Parson ja murina

Harmitus

Nyt VITUTTAA.
Meillä on 9 kk parsonrusseli jonka kanssa on alkanut tulla hiukka ongelmia. Juuri äsken tuli yhteenotto jossa koira alkoi ensin murisemaan (rapsuttelin sitä kun se alkoi) jolloin minä otin pillistä kiinni ja painoin lattiaan selälleen, tuijotin silmiin kunnes se alkoi siristelemään ja katselemaan muualle. Päästin koiran irti ja menin sivummalle koira jäi paikalleen. Kutsuin koiran luokseni ja rapsuttelin sitä, koira nuolaisi minua ja jatkoin rapsutteluja. Kohta se alkoi taas murisemaan mulle ja näykkäsi minua kun painoin sen pillistä taas lattiaan. Sama homma eli tuijottelu, siristely, rentoutuminen ja irti, tänä jälkeen koira on pelännyt ja luimistellut minua. Koira on muutamia kertoja murissut lapsillemmekin kun kielletty tavara otetaan pois (esim. lelu). Pelkään että se puraisee lasta, onko hyviä mielipiteitä.
Pelkään että se on ymmärtänyt väärin minun tekemiset ja miksi sitä rangaistaan selälleen laittamalla. Olen ollut mustavalkoisen johdonmukainen siinä että sanktio tulee aina ja ainoastaan sillä hetkellä kun "rikos" tehdään ja tuota selälleen laittamista on käytetty ainoastaan silloin kun se on murissut. Yleensä torutaan. Nyt minusta tuntuu että se on menettänyt luottamuksen minuun ja pitää minua arvaamattomana. VITUTTAA tooodella paljon.
Miten saan suhteemme kuntoon.

6

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -ThisPlace-

      Hei! Sinulla todella on ongelma. Koira on luultavasti menettänyt sinun luottamuksen. Yritä voittaa se takaisin! Anna sille sen herkkua kädestäsi. Silitä sitten hellästi. Puhu sille hiljaa ja rauhassa. Jos painat koiran selälleen ja katsot sitä suoraan silmiin, se tuntee olonsa uhatuksi. En tiedä miksi koira murisi sinulle. Se oli jostain asiasta stressaantunut. En kiellä mitään. Koiranne voi purra lapsianne millä hetkellä hyvänsä. Toivottavasti saatte koiranne kuriin! :)

      • -ThisPlace-

        Tarkoitan, että koirasi voi purra ketä tahansa lapsia, tai aikuisia. Käyttäydy rauhallisesti äläkä hätiköi. Koira tuntee olonsa turvalliseksi kun sinä olet rauhallinen.


    • Harmitus

      Jatkoa edelliseen. Koira hakee huomiotani koko-ajan ja on mielinkielin kaikille muillekin. Nyt vaan on niin että lauma on eristänyt sen ja sen pitää hiukka opetella käyttäytymää eli saa muuttaa toimintatapojaan. Katotaan miten menee mutta nyt ainakin näyttää ihan hyvältä, katsotaan miten käytöskoulun ohjeet purevat teini ikäiseen urokseen.

    • parsonrussel<3

      Kumpaa Parsonia enemmän suosittelette tyttöä vai poikaa??

    • fokseja

      "Olen ollut mustavalkoisen johdonmukainen siinä että sanktio tulee aina ja ainoastaan sillä hetkellä kun "rikos" tehdään ja tuota selälleen laittamista on käytetty ainoastaan silloin kun se on murissut. Yleensä torutaan. Nyt minusta tuntuu että se on menettänyt luottamuksen minuun ja pitää minua arvaamattomana. ******** tooodella paljon.
      Miten saan suhteemme kuntoon. "

      Minulla ollut serkkurotu ja koskaan ei ole tarvinnut käyttää väkivaltaa koiriini ja koskaan ei ole murissut minulle.

      Huh huh..kyllä sinulla on nyt mennyt pahasti sukset vinoon koirasi suhteen ja koirasi ei enään luota sinuun koska käyt siihen fyysisesti kiinni. :(

      Minä olin tarkka että koirani ymmärtää aina mistä kyse ja oli käytössä ns.pehmeä koulutus eli ohjaan hyvään motivoiden ja lievin pakottein.

      sinä käytät todella kovia otteita koiraasi jolloin se myös koventaa otteita koska yrittää pärjätä kanssasi. Luottavainen ja hyvin koulutettu kasvatettu hyvällä ei haasta ihmistä noin. Eli sinun sanktion kovuus on se joka mättää jos koira on vielä pentumainen ja etsii paikkaansa tai tekee väärin niin niin vedät tavallaan sitä kympillä nekkuun..vielä kun on periksianatmaton rotu niin haaste on valmis koira ei anna periksi eikä osaa antaa koska on jalostettu sinnikkääksi ja taistelutahtoiseksi..ja sinä vain kannustat sitä tappelemaan ja laittamaan vastahankaan. Hyvällä saa hyvää ja pahalla pahaa. Jos sinulla olisi tuossa käsittelyssä puolestaan herkkä paimenkoira niin se pissisi alleen ja alistuisi masentuisi mutta teidänkin suhde olisi silti huono vaikka koira tottelisikin. :(

      Sinulla on peruskoulutus taso aivan hukassa. Eli lähde alusta. Hae luottamus takaisin koiraan kehu ja kannusta koiraan hyvään suoritukseen.

      Parson kuten omani kettiskin alistuu kyllä mutta on vähäeleinen eli väistää tilannetta ja laittaa pään sivuun tilanteesta mutta ei mene selälleen kuten noutaja tai paimenkoira. Ja työkoirana pyrkii miellyttämään omistajaansa mutta silloin se menee ennemmin niin että tekee sen mitä haluat kun teet siitä kannattavan myös koiralle.

      eli opetat koiran olemaan vahtimatta leluja eli makupaloin(omaani ei tarvinnut koska ei ylittänyt rajoja minun tai perheeni suhteen paljolti siksi että suhde koiraamme oli hyvä kaikilla osapuolilla) Eli palkitset kun antaa ottaa lelun ja siitä että joku ottaa lelun tulee palkitsevaa. Mutta koiralle on silti luotava omakin tila jonne lapset ei saa mennä ja koiran pitää antaa olla myös rauhassa eli koira ei ole lasten lelu. Ja kón katsottava että lapset käyttäytyy hyvin koiran seurassa.

      • fokseja

        Minulla oli aikoinaan käytössä ykköskoirallani niin sanottu lähes vapaa kasvatus kun oli eka koirani. Jotain temppuja olin opettanut ja vapaanaolo sujui hyvin kun oltiin hiihto tai metsäreissuilla. Eli vain perusasiat. Mutta kiltti ja sosiaalinen ihmisiin ja koiriin.

        sitten kakkoskettikseni kanssa pyrin tarkkaan koulutukseen ja tein Anders Hallgrenin ja hieman muiden oppien mukaanja koulutin kakkostasolle tokoon. Ja paikallaolot seuraamiset haut meni hyvin:
        Ja luottamus hyvä molemmin puolin. Harrastettiin tokoa omaksi iloksemme.

        Molemmilla oli siis erilainen koulutus mutta sama pohja eli hyvällä hyvää ja pahalla pahaa.
        Mitä tarkempi olet koulutuksen suhteen jo pennusta sen parempi tulos kun koira tulee aikuiseksi ja kaikki se näkyy mitä olet koiran kanssa tehnyt.

        Nykyajan koulutustyyli ottaa huomioon koiran paremmin kuin entisajan luulot pois menetelmä jota käytät. Aikoinaan kun ekan koirani sain en ottanut ns.luuloja pois vaikka oli yleinen koulutustyyli mutta suhtauduin jo kriittisesti siihen silloinkin. Ja hyvä lopputulos.
        Silti en ole sallinut huonoa käytöstä mutta ohjannut hyvällä en alistamalla ja kurittamalla vaan opettanut mitä milloinkin toivon koirani tekevän ja vaatinut vasta sitten kun koirani ymmärtänyt asian. Ja ollut johdonmukainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      936
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      48
      821
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      721
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      717
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      677
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      662
    9. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      653
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      600
    Aihe