Vanha ahmatti hakee lihat

Ijustthinkingaboutit

Meillä hirviporukassa vanha pieru joka on porukassa vaikkei edes osaa ja raaski merkkiä ampua. Olen usein mielessänu kelaillut, että mitä helwettiä sellaista loista pidetään lihaosuuksilla ja miten se kehtaa. Ukko tulee vaan muutaman kerran syksyssä ajomieheksi kiljuttelemaan puukapuloita yhteen tai lihanleikkuuseen (silpomaan paistit pilalle, karjalanpaistiksi ), ja täyden lihaosuuden vie. Antaisin sen osuuden ennemmin vaikka kodittomille jos tässä hyväntekeväisyyttä pitää harjoittaa. Se on viiden lihaosuuden porukassa iso osa tämän hävyttömän osuuskin prisentuaalusesti. 20% lihaa menee äijjälle josta on enempi haittaa kuin hyötyä.

Osaako joku sanoa, että mitä vttua me tätä takavuosien jalkaanampujaa hytsätään?

55

632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajattele itekin

      Olipa typerä avaus ja ennenkaikkea tuo kysymys. Kun ei olla kyseisessä porukassa, niin ei voi asian taustatietojakaan olla, luulisi sinun sen sentään ymmärtävän.
      Ihmeellistä kuinka tuollaistakin asiaa kysytään netissä? Loogisempaa olisi aloittajan kysyä tuollaista sen porukan jäseniltä, heiltä sen tiedon luulisi löytyvän, ei täältä.

      • Ijustthinkingaboutit

        Kysyn netissä muiden kantaa ja otan sitten asian puheeksi, koska en voi tietää onko tämä yleinen käytäntö!
        Milestäni jokaisen lihaosuuden perusta tulisi olla se, että tekee sen eteen jotakin ja kykenee kaikkeen, ampumaan hirviä jne.


    • ei voi tietää asiaa

      Samaa mieltä "ajattele itekin" nimimerkin kanssa. ilman taustoitusta tuohon ei kukaan ulkopuolinen kykene vastaamaan.
      Tuossahan annetaan ymmärtää tilanteen olevan sellainen, missä voisi kenenkä tahansa kylän miehen voivan kävellä sisään, hakemaan lihaosuuttaan.
      Näinhän asia ei varmaankaan ole.

      • Ijustthinkingaboutit

        Kysytään sitten näin: no mikä antaa oikeuden mielestänne lihaosuuteen?


      • HirviMies.
        Ijustthinkingaboutit kirjoitti:

        Kysytään sitten näin: no mikä antaa oikeuden mielestänne lihaosuuteen?

        Se että hoitaa velvollisuutensa, eli luvat kuntoon ja maksaa seuran jäsenyydestä.
        Vaikkei kävisi metsällä ollenkaan.

        Tämähän on vain harrastus.


    • älä vyritä

      Johdatteleva kysymys. Anna vaan tiedot teidän perusasetelmasta, ei teilläkään kenelle vain lihoja anneta.

    • Ijustthinkingaboutit

      Tiedot perusasetemasta: - Lihaosuuksia 5 kpl. -Joistakin lihaosuuksista saamme kolme metsätäjää, joistakin kaksi ja joistakin yksi.- Tästä ahmatista emme saa yhtään metsästäjää käyttöömme, mutta satunnaisesti vasan hakemiseen traktoria ja satunnaisesti ajomiehen, mutta lihanleikkuuseen aina ährääjän joka vastustaa mm. ammattileikkaajia jne. kun haluaa nirhata itse lihat soppalihaksi.

      Näin meillä. Kysymys kuuluu: mikä on tämän menetetyn lihaosuuden hyötu-haitta-suhde?

      Eikö voisi sanoa vain, että "kiitos mutta te arvon herra ette enää kykene hirvimetsälle eli hyvää loppuelämää"? Sitten jos alkaa kiinnostaa aseenhankinta, merkin ammpuminen ja hirven kaataminen, sitten asia erikseen.

      Olen minäkin välivuosia pitänyt kun ei ole iljennyt lihaosuuksia hakea, eli miksi ei jotkut pidä lopullista välielämää hirvenmetsstyksestä, vaikka sieltä hyvät lihat saakin tekemällä mitään kun kukaan ei vastustele?

    • Josko hänellä

      on paljon hirvimaita seuralle, tai hyvät suhteet suurmaanomistajiin, joilta maat vuokralla hirvijahtiin?
      Traktorikin tuolla ketjussa mainittiin. Onko sellaista muilla käytettävissä hirvenruhon kuljetukseen?

      Jos näistä ei löydy syitä, niin on tietysti mietittävä että mitä hyötyä oikeasti miehestä on.

      • Ijustthinkingaboutit

        Käsittääkseni tällä ei ole muita enempää maita eikä ainakaan yli 50 ha yhteensä. Maanomistajille annetaan 5 kg laatulihaa, jos kaato hänen mailleen. Suhteista en tiedä, mutta ne ei ole peruste tällaisille loisijoille jotka nakertavat porukkahenkeä. Traktoreita kylä täynnä ja itsellänikin yksi, ja lisäksi mönkijöitä. Tämä yksi ei edes ole apuna repimässä hirviä metsästä.


    • vanhat kattelee

      Vanhoilla on usein vapautus tuollaisista hommista.

      • Ijustthinkingaboutit

        "Vanhoilla on usein vapautus tuollaisista hommista."

        - Niinpä! Vapautus voidaan myöntää myöskin siitä että ei tarvitse sitä lihasaavia hakea kun ei kykene. Se on niin vitun jännä, kun näillä joillakin lusmuilla on vapautus työelämässäkin työnteolta, mutta silti niille isot palkat ja eläkkeet menee tulevaisuudessakin. Ei vaan oikeesti; jos ei kykene, ei saa palkkaakaan -eikös se niin kuulu mennä? Ei tässä tarvitse nuorten motivaatiota ihmetellä!


    • ihme einari tuo

      Mikä ihmeen ruikuttaja sinä olet? Katkeruutta riittää vähän joka suuntaan. Taidat sinä olla siellä seurassasi se mätä omena.
      Koitappa vaihteeksi ajatella jotain positiivisesti, jos saat siitä taban, niin elämä alkaa sinullekin hymyillä, ihan toisella tapaa.

      Jos jollakin on iso eläke, niin jotain on sen eteen tullut tehtyä, mitä se sinulle tai minulle kuuluu?

      • Sääntöpalaveri !

        Meilläpä tehtiin kirjalliset säännöt hirviporukalle. Vuosi/kesäkokous voi päättää pykälämuutoksista. Säännöt pitää sisällään kaikki mitä hirvijahtiin kuuluu ja pitää sisällään. Lihaosuudet ja jakoperusteet samat tasaveitaisin perustein vaikka jollain olisi 400ha ja toisella 20ha maata. Koeammunta merkki oltava ja passiin on mentävä muiden mukana tai lihaa on turha odottaa. Loppuu jossittelu kun on mustaa valkoisella ja jokainen hirviporukkaan tulija saa säännöt käteensä ja jotka joutuu allekirjoituksellaan hyväksymään.


      • Buahahhaa

        Äly hoi - vai mätä omena kn on oikeudenmukainen? Ison eläkkeen eteen te kääkät ette ole tehneet muuta kuin hyvät sopparit ja syntyneet oikeaan aikaan - lusmut!


    • katoppa peiliin

      Mitäs se kettu sanoikaan pihlajanmarjoista?
      Jos kerran koulu ei aikanaan maistunut ja muutenkin on vain lusikalla annettu, niin näkyy se toki eläkkeen määrässä. Ne joilla on isot eläkkeet ovat osanneet hakeutua oikeisiin hommiin.

      • Noniijjust

        Osanneet joo syntyä kultalusikka suussa oikeaan sukuun. Nyt hyvä loisia. Et taida nykyajan koulu- ja työelämästä tajuta?


      • Sääntöpalaveri
        Noniijjust kirjoitti:

        Osanneet joo syntyä kultalusikka suussa oikeaan sukuun. Nyt hyvä loisia. Et taida nykyajan koulu- ja työelämästä tajuta?

        Sääntöpalaverin porukassa poistettiin kaikki työeste ja sairauspoissaolo päivät. Elikäs nyt lauantaina alkavalla hirvijahti kaudella on oltava paikanpäällä osallistumassa metsästykseen la-su klo.7.00-16.00 . Eli metsällä on oltava viikonloppuna. Viikolla ammutusta hirvestä saa osuuden jos on ollu metsällä edellisenä viikonloppuna.


      • enemmän kuin sinä
        Noniijjust kirjoitti:

        Osanneet joo syntyä kultalusikka suussa oikeaan sukuun. Nyt hyvä loisia. Et taida nykyajan koulu- ja työelämästä tajuta?

        Siitä se lähtee kouluttautumisesta, peruskoulupohjalta on hankala hakea johtajan hommia, toisin kuin esim. DI:n papereilla.


      • Hah hah
        enemmän kuin sinä kirjoitti:

        Siitä se lähtee kouluttautumisesta, peruskoulupohjalta on hankala hakea johtajan hommia, toisin kuin esim. DI:n papereilla.

        Huomaa kyllä että olet insinööri.


    • niin heh heh

      Niin on muhkea palkka ja iso eläke tulossa. Se minuakin myhäilyttää.

      • Itkevä perheenisä

        Minua ei hymyilytä olla maksumiehenäsi. Kait tulet hakemaan lihaosuudet kuitenkin, kun me muu porukka hirvet kaadetaan?


    • ei lihalla väliä

      Perheenisälle sellainen fakta, että lihaa saa toki halvemmalla kaupasta, jos kaikki kustannukset lasketaan yhteen.
      Hirvijahti on tässä maassa pilattu tuollasella liha-ahneudella. metsästys pitäisi olla rentouttava harrastus, ilman otsasuonten kiristelyä sillä, saako joku muutaman gramman enemmän lihaa, kuin toinen.
      Kun näitä liha-ahneiden vuodatuksia välillä katsoo, niin tulee mieleen, että olisi parempi, jos vaikka hirvenlihat menisi suoraan esim. valtiolle. Silloin vain oikeat metsästäjät, sellaiset joille metsästys on hieno harrasteena, vain he metsästäisivät.
      tervehtyisi tuo hirvijahtikin taas oikeaksi metsästykseksi, eikä tuollaisia lihakateita, katkeria, ahneita, mukamas metsästäjiä olisi pilaamassa hirviporukoiden ilmapiiriä.

      Vasta oli jossakin esillä tilasto, jossa oli tutkittu, että vain 13% metsästäjistä harrastaa riistanhoitoa. Määrä on kyllä tosi alhainen ja ilmentää tätä meidän metsästyskulttuuria, suurinosa on noita "lihan hakijoita". erän kaverini totesi taannoin että, "hirvenpyynti vetää puoleensa keskimääräistä tyhmempää porukkaa" Tämä päätelmä koski juuri, näitä lihanhakijoita.

      • Itkevä perheenisä

        Aika harva nuorempi on lihan takia mukana; siksi ampuu merkin ja kulkee metsällä eikä tule vain kaadolle ja lihanleikkuuseen pilaamaan arvolihaa saadakseen soppalihaa velliinsä.


    • ahaa no hyvä

      Olikohan tuo aloittaja sitten nuorempi vai peräti vanhempaa väkeä ? Ainakin se lihakateus oli kovasti pinnassa.

      • Ijustthinkingaboutit

        "Olikohan tuo aloittaja sitten nuorempi vai peräti vanhempaa väkeä ? Ainakin se lihakateus oli kovasti pinnassa."

        - Olen nuorempaa kaartia. Sen ikäinen kuitenkin etten isin ja äitin velleillä ole elellyt enää kohta 20 vuoteen, että kyllä se on kiva hirvenlihaa saada, vaikka se ei ole mielessäni kun hirsiä metsästän - syyt on muut. Kyse ei ole lihakateudesta, koska jos kyse olisi siitä, ymmärtäisin näitä jotka ilman pyssyä metsästävät hirviä:) - Se onkin aika metka juttu, kun on hirvimiehiä joilla ei ole asetta ja silti ne saavat lihaa? Juoskaa vttu ne hirvet kiinni ja tappakaa, tehkää kaato, sitten kutsun teitä metsästäjiksi ja sitten saatte lihaa ihan oikeutetusti. Niin kauan kuin ei ole asetta ja merkkiä, ei voida kutsua metsästäjäksi ellei juoksemalla ota todiaan hirviä kiinni, eli teille ei kuulu minun mielestäni lihaosuutta. maanomistajille kuuluu 5 kg lihaa, mikäli kaato tämän maille!
        Lihaosuuksia ei maanomistajille kuulu!
        Oletteko koskaan nähnyt aseetonta metsästäjää? - minä olen! Periaatteessa sitä ei ole ymmärrettävästi, mutta meillä hirviporukassa ukko joka ei omista asetta ja joka ei käy metsällä kuin kaksi ajoa syksyssä (pyydämme muilla keinoilla) on hirvenmetsästäjä ja hakee lihaa parisen saavia joka syksy. No se ukko kyllä hakisi eväät vaikka toisen jääkaapista jos sitä ei laissa määriteltäisi varkauseksi, on sellainen kitupiikki ja maanvaiva. - Pitääkö ilmoittaa jinnekin Tieteen kuvalehteen, että tulevat tekemäön jutun liki 80-vuotiaasta Tarzanista joka metsästää hirviä ilman asetta, hah hah:)

        Ei vaan oikeesti: Kyllä hirvieläintä ja hirvenlihaa tulee sen verran kunnioittaa, että ei leikkele sitä piloille vaan jatkojalostaa kunnolla ja arvokkaasti. Jos ei metsälle kykene, viitsi tai raaski, sitten jäädään kotiin ja haetaan kaupasta tarjousmakkaraa keittoon - eikö?

        Minulle ihan sama vaikka ei lihaa saisi joka vuosi yhtään, mutta kun väliajoin saisi sitten vaikka koko ruhon tai puolikkaan yksin!


      • Ijustthinkingaboutit
        Ijustthinkingaboutit kirjoitti:

        "Olikohan tuo aloittaja sitten nuorempi vai peräti vanhempaa väkeä ? Ainakin se lihakateus oli kovasti pinnassa."

        - Olen nuorempaa kaartia. Sen ikäinen kuitenkin etten isin ja äitin velleillä ole elellyt enää kohta 20 vuoteen, että kyllä se on kiva hirvenlihaa saada, vaikka se ei ole mielessäni kun hirsiä metsästän - syyt on muut. Kyse ei ole lihakateudesta, koska jos kyse olisi siitä, ymmärtäisin näitä jotka ilman pyssyä metsästävät hirviä:) - Se onkin aika metka juttu, kun on hirvimiehiä joilla ei ole asetta ja silti ne saavat lihaa? Juoskaa vttu ne hirvet kiinni ja tappakaa, tehkää kaato, sitten kutsun teitä metsästäjiksi ja sitten saatte lihaa ihan oikeutetusti. Niin kauan kuin ei ole asetta ja merkkiä, ei voida kutsua metsästäjäksi ellei juoksemalla ota todiaan hirviä kiinni, eli teille ei kuulu minun mielestäni lihaosuutta. maanomistajille kuuluu 5 kg lihaa, mikäli kaato tämän maille!
        Lihaosuuksia ei maanomistajille kuulu!
        Oletteko koskaan nähnyt aseetonta metsästäjää? - minä olen! Periaatteessa sitä ei ole ymmärrettävästi, mutta meillä hirviporukassa ukko joka ei omista asetta ja joka ei käy metsällä kuin kaksi ajoa syksyssä (pyydämme muilla keinoilla) on hirvenmetsästäjä ja hakee lihaa parisen saavia joka syksy. No se ukko kyllä hakisi eväät vaikka toisen jääkaapista jos sitä ei laissa määriteltäisi varkauseksi, on sellainen kitupiikki ja maanvaiva. - Pitääkö ilmoittaa jinnekin Tieteen kuvalehteen, että tulevat tekemäön jutun liki 80-vuotiaasta Tarzanista joka metsästää hirviä ilman asetta, hah hah:)

        Ei vaan oikeesti: Kyllä hirvieläintä ja hirvenlihaa tulee sen verran kunnioittaa, että ei leikkele sitä piloille vaan jatkojalostaa kunnolla ja arvokkaasti. Jos ei metsälle kykene, viitsi tai raaski, sitten jäädään kotiin ja haetaan kaupasta tarjousmakkaraa keittoon - eikö?

        Minulle ihan sama vaikka ei lihaa saisi joka vuosi yhtään, mutta kun väliajoin saisi sitten vaikka koko ruhon tai puolikkaan yksin!

        Niin tosiaan; Tarzan on kasvissyöjä;)


      • Kissa pöydälle
        Ijustthinkingaboutit kirjoitti:

        "Olikohan tuo aloittaja sitten nuorempi vai peräti vanhempaa väkeä ? Ainakin se lihakateus oli kovasti pinnassa."

        - Olen nuorempaa kaartia. Sen ikäinen kuitenkin etten isin ja äitin velleillä ole elellyt enää kohta 20 vuoteen, että kyllä se on kiva hirvenlihaa saada, vaikka se ei ole mielessäni kun hirsiä metsästän - syyt on muut. Kyse ei ole lihakateudesta, koska jos kyse olisi siitä, ymmärtäisin näitä jotka ilman pyssyä metsästävät hirviä:) - Se onkin aika metka juttu, kun on hirvimiehiä joilla ei ole asetta ja silti ne saavat lihaa? Juoskaa vttu ne hirvet kiinni ja tappakaa, tehkää kaato, sitten kutsun teitä metsästäjiksi ja sitten saatte lihaa ihan oikeutetusti. Niin kauan kuin ei ole asetta ja merkkiä, ei voida kutsua metsästäjäksi ellei juoksemalla ota todiaan hirviä kiinni, eli teille ei kuulu minun mielestäni lihaosuutta. maanomistajille kuuluu 5 kg lihaa, mikäli kaato tämän maille!
        Lihaosuuksia ei maanomistajille kuulu!
        Oletteko koskaan nähnyt aseetonta metsästäjää? - minä olen! Periaatteessa sitä ei ole ymmärrettävästi, mutta meillä hirviporukassa ukko joka ei omista asetta ja joka ei käy metsällä kuin kaksi ajoa syksyssä (pyydämme muilla keinoilla) on hirvenmetsästäjä ja hakee lihaa parisen saavia joka syksy. No se ukko kyllä hakisi eväät vaikka toisen jääkaapista jos sitä ei laissa määriteltäisi varkauseksi, on sellainen kitupiikki ja maanvaiva. - Pitääkö ilmoittaa jinnekin Tieteen kuvalehteen, että tulevat tekemäön jutun liki 80-vuotiaasta Tarzanista joka metsästää hirviä ilman asetta, hah hah:)

        Ei vaan oikeesti: Kyllä hirvieläintä ja hirvenlihaa tulee sen verran kunnioittaa, että ei leikkele sitä piloille vaan jatkojalostaa kunnolla ja arvokkaasti. Jos ei metsälle kykene, viitsi tai raaski, sitten jäädään kotiin ja haetaan kaupasta tarjousmakkaraa keittoon - eikö?

        Minulle ihan sama vaikka ei lihaa saisi joka vuosi yhtään, mutta kun väliajoin saisi sitten vaikka koko ruhon tai puolikkaan yksin!

        Kyllä hirviporukkaan kuuluvalla pitää olla ase ja ampumakoe suoritettuna, ansapyyntiä kun ei Kruunu hyväksy. Toki turistejakin porukoissa joskus liikkuu, mutta ilman lihaosuutta.
        Jokaisella hirviporukalla löytynee jostain kirjalliset säännöt, olisiko niistä mitään apua asialle? Mitä seuran hirvijaosto asiasta sano? Entä johtokunta.

        Jos ei muu auta, niin koita kestää. Kyse ei ole enää monesta vuodesta. Ehkä tuon vanhan Hirvimiehen ja metsästäjän ainut henkireikä on tämä syksyn hirvenmetsästys. Vanhuuttaan vaan ei huomaa muodostuneensa porukan riippakiveksi, jota ilmeisesti kukaan ei henno palauttaa takasin maan pinnalle.


    • turhaa valitusta

      Tyhmää on kyllä tuollainen täällä valittaminen, ei sillä mitään muuteta. Jos asia noin kaivertaa, miksi et ota sitä esiin seuranne kokouksessa, siellä ne päätökset tehdään, ei täällä.
      Sitä paitsi tuollaiset valitukset jonkun seuran lihanjaosta, on vain yhden osapuolen oma näkemys, pitäisi saada sen "ahmatin" vastine, ennen kuin tuohon voisi objektiivisesti edes kantaa ottaa.

      • Nuori kaataja

        Liha-ahmatteja on muissakin seuroissa. Usein niitä hyysätään, kun kukaan ei uskalla ääneen sanoa rehellistä mielipidettä, että se oikeesti nakertaa muita kun joku hakee vain lihat. Pitäisi olla porukoissa munaa potkia aseettomat metsästäjät pois tai pakottaa ampumaan merkki ja nousemaan torniin jos mielii lihoille päästä. Periaatekysymys! Härskiä hakea vain lihat!
        Menisivät soppajonoon jos niin ruoka tiukilla!


      • No eipä pitänyt
        Nuori kaataja kirjoitti:

        Liha-ahmatteja on muissakin seuroissa. Usein niitä hyysätään, kun kukaan ei uskalla ääneen sanoa rehellistä mielipidettä, että se oikeesti nakertaa muita kun joku hakee vain lihat. Pitäisi olla porukoissa munaa potkia aseettomat metsästäjät pois tai pakottaa ampumaan merkki ja nousemaan torniin jos mielii lihoille päästä. Periaatekysymys! Härskiä hakea vain lihat!
        Menisivät soppajonoon jos niin ruoka tiukilla!

        Tähän saamarin tyhmään ketjuun tarttua, mutta kuitenkin. Meillä on porukassa muutama aseeton metsästäjä, joilla on sama lihaosuus, kuin aseellisilla. Tämä perustuu siihen tosiasiaan, että he joka ainoametsästyspäivä vaivautuvat toimimaan ajomiehinä, että meille muille tulisi metsän kätköistä ammuttavaa, sillä eivät ne hirvet sieltä hyvää hyvyyttään ammuttaviksi tuppaudu, ajomiehet kunniaan ja sama lihaosuus. Jos aloittajalla on pelkkiä lihanhakijoita, jotka eivät osallistu käytänön metsästykseen se on hänen oman porukkansa ongelma, joka ei täällä valittamisella korjaannu.


      • Ijustthinkingaboutit
        No eipä pitänyt kirjoitti:

        Tähän saamarin tyhmään ketjuun tarttua, mutta kuitenkin. Meillä on porukassa muutama aseeton metsästäjä, joilla on sama lihaosuus, kuin aseellisilla. Tämä perustuu siihen tosiasiaan, että he joka ainoametsästyspäivä vaivautuvat toimimaan ajomiehinä, että meille muille tulisi metsän kätköistä ammuttavaa, sillä eivät ne hirvet sieltä hyvää hyvyyttään ammuttaviksi tuppaudu, ajomiehet kunniaan ja sama lihaosuus. Jos aloittajalla on pelkkiä lihanhakijoita, jotka eivät osallistu käytänön metsästykseen se on hänen oman porukkansa ongelma, joka ei täällä valittamisella korjaannu.

        Meillä ei juuri ajija oteta. Vähän lupia ja muilluodoin kaadot. Pari - kolme ajoa per vuosi. Tämä yksi ei tee mitään luhojen eteen. No ne pari muutaman sadan metrin ajoa. Ei seuraa jälkiä eikä mitään.

        Kuuluuko hänelle lihaosuus? Kyse ei ole vain lihasta, koska tällainen syö muiden fiiliksiä, kun tyyppi ei ole mikään positiivisen hengen luoja käytöksellään eikä toiminnallaan, kiilaa jopa muita metsälle kaatamaan lihaa. Kova kiire myöskin saada lihat pakkaseen, siispä kiilaa leilkausta niin ettei ruhot ehdi riippua jne.

        Itse tänäkin aamuna kaadon tein. Eipä näkynyt liha-ahnetta kaadolla - ihme ja kumma!


    • hyi hitto

      Katoppa vaan peiliin, näkyykö siellä "positiivisen hengen luoja" ?
      Katkeroitunut lihakaden märisijä.

      • Ijustthinkingaboutit

        Kyllä siellä peilissö näkyy positiivisen hengen luoja ja EI liha-ahne hirvimies. sosiaalitoimistoa en peilistä näe.


      • sinua raukkaa
        Ijustthinkingaboutit kirjoitti:

        Kyllä siellä peilissö näkyy positiivisen hengen luoja ja EI liha-ahne hirvimies. sosiaalitoimistoa en peilistä näe.

        Sinulla onkin sitten harhainen kuva itsestäsi, koska kirjoitustesi perusteella, olet lähinnä katkera räähkä, joka kylvää ympärilleen negatiivista energiaa.
        Porukan hengenluojat eivät tällaisia ketjuja edes aloita.

        Koska et nähtävästi edes uskalla ottaa aihetta esiin, siellä missä siitä päätöksiä tehdään, eli oman seurasi kokouksessa, on tuo vuodatuksesi vain katkeran ihmisen myrkyn kylvöä. Lienet unohtanut mainita jotain oleellista noistra lihaosuuksistakin.
        Onneton räähkä olet vain.


    • Hirvi

      Kai sitä hirvee kaadetaan porukassa? Nuoremmat kaataa ja vanhemmat on kaatanu sillon kun olivat nuoria. Kyl ne nuoretkin joskus vanhenee eikä kykene enään kaatamaan?

      • Ijustthinkingaboutit

        No voi hele: Siis totta kait nuoretkin vanhenee, mutta ne jää pois siitä sitten kun eivät kykene. Enkä sano että kaikki vanhat olisivat em. paskanaamoja, on todellisia kaatajiakin porukassa ja terhakoita pappoja - itsekin tiedän-, mutta tämä meidän "marjastava tarzan" on kyllä hävyttömyyden huippu.
        Sekin ihan sama jos joskus on raanaan ollut ampumassa, koska se oli joskus.

        MIksi pitäisi antaa lihoja hyväntekeväisyydellä ahmatille ihan periaatteessa?
        Ja miten joku ilkeää vain hakea lihat? Ok; totta kait ilkeää, mutta sitä ihmettelen, että miksi se hyväksytään. Eilen juuri emännän kanssa juteltiin ko. aiheesta ja hän tapauksen tuntien sanoi, etä hävytön kääkkä. Vertasimme toimintaa samaan kuin se, että naapuri kävisi meidän jääkaapilla. Käyhän se niin kauan kuin sen annetaan käydä. Imettelenkin siis sitä, miksi kukaan ei sano asiasta mitään, kun ilmiselvä tapaus?

        Jälleen aamulla oli kaato, aikainen hirvi nurin , ja niin sinne jo yksi lihavadit toi teurastamolle kylmän viileesti ja kukaan ei sanonut mitään. Onko siis näin, että maksamalla pari - kolmekymppiä lupamaksuja voi tulla hakemaan lihat pois, kun kukaan ei viitsi sanoa mitään?

        Taidan itse keskittyä jatkossa linnustamiseen ja maksan itsekin 30€ lupia. Vuien aina lihasaavit nimellä varustettuina teurastamolle ja käsken soitella kun saavi täynnä. -Vittu että korpee - oikeesti! Kaipaisin perusteluja tälle hävyttömyydelle, jotta voin lopettaa sen?


      • Helevettiäkö
        Ijustthinkingaboutit kirjoitti:

        No voi hele: Siis totta kait nuoretkin vanhenee, mutta ne jää pois siitä sitten kun eivät kykene. Enkä sano että kaikki vanhat olisivat em. paskanaamoja, on todellisia kaatajiakin porukassa ja terhakoita pappoja - itsekin tiedän-, mutta tämä meidän "marjastava tarzan" on kyllä hävyttömyyden huippu.
        Sekin ihan sama jos joskus on raanaan ollut ampumassa, koska se oli joskus.

        MIksi pitäisi antaa lihoja hyväntekeväisyydellä ahmatille ihan periaatteessa?
        Ja miten joku ilkeää vain hakea lihat? Ok; totta kait ilkeää, mutta sitä ihmettelen, että miksi se hyväksytään. Eilen juuri emännän kanssa juteltiin ko. aiheesta ja hän tapauksen tuntien sanoi, etä hävytön kääkkä. Vertasimme toimintaa samaan kuin se, että naapuri kävisi meidän jääkaapilla. Käyhän se niin kauan kuin sen annetaan käydä. Imettelenkin siis sitä, miksi kukaan ei sano asiasta mitään, kun ilmiselvä tapaus?

        Jälleen aamulla oli kaato, aikainen hirvi nurin , ja niin sinne jo yksi lihavadit toi teurastamolle kylmän viileesti ja kukaan ei sanonut mitään. Onko siis näin, että maksamalla pari - kolmekymppiä lupamaksuja voi tulla hakemaan lihat pois, kun kukaan ei viitsi sanoa mitään?

        Taidan itse keskittyä jatkossa linnustamiseen ja maksan itsekin 30€ lupia. Vuien aina lihasaavit nimellä varustettuina teurastamolle ja käsken soitella kun saavi täynnä. -Vittu että korpee - oikeesti! Kaipaisin perusteluja tälle hävyttömyydelle, jotta voin lopettaa sen?

        märiset ja ruikutat täällä?
        Taidat olla feikki,et mikään metsästäjä.Et todellakaan ole oikealla palstalla,mene sotkemaan vaikkapa politiikkakeskusteluja,siellä saat samaa paskaa jauhaa raapustelustasi toiseen.


      • Haista pasca!!
        Helevettiäkö kirjoitti:

        märiset ja ruikutat täällä?
        Taidat olla feikki,et mikään metsästäjä.Et todellakaan ole oikealla palstalla,mene sotkemaan vaikkapa politiikkakeskusteluja,siellä saat samaa paskaa jauhaa raapustelustasi toiseen.

        Eikö tämä olekkaan hirvestäjien palsta?
        Kaverihan on justiinsa oikeassa mestassa.


      • Voi olla,
        Haista pasca!! kirjoitti:

        Eikö tämä olekkaan hirvestäjien palsta?
        Kaverihan on justiinsa oikeassa mestassa.

        mutta saman märinän ja ruikutuksen jatkaminen jokaisessa raapustelussa antaa kuvan piiperöstä,joka haluaa vain saada aikaan erimielisyyttä.
        Normaalisti ko.asiat hoidetaan seurojen sisällä,ei ruikuttamalla mielipidepalstalla.
        Ja sen pascasi saat kyllä haistella ihan itse.Kasva aikuiseksi,äläkä tule tänne miesten sekaan tietokonepelisi ääreltä hurskastelemaan.


      • Ijustthinkingaboutit
        Voi olla, kirjoitti:

        mutta saman märinän ja ruikutuksen jatkaminen jokaisessa raapustelussa antaa kuvan piiperöstä,joka haluaa vain saada aikaan erimielisyyttä.
        Normaalisti ko.asiat hoidetaan seurojen sisällä,ei ruikuttamalla mielipidepalstalla.
        Ja sen pascasi saat kyllä haistella ihan itse.Kasva aikuiseksi,äläkä tule tänne miesten sekaan tietokonepelisi ääreltä hurskastelemaan.

        Hah:) vai että "piiperö"? Missä tavataan, niin katsotaan kuka on piiperömpi? :)Helppo netissä soittaa turpaa!

        Kysyn täältä neuvoa jotta voin toimia sitten asiassa oikeudenmukausesti ja ehdottaa tarvittaessa sen rosvon erottamista, mutta sinähänn olet jäävi vastaamaan, koska eihän korppi korpinsilmää noki ;)


      • Kovinpa on
        Ijustthinkingaboutit kirjoitti:

        Hah:) vai että "piiperö"? Missä tavataan, niin katsotaan kuka on piiperömpi? :)Helppo netissä soittaa turpaa!

        Kysyn täältä neuvoa jotta voin toimia sitten asiassa oikeudenmukausesti ja ehdottaa tarvittaessa sen rosvon erottamista, mutta sinähänn olet jäävi vastaamaan, koska eihän korppi korpinsilmää noki ;)

        tietolähteesi vähissä,kun täältä muka tietoa haet.
        Märinälläsi pyritkin ilmeisesti sotkemaan hirvenmetsästäjien viimeisetkin maineenrippeet.Jos olisit oikea metsästäjä,mitä et selvästikään ole,käsittelisit mieltäsi painavat ja yöunesi vieneet painajaisesi lihojen väärinjaosta vain ja ainoastaan seurasi jäsenten keskuudessa.
        Toisaalta asiasi tuot esille yksipuolisena purkauksena,todellista tilannetta maanvuokrausten ja aiempien sopimusten taholta et ole pystynyt esittämään.
        Asioilla kun pruukaa olemaan aina kaksi puolta,ei pelkästään sinun "oikeaasi".
        Naurettavuuttasi lisää tuo kommenttisi "missä tavataan,niin katsotaan".... jne.
        Käyppä kuule koulusi loppuun ja jos metsälle haluat,kysy vaikkapa pääsyä jonkun miehistyneen metsästäjän mukaan.


      • Näinhän se menee. Kun porukassa nuoresta asti rehveltää ehtii siinä yhtä ja toista tekemään. Kun ikää kertyy ei eikä kykene siihen mihinkä nuorempana, mutta haluaa olla mukana ja harrastaa ja nauttia luonnosta ja porukan seurasta.
        Kaikille se ei kuulu sopivan, vaikka teet enempi kuin monet nuoremmat, hoidat lahtivajan siisteyden, nyijet kaadetut ruhot pilkot puut majalla , lämmität kämpän ja vedet hoidat ja huollat agrikaatit ja lukitset muiden lähtiessä ovet. Olet hyljeksitty siksi, että vanhennuttuasi et jaksa sydänvikaisena kulkea nuorten vauhdissa mutta varmasti hirvi kaatuu jos pääset passiin ilman kävelyä. Miltähän luulette nuoret teistä itsestänne tuntuvan kun tulette vanhoiksi ja terveys ei riitä muuhun kuin kämppä ukoksi ja haluaisit olla mukana.
        Meidän porukassa menee niin, että kaikille löytyy kykyjänsä vastaavaa hommaa ja vanhoja kunnioitetaan. Liha on harrastuksen sivutuote ja se jaetaan tasapuolisesti ikään ja kuntoon katsomatta.


    • Samu

      Onks se pettämistä jos pikkasen vaan sormella kokeilee?

    • sääntöpalaveri

      hyvin pelaa meidän porukan säännöt.tehkää ne kirjallisina kokouksessa.paljon vähemmän inttoa kun luetaan paperista mitä on sovittu.

    • jesse1234567890

      Tälläistä on meidänkin porukassa. Haetaan lihat muttei "keritä" metsälle. Osalle hirvenmetsästys on ainoa harrastus, joten liha ei näyttele merkittävää osaa, kun ei ole ns. "parempaakaan tekemistä" viikonloppuisin ja asutaan metsästysmaitten lähellä eli ei tule kuluja. Itseäni sitten v*tuttaa ajella yli 200 km suuntaansa jahtiin ja sitten lihat jaellaan miten sattuu, kun niin "on aina tehty ennenkin"...Uskoisin että on aika yleinen ongelma. Tuohon on vaikea mitenkään puuttua, kun ei saa kumminkaan porukkaa mukaan muutokseen. Mutta aina sitä voi itsekkin keksiä muuta ohjelmaa ja mennä vaikka joka toinen viikonloppu. Jos siellä ahdistaa olla niin kannattaa lopettaa koko touhu tai käydä harvemmin...Nyt varsinkin kun hirviä on ainakin meidän alueella vähän ja viime vuosien kovat kaataluvat ovat historiaa tuo lihan jako tulee nousemaan vieläkin tärkeämmäksi osaksi..

      • Ijustthinkingaboutit

        Näisson. Meillä yks hakenut lihat jo vuosia. Olis edes hyvä tyyppi, vaan ei.


    • Semmosta se on

      Sama meilläki. Meän porukassa on 14 nimeä, joista 7 käy mettällä. Lihaossuuet kyllä olhan tarkasti vaatimassa.

      • Ijustthinkingaboutit

        No alkohan niitä löytyyn. En uskonutkaan että meillä aunut hyväntekeväisyysjärjestö tää porukka ;)


      • paso1
        Ijustthinkingaboutit kirjoitti:

        No alkohan niitä löytyyn. En uskonutkaan että meillä aunut hyväntekeväisyysjärjestö tää porukka ;)

        Meidän seurassa hirvijahti on järjestetty näin. Jahtiin haluavat ilmoittautuvat tiettyyn päivään mennessä ennen kauden alkua.Kun osuudet on tiedossa, yksi per mies jaetaan lupamaksu tasan kaikkien kesken .Samalla kaikilla ilmoittautuneilla on velvoite osallistua jahtiin yhdessä päätettyinä päivinä,yleensä joka viikon la ja su. Pois saa olla kaudessa kaksi päivää ja sairaus tai työ este käy, muista poissa olo päivistä menettää liha osuutensa seuraavasta jaosta.Tuuraajaksi jahtiin käy seuranjäsen tai perheenjäsen.Lihanjaossa hirvi pilkotaan lihat puhdistetaan ja jaetaan seuraaviin ryhmiin fileet paisti muut lihat ja jauhenliha,jonka jälkeen lihat punnitaan ryhmittäin.Ja kun lihojen paino on selvillä jaetaan lihat niin moneen kasaan kun on osakkaita.Seuraavaksi kyseiset kasat vielä arvotaan osakkaiden kesken, jotta kaikki saa mahdollisimman tasapuolisen kohtelun.Muutenkin toimitavoista päätetään jäsenten kesken.


    • metsämiesjosoisin

      Hirvenmetsästys herättää aina tunteita. Ei se meilläkään oikeudenmukaisuus toteudu, sen takia ole jaksanut metsällekkään mennä tänä vuonna. Ruvennut menemään maku koko touhusta.Hyvin on aika kulunut muutenkin viikonloppuisin. Ei siellä kannata olla jos ahdistaa liikaa. Toisilla porukoilla on säännöt ja pykälät toisilla taas vapaampaa. Voisin kuvitella että mitä pienempi porukka sitä vaikeampi on tehdä muutoksia. Isompia porukoita pitää kumminkin johtaa ja pitää sääntöjä. Mitenkäs muitten porukoissa jaetaanko lihaa miten maanomistajille?

      • Ijustthinkingaboutit

        Niinpä. Puhutaan paljon kun hirvimiehet loppuu käsiin, kun porukka vanhenee.
        Silti iät ja ajat on tämä yksi meidänkin porukassa lihat hakenut ilman laukaustakaan edes tauluun. Nyt monessa porukassa vanhat saavat almuna lihaa, vaikka eivät tee mitään muuta kuin maksavat pari - kolme kymppiä lupamaksuja.

        Ei tarvitse enää ihmetellä miksi nuoria ei kiinnosta hirvestys, kun vanhat viittupäät kiilaa ja hakee lihat tekemättä asian eteen yhtään mitään.

        Tokihan emme voi kaikkia vanhoja ihmisiä syyllistää, mutta "yksikin mätä omena pilaa koko hillon". Ihmettelen vain, että eikö tätä touhua saada loppumaan metsästysseurojen vaikutuksella ja sitä kautta innostettua nuoria mukaan hirvijahtiin.


    • asdfghhjköäs

      Aika monessa seurassa nämä " loiset" ovat olleet mukana pitkään, joten ainakin vanhemmilla metsästäjillä on vaikeuksia puuttua tilanteeseen. Ei meidänkään porukassa mikään oikeus tapahdu, koska saat aina saman verran lihaa olit sitten jahdissa joka päivä tai yhden viikonlopun kaudessa. No onneksi ei ole pakko mennä sinne. Nytkin olisi vielä lupia, mutta kummasti on porukalla muuta tekemistä, kun on kylmää.

    • Lihantekijä

      Hakekoot liha ämpärinsä kunhan ei puutu minun koirieni käyttöön metsällä ja siihen mitä kulloinkin olen koirilleni kaatanut nurin! Jos sen tekee niin vaihdan heti metsästys seuraa. Siihen vedän rajan lihan ahneudessa.

      • Kovapa oletkin

        "lihaa tekemään".Vastaavanlaisia itsensä ja koiriensa kehujia löytyy pilvinpimein jokaisesta seurasta.
        Tosiasiassa parhaimmat tulokset tekee ne,jotka eivät turhia kehu ja huomioivat myöskin metsästäjät joiden askel on jo lyhentynyt.
        Kasvappa aikuiseksi,jos osaat!


      • Parhaimmista paras
        Kovapa oletkin kirjoitti:

        "lihaa tekemään".Vastaavanlaisia itsensä ja koiriensa kehujia löytyy pilvinpimein jokaisesta seurasta.
        Tosiasiassa parhaimmat tulokset tekee ne,jotka eivät turhia kehu ja huomioivat myöskin metsästäjät joiden askel on jo lyhentynyt.
        Kasvappa aikuiseksi,jos osaat!

        Eivätpä osaa tehdä näitä jakolihoja pussihousu ukot. Metässä neljällä jalalla juoksevia lihoja on huono jakaa. Syksystä toiseen olen joutunut toteamaan että varsinainen hirvenpyynti on nuorten hyväkuntoisten miesten ja naisten tehtävä. Koirat on myös treenattava jo sinnikuntoon hyvissä ajoin. Koiran kunto on muutenkin pidettävä hyvänä ympäri vuoden. Pussihousu ukot tylsine puukkoinen pysykööt lahtivajan nurkalla makkaratulilla ettei niitä tarvi sentään etsiä pitkin metsiä illalla koirien lisäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3434
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2002
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1921
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1568
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1405
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1405
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1058
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe