Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kameran hankkimisesta.

Veenomika

Koska täällä paljon kysellään "hyvää" kameraa ja aina keskustelu tuntuu ajautuvan jupas/eipäs väittelyyn niin pitkän kokemuksen omaavana ja ajattelin laittaa lusikkani soppaan mutta vain helpottaakseni tavallisen ihmisen kameran valintaa. Täällä tuntuu keskustelu menevän aina siihen, että arvostellaan toisen valintaa, vedotaan kameran/optiikan spexeihin ja taulukkomittauksiin jne. Eli lähinnä tuntuu pelkältä pätemiseltä. No pädempä itsekin: Itsellä on tällä hetkellä neljä kameraa, kaksi vanhempaa ja kaksi suht uutta; Canon eos D5, Panasonic Lumix LX7, Olympus tough sekä Canon Powershot sx 40. Mikä näistä on sitten paras? Ei mikään tai kaikki.
Kun valitset kameraa niin mieti ketä, mitä ja missä aioit kuvata ja mikä on elämäntilanteesi. Jos ajatuksena on uusi harrastus, niin järkkäri on valintasi ja mielestäni pääset alkuun niillä paljon parjatuilla peruskittimalleillakin. Huomioi kuitenkin se, että juuri järkkäri on kameroista se joka useimmin jää kotiin. Kun etsikkoaika on ohi, niin et ota sitä mukaan lasten pihaleikkeihin, syntymäpäiväkutsuille tai välttämättä edes lomamatkalle. Kun liikkuu lasten kanssa, alkaa automaattisesti minimoimaan kantamuksia, näin se vaan menee. Hyvin kallista kameraa joutuu varomaan myös kohtuuttomasti ja liikkumaan "pelko perseessä" ellet sitten ole hyvin varakas.
Jos pisteytän omat kamerani niin näin se menee: Luonnossa/kaupungilla liikuskelu yksin ja ajan kanssa(kunpa sitä taas jostain tulisi; Eos D5 5p, Sx40 3p, Lumix2 ja Olympus 1p. Mukava ilta ravintolassa: Lumix 5p, Olympus 4p, Sx40 2p, Eos D5 1p, Ulkomaan lomareissu perheen kera: Lumix 5p(keveys ja aina mukana), Olympus 4 tai 3 (jos rantakohden niin 4p)Sx 3p ja Eos D5 1p (käytännössä se ei enää mukaan lähde stressiä lisäämään:) ) Ja rakas harrastukseni vetouistelu, no sinne ei lähde kuin Olympus ja joskus hyvällä kelillä Sx40 tulee mukaan. Siis edellä mainitut ovat vain henkilökohtaisia totuuksia mutta tärkeintä lienee muistaa, että vain se otettu kuva ratkaisee, ei hyvä kamera kotona. Minkä valitsisisin noista ainoaksi kameraksi? Silloin ajattelisin elämäntilannetta vuoden-pari eteenpäin. Lasten ollessa pieniä jäisi järkkäri kauppaan. Ehkä päätyisin paljonparjattuun superzoomiin(mökki kosken rannassa, tarve toisinaan saada kohdetta lähemmäs ja sinne sen "jaksaa vielä raahata mukanaan") sekä Valovoimaiseen Lumixiin (tai vastaavaan muuhun merkkiin, esim Nikon P300).

6

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M 4/3

      Hyvä kirjoitus, noinhan se menee.
      Ihmisten jyrkkiin mielipiteisiin vaikuttaa varmaan myös se, että järjestelmäkameran omistajat ovat naimisissa systeeminsä kanssa. He ovat sidoksissa ostamiinsa objektiiveihin, ja tätä tiukkaa sidosta pyrkivät valmistajat myös ylläpitämään. Meidän kamera, meidän objektiivit. Kamerabisneksen kannattavin osa on varmaan objektiivit.
      Kun ajattelee miten vaikeaa on valita yhtä oikeaa kameraa itselle, niin miten vaikeaa sitä onkaan suositella toiselle, jos ottaa asian vakavasti.

      • jos ottaa vakavasti”

        ”… jyrkkiin mielipiteisiin vaikuttaa varmaan myös se, että järjestelmäkameran omistajat ovat naimisissa systeeminsä kanssa.”

        Mistä sait tiedon ihmisten mielipiteiden jyrkkyydestä ja sen syistä?

        Ainakaan tätä palstaa lukisessa ei mikään viittaa tuollaiseen naimisissa oloon. Minusta ylivoimaisesti jyrkimmät mielipiteet on niillä jotka eivät omista ”systeemiä” josta kiivailevat – jotkut ehkä kuvittelevat tai haaveilevat joskus omistavansa.

        Tässä niinkuin niin monessa muussakin asiassa jyrkkien mielipiteiden taustalla on lähes täydellinen tietämättömyys.


    • M 4/3

      " Mistä sait tiedon ihmisten mielipiteiden jyrkkyydestä ja sen syistä?"

      Ei minulla tietenkään mitään tilastotietoa ole tai muutakaan eksaktia tietoa asiasta. Esitin vain yhden näkökulman.

      Tarkoitin mielipiteiden jyrkkyydellä siinä yhteydessä jonkin tietyn kameramerkin intomielistä puolustamista ja usein vielä muiden merkkien parjaamista.
      Ilmiötä kutsutaan vieraskielisillä keskustelupalstoilla käsitteellä "fanboy".
      http://www.photozz.com/fizz/19940563.aspx
      Näillä palstoilla kyllä olen törmännyt tähän ilmiöön, varsinkin tuolla "järjestelmädigit" puolella.
      Onhan se tosiasia, että objektiivit kestävät mutta rungot vaihtuvat. Ja ne objektiivit eivät ikävä kyllä sovi mihin tahansa systeemiin. Sillä tavalla ihmiset ovat naimisissa kamerajärjestelmänsä kanssa. Järjestelmäkameran hankkiminen on vakava juttu, pistää miettimään...
      (Tunnustan että tuli huudettua ebaysta ihan käsittämätön objektiivi keskellä yötä mennä viikolla, ja odottelen tässä sydän kylmänä, mitä se posti kantaa kotiin.)
      Kaikki olisi paljon mutkattomampaa, jos olisi tullut hankittua pokkari.

    • harrastusta

      Minä suosittelin pikkupokkaria tai G-sarjaa sellaiselle jolla ei ollut kameraa. Ja jos kiinnostusta riittää, niin hankki sitten järkkärin. " Mut ko mää haluun järkkärin ja siihen kaks putkee." Sillä ei tunnu olevan väliä, mitä suositellaan, vaan mitä halutaan.

    • masa

      Paras kamera on se, jolla itse tykkää kuvata, olipa se sitten pokkari tai järkkäri, mitä merkkiä tahansa, ja miten tahansa pärjännyt vertailuissa, toisten "arvostuksesta" puhumattakaan. Niitä parhaita voi tosiaan olla useampikin tilanteesta riippuen.

      Kameraa hankkiessa pitäisi päätöksissääm tukeutua enemmän omiin mielipiteisiin ja mieltymyksiin kuin arvosteluihin, foorumeihin ym. ulkopuoliseen ohjaukseen. Ensimmäistä kameraa hankkiessahan kyllä tietystikään ei juuri kykene paljon itse arvioimaan, kaikki vaihtoehdot voivat tuntua oudolta ja vaikealta, kun ei oikein edes tiedä miten kameraa pitelisi kädessä. Mutta siitä se oma kokemus sitten lähtee syntymään, kun vain jostain lähtee liikkeelle. Toista kameraa etsiessä tietää jo aivan eri tavalla, mitä siltä haluaa.

      Erojahan tietenkin kameroissa on niin laadussa kuin käytettävyydessä, se on faktaa, ja ei tietenkään ole kiellettyä tutustua arvosteluihin tai kysyä kokeneemmilta neuvoa. Pitää vaan muistaa että monet erot ovat myös lähinä mielipideasioita tai käytännössä niin pieniä, ettei niillä ole itselle mitään merkitystä. Jos hankinnan tekee muiden mielipiteiden mukaan, siitä ei välttämättä itse pidäkään ollenkaan.

    • Lisähuomijoita

      Järkkärin kanssa on kanssa ulkomailla eräissä maissa varottava koko aika varkaita ja
      paikallisia apinoita jotka ovat hanakoita viemään kaikkea mitä löytävät.
      Lisäksi jos vie käsimatkatavaroissa kuvausvälineistöä niin voi mennä melko kriittiselle
      painolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2297
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1427
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe