Päivystyksen toimintaa ja palvelua...

Tyytymätön

...klo 19.15. Jonossa kolme potilasta ja päivystys päättyy klo 20. Kuulema noista kaksi kiireellistä tapausta.Siihen kiireeseen ei voitu vastaanottaa 2 vuotiasta kuumekouristuspotilasta ( ensimmäinen kouristus), vaan ohjattiin menemään joko Oulaisiin tai Iisalmeen. Maksan turhaan verorahoja, ei kiitos tuollaiselle palvelulle!!Kyllä olisi eri helppoa asua keskussairaalan omaavassa kaupungissa.

36

643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha leski jo

      Ei voi olla totta, kuka "pölvästi" siellä oli ottamassa potilaita vastaan. Kiireelliset tapaukset on otettava vaikka päivystysajan ulkopuolella. Ja päivystykseen tulee vain akuutissa tarpeessa, siis tuossakin olisi pitänyt käyttää priorisointia. Tee ihmeessä valitus johtavalle lääkärille, ja valviraan. Näin ei saa menetellä. Aikanaan olen joutunut kiroamaan, kun ei päässyt vast.otolle. Ihmiset pitäkää puolenne.On se muuten kumma jos on vaikka kuinka sairas niin tilaa aika, ja jonota puhelmessa. Tästä edespäin kannattaa tilata ambulanssi hakemaan, ei tartte varata aikaa ym. Kai se tulee yhteiskunnalle halvemmaksi. Tapahtuiko tuo tapaus muuten millä paikkakunnalla. Mulle kävi kerran kun vein yhtä sydänsairasta potilasta haapajärven päivystykseen ja soitin lääkärille ennen kuin lähdin, lääkäri lupasi ottaa vastaan, mutta äksy mies hoitaja ajoi pois. Enkä saanut sairastani vast. otolle. Ajoin sitten kovaa vauhtia Oulaisiin jossa todettiin potilaan saane sydän ingfartin. Jäi sitten ouluun loppujen lopuksi. Näin korosuomessa.

    • sinun pitäisi

      olla lääkäri, kun tiedät miten sairas kukin on....... Taitaa Tyytymätön olla vaikea tapaus

    • taas uskomaton juttu

      totta ja entäs kun kyseessä on pieni lapsi!!! Hei haloo!!

      • Lipas se taas tekone

        Niin oli lapsi tai, vakavasti sairaan on päästävä lääkärin vast.otolle viipymättä. Eli väärin on menetelty.


      • entäs jos
        Lipas se taas tekone kirjoitti:

        Niin oli lapsi tai, vakavasti sairaan on päästävä lääkärin vast.otolle viipymättä. Eli väärin on menetelty.

        Tekisi niin, että kun olette terveyskeskuksen tiloissa, niin tilaatte ambulanssin kuljettamaan potilaan lähimpään lääkäriin. On hyväksi havaittu keino... Jotenkin muuttaa tilannetta oleellisesti, tai pyytää kirjallisen lausunnon vastaanottovirkailijalta, ettei pääse ko paikassa vastaanotolle....


      • Aatteleppa ite
        Lipas se taas tekone kirjoitti:

        Niin oli lapsi tai, vakavasti sairaan on päästävä lääkärin vast.otolle viipymättä. Eli väärin on menetelty.

        Entä jos näitä vakavasti sairaita on useampi?
        Kuka, millä perusteella joku menee toisen ohi, viipymättä?
        Jos nyt klo 19.50 joku lähelläni oleva sairastuu vakavasti, soitan kyllä heti hätäkeskukseen, en terveyskeskukseen koska se menee kiinni klo 20.00.


    • kiitostakin tkoolle

      harmillinen katkos palvelussa. Meidän perheellä on vain hyvää sanottavaa Pyhäsalmen terveyskeskuksen toiminnasta. Hyvin on palveltu ja hoidettu oikein myös kiireelliset tapaukset ja lapsipotilaat.

    • Perheenisä

      Yleensä näin on, mutta mistä ihmeestä tuon aloittajan tilanne voi johtua. Eikö asiantuntijana ollut hoitaja ollutkaan asiantuntija . Selvittäkää asia jos se on mahdollista. Tämä siksi että asia ei toistuisi enää. Lapsi kovassa kuumeessa, tilanne voi olla kohtalokas ja taustalla vakava sairaus mikä vaatisi kiireellistä hoitoa. Jopa tunti saattaa olla liian pitkä aika. Aikanaa pokamme ollessa1.5-vuotta, kun hän sairastui " meningiittiin" eli aivokalvon tulehdukseen. Pyhäjärvi sai kiitosta hyvästä alkuhoidosta oyssissä. Kahden viikon tehohoidon jälkeen toipuminen alkoi ja lapsi pääsi vielä muutaman hoitoviikon jälkeen kotiin ja terveenä.

    • FAKTA

      Päivystys Selänteen kunnissa Kärsämäki, Reisjärvi arkisin klo 8-16. Pyhäjärvi, Haapajärvi arkisin klo 8-20. Viikonloppuisin Pyhäjärvellä ja Haapajärvellä toisessa kunnassa lauantaina,toisessa sunnuntaina klo 8-16 (Kts. Selänne lehti).
      Lääkäreillä, hoitohenkilökunnalla oikeutetusti työajat, oikeus vapaa-aikaan, joita he pyrkivät noudattamaan, joten jos tulijoita enemmän kuin kerkeää ottaa vastaan niin...
      Jos paikalla 1 lääkäri, 1 hoitaja ja jos autettavia hätäpotilaita useampi kuin yksi niin melkonen fakiiri pitää olla että useamman pystyy hoitamaan em porukalla. Vaikka omaiset miten valittaisiva, silti kyseessä aika mahdoton yhtälö.
      Mikäli hätä, esim. nimimerkki "tyytymättömän" mainitsema lapsen kuumekouristus, kannattaa soittaa 112, hätäkeskus ja sieltä apu tulee kotiin. Kuten nimimerkin "Vanha leski jo" tapauksessa. Ei missään tapauksessa kannata lähteä kuljettamaan sydänsairasta omalla autolla!!!
      Ja muuten hätänumero toiminnassa 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä.
      Kaikilla toki oikeus valita paikkakuntansa missä asuu, maksaa veronsa, tämä hyvä. Mutta myös isompien paikkakuntien sairaaloissa jne. aukiolo-, työajat. Jonot valitettavasti erittäin pitkät, keskussairaaloissa odotusajat 3-10 tuntia.
      Niin, ei paikalliset elintarvikekaupatkaan tms. liikkeet ole auki vaikka leipää haluaisi klo 21 jälkeen tai aamulla ennen klo 7.00. Näin se vaan yhteiskunta toimii.
      Kauppoihin valitettavasti ei ole olemassa mitään ympärivuorokautista puhelinnumeroa josta leipää tilata, mutta sairastapauksissa muistakaa HÄTÄKESKUS, 112!!!
      Mikäli muutoksia terveyskeskusten vastaanottoaikohin tms. haluaa, kannattaa olla yhteydessä kuntapäättäjiin. He määrittelevät aukioloajat, eli paljonko euroja antavat toimintaan ja henkilökunta toimii, palvelut järjestetään ja mitoitetaan näiden päätösten pohjalta.

      • Faktan vastakohta

        Selityksen makua ilmassa, kaikki potilaat ovat tapauskohtaisia. Eli kouristava lapsi olisi tullut otta lääkärin tutkittavaksi. Kiireellisyysluokitus totta kai. Puhukoot mitä vaan, mutta näin asia valitettavasti on. Kysykää asiasta kenties ylilääkäriltä.


    • Toinen fakta

      Faktan vastakohta kirjoittaa asiaa; "Eli kouristava lapsi olisi tullut ottaa lääkärin tutkittavaksi. Kiireellisyysluokitus totta kai."
      Näin on, joten ehdottomasti yhteys hätäkeskukseen ja ambulanssi paikalle. Sairaankuljetus tutkii potilaan paikalla ja tarvittaessa kuljettaa hänet suoraan lopulliseen hoitopaikkaan, eli lapsen ollessa kyseessä mitä ilmeisemmin Oulu, yliopistollinen sairaala. Näin aikaa säästyy, jää yksi väliporras = terveyskeskustaso pois ja lapsi saa tarvittaessa nopeamman hoidon.
      Lapsen kouristelusta hyvää tietoa mm. Ensihoidon perusteet kirjassa (sivu 462 alkaen). Mm. näiden ohjeiden mukasesti sairaankuljetus, ensihoito toimii ja pelaa.

    • Avointa toimintaa

      Kannattaa olla yhteydessä johtavaan lääkäriin. Hänen tehtävä selvittää mitä tapahtunut. Tämä potilaiden oikeusturva, mutta myös hoitohenkilökunnan oikeusturva. Palautetta tulee ja pitää antaa silloin kun se aiheellista. Valitettavasti nykyisin myös paljon ns. ammattivalittajia jotka turhilla valituksilla työllistävät organisaatioita todella paljon.
      Eli yhteys johtavaan lääkäriin. Tällaisilla palstoilla nimettömänä kirjoittelemalla asiat ei etene.
      Myös Fakta nimimerkin mainitsemiin kuntapäättäjiin kannattaa olla yhteydessä. He päättävät millaista palvelua missäkin järjestetään.

    • Kyllähän lapsen vanhemmat vie lapsen terveyskeskukseen jos on joku hätä.
      Ei voi vaatia jotta huomais heti soittaa ambulanssin, siihen ei ole välttämättä totuttu.

      Mutta neuvvos on hyvä ja toivottavasti tuo asia neuvvolassa kerrotaan kaikille lasten vanhemmille.

      Pyhäjärvellä on osaava ambulanssiporukka, on kokemusta ja voin kehaista.

    • Sivusta seurannut

      Kommentoijat hei. Lukekaa yle vaalikone 2012, Miksi Suomessa ei pääse lääkärille. Ehkä tämä valaisee jonkin verran taustoja. Huolestuttaa se että mistä tulevaisuudessa saadaan työhön sitoutuvia lääkäreitä, hoitajia myös syrjäseutujen terveyskeskuksiin?
      Myös lääkäri Ovaskainen Selänne lehdessä viikko pari sitten taisi kirjoittaa jotain että on potilaita joita kukaan ei halua hoitaa. Tällä en tarkoita edellisiä kirjoituksia, pieni kouristava lapsi tai sydänssairas ihminen.
      Mutta olisiko terveyspalvelujenkin käyttäjien myös syytä katsoa peiliin? Millaisia potilaita olemme vaatimuksien, valitusten, jopa aggressiivisen käyttäytymisen puolesta.
      Ei käy kateeksi lääkäreiden ja hoitajien työ.

    • tosi on.

      itse olen kahteen kertaan ihmetellyt Hpj. sairaankuljetuksen osaamista.Ensin kohtauksen saanetta potilasta tuli hakemaan ylipainoinen mies joka oksensi nähtyään potilaan limantulon ja autoon pantaessa potilaan käsi jäi retkottamaan ja rusahti sisälle pantaessa..toisen kerran sairaankuljetuksen miehet pyysivät aukaisemaan krampissa olevan vaimoni suun hengitysputken vuoksi kun eivät itse saaneet..

      • Avun saanut

        Uskomatonta miten riittää napisijoita ja juonittelijoita.Kyllä minulle ainakin ensimmäinen ajatus olis kutsua ambulanssi jos lapsella kuumekouristuksia..en lähtisi itse terveyskeskukseen kuskaamaan.Olen muutaman kerran joutunut kutsumaan ambulanssin ja luotan siihen,että he antavat ensiavun ja osaavat arvioida,että tarvitseeko millaista jatkohoitoa,elikkä minne kuljetetaan vai riittääkö heidän apunsa.Tämä on hyvä palvelu ja toimii erinomaisesti ja ei ole ollut moitittavaa heidänkään ammattitaidossa.


      • +-+
        Avun saanut kirjoitti:

        Uskomatonta miten riittää napisijoita ja juonittelijoita.Kyllä minulle ainakin ensimmäinen ajatus olis kutsua ambulanssi jos lapsella kuumekouristuksia..en lähtisi itse terveyskeskukseen kuskaamaan.Olen muutaman kerran joutunut kutsumaan ambulanssin ja luotan siihen,että he antavat ensiavun ja osaavat arvioida,että tarvitseeko millaista jatkohoitoa,elikkä minne kuljetetaan vai riittääkö heidän apunsa.Tämä on hyvä palvelu ja toimii erinomaisesti ja ei ole ollut moitittavaa heidänkään ammattitaidossa.

        Jos lapsen kuumekouristus menee nopeasti ohi (niinkuin yleensä), niin tuskin edes lähettävät ambulanssia paikalle. Ohjeena on, että ensimmäisen kuumekouristuksen jälkeen täytyy mennä lääkärin vastaanotolle, jotta varmistutaan että kyseessä oli todellakin kuumekouristus. Ja sinne lääkäriin voi mennä ihan omalla autolla ;). Ensimmäisen kuumekouristuksen jälkeen käytäntönä on lähettää potilas yliopistotason sairaalaan seurantaan, jotta todella varmistutaan diagnoosista.

        Tämän ketjun pikkupotilaan olisi ehdottomasti täytynyt päästä tutkittavaksi paikkakunnalla päivystävälle lääkärille, joka olisi voinut lähettää hänet eteenpäin. Aikaakaan tähän ei olisi varttia kauempaa lääkäriltä tuhraantunut. Ymmärrän täysin vanhemman ärtymyksen aiheesta. Jos olisin asianomistaja, pyytäisin tapauksesta kirjallisen selvityksen tyrineen tk:n johtavalta lääkäriltä. Ohjeistuksessako lie puute, vai mikä meni vikaan..


      • varmistettu asia
        +-+ kirjoitti:

        Jos lapsen kuumekouristus menee nopeasti ohi (niinkuin yleensä), niin tuskin edes lähettävät ambulanssia paikalle. Ohjeena on, että ensimmäisen kuumekouristuksen jälkeen täytyy mennä lääkärin vastaanotolle, jotta varmistutaan että kyseessä oli todellakin kuumekouristus. Ja sinne lääkäriin voi mennä ihan omalla autolla ;). Ensimmäisen kuumekouristuksen jälkeen käytäntönä on lähettää potilas yliopistotason sairaalaan seurantaan, jotta todella varmistutaan diagnoosista.

        Tämän ketjun pikkupotilaan olisi ehdottomasti täytynyt päästä tutkittavaksi paikkakunnalla päivystävälle lääkärille, joka olisi voinut lähettää hänet eteenpäin. Aikaakaan tähän ei olisi varttia kauempaa lääkäriltä tuhraantunut. Ymmärrän täysin vanhemman ärtymyksen aiheesta. Jos olisin asianomistaja, pyytäisin tapauksesta kirjallisen selvityksen tyrineen tk:n johtavalta lääkäriltä. Ohjeistuksessako lie puute, vai mikä meni vikaan..

        Aivan varmasti ambulanssi lähetetään tarkistamaan tilanne jos hätäkeskukseen soitat


    • Money money

      Et maksa turhaan veroja. Hyvä että palvelu pelaa 24 tuntia vuorokaudessa. Se eri asia missä palvelu on, mutta silti...
      Toki jos olet valmis maksamaan vielä enemmän veroja, erilaiset palvelut järjestettävissä jokaisessa kylässä jossa vähänkään savupiipuista savu nousee.

    • lapsi tärkein

      Edellä mainittua tapausta en tunne. Mutta oma lapsi kun sairasteli vakavasti en odotellut enkä soitellut vaan lähdin viemään kiireellä terveyskeskukseen kun hätä oli suuri. Puhelimessa on hankala selitellä. Ja aina otettiin päivystyksessä vastaan.

      • Hyvä, hyvä

        Näis se pitää ollakkin lasten kohdalla. Ei mitään odottelua ja hoidon viivästymistä. Lapset edelle aina.


      • Ohjeet, laki
        Hyvä, hyvä kirjoitti:

        Näis se pitää ollakkin lasten kohdalla. Ei mitään odottelua ja hoidon viivästymistä. Lapset edelle aina.

        Ikä ei ole kriteeri. Potilaat oli sitten lapsi tai vanhus tai siltä väliltä hoidetaan oireiden, vaivan, sairauden, tapaturman mukaan, ei iän!!!
        Tähän olemassa ns. luokittelu


    • Tyytymätön

      Viikko on vilahtanut vauhdilla, kiitokset lukuisista asiallisista kommenteista.Hyvää kuuluu, rakas toipilas voi hyvin. Se on pääasia. Lisäksi olin yhteyksissä tarvittaviin tahoihin, ja saimme hoidettua asiat asianmukaisella tavalla. Omalta osaltani olen tehnyt mitä voin, jottei jatkossa pitäisi päästä käymään noin. Ja jos meidän kohdalla tulee vastaan jotain vastaavaa, niin osaan toimia vielä paremmin kuin tuolloin. Kunhan vaan kotona olisi käytettävissä lisäkäsiä ja seuraa toiselle lapsukaiselle. Tuolloin olisin joutunut ottamaan mukaan ambulanssiin pikkupotilaan oksentelevan/kuumeilevan juuri nukkumaan menevän sisaruksen.Tuota yhtä iltaa lukuunottamatta palvelu on toiminut hyvin ja myös tuon jälkeen olemme asioineet pari kertaa tk:ssa, palvelu on toiminut hyvin. Eli en valittanut turhasta, vaan aivan asiasta ja aiheesta. Tällä hetkellä voin todeta, että olen ex- tyytymätön:)

      • Keep Smiling

        Hienoa!
        Näin tulee toimia. Yhteys asianosaisiin tahoihin, esimiehiin jne. ja hommat selkiää, palaute menee perille ja asioita voidaan kehittää.


    • valitan lääkärille.

      Minun mielipiteeni on että palvelu on ollut moitteetonta aina kun olen apua tarvinnut.

    • motivaatio puutos...

      Kyllä mielestäni vaikka kuinka työvuoro loppuu ei voi verrata leivän ostotilanteeseen,kyllä sellaise hoitoalalla olevan kannattaa hakeutua kauppaan töihin.Ei tarvi palkkaneuvotteluissa vedota joustavuuteen työajoissa,jos sitä ei ole halukkaita alalle on,ja virosta lisää niin helpottaa....

      • loppuu se kuitenkin

        niinpä omia kun ei hoitoala kiinnosta,sehän on tuo ala sellaista että vamasti säännöllisesti venyy joka päivä.
        Pitää palkata ne virolaiset yliajan töitä tekemään hmmm,,, tunti pari. päivässä


      • Back to USSR

        Ei palkkaneuvotteluissa neuvotella työajan joustavuudesta. Työajan määrittää työnantaja. Työnantaja/palvelun tuottaja (kunta, kaupunki, sotepiiri, kauppias, parturi, kioskin pitäjä, hotelliravintola, taksi, linja-autoliikenne, VR, Kela, Verotoimisto jne. jne.) määrittää myös sen mikä on ajankohta jolloin jokin palvelu on tarjolla. Eli on paikkoja joissa palvelu pelaa 24 h/vrk vuoden jokaisena päivänä ja on paikkoja joissa on ns. virastoaika ma-pe 8-16, sekä paikkoja joissa ns. kaksivuorotyö, eli työajat aamuvuoroa, sekä iltavuoroa.
        Työntekijä noudattaa työnantajansa määrittämiä työaikoja kun hän allekirjoittaa työsopparin.
        Emme elä yhteiskunnassa jossa huutokaupalla erilaisia aukioloaikoja järjestetään.


    • Lopun edellä

      Ei Virolaisia kiitos, eikä muunkaan ulkomaan eläjiä.
      Ei ymmarra, mina en ymmarra...
      Hirveää jos omaa maata edustavat lääkärit, hoitajat ei jaksa, vedetään niin tiukille että joudutaan tilanteeseen että ulkomaalaisia siksi joudutaan hommaamaan. Ei hyvä. Tällä en tarkoita mitään ulkomaalaisvihaa, rotusortoa, mutta kyllä Suomen kieli tulee hallita sen verran hyvin että potilaana voin asioida ja tulen ymmärretyksi sekä ymmärrän mitä hoitava taho tarkoittaa, sanoo.
      Mutta jos tämä ainoa vaihtoehto niin sitten ilmeisesti muu ei auta.
      Mutta hei ihmiset. Ei sitten valiteta taas tästä asiasta!!! -siis jos esim. Virolaiset tulevaisuudessa meitä hoitaa.
      Mitä hoitoalan kiinnostukseen tulee, erilaisten kirjallisten lähteiden, tutkimusten mukaan nykyisin vaikea saada ihmisiä alalle. Syyt moninaisia. Yksi ehkä se että sinulla ei sitten saisi olla omaa suunniteltua elämää, vaan olisit aina käytettävissä. Välttämättä ylityötunneista ei silti makseta. Ja yksi syy varmaan myös se että olet väkivallan kohteena. Eli ei ole harvinaista etteikö lääkäreitä, hoitajia solvata, haukuta, harjoiteta jopa fyysistä väkivaltaa heitä kohtaan.

    • työn orja

      onhan tuntipankki tehtaallakin,joissa palkat on pienemmät kuin eli töitä tehdään tarpeen mukaan ja palkan saa tunti tunnilta ja eikun ahkerat hoitajat rajan takaa töihin ei pelkkiä halpoja ostoreissuja itselle vaan myöskin vapaa työoikeus laiskat voi jäädä kotiin..

    • Summa summarum

      Työn orja kirjoittaa asiaa.
      Nyt ymmärrän miksi rakennuksilla, ravintola-alalla, siivousfirmoissa jne. nykyisin paljon ulkomailta tuotua työvoimaa.
      Eli ammattiyhdistysliike laiskistuttanut suomalaiset ihmiset.

    • Keikkalainen

      Työn orja kirjoittaa ahkerista hoitajista. Tämä ei ratkaisu ongelmiin.
      Ehkä rajan takaa tulevat ei välttämättä edusta tätä. On myös paljon muita maita joiden työntekijät ei välttämättä ahkeria ns. pohjoismaalaisen käsityksen mukaan. Tulee huomioida kulttuurierot.
      Esimerkiksi Norjassa pula hoitoalan työntekijöistä. Suomalaiset, Ruotsalaiset työntekijät ,verrattuna muihin kansallisuuksiin, kysyttyä porukkaa. Johtuen työmoraalista, luotettavuudesta.
      Myös työolot, työntekijän kohtelu mm. Norjassa aivan omalla tasolla verrattuna vaikka Suomeen. Tämän voin kokemuksesta sanoa.

    • veroo..veroo..

      joopa joo. ulkomailta työntekijöitä ja sit töitä ulkomaille. et onpas ite suomalaisille töitä. kaikkien vaan pitäs voittoo saada enemmän ja enemmän. loppujen lopuksi työnjälki huononee ym. ahneella paskanen loppu. sit lehet kirjottaa et suomes työttömyys vähentyny, vaik tuhansia menettää työsä. sit valtio leikkii tulel ja uusia veroja ja hinnan nousuja. ajavat suomen syvemmälle lamaan vaan, ja loppupelis tulee kalliimmaksi valtiolle menot. no he niitä lukion käyneitä nörttejä mitkä yrittää mukamas ajatella.

    • työn orja

      Höpsistä Virosta ja Venäjältä tulevat ovat erittäin miellyttäviä ja koulutettuja.Eihän hekään ilman ole töissä mutta nyt töissä olevilta suomalaisilta puuttuu se auttamisen halu jota sairaanhoidossa tarvitaan.

    • Työtön orja

      Työn orja varsinainen välkky. Ei kun naapurimaasta porukkaa niin kaikki ongelmat ratkaistaan sillä.
      Jo vain. Suomi on pelastettu.

    • VIRON ORJA

      Viron ORJAT aiheuttavat erityistä huolta suomalaisista JA SOOMELE.PÕLIS suomalaisten HYVINVOINTI kärsii vakavasti.
      Suomi on jo hirveän VARMASTI kunnossa viron orjien kuluttua ja kaikkien muiden maahan muuttaneille pakolaisia ​​orjiksi JA muulit vuoksi.
      Jokin aika sitten Suomi oli kauniimpi RAUHALLINEN MAA JA Polis suomalaisista mutta nyt on kauhea.
      Jokapäiväistä ONGELMAT viron orjien EESTIST kamala ikävä jo Suomessa
      Polis suomalaiset on taisteltava vanhan HEOLU JA Polis VÄESTÖNOSUUDEN rauhan puolesta.
      Matkailijat matkaan ja olkoon KAIKKI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe