Tullin henkilöstön käytös

self made man

Paljon Vartiuksen raja-aseman ylittäjänä olen kypsynyt Tullin henkilöstön käytökseen,esim pari päivää sitten ylittäessäni rajan tullessani Venäjältä tullin nimenomaan nuorien käytös oli todella ala-arvostettua,minua puhuteltiin kuin olisin joku rikollinen vaikka mitään laitonta ei löytynyt(eikä muuten ollutkaan).
Puhutaan jotain Helsingin ja Kuhmon välimaastossa olevaa slangia ja ollaan kuin euroopan omistajia,vaikka useimpien edellinen ammatti vaihtelee kahvilan myyjästä TVH:n lapiosankariin,mutta muutaman viikon kirjekurssin jälkeen ko.henkilöiden status muuttuu lähinnä poliisin tasolle.
Tiedusteluistani päätellen en ole ainoa jota ko.asia ärsyttää.
Ajellaan sitten ympäri Kuhmoa sinivilkut skotteron katolla ja ollaan niin saatanan täynnä itseään vaikka korvan taustat ovat vielä märät eikä normaalista elämästä ja sen vaikeuksista ole tietoakaan kun iskä ja äiskä näitä kusipäitä elättävät.
Tekisi mieli sanoa että haistakaa pitkä v-----,mutta olkoon.
Rajavartioston työntekijät ovat aivan toista maata,vilpitön kiitos heille hyvin tehdystä työstä.

67

3294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • läskipääeinari

      van totta juttelet oun sammoa mieltä sitä kun on soanu tuommosen tittelin niin siinä heti näkkyy virtsa männeen peähän ja tosiaan sitä tuntuu olevan rikollinen kun rajan ylittää,varsinni se ylipainone naespuolinen jokinorsu joka ei tunne asijaa kun kohteliaesuus.
      ei muuta ku kysy nimi se on laen mukkaan pakko ilimottoa ja valitus etteenpäen sopimattomasta käötöksestä niin katottaa kaovanko mokomahi örsä on "virassa".
      joku saatanan kohtuus kae niillähi o oltava!

      • ,,--

        eiköhän einarilla mene jo vähän yli tuo arvostelu.menneepi jo kunnianloukkauksen puolelle.


      • läskipääeinari23
        ,,-- kirjoitti:

        eiköhän einarilla mene jo vähän yli tuo arvostelu.menneepi jo kunnianloukkauksen puolelle.

        no saatana vetäköö vaekka oekeotee,van puhheitani EN PERU,männään sitte vaekka linnaan soapiha aenaki ilimaset sapuskat


      • jurist
        läskipääeinari23 kirjoitti:

        no saatana vetäköö vaekka oekeotee,van puhheitani EN PERU,männään sitte vaekka linnaan soapiha aenaki ilimaset sapuskat

        Tietääkseni kunnianloukkaukseen tarvitaan vähän enemmän kuin nimittää jotakin tuntematonta persoonaa "jokinorsuksi" tai "örsäksi",tietenkin jos ko. henkilö tuntee itsensä näistä vertauksista niin syytteenhän voi nostaa mutta KUKA haluaa,että kansa tietää hänen pitävän itseään tällaisina eläiminä?


      • :)
        jurist kirjoitti:

        Tietääkseni kunnianloukkaukseen tarvitaan vähän enemmän kuin nimittää jotakin tuntematonta persoonaa "jokinorsuksi" tai "örsäksi",tietenkin jos ko. henkilö tuntee itsensä näistä vertauksista niin syytteenhän voi nostaa mutta KUKA haluaa,että kansa tietää hänen pitävän itseään tällaisina eläiminä?

        HehHeh


      • 30
        jurist kirjoitti:

        Tietääkseni kunnianloukkaukseen tarvitaan vähän enemmän kuin nimittää jotakin tuntematonta persoonaa "jokinorsuksi" tai "örsäksi",tietenkin jos ko. henkilö tuntee itsensä näistä vertauksista niin syytteenhän voi nostaa mutta KUKA haluaa,että kansa tietää hänen pitävän itseään tällaisina eläiminä?

        Juu, näin se menee.


      • kirjottakaaselvemmi
        :) kirjoitti:

        HehHeh

        Puhuis edes suomee! Mutta ei, kun on pakko näyttää että on paikallinen? Tommosta kiaäntä kieltä on vaikee lukea!


    • messias 1

      Älkäähän nyt kuitenkaan arvostelko meidän upeaa tullivirkamieslaumaamme,he ovat etusijalla varmistamassa ettei tähän luvattuun maahamme pääse iljettäviä ruskisigarettoja puhumattakaan kauhistuttavista ja epäjärjestystä aiheuttavista neuvostovalmisteisista väkiviinalajikkeista.
      He ylpeänä ja pystypäisinä kantavat vastuuta Suomen tulevaisuudesta ja vakauttavat talouttamme raastaen epäitsekkäästi rakkaan Suomimammamme rintoja imevät syöpäläiset pois,että me maan matoset voimme ostaa tupakkimme ja alkoholimme vain Suomestamme ja näin rakas valtiomme saa varantoa, jotta voimme tukea nälkäänäkeviä eteläeuroopan ystäviämme.
      Siis pois turha itku ja hammastenkiristys, edessämme on loistava tulevaisuus ja valtavan kunnia ansaitsevat meille niin rakkaat tulliviranomaiset. aamen.

    • Rajallan

      Venäjän puolella asiakaspalvelu asiallisempaa kuin meidän puolella keskimäärin. Rajaviranomaisten palvelu on samantasoita molemmin puolin. I

      • PäivääKiitosNäkemiin

        Vähän ikää = paljon negatiivista innokkuutta. Vanhemmat tullimiehet toimii kokemuksellaan, nuoremmat on monesti ylimielisen rehvakkaita. Näin se menee. Olen vuosia Vartiuksen kautta kulkeneena huomannut, että osalla Tullin työntekijöistä ei ole edes peruskäytöstapoja, minkäänlaisia. Ne ovat ihmisten kanssa tekemisissä, mutta eivät osaa tervehtiä. Minä tervehdin aina ihmisiä edes jonkinlaisella nyökkäyksellä, olkoon vastassa kuka tahansa. Mutta osa Tullilaisista on niin koppavia, ettei vastausta meinaa tulla. No kertaus on niitä opettanut. Toisaalta Tullilaitos on kouluttanut työntekijänsä esittämään kovanaamaa, mutta kai peruskäytöstavatkin pitää muistaa! Rajan ja Tullin käytöksessä tosiaan on eroa, Rajan miehet eivät ylpistele. Ja Venäjän Tullissakaan ei ole niin huonoa käytöstä tullut vastaan kun pahimmillaan Suomen Tullissa. Nythän Rajan miehillä lukee nimet takissa, Tullilla ei. Saisi lukea niilläkin nimi tai joku tunniste, niin voisi antaa palautetta ylemmälle taholle, jos tarvii.


      • peruskouluun

        Saattaapi olla että koulutusei sikarin katsojilla ole kovinkaan kummonen, tai ainakin on sen verran lyhyt, että soveltuvuustestejä ihmisten palveluun ei ole tehty. Missähän ammattikorkeakoulussa Vartiuksen tullin väki on opintonsa suorittaneet. Työ on tärkeää,vaan opinnot lienee jääneet kesken. Ihanpahan oikeasti, missä korkeakoulussa ja minkälaisilla tutkinnoilla sieltä on valmistuttu, kuinkahan kauan lie opinnot kestäneet. Saattaa olla sama yliopisto kuinTokmannin tummalla, TULOS=koko elämäänsä aina tympääntynyt.


    • tullattavaa onko

      herra se löytyy virkamiehillekkin. Eikun valitus päälle vaan.

    • ah Venäjä

      Pari kertaa olen kuullut Vartiuksessa,kun Suomalainen tullimies on noitunut Venäläiselle asiakkaalle,passin tarkastus tilanteessa,hävetkää.
      Venäläiset virkailijat eivät ole koskaan olleet mitenkään töykeitä minua kohtaan.

      • Minua kohtaan oli kerran yksi maatuska melko tympeä kun tomulumen aikaan jääti takaluukun kiinni Rajakontin ja iippolan tullin välillä. Tyhjän takatilan näki kyllä takaovistakin. Meinasi käännyttää takaisin, mutta armottoman (tähän se sana joka sensuroidaan)ilun jälkeen päästi menemään.


      • höpsistähei

        Erotatko tullin ja rajan henkilökunnan? Rajan porukka tarkastaa passit :)


      • EA-tarvinnut

        Rajan porukka tekee työtä myös usein ulkona,kun tullin porukoilla on ilmeisesti paljon työkiireitä. Tarkastavat myös autoja. Puvut vihreät. Tiukat pääsykokeet kuulemma. Asiallisia kavereita. Poliisin oikeudet. Eivät haistattele tai rähjää. Liikkuvat myös autoilla perukan teillä, auttavat missä pystyvät. Antavat myös Ensiapua perukassa. Luojan KIITOS.


    • Näitä on nähty

      Olisikohan tyypillistä ammattikunnalle kansainvälisestikin? Puuttuvaa itsetuntoa on pakko kompensoida tylyttämällä asiakkaita ja pullistelemalla virkavallan suomia "lihaksia".

      Ajoin perheineni (2 kouluikäistä lasta) ruotsinlaivalta maihin länsinaapurissa joskus 1980-luvulla. Vastassa oli nuori miespuolinen tullivirkailija. Olin haluton keskustelemaan hänen kanssaan kouluruotsillani, minkä hän ilmeisesti otti henkilökohtaisena loukkauksena. Seurauksena oli yrmeä käytös ja matkatavaroiden perinpohjainen penkominen ilman että mitään olisi keskusteltu millään kielellä. Mitään kiellettyä ei löytynyt. Lopulta virkailija antoi (ruotsiksi) ymmärtää tarkastuksen päättyneen; olisimme vapaat jatkamaan matkaamme tarkastuspisteestä. Saattoipa sanoa (ruotsiksi) perään jotain "Hyvää päivänjatkoa" tai jotain muuta yhtä henkevää. Vastasin tähän suomeksi rauhallisella äänellä kahdella sanalla: "Haista ite!"

      Nytpä kaverilta alkoi tulla tekstiä aivan selvällä suomen kielellä! Jotain Länsipohjan korostusta ehkä saattoi havaita, joten poika oli ehkä Tornionjokilaaksosta kotoisin oleva kaksikielinen tapaus. Suomen taitonsa hän oli vain pitänyt siihen saakka reservissä. Pää punaisena hän määräsi minut (suomeksi) ajamaan autoni sivummalla olevaan pysäköintiruutuun ja odottamaan jatkoa.

      Kymmenisen minuuttia meitä odotuttamalla simputettuaan hän tuli ja koetti läksyttää minua (suomeksi) kaikella olemattomalla arvovallallaan: "Saatte nyt mennä, mutta älkää ikinä koskaan enää yrittäkö tulla maahan tuolla asenteella viranomaisia kohtaan! Meillä on valta estää tuollaisilta maahan pääsy."

      Vartiuksen sota-, joki- tms. norsujen ynnä örsien kanssa en ole ollut (onneksi) tekemisissä koskaan.

      • E.N

        Olen myös huomannut Venäjällä käydessäni kyseisen asian erittäin selvästi ja juuri nuorten tulliviranomaisten käytös on joskus todella törkeää.
        Venäjän tullissa olet vielä ihmisarvoinen, mutta kun saavut Suomen puolelle,sinua kohdellaan kuin rikollista mm.hyvän päivän,huomenen ym.toivotusta on turha luulla saavansa,nämä nuoret juuri virkansa saaneet tuntuvat olevan niin täynnä itseään ja mahtipontisuuttaan että että käytös on joskus lähinnä huvittavaa.
        En ole missään Euroopan maassa saanut yhtä tylyä kohtelua kuin nimenomaan Vartiuksen tullissa,enkä tiedä millaisen koulutuksen nämä pässinpäät ovat saaneet mutta käyttäytymisen perusteella ei ainakaan kohteliaisuusopetusta.
        Kuin edellä on kirjoitettu,rajavartioston henkilöstön käytös on ollut aina moitteetonta ja kohteliasta,kiitos heille siitä.


    • 65 vuotta

      no nyt puhutta asiaa päähän ottaa ku kahtookin ku ajellaan meidän veronmaksajien rahoilla ja käyttävyttää ku jotkut diktaattorit ja ajatella jotta ME maksamme ne rahat jolla räkänokat ellää
      pitäsi pikkusen parempaa käytöstä olla ja otinpa tuosta selvän niin kysyttäessä pitää kertoa oma nimi ja jopa paikan nimi jonne valitukset voi ilmottaa.
      odottakaahan kun seuraavan kerran saan paskamaista käytöstä niin varmaan teen valituksen.

      • Äimä

        Olisiko aihetta tulli"työllistetyillä"käyttää nimineulaa myös Vartiuksessa.


    • kunnon ihminen

      piruako sitä rahtautuu venäjällä jos tullitarkastukset ärsyttää. Ensin nostettaan työttömmyyskorvauksia kun ei kehata männä töihin, sittä rahataan tupakkia ja bensaa myytäväksi. vielä muka semmossie pitäsi kohella kun kuninkaita. sama porukka ampuu vielä linnuthin tielle.

    • känkkäränkkä

      Sitä saa mitä tilaa.

    • henkekekekkeeseli

      cool story bro

      • ka köyhä

        kyllä sitä pitää olla köyhällekkin kohtelias eikä kun joku öykkäri s*****a ni !!


    • Ihme möllejä!

      Kyllä kaikkein tympeintä porukkaa ovat Rajavartiolaitoksen miehet siellä lasin takana. Osa ei tosiaan osaa vastata tervehdykseen, saati sanoa "kiitos" tai "ole hyvä". Nyt heillä näkyy olevan nimilaput, kuten joku aiemmin keskustelussa totesikin, ja antaisin palautetta nimellä varustettuna, mutta ei löydy Rajavartiolaitoksen nettisivuilta osoitetta, minne voisi palautteen ohjata. Pari sänkipäistä miestä ovat tympeimpiä, R:llä alkaa kummankin sukunimi...

    • Hyvää Päivää

      Ei ole tullimiehiä näkynyt. Taitaavat olla sisäisessä uudelleen-pikakoulutuksessa, aiheena peruskäytöstavat. Ei ole nuorukaisia näkynyt pariin viikkoon Vartiuksessa.
      Näkyy olevan vanhempien, jo käytöstavat oppineiden vastuulla asiakaskohtaamiset. Pakkohan tuohon on ollut ylemmän johdon reagoida.

      • Hyvääkö Päivää

        Ja nytkö on sitten hyvä mieli?


      • hijac

        Kyllä ne nuoret vielä siellä on, oottavat sinun tulevan jotta voivat viedä hallinperälle ja tutkia perä-kontin ja -reiän huumehien varalta. Laki antaa siihen mahdollisuuden, vahva epäily riittää. Nuoret tekevät työnsä peusteellisesti niinkuin pitää. Kannattaa olla kiltisti.


      • jääkäätännehomehtuu
        hijac kirjoitti:

        Kyllä ne nuoret vielä siellä on, oottavat sinun tulevan jotta voivat viedä hallinperälle ja tutkia perä-kontin ja -reiän huumehien varalta. Laki antaa siihen mahdollisuuden, vahva epäily riittää. Nuoret tekevät työnsä peusteellisesti niinkuin pitää. Kannattaa olla kiltisti.

        Naurattaa millaisiin alistavuuksiin suomen lampaat alistuu! Eikö ole mitään kunnianhimoa?! Missä vanha soturihenki? Missä klaanien ja heimojen kunnia siitä, mitä ovat saaneet aikaan kansan eduksi? Ryöpätty rahasiivilän läpi ja pilattu sillä, että suomi itsenäistettiin kaiken itselleen hotkaisevan käärmeen vuonna ja sähläri jousimiehen kuussa! Suomi pitäis purkaa ja virkata uudelleen! Katsokaa mitä venäjä tekee, mutta turhaahan se on, kun ette opi enää mitään, kun tiedätte jo kaiken!


      • istukaatemepäätetää
        jääkäätännehomehtuu kirjoitti:

        Naurattaa millaisiin alistavuuksiin suomen lampaat alistuu! Eikö ole mitään kunnianhimoa?! Missä vanha soturihenki? Missä klaanien ja heimojen kunnia siitä, mitä ovat saaneet aikaan kansan eduksi? Ryöpätty rahasiivilän läpi ja pilattu sillä, että suomi itsenäistettiin kaiken itselleen hotkaisevan käärmeen vuonna ja sähläri jousimiehen kuussa! Suomi pitäis purkaa ja virkata uudelleen! Katsokaa mitä venäjä tekee, mutta turhaahan se on, kun ette opi enää mitään, kun tiedätte jo kaiken!

        Tokihan se tekninen editys näkyy jousimiehessä. Mutta se käärme on jo paha. Epärehellinen luonne. Suomi pitäisi jakaa kahtia tai itsenäistää uudelleen parempana ajankohtana, vaikka koiran vuonna. Tästä voi huoletta puhua täällä. Nuo metsäläiset ei tajua mitään näistä asioista, eivätkä tiedä miten saisivat mitään todella merkittäviä muutoksia aikaan. =DD


      • Opiskele
        hijac kirjoitti:

        Kyllä ne nuoret vielä siellä on, oottavat sinun tulevan jotta voivat viedä hallinperälle ja tutkia perä-kontin ja -reiän huumehien varalta. Laki antaa siihen mahdollisuuden, vahva epäily riittää. Nuoret tekevät työnsä peusteellisesti niinkuin pitää. Kannattaa olla kiltisti.

        On hyvä kun tarkastavat. Se on heidän työtä. Käytöstavat vain tarkistukseen ja koulun penkille opiskelemaan.Mukavaa jos nuoret saavat työtä.


    • Self made man

      Eihän tässä kukaan olekaan moittinut heidän työnsä oikeellisuutta joka tietenkin on tärkeää,vaan sitä öykkärimäistä ja epäkohteliasta käytöstä rajanylittäjiä kohtaan.
      Jos oikein muistan,Suomessa on syytön siihen asti kunnes todistetaan syylliseksi.
      Heiltä tuntuvat unohtuneen normaalit hyvät tavat ja jokaista rajanylittäjää kohdellaan kuin rikollista,SIITÄ tässä on kysymys.

    • huonoja kokenut

      joopa joo
      kyllä mä omasta kokemuksesta voin sanoa että koulutuksessa jo lyödään kusi hattuun itse olen vartija ja hangosta mennyt anoppilaan viroon ...kyllä vituttaa että noilla saatanoilla on noin suuri oikeus tehdä pienestä ihmisesta rikollisen tuntuinen ...ainakin itse tunnen valtavaksi rikolliseksi kun ohjataan sivuun ja kaikki käydään läpi kalsareista lähtien ja samalla turvallisuusalalla vielä ollaan .... aivan sairasta sanoisin mulla oli viimeksi laatikko saunakaljaa ja pari rommia sitä edellinen kerta muutama siiderilaatikko .... vaan kun on iso auto niin sivuun vaan .. ei vaivauduta edes sanomaan mikä ongelma mutta iso tarkastus aina .... luulin että eu:ssa saa liikkua vapaasti mutta näemmä joka kerta ohjataan sivuun kun erehdyt menemään anoppilaan .... sanoisin että WITTU.....
      kyllä Suomi on perseestä!!!!!!!!!!!!!

      • uushallitus?

        Yhdyn tähän. Antaumuksella. Mutta. Jos oikein korkealta ja kovaa: Suomi on itsenäistynyt nk. kiin. käärmeen vuonna. Ja käärme ei pidä toisesta käärmeestä... Ulkomaalaiset ovat ihmetelleet suomalaisten tylyä käytöstä omiaankin (suomalaista) kohtaan! Minusta suoraan sanoen valtio, joka on itsenäistynyt käärmeen vuonna, pitäisi hajottaa kokonaan ja luoda uudelleen. Tutkikaa juttua hakusanalla "valtiohoroskooppi". En tiedä onko siinä perää, mutta kun katsoo tuota amerikan meininkiä... Tuolla on tahot, jotka eivät anna ihmisille tietoa. Muuten joku voisi luoda uuden supervallan? Amerikan itsenästyminenkö sattumaa? Tuskin!


    • Joopajoo seliseli

      Näytät varmaan perus kuhmolaiselta, mutta kokeileppa yhden kerran että hymyilisit jos surkastuneet naamalihasi siihen kykenevät.
      Saattaisi olla iloinen yllätys tuo tullihenkilöitten käytös.

      • lässynlässyt

        Kuhmolaisilta on turha odottaa muuta kun kehittymättömiä puheita säästä ja kalojen koosta!


      • istukaatemepäätetää
        lässynlässyt kirjoitti:

        Kuhmolaisilta on turha odottaa muuta kun kehittymättömiä puheita säästä ja kalojen koosta!

        Amen. Kuhmoon voi rakentaa ja tehdä mitä vain. Ainoa kritiikki tulee suista. Ja se ei mitään saa aikaan. Ihan sama vaikka myytäisi koko roska venäjälle.


    • Huomattu on

      Joo oon huomannu saman, ja oon monen kuullu puhavan että ihan tympii tulliin mennä jos huomaa että on nuoria tullin virkailijoita tutkimassa, ja erityisesti nämä naispuoleiset. Ovat minusta ja monesta muusta todellä töykeitä käytöksellään.

      • järkihoi?

        Ei voi valtaa antaa kaikille, kuten ei lottovoittoakaan ilman, että se nousee päähän. Mutta eihän tämä virkamiehiä kiinnosta...


      • Kysvä

        Olisi ihan mielenkiintoista tietää; Minkälaiset soveltuvuustestit ovat tullin palveluksessa olevilla, ennen kuin ovat päässeet koulutukseen, Kaikilla palvelualoillahan sellaiset ovat, Onko niihin mahdollista opiskella ennakkoon vai ovatko ne vasta korkeakouluun pyrittäessä pääsykokeiden yhteydessä. Vastaisiko joku niistä opiskelleista kokemuksesta. Opiskellaanko yliopistossa vai ammattikorkeassa, mikä on p0hjakouluvaatimus.


      • Asiakaslähtöinen

        Yksityistetään . Katsastajista tuli asiakastehtävään soveltuvia, kun valtion virka vaihtui yksityiseksi. Samoin käy kaikille.


    • KYRPÄ 1

      hahhahahahahahhaaaaa vitun köyhät haha. ONKO SINNE PAKKO MENNÄ

      • mietiskelijä

        On. On sinne "pakko" mennä joidenkin. Mutta sinut, ulospäinsuuntautunut pässi, tulen näkemään vielä, ja niin myös kaikki tekstisi lukeneet. Sinä et ole vilpitön.


    • Rikas 1

      sun ei varmaan tarvii, kun imet omaa moloasi.

    • Todella outoa

      Tekeekö oman molon imeminen ihmisestä rikkaan jos asuu kuhmossa?

      • paetkaa!

        Kuhmossa voit tehdä mitä vaan, ja se tekee sinusta rikkaan. Sen kuvan olen saanut. Mutta niin pitkään, kun kuhmon väkiluku on laskussa, kaikki on hyvin.


    • tankkari231

      täysin samaa mieltä aloittajan kanssa!!!

    • asiakaskohtaaja

      Näillä haukkujilla ei itsellään ole tapoja. Ei vihaan vastata vihalla. Se joka sanoo on ite.

      • vtunlässyt!

        Hahah! Paljo sulla on ikää?! Hemmetin lässyn lässy! Suomi puolillaan tommosia lampaita, jotka antaa heittää itsensä vaikka tervapataan jos isoveli käskee!


      • toinenpäiväitsenäistyä
        vtunlässyt! kirjoitti:

        Hahah! Paljo sulla on ikää?! Hemmetin lässyn lässy! Suomi puolillaan tommosia lampaita, jotka antaa heittää itsensä vaikka tervapataan jos isoveli käskee!

        Olen itsekin ihmetellyt mitä suomelle on tapahtunut. Historia on puolillaan kertomuksia, miten lähdettiin sotaan milloin venäjää, milloin ruotsia vastaan. Nyt porukka ilmeisesti on saanut kaiken hyvän, ja pitää omastaan kiinni kynsin ja hampain. Ja tuosta valtiohoroskoopista... On tainnu käärme hotkaista liian ison palan. Se ei pysty enää liikkumaan. =D


    • GÖRING

      Sitä saa mitä tilaa ruikuttajat.

    • fggffg

      Valtiot on muutenkin ongelmallisia. Niiden olemassaolo perustuu "muuttumattomiin" rajalinjoihin, joita ei muutella paitsi sodan kautta. Kun kansa lisääntyy, tulee valtiollekin tarve laajentua, ellei aio alkaa vuotamaan yli äyräidensä. Afrikassa ja lähi-idässä on tapahtunut niin. Siellä porukka pakenee paremman toimeentulon perässä eurooppaan. Pahinta on, että siihen liittyy fundamentalistinen uskontokin. Alkuasukkaat hyväksyi valkoiset keskuuteensa, koska olivat ihastuneet valkoisten eksotiikkaan. Seuraukset tietää jokainen. Aina, kun vieraslaji tulee jollekin alueelle, kärsii kantalaji tavalla tai toisella. Ennemmin annan liittää vaikka koko kainuun ja pohjoissuomen venäjään, kun päästän muslimit tänne katkomaan päitä.

    • i....i

      nii eikö nimenomaan skitsofrenia joo ni tuotapaha helpota ???

      • anteekssuomeks

        Mitä toi inisee?


    • ettänäinon

      Ohjeita tullissa asioiville.

      Taltioikaa asiointinne, hankkikaa todistajia, valittakaa kohtelusta. Suomen tulli on mitä on.

      Yleensä rikollisena kun kohdellaan oman maan kansalaista, niin lopettakaa pokkurointi. Kysykää suoraan mikä on ongelmana. Jos rajaa ei saa ylittää niin vittu laittakoot rajan kiinni sitten. Moni venäläisiä haukkuu, mutta kyllä ns. ryssä on suomalainen virkamies itte!

      • Noh

        Yleensä nämä valittajat itse ovat syyllisiä ongelmiinsa. Pitää muistaa olet asiakkaana ja viranomaiset suorittavat heille kuuluvia tehtäviä. Omakohtaisena kokemuksena muistuu vaan mieleeni se tosiasia,että samoilla tyypeillä oli aina ongelmia. Muista tämä elä ole ylimielinen aukaise nöyrästi peräkonttisi ja ole
        muutenkin asiallallinen niin ei tule ongelmia. Jos sinulla on toistuvasti hankaluuksia rajalla mietihän omaakin käyttäytymistä, ihan vaan neuvoksi.


      • ve3322

        Aukaise nöyrästi peräkonttisi? Eikö se ole aika perverssiä?


      • eitosinvielkokemust
        ve3322 kirjoitti:

        Aukaise nöyrästi peräkonttisi? Eikö se ole aika perverssiä?

        Kyllä se kannattaa suostua kaikkiin asentoihin, jos sisäisestä tarkastuksesta on kyse...


    • pjotori

      NOO, Nepä pistää sitte auton lajitelmaksi lattialle.
      Sanoovat sitten, -kokoa itse.

      • tuskiiinpa

        Ehei pistä. Jos muijat menee lajitelmaksi lattialle, niin voisi onnistua päästä vähemmällä.


    • Kiitos_virkamiehille

      Pellejä Vissiin ahdistaa kun rajaa valvotaan ja ei pystykkään ylimääräistä/luvatonta tuomaan.
      Mistä muusta tämä vinkuminen voi johtua?

    • 8kahdeksas

      Jos kulkee ihan asiallisesti, niin ei mitään ongelmia.Mutta annan rajan pojille täyden tunnustuksen siitä, että ne on heti paikalla kun apua tarvitaan.

    • Ette_oo_oveliakaan

      Olen samaa mieltä, ihan ok toimintaa jos ei kokoajan pidä pikku kepulia yrittää.
      Näkeehän sen jo olemuksesta kuka on se pikku nilkki pikku ylityksineen joka yrittää kusettaa tullia.
      Nämä järjenjättiläiset sitten täällä vinkuu kun vituttaa käryn jälkeen.

    • ylittäjä

      Taitaa sulla itsellä olla käytös vaikeuksia,olen kulkenut 23 vuotta eikä mulla ole koskaan ollut mitään ongelmia eikä moitittavaa tullin henkilöiden käytöksestä

      • kepulikonsteilla

        Kaiken lisäksi niilä joillain on ihan hyvä huumorintaju. Välillä sitä ei tosin itsekään ymmärrä. Viimeistään tajuaa kotona.


    • Meni_verolle

      Vissiin ahistaa kun ei saanutkaan 13 litraa tuotua kahdenkympin astiassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2425
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2030
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      257
      2016
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1238
    Aihe