VASU

Lh 3-4-vuotiaat

Hei,

Kuka ja miten, teidän päiväkodissa huolehtii varhaiskasvatussuunnitelman tekemisen?
Teettekö sitä yhdessä lasten venhempien kanssa vai annatteko lapsen vanhemille tehtäväksi?

9

2034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfghdfghhg

      No eihän nyt lapsen vanhemmat voi täyttää ja tehdä varhaiskasvatussuunnitelmaa!
      Se tehdäänyhdessä. Se on pohja hoitajan työlle.

      • näin meillä

        Eikö muualla olekkaan käytäntönä antaa "vasua" lasten vanhemmille kotona täytettäväksi ja sen jälkeen siitä voi yhdessä keskustella?


    • päiväkotilainen

      Ei meillä menä lapsen vasu kaavakkeet koskaan vanhempien mukana kotiin. Vasu keskustelun pohjalta työntekijä täyttää kaavaketta, niiltä osin, mitä kullekin lapselle tulee ja mitä on vanhempien kanssa keskuskeltu. Ja kaavake luetutetaan vanhemmilla ja he/hän allekirjoittaa paperit.

      • tämä selvä

        Ts. tiellä on vasun laadinta on työntekijä keskeistä, ei asiakaslähtöistä. Sanelette ehdot ja tavoitteet, jotka vanhemmat sitten siunaa.


      • päiväkotilainen
        tämä selvä kirjoitti:

        Ts. tiellä on vasun laadinta on työntekijä keskeistä, ei asiakaslähtöistä. Sanelette ehdot ja tavoitteet, jotka vanhemmat sitten siunaa.

        Ei vaan sinne kirjataan, ne asiat, mitä on yhdessä vanhempien kanssa keskusteltu. Ja vanhemmat lukevat ja varmistavat näin että sinne on kirjattu niitä asioita, mistä vasukeskustelussa on käyty läpi ja he myös voivat sanoa, jos siellä on jotain mikä on heidän mielestään ehkä ymmärretty väärin tai jos haluavat lisätä sinne jotakin.


    • hjfghjfghj

      Vasua täytetään siinä samalla kun vanhempien kanssa keskustellaan. Hoitaja kirjaa yhdessä sovitut asiat vasuun ja keskustelun päätteeksi vanhempi lukee sen ja allekirjoittaa. Itse myös kerron ääneen koko ajan mitä kirjoitan, koska sehän on yhteisen keskustelumme tulosta. Alkuperäinen vasu säilytetään ja arkistoidaan päivähoitoyksikössä ja vanhemmat saavat kopion. Seuraavassa vasukeskustelussa palaamme aina edelliseen ja arvioimme ovatko tavoitteet täyttyneet ja laadimme yhdesssä uudet tavoitteet jne. Aikaa yhden lapsen vasuun menee noin puolitoista tuntia.

      Vanhemmat täyttävät itse kotona ns. lapsen tutustumiskaavakkeen jossa kertovat lapsensa tavoista ja tottumuksista jne. Sen he tuovat hoitopaikkaan hoidon alettua.

      • pluuh

        Meillä menee vasusta kaksi sivua vanhemmille ennen vasukeskustelua. Näissä vanhemmat saavat kertoa lapsesta ja lapsi kertoa hoidosta tai mitä nyt mieleen tuleekaan, tai vaikka piirtää kuvan itsestään.. Päivähoito taas täyttää yksin yhden sivun. Siinä kerrotaan, millainen lapsi on hoidossa. Tavoitteet ym. mietitään yhdessä vanhempien kanssa keskustelun aikana.


      • just näin.
        pluuh kirjoitti:

        Meillä menee vasusta kaksi sivua vanhemmille ennen vasukeskustelua. Näissä vanhemmat saavat kertoa lapsesta ja lapsi kertoa hoidosta tai mitä nyt mieleen tuleekaan, tai vaikka piirtää kuvan itsestään.. Päivähoito taas täyttää yksin yhden sivun. Siinä kerrotaan, millainen lapsi on hoidossa. Tavoitteet ym. mietitään yhdessä vanhempien kanssa keskustelun aikana.

        näin meidänkin päiväkodissa.


    • Muistan joskus lukeneeni eskariin menneen pikkusiskoni vasupapereita. olin itse silloin 17v. Kyllä siinä aikalailla kyseltiin lapsen luonteesta, mitä osaa vanhempien mielestä ja mitä ei. Eihän lapsen osaamistasosta voida yhteisesti sopia! Siitä mihin päiväkoti voi tehdä tietyille asioille, kuten pöytätavoille, vessassa käynnille jos on jotain opittavaa yms, niin niistä voidaan sopia yhdessä.
      Lisäksi lapsen oman hoitajan pitäisi täyttää omat paperinsa siitä, millainen lapsi on hoidossa. Nämä kaikki paperit, vanhempien ja hoitajien paperit, sekä yhdessä kirjatut paperit talletetaan VASU-kansioon, jossa on muidenkin päiväkodissa olevien lasten vasut.

      Mainittakoon vielä, että olen lastenhoitaja päiväkodissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      251
      2330
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1911
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      76
      1569
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      134
      1343
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1200
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1155
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      990
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe