Imetyksestä lehmänmaitoon

pohtiva äiti

Hei! Minulla on 5 kk vanha vauva, jota olen tähän asti täysimettänyt. Ajatuksena on aloittaa kiinteät kuukauden kuluttua ja jatkaa kiinteiden ohella imetystä ainakin sinne vuoden ikään. En ole ajatellut vauvalle pahemmin korviketta tarjota vaan siirtyä sitten vuoden ikäisenä suoraan lehmänmaitoon, jos vain vauvan maha kestää. Kysyisin, että miten siirtyminen imetyksestä lehmänmaitoon on käytännössä mennyt? Onko kylmä maito kelvannut vauvalle, kun on kuitenkin tottunut lämpimään? Vettähän tietysti opetellaan juomaan nokkamukista tms . kiinteiden ohella, joten mukista juominen sinänsä pitäisi onnistua, mietin vain onko tuo lämpötilaero ollut ongelma. Oletteko lypsäneet aluksi joukkoon vähän äidinmaitoa, jotta ero ei olisi niin iso?

8

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllähän..

      tavallista maitoa voi lämmittää aluksi ihan samalla tavalla kuin korvikettakin. Ja sitten pikkuhiljaa lämmittää maitoa aina vähemmän ja lopulta siirtyä sitten kylmään maitoon.

      • pohtiva äiti

        No juu, ajattelinkin, että kai sitä on pakko lämmittää vähäsen, kun ei taatusti noin vain voi jääkaappikylmään siirtyä. Mietin vain, että korviketta tarjonneet varmaan melkein voivat siirtyä suoraan, kun korviketta voi tarjota ainakin huoneenlämpöisenä tai kylmänäkin, joten tuo lämpötilaero tulee ehkä tasoitettua jo aiemmin. :) No, eipä tämä ole vielä ajankohtaista aikoihin, tulipa vaan mieleeni, että miten on tuo siirtyminen fiksuinta tehdä.


    • lapsonenx2

      En esikoisen kohdalla maitoa lämmittänyt, eikä ole tarkoitus tämän toisenkaan kohdalla niin tehdä. Ja siirryin imetyksestä lehmänmaitoon (ei korvikkeita välissä). Siis ainakin täällä on kylmä maito kelvannut. Ja suoraan vaan olen antanut lehmänmaitoa, enkä sekoittanut siihen äidinmaitoa.

      • pohtiva äiti

        Ahaa, no tämäkin lienee sitten ihan vauvakohtaista. :) Kenelle kelpaa ja kenelle ei, eiköhän se selviä kun asia tulee ajankohtaiseksi.


    • 890

      En ole tässä mikään suuri asiantuntija, mutta käsittääkseni neuvola kyllä suosittelisi, että tavallinen lehmänmaito aloitettaisiin vasta noin 10-12 kk. Varhaisesta aloittamisesta saattaa olla muutakin haittaa kuin masuvaivat, ks alla oleva nappaus netistä:
      ------------
      "Alle kymmenkuisille vauvoille ei suositella lehmänmaitoa. Syy suositukseen on maidon proteiinissa, joka rasittaa vauvan munuaisia kolme kertaa enemmän kuin äidinmaito."
      -----
      ”Välittömiä seuraamuksia lehmänmaidon juomisella ei välttämättä ole. Maitoproteiinin hera-kaseiinisuhde vaikuttaa kuitenkin kielteisesti lapsen kasvuun. Paljon lehmänmaitoa juoneella vauvalla saattaa myös ilmetä raudan puutetta”, ravitsemusterapeutti Leea Järvi kertoo.

      --------

      • pohtiva äiti

        Kiitos paljon tietoiskusta, mutta tietääkseni kukaan täällä ei ollutkaan alle vuoden ikäiselle tarjoamassa tavallista maitoa? En tiedä luitko aloitukseni jotenkin väärin, mutta mielestäni kirjoitan siinä ihan selkeästi, että ajattelin siirtyä suoraan imetyksestä lehmänmaitoon vauvan ollessa vuoden ikäinen. Kunhan vain pohdiskelin asiaa jo näin etukäteen. Hapanmaitotuotteethan voi aloittaa siinä 10 kk tienoilla, mutta tavallista maitoa sitten vuoden ikäisenä.


    • Yrjö Urpola

      PYLLY HAISEE!!!

    • 890

      Kyllä, anteeksi, tosiaan luin huolimattomasti aloituksesi. En siis usko että siinä tapauksessa tarvitsette korvikevaihetta. Pahoittelut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe