voihan vaippa

mama16012012

heips kertoisitteko mitä vaippamerkkiä käytette yöllä. meillä kun nukutaan 12 tunnin yöunia, joskus poika on kyljestä märkä aamulla. käytössäni on tällähetkellä libero, lild tosour vaippa (sorry en tiedä kuinka kirjotetaan). laitan joskus yöksi kaksi vaippaa päällekkäin, siis se päällimmäinen on huosuvaippa, mutta kyljestä kastuu kuitenkin. en viitsi herättää poikaa keskellä yötä vaipanvaihtoon, koska on öitä jolloin hyvä jos yhet pisut on tullu. meillä siis poika juo aina sängyssä joko maitoa tai vettä ennen kuin nukahtaa. telkkari mainoksessa mainostetaan pampers baby dry vaippaa onko kokemuksii niistä??

31

479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---

      Meillä Liberot ei kestäneet koko yötä, mut just toi Pampers Baby Dry on kestänyt tosi hyvin.

    • huoh....

      en tiedä miten kirjoitetaan...

      Liian vaikeaa katsoa vaippapaketista mitä siinä lukee?

    • jos pissaa

      paljon niin ei siinä välttämättä auta mikään vaippa vaan juurikin vaipanvaihto..Pampers on täällä toiminut aika hyvin,pojalla vuotaa kyllä useammin läpi kuin tytöillä koskaan,johtunee pippelin asennosta.

    • ...............

      Meillä on vuotanut sekä pampers että libero.

    • huoli-mamma

      meillä on myös vuotanut yöllä sekä pampers että libero. päivisin käytetään liberoa. yöllä meillä on käytössä muumi-vaippa, joka kestää sen 12h! suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :) päivällä ei sitä käytetä, kun on niin massiivinen jotenkin!

      • muumimama

        Meillä käytössä Muumit ja kyllä niistäkin silloin tällöin ohi vuotaa. :) Me käytetään kyllä niitä ihan päivälläkin, eiväthän ne ole läheskään niin massiivisia kuin esimerkiksi kestovaipat ja niitäkin monet käyttävät. Lisäksi tuen mieluummin suomalaista yritystä.


    • hop

      Meillä on aina käytetty niitä halvimpia vaippoja, jotka ovat ihan hyviä (merkkejä en laita, kun asun ulkomailla, ja näitä ei Suomesta löydy.). Tuollaista ohivuotoa on tullut ainoastaan silloin, kun on ollut vääränkokoinen vaippa, eli liian iso vaippa.

      • ...............

        Meillä oli tytön kanssa ongelma juuri tuon koon kanssa. Pienempi vaippa ei riittänyt pitämään tavaraa sisällä kun sitä tuli niin paljon mutta isompi oli taas kooltaan hieman suuri ja vuoti sen takia. Tyttö oli siinä vaiheessa painoltaan juuri näiden kahden vaipan välimaastossa.


    • mammu0512

      Meillä sama ongelma on kokeiltu; libero, pamppers, muumi, x-tra (tai mitä myydään s-kaupoissa), lidn;n vaippoja. Meillä parhaiten pitää yön kuivana pampers.

    • csdfgg

      Meillä pitää parhaiten Libero ja sekin yhtä kokoa isompana.

      • muumit kehiin

        meillä yö sekä pvä käytössä muumin housuvaippa ja kerran on vaatteet kastunut yöllä. En tiedä miks sitä monet pitää paksuna/tönkkönä vaippana, mun mielestä )ja oon joskus kyllä kokeillu muitakin) ei oo sen paksumpi ku mutkaan...


    • äitee2

      Olisko tosiaan väärän kokoinen vaippa? Niitä vaippapaketin kyljessä olevia kiloja on turha tuijottaa. Meillä on kaksi poikaa kahden vuoden ikäerolla (2v4kk ja 4kk) ja molemmilla käytössä Libero 6. :)

      • Kyllä ne..

        kilot niissä on meillä ainakin pitänyt hyvinkin paikkansa, meillä lapset 2v9kk ja 9kk ja molemmilla öisin Libero 4-teippivaipat.


    • pampersin puolesta

      Meillä käytössä pampers baby dry koko 3. Tyttö tällä hetkellä 6,2kg ja 65,6cm pitkä. Käytetään yöllä ja päivällä ja hyvin on pitänyt pisut sisällä ja kuivan tuntuisena ihon.

    • asfsd

      Meillä käytetään pampers baby dry vaippaa, kertaakaan ei ole ollut aamulla märkä vaippa. Siis läpi asti :)

    • kamala haju...

      Pampers muuten haisee aivan hirveälle kastuessaan. Ihmeellinen pistävä pissan haju. Normaalisti meillä käytetään muumivaippoja, mutta kerran jouduin ostamaan Pampersia pienen paikkakunnan kaupasta, jossa oli huono valikoima. Enpä osta toiste. Saman hajuhuomion ovat tehneet monet tuttavaperheemmekin. Tosin, ei sitä varmaan huomaa, jos aina käyttää kyseistä merkkiä.

      • ............

        Pampers haisee hirveälle ilman että edes kastuu. Niiden liimapinta on aivan järkyttävän hajuista. Ainakin pampers activ fit- vaipassa.


      • kamala haju...
        ............ kirjoitti:

        Pampers haisee hirveälle ilman että edes kastuu. Niiden liimapinta on aivan järkyttävän hajuista. Ainakin pampers activ fit- vaipassa.

        No totta, mun mielestä se kastuminen vaan vielä oikein voimisti sitä hajua.


    • brigrabe

      Meillä tyttö 10kk käyttää libero comforttia, aamulla tulee viimeistään juuri kun syliin nostan ja vaipan vaihdan niin pissa läpi. Teen niin että kun itse menen myöhemmin nukkumaan niin vaihdan hänelle vielä vaipan. Ei herää siihen ja näin toimimalla ei tule läpi :) Koko on by the way ihan oikea, kokoa isompaa olen kokeillut ja se ei istu millään lailla kunnolla ja tulee heti pissa läpi.

    • kestovaippailija

      meillä ei enää valskannut öisin kun siirryttiin kestovaippoihin! Ei siis ole kokemusta mikä olisi paras kertis yövaippana.

    • C

      Meillä ainakin vaipan malli vaikutti läpivuotoon. Pampersit olivat liian pieniä tai oikeastaan vääränmallisia. Liberot istuvat paremmin. Monesti sama vaippamalli ei käy tytöille ja pojille. Näin on ainakin meidän suvussa ollut.

      Meillä yksivuotias käyttää liberon 6 ja kaksivuotias on täysin kuiva. Poikien kohdalla kannattaa tarkistaa pippelin suunta. Ja kokeilla housuvaippaa yöllä. Tietysti sitä voi kokeilla iltapottailua. Yksivaihtoehto on vaihtaa vaippa kun vauva on nukkunut 2h ennen kuin itse menee nukkumaan.

      Ostin espanjassa pamperseja. Niillä pärjättiin viikon loma. Kotona ostin samanlaisen pakkauksen. Sisältö oli ihan eri. Imukyky oli heikompi ja haju..

      Ei auta kuin kokeilla muita vaippoja. Tai siirtää iltajuoma aikasemmin ja pois sänkystä.

    • ...............

      Satunnaisesta yökkärin kastumisesta ei ole mitään haittaa. Tokihan sinulla on patjan suojana reilunkokoinen pala muovitettua froteeta? Jollei ole, niin mene kangaskauppaan. Siellä myydään sitä rullalta ja niin ison palan kuin tarvit.

    • Pienimmät..

      vaipat ei meidän kuopuksella ainakaan riittänyt yön ajaksi pitämään pissaa sisällä, sitten kun siirtyi koon 3 vaippoihin (libero) niin alkoi pissat pysymään vaipoissa. Melkein joka päivä sai yövaatteet heittää aamulla pesuun, mutta koin sen pesun silti helpommaksi kuin että olisin yöllä alkanut vaippaa vaihtamaan. Pikkuvauva-aikana pidinkin pinnasängyn lakanan päällä "pissalakanaa" ja harsoa, oli helppo laittaa ne tarvittaessa pesuun, eikä tarvinnut sängyn lakanaa vaihtaa.

      • ................

        Joo, en minäkään ymmärrä, miksi pitäisi lapsi herättää yöllä vaipanvaihtoon. Tietysti jos lapsi itse herää märkyyteen, niin se on sitten eri juttu.

        Kirpparilta voi ostaa edullisia potkupukuja yökkäreiksi niin paljon, että niitä riittää pestä ja pitää ja tosiaan voi käyttää poikkilakanana vaikka froteepyyhettä, jos vaippa falskaa.

        Tietysti kannattaa kokeilla eri vaippamerkkejä ja kokoja, koska lapset ovat niin erimallisia.

        Kannattaa myös tarkastaa, ettei esim paidan helma livahda vaipan sisään ja ime kosteutta ulos vaipasta. Itse tämän vuoksi käytinkin yöpukuna pelkkää trikoohaalaria talvella ja bodya kesällä.


      • Karpalonkissa

        Pissalakana eli vuodesuoja kauniilla nimellä oon pesulassa töissä mä pesen kakkaisia ja pissaisia vuodesuojia joka päivä töissä ja pitää käyttä hengityssuojaa tai ainakin on hyvä käyttää ekaks en käyttänyt seuradet siitä.... rauhaskuume 3 viikkoa kuumeessa yli kuukauden pois töistä mutta viihdyn töissä kakan ja pissan tuoksun keskellä ;D


    • no en kyllä

      taas ymmärrä miten voi antaa vauvan jatkaa unia märissä vaattessa vain sen takia ettei viitsi vaihtaa..Tai miten voi vaipan vaihto olla vaikeampaa kuin jatkuva pyykin pesu.

      • ..............

        Meillä pesukone pesee pyykin. Ihan sama onko siellä yhdet potkarit vaiko kahdetkymmenet.

        Ei lapsen uni märkyydestä häiriinny, jos huone on lämmin ja peittto päällä. Yleensähän se vaippa falskaa aamupuolella, kun pissoja on tullut useita vaippaan. Tarttee olla aika julma äiti, joka vauvan herättää sängystään vaipanvaihtoon.

        Vähän eri juttu sitten, kun lapsi opettelee kuivaksi. Tuolloin yöherättäminen ei haittaa.


      • sama juttu
        .............. kirjoitti:

        Meillä pesukone pesee pyykin. Ihan sama onko siellä yhdet potkarit vaiko kahdetkymmenet.

        Ei lapsen uni märkyydestä häiriinny, jos huone on lämmin ja peittto päällä. Yleensähän se vaippa falskaa aamupuolella, kun pissoja on tullut useita vaippaan. Tarttee olla aika julma äiti, joka vauvan herättää sängystään vaipanvaihtoon.

        Vähän eri juttu sitten, kun lapsi opettelee kuivaksi. Tuolloin yöherättäminen ei haittaa.

        vaihdan vaipan eikä vauva herää.Joskus vaihdan ennen syöttöä koska on jo hereillä.Enkä kyllä pidä itseäni julmana..Täällä ainakin vauva herää kun on läpivuotoa sattunut.


      • Ei meillä..

        ainakaan yöllä lapsi ollut märissä yövaatteissa, vaan kyllä ne pissat/kakat tuli vasta siinä aamulla ennen heräämistä läpi.


    • ,,,dd

      Vaihdan vaipan, eikä lapsi siihen herää.

      • 13.16

        Kiitos kaikille ihanille ihmisille avusta. Joudun kännykän kautta laittamaan viestiä kun en tunnuksillani saa viestiä lähetettyä. Nyt on muumivaipat haettu ja yx yö kyllä vasta takana mutta kuiva oli. Ja kyllä tuolla pinnasängyssä on pisulakana ja tavallinen lakana. Kiitos vielä kerran kun näin paljon tuli apuja. Otan myös muista jutuista neuvoista opin :).
        T: mamma16012012


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18459
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3145
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1416
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1091
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe