Kiven suoristus

Mitenköhän, hmm ???

Niin, kysymys kuuluukin miten hoidetaan hautakiven suoristus ?

Koskaan en ole joutunut tällaista asiaa miettimään ja varmaan tässä lähitulevaisuudessa jotain toimia ko asialle pitäs tehdä.

Onko olemassa firmoja jotka tekevät kivien suoristusta ? vai hoitavatko hautakivien toimittajat myös tällaisia juttuja ? Pitääkö asiassa kääntyä seurakunnan puoleen ? Ja onko kallis homma ? Ja kun se kivi sitten suoristetaan, pitääkö se aluskivikin kaivaa pois vai miten se homma hoidetaan ?

Omaiseni hautakivi on aikojen saatossa alkanut kallistumaan , näin kaiketi käy kaikille kiville ? aíkanaan.

Neuvoja kaivataan.

14

6959

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • talkoot

   Hautakiviliikkeet käyvät hautakiviä siirtelemässä ja oikomassa, mutta heidän palvelunsa on reilusti ylihinnoiteltua.
   Seurakunnasta voit tuohon apua kysellä,heidän hinnoistaan en osaa sanoa.
   Mutta järjestä omaisia lähentävät talkoot.
   Pari riskiä miestä, lapiot ja kangit mukaan, niin selviätte tuosta edullisimmin.

  • mieltä, järjestä

   tuttujen, sukulaisten kans talkoot.
   Pari lapiooo ja rautakanki, harava mukaan.

   Hautausliike, seurakunta tai muu vastaava
   laskuttaa tämmöisestä hyvinkin kahsen miehen
   palkan esin puolelta päivältä eli

   2 x 4 tuntia x 40 euroo = 240 euroo ,alv 0 ????

   • Ojalan laskuoppi..

    Korjausta edelliseen.... 2 x 4 tuntia x 40 euroo tekee kyllä 320 euroo eikä 240....!!!


   • Alkuperäinen
    Ojalan laskuoppi.. kirjoitti:

    Korjausta edelliseen.... 2 x 4 tuntia x 40 euroo tekee kyllä 320 euroo eikä 240....!!!

    kai se sitten pitää tehdä. On aika suolanen taksa jos on yli 300 euroa. Pitääköhän siitä suoristuksesta etukäteen varotella seurakuntaa, näet jotenkin oudoksuttaa lähteä hautuumaalle lapion ja rautakangen kanssa heilumaan...luulevat ohikulkijat ties mitä...


   • juttu
    Alkuperäinen kirjoitti:

    kai se sitten pitää tehdä. On aika suolanen taksa jos on yli 300 euroa. Pitääköhän siitä suoristuksesta etukäteen varotella seurakuntaa, näet jotenkin oudoksuttaa lähteä hautuumaalle lapion ja rautakangen kanssa heilumaan...luulevat ohikulkijat ties mitä...

    Ei tarvi seurakunnalle ilmoitella, on ihan luonnollinen juttu, että hautoja ja siihen liittyviä varusteita omaiset käy kunnostamassa.

    Jos maapohja hautakiven alla on pehmoinen, niin olisko hyvä idea hankkia rakenniustarvikekaupasta pari betonilaattaa hautakiven alle.
    Näin minä tein, kun omaisteni hauta on hiekkaisella maalla.


   • yövartija
    Alkuperäinen kirjoitti:

    kai se sitten pitää tehdä. On aika suolanen taksa jos on yli 300 euroa. Pitääköhän siitä suoristuksesta etukäteen varotella seurakuntaa, näet jotenkin oudoksuttaa lähteä hautuumaalle lapion ja rautakangen kanssa heilumaan...luulevat ohikulkijat ties mitä...

    Täydyt mennä paikanpäälle yöaikaan. Ohikulkijoita ei ole ihmettelemässä ja paikalliset asukit ovat hiljaista väkeä.
    Pidä huoli, etteivät työkalut jää sateeseen ruostumaan!!


  • teimme sen

   Meitä oli kolme ja eikä siinä voimaa paljon tarvita vaan tekniikkaa.
   Kaiva lapiolla auki alauskiven kallistunut puolisko. Sitten yks vääntää kangella rotaa apuna käyttäen. Ja yks sössii sinne soraa ja se kolmas pitää huolen siitä, että hautakivi ei kaadu.
   Ja sitten kun se on suorassa peitetään kuoppa ja siistitään jäljet.
   Älkää ihmeessä menkö kaatamaan sitä hautakiveä , sen takia että saatte aluskiven suoraksi. Jos sen teette, sitte tarttette jo voimaakin, eikä vain tekniikkaa.

  • Ammitti

   Etsi Googlesta esim. Porvoo, hautakiven suoristus

  • Anonyymi

   Kävi pyhäinpäivänä viemässä kynttilät ukin ja mummon haudalle ja huomasin hautakiven hieman kumartuneen..Ajellessani kotiin päin ajattelin seuraavanlaisia aatoksia.Jos pyydän sukulaismiehen tekemään asian,joudun maksamaan tapaturmavakuutuksen,lellit,tellit ja vellit sekä vielä polttoainekustannukset toiselta paikkakunnalta sekä syöttämään ja juottamaan hänet sekä kaiken lisäksi itse suurimalta osin tekemään työn.Puhuttamattakaan marinasta,että hänenkö pitäisi olla alamaiseni juoksemassa pillini mukaan..Alustavan kustannuslaskelman mukaan tulee helpommaksi ja halvemmaksi tilata homma hautakiviliikkeestä. Näin myös tulen tekemään!

  • Anonyymi

   Seurakunnat harvoin suoristavat vinoon menneitä hautakiviä mutta niillä on yleensä tietoa mikä kiviliike missäkinpäin parhaiten hoitaa homman,,eriasia on sitten uskaltaako srk nimetä parhaan oikaisutyön tekevän yrityksen nimeä kun se on yleensä kiellettyä. Jos itse selvittelee hautakiven perustuskiven suoristamistyötä kannattanee kysellä muutamasta eri paikasta ja samalla selvittää minkälaista perustustyötä hautakiven suoristustyö edellyttää. Jos hautakivi on ollut pitempään haudalla niin pelkkä jalustakiven "oikomistyö" ei välttämättä riitä vaan vaaditaan jalustakiven uudelleen asennustyö; ylemmäs ja suoraksi. Kiven suoristustyön vaativuuden selvityksen lisäksi kannattaa kysyä kustannusarvio sekä mm. mahdollisen suoristustyön takuun pituus ja kattavuus. Itse annan töilleni jonkinlaisen hintahaarukan ja mikäli hintahaarukka
   ylittyy niin soitan työn tilaajalle neuvoittelu puhelun. Työt kannattaa ajoittaa ennen tai jälkeen srk.n kukkaistutuksia jos mahdollista.

   • Anonyymi

    Itse teen oikaisutöitä kesäisin ja velotukset on. Alk. 30€ /kivi. Ja semmonen perus kokoinen kivi n. 60 cm x 60 cm. Oikominen maksaa 65€-90€


  • Anonyymi

   Viime keväänä tuli 4 hengen poppoon kanssa itse suoristettua talven aikan
   kaatunut kivi. Alustakivi oli pikkuhiljaa alkanut kallistumaan ja niin se hautakivi
   meni nurin.
   Suoristus oli helppo homma ja mun mielestä siitä on ihan turha maksaa monta saturaista jollekin kivifirmalle.
   Ensin porukalla siirrettiin hautakivi pois edestä ja sitten lapiolla ja rautakangella kaivettiin alustakivi esille. Mä olin aina kuvitellut että alustakivi on kauhean korkea, mut eihän se ollut kun alle 20 cm. Sinne alle laitettiin kivituhkaa , tiivistettiin se huolella . Sitten hollattiin se alustakivi vatupassin kanssa suoraan.
   Tässä on hyvä muistaa myös se että on muiden hautakivien kanssa suorassa linjassa. Hautakiven punnerrus paikoilleen ja voila se oli siinä ! Helppoa kuin heinänteko.

   Hautakivi asennettiin 1984 ja nyt oli toinen kerta kun kivi piti suoristaa. Ekan kerran sen hoiti kivifirma ja se maksoi silloin 200 € olisko ollu v. 2006 .
   Meillä on haudalla sellainen 70 cm leveä kivi, sen vielä sai hyvin nostettua paikalleen. Leveämmän kiven kanssa tarvii varmaan kuormaliinoja tai muuta että sitä jaksaa liikutella.
   Ei muuta DIY, säästät rahhoo !

   • Srk.t kyllä useimmiten edellyttää että pohjakivi olisi sen 20cm. paksu lisäksi valtaosa srk.sta myös vaatii että yli 70cm.ä korkeat kivet ovat tuettu ns."turva tapitettu" terästangolla pohjakiveen niin ettei se pääse vapaasti kaatumaan sen päältä. Eli teidän(kin) kohdalla hautakiven valmistaja on näköjään vähän säästellyt kuluissa ja vaivoissaan. Tällaiset asiat voi helposti tarkistaa sieltä seurakunnasta kysymällä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   89
   3021
  2. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   2555
  3. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   141
   1935
  4. Valtamedia VALEHTELI Oodin tapahtumista, paikalla ollut pastori kertoo totuuden

   Eli ainoa joka häiriköi oli naiseksi pukeutunut mies(sairasta), joka töni ja jopa löi pastoria ja haastoi kaksintaisteluun. Youtubelta löytyy video j
   Maailman menoa
   415
   1429
  5. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1406
  6. Helteet paljastaa.

   Sumin naiset on kyllä aika läskejä, osa ihan yököttää ku vähissä vaatteissa kauppaa lyllertävät, läskit tursuu ja sit koittavat viel pitää tiukkoja va
   Suomussalmi
   68
   1393
  7. Miten musta tuntuu

   että sä teet niitä mulle :) Olen katsonut rivien välistä ja ymmärrän ehkä mitä tarkoitat. Olemme samalla viivalla ja täysiä idiootteja jos me ei yhdis
   Ikävä
   47
   1020
  8. En halua elää ilman sinua

   Mutta ei sinun kanssakaan voi elää. Miten tästä voisi päästä yli..
   Ikävä
   47
   826
  9. Jos en olisi rakastunut sinuun

   voisin sentään tapailla muita. Rakastumalla sinuun tuomitsin itseni yksinäisyyteen.
   Ikävä
   57
   816
  10. Miten reagoisit

   Jos heräisitkin aamulla palstalaisen vierestä?
   Sinkut
   141
   803
  Aihe