Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Oi Maria, oi Maria

NiceNiina

"Guzenina-Richardson vetosi siihen, että omaishoidon tuen siirto Kelalle ei sisälly hallituksen ohjelmaan ja muutos kasvattaisi valtion kustannuksia arviolta 130-163 miljoonaa euroa."
Kyllähän tuolla summalla kieltämättä jo muutama "mamuliiniperhe" porvarillista elämää täällä viettääkin. Eipä tarvitse kunnallisvaaleissa demuja äänestää. Tosin en olisi äänestänyt muutenkaan.

8

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kituiita.

      Vanhusten määrä lisääntyy hirvittävää vauhtia, ei olla läheskään valmistautuneita.
      Olen hoitanut kauan, aina on pitänyt tapella perusoikeuksistakin, siihen kai luottavat että eivät jaksa vaatia kun hoidettava vie voimat:(
      Enpä usko että tulevat sukupolvet ovat yhtä nöyriä kuin nykyiset omaishoitajat.
      Heillä rakkaus hoidettavaan kääntyykin itseä vastaan, hoidetaan vaikka ei jaksaisikaan, joidenkin on pakko, rahat eivät riitä mikäli lopettavat hoitamisen.

    • Kunta kiskoo rahat

      >Olen hoitanut kauan, aina on pitänyt tapella perusoikeuksistakin, siihen kai luottavat että eivät jaksa vaatia kun hoidettava vie voimat :-(<

      Tuo on niin totta, niin totta. Monet hoitavat viimeisillä voimillaankin ja olosuhteiden pakosta, kun nykyinen yhteiskunnan ylläpitämä hoivalaitosjärjestelmä on suunniteltu niin, että sillä viedään hoidettavan viimeisetkin rahat ja talletukset viimeistä senttiä myöten.

      Ovelinta on, että ainakin meidän kotikunta on luonut palvelusetelisäännöstön, jonka avulla polkee jalkoihinsa sisäministeriön laatiman asetuksen siitä, että hoidettavalle on jätettävä henkilökohtaisiin menoihin 15 % nettotuloistaan.

      Äidilläni on niin hyvä eläke, että tässä kunnassa on harvoja yhtä hyviä veronmaksajia. Kunta on ulkoistanut kaikki vanhusten hoivapalvelut yksityisille ja nyt vie äidin laitoshoidosta palvelusetelijärjestelmän avulla äidin eläkkeen viimeistä senttiä myöten, ja sen lisäksi joudutaan vielä maksamaan liki 300 euroa ylimääräistäkin äidin entisistä säästöistä. Lääkkeet ja henk.koht. hygieniatavarat joudutaan myös kustantamaan erikseen.

      Kunnan vanhuspalveluvastaava myönsikin asian olevan juuri näin, kun eilisessä palaverissa kysyin, onko tämä palvelujen ulkoistaminen ja palvelusetelijärjestelmä luotu juuri siksi, että pystytään kiertämään sisäasiainministeriön lakiasetus palvelumaksujen enimmäismäärästä.

      • suututtaaaaaa

        Niin, ja ajattele tätä. Jos ei ole yhtään säästöjä eikä omaisuutta ja minimi eläke, saa saman hoidon. Se joka ei ole älynnyt ajoissa hävittää omaisuuttaan joutuu lahjoittamaan rahansa yhteiskunnalle.
        Kyrsii tämä systeemi. Tehdään "parannuksia", ne tarkoittavat sitä että keksitään keinoja nyhtää hoidettavalta viimeinenkin penni.


    • ristiina

      (2011) Omaishoidon tuki saattaa tulla verottomaksi lähivuosina. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) vihjasi eduskunnan budjettikeskustelussa, että kevään budjetin kehysriihessä esimerkiksi tähän asiaan pystytään vaikuttamaan. – Ollos huoleton, te siskot ja veljet keskustapuolueessa, hän vastasi keskustalaisten huoleen. Guzenina-Richardson muistutti, että omaishoidon parantamisen selvittäminen on kirjattu kahdesti hallitusohjelmaan, ja kirjaukset ovat hyvin painavia. Muutosten aikataulusta hän ei sanonut mitään."

      Ollos huoleti Maria,en usko enää valheitas!

      • jestas!

        Olen sitä mieltä, laitoshoitoon pitäisi panostaa enemmän. Omaishoito on ihmisen hyväksikäyttöä.
        Kotihoito ei toimi, liian huonokuntoiset ihmiset joutuvat olemaan kotonaan odottamassa jos joku tulisi auttamaan. Kiireiset hoitajat tekevät välttämättömän vauhdissa, ajatukset jo seuraavassa kohteessa. Parasta olisi kun ihminen joka ei pärjää ilman toisen apua saisi automaattisesti laitospaikan.
        Laitoksiin tarpeeksi hoitajia, mihin rahat on kadonneet, nyt on tiukkaa kaikesat, enne ei ollut näin surkeasti.


    • kotihoito rules

      Niinpä.. mutta mitä mieltä nämä vanhukset itse on?

      Moni ei tahdo lähteä laitokseen.. kyllä kotihoitoon pitää panostaa myös.. mullakin on kaksi tätiä kotihoidossa, eli kolmesti vuorokaudessa kotihoito käy heidän luonaan.. sekä ateriapalvelu.. kumpikin sanoi, että makaa mielummin kotona omassa sängyssä, pääsee autettuna omaan suihkuun ja saa katsoa omasta telkkarista, mitä tahtoo..eikä tarvitse katsoa muiden kuhitumisista ja kuolemista, laitoksen hajussa.. molemmilla pää toimii hyvin..liikuntakyky on vaan olematon..

      Kumpikaan ei ilman kotihoitoa pärjäisi mitenkään yksin kotona.. lisänä lapset työelämässä ja toisessa kaupungissa.

      • kotihoito rules

        niin, jäi kirjoittamatta.. molemmilla on vaipat..


    • jklop

      nijnkö

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe