Aasiaan?

tyfer

Haluaisin lähteä vaihtoon lukiossa. Kovasti Aasian maat kiinnostaa, mutta hieman mietityttää. Olen lukenut paljon, että aasian maissa lukio on rankka, ja että vaihtareille ei oikein paikallisia kavereita vapaa-ajalle löydy, kun ovat kaikki koulussa. onko näin? Maat mitkä kinnostaa ovat Kiina taikka Hongkong, Thaimaa ja Etelä-Korea. Nämä sen takia, että kiinnostaisi oppia maan kieli ja kulttuuri. Korean suhteen olen jo luovuttanut, sillä paikat sinne vuosille 14-15 ovat varmaan jo aikalailla menneet ja hintakin on kallis.. Nyt sitten tarvisin hieman mielipiteitä: Kiina vaiko Hongkong? Jos on mielipiteitä tai jotain tietoa kyseisistä maista niin niin risut ja ruusut tänne vaan! Toisaalta se kiinan kieli mietityttää.. ehtiikö vuodessa oppia paljonkaan kiinaa? ja pärjääkö Hongkongissa myös englannilla? Myöskin Thaikuista voi kertoa, sillä tietoa tämmösistä asioista ei voi koskaan olla liikaa! :D jos tiedätte joitain blogeja Kiinassa/Hongkongissa/Thaimaassa olleillta nii olisin iloinen jos voisitte jakaa! kiitos jo nyt!:))

1

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Venlanonyymi

      Hei!
      Olin viime kesänä opiskelemassa Hong Kongissa melkein kuukauden ajan koreaa (itse olen sinne nyt ensi vuonna lähdössä vaihtariksi) ja voin sillä perusteella jtn Honkkareista kertoa. Olen myös matkustellut jonkun verran Kiinassa, joten siitäkin jonkinlainen kuva on.
      Honkkareissa lähes tulkoon kaikki puhuvat englantia. Huomaathan, että Hong Kongissa kiinaa puhuvat ihmiset puhuvat kantonin kiinaa, ei mandariinia, joka on siis se yleisin. Itse vuoden kiinaa opiskelleena voin vakuuttaa, että jos nyt aloitat kiinan opintosi, niin varmasti opit oikein hyvin PUHUMAAN lähtöösi mennessä. Kirjoitus onkin sitten asia erikseen... Hong Kong on kaupunkina toimiva, siisti ja viihtyisä. Keskusta on aikalailla sellaista rich bich aluetta, ja todennäköisesti et törmää oikein missään Honkkareissa kerjäläisiin.
      Itse Hong Kongista pidän kovinkin, tosin kesällä siellä on tuhottoman kuuma, ja jos satut olemaan yhtään herkempi saasteille niin miettisin sinne lähtöä kahdesti.
      Kiina on maana aivan valtava; kaikki kiinalaisethan eivät tosiaan edes ymmärrä toistensa kieltä. Kiinalainen koulu on kuuleman mukaan erittäin, erittäin tiukka, ja varsinkin suurempien kaupunkien ulkopuolella sukupuoliroolit ovat melkoiset. Kiinalaiset ihmisinä ovat mielestäni sangen törkeitä, mikä on toki ihan ymmärrettävää, sillä eipä siellä monien miljoonien kaupungeissa muuten oikein kiinalaisen kulttuurin kyljellä mtn saataisi aikaiseksi.
      Korviinin on myös kantautunut melko karsean kuuloisia tarinoita kiinalaisista host-perheistä. Karsealla takoitan nyt siis sitä, että vaihtareita on pakotettu opiskelemaan koko koulun ulkopuolinen aika valvotusti kotona.

      Molemmissa maissa on toki puolensa. Jos etsit todellista kulttuuri eroa ja arvostusta tulevaisuuden työmaailmassa, niin eikun Kiinaan, mutta jos haluat hieman pehmeämmän vaihtovuoden, niin suosittelisin Hong Kongia. Ei Hong Kongilaisten koululaistenkaan elämä varmasti helppoa ole, tokkopa oikein missään Aasiassa on, mutta eiköhän se hieman Kiinan meininkiä kevyempää kuitenkin ole.

      Mutta mutta, onnea hei vaihtariprosessiin, pahemmin en itse vielä vaihtarina olleena pysty esim. kulttuurishokista tms. veisaamaan, mutta toivottavasti musta jtn apua oli. :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      35
      2379
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1589
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1505
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      128
      1343
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1209
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      934
    7. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      305
      892
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      890
    9. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      825
    10. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      72
      795
    Aihe