halpaa siellä Tunisiassa on ? Antakaapas esimerkkejä. Harkinnassa matka Tunisiaan nyt loka -marraskuussa.

      • Tunisia on kiva

        halpaa ja halpaa, jos lennot ja hotellit saisi ilmaiseksi niin varmaankin syödäkseen saisi ehkä hieman edullisemmin kuin täällä Suomessa. Minä itse en ainakaan ala arpomaan mikä olisi edullisempaa Tunisiassa kuin täällä Suomessa. Jos reissuun lähtee niin, varmaa on että, ilmaiseksi ei saa mitään.


    • I love Tunisia

      Keramiikka (tosi kauniita:) on halpaa (kiinteissä kaupoissa esim. tajine-kulho 12-15 dinaaria eli 6-7,5 euroa), syöminen, taksilla ajelu, junat, louaget, postikortit, postimerkit (kortti merkki Suomeen maksoi 0,35 euroa). Kaikki "pakollinen" eli just liikkuminen ja syöminen on ihanan halpaa ja rahaa meni ainakin puolta vähemmän kuin esim. Italian matkalla.
      Muistaakseni junalippu Sousse-Tunis (pääkaupunki) meno-paluu oli alle 10 euroa ja matkaa 2 h. Ei taida ihan Suomessa päästä sillä hinnalla..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2886
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2440
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      18
      2029
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe