???rossipohja???

listanpätkä

maatavasten laatta 40cm.puruja ja kosteusvaurio tiedossa keskellä taloa,wessan kohdilla,purujen päällä jonkunlainen foliopaperi ja sitten lankkulattia,umpinainen kivijalka,on kuulemma rossipohja vaikkei tuulettuva olekkaan vai mihinkäs se tuulettuu? nyt olisisi tarkoitus vaihtaa purut puhallusvillaan ja lattianiskojenn päälle kyprokkia ja vesikieroinen latialämmitys,talo on jonkun merkinen elementti talo vuodelta-66.Tulee vaan mieleen et mistä se alapohja hengittää jos ei sit lattiasta,ja onko vinkkejä miten lattia pitäisi toteuttaa? kaverini sanoi et,2kertainen kyprokki ja päälle putket ja putkien väliin kyprokkipalikoita ja raot täyteen tasoitteella.päälle sit vaikka laminaatti.tuli varmaan sekava mut toivottavasti joku ymmärtää:)

9

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SekkaPuorsa

      No ei valitettavasti ymmärrä. Olisko viisaampaa ottaa yhteyttä pätevään rakennesuunnittelijaan jo tässä vaiheessa, niin ei tarvisi sitten myöhemmin katua. Se muutama satanen mitä siihen sijoittaa, tulee varmasti moninkertaisena takaisin.

    • Timrailija

      Maakosteuden nousu pitää saada estettyä, ja toki estää myös kosteuden pääsy ylhäältäpäin lattiaan.
      Laatan vois vaikka pietä, varmuuden vuoksi. Voihan sen putken lattiaan noinkin asentaa, ellei voi roiloja ajella levyihin. Toimii se tuo, yhtä hyvin.
      Joskus laitettiin valesokkelista sähköputken pätkiä alapohjaa tuulettamaan, tiedä, oliko sellaisista pilleistä käytännössä mitään hyötyä.

    • Mahdoton kuvitella, miten lattia on nyt tehty. Käsittääkseni jos on laatta maata vasten, niin rossipohjaa ei voi olla.

      Tärkein kysymys, joka mieleen tulee tuota lukiessa on, mistä tuo kosteusvaurio keskellä taloa johtuu? Putket vuotaneet, tai muuten talon sisältä tullut? Vai onko ulkopuolinen kosteus noussut?

      Jos sisäisestä vauriosta on kyse, maasto on soveltuva ja lattialaatta on reunoilta kuiva (näkee kun purkaa - tai voi mittailla), niin uskoisin, että tuon pohjalaatan päälle voi suoraan lähteä rakentamaan.

      Jos minä lähtisin tekemään remonttia, niin unohtaisin nuo villat. Yhdestä kosteusvauriosta kun on selvinnyt, ei tee mieli laittaa enää mitään homehtuvaa lattiaan... Vaikkapa finnfoamia villojen tilalle, eikä mitään koolauksia. Foamin päälle sitten rautatavaraa, johon sidotaan kiinni lattialämmitysputket. Perään kuraa. Hionta. Tasoitus. Tasaisuuden varmistus. Ja päälle mitä haluat.

      Rakentaminen yksinkertaisempaa kuin ehdottamassasi rakenteessa, mutta materiaalit kalliimpia. Lopputuloksena parempi lämpöeristys ja kestävämpi lattia. Plussana (olettaisin että plussana) hieman varaavuutta lattialämmitykseen. Lämmittää kivasti esimerkiksi sähkökatkosten aikana (sanaleikki tarkoituksellinen). Reagoi tosin hitaammin muutoksiin, eli esimerkiksi takkaa lämmittämällä saa talon kyllä todella lämpimäksi joksikin aikaa...

    • pätkälista

      todennäköisesti vesi tai patteriverkosto vuotanut joskus aiemmin sinne,ja kivijalassa ja raakavalun päällä sisäpuolella piki

    • 54t343t34t43t

      Eli maanvarainen laatta ja valesokkeli. Aika paha. Putsaa koko alapohja ja kuivata ja varmista kunto.


      http://www.sisailmayhdistys.fi/portal/terveelliset_tilat/kunnossapito_ja_korjaaminen/maanvastaiset_rakenteet/sokkelit/

    • PilariPerustus

      Miten ihmeessä voi olla sekä maanvarainen laatta että valesokkeli?

      • etew

        Niin... siis laatta on maata vasten, reunat nostettu siitä ylöspäin jonka päällä ulkoseinät. maatavasten olevan laatan päällä koolaus ja lämmöneristettä jonka päälä sitten lattiapinta. Maata vasten oleva laatta on matalemmalla kuin ulkopuolen maanpinta ja sisä lattiapinta suurinpiirtein samalla tasolla tai hieman ylämpänä kuin maanpinta.

        Aika normaali rakenne...joka on täysin paska. Pillarilla nurin koko paska ja uusi vaikka älvsbyt tilalle.


    • Tekemään niin näkyy

      Ei muuta kuin purkamaan ja katsomaan. Usein on niin että muutaman tunnin työllä näkee mitä esille tulee, sitten korjaamaan ja uusua virheitä tekemään jos mielipiteitä ei uskota.
      Tyttärellä muka oli vanhassa talossa "karmea vesivahinko" ja hypittiin seinille, mutta siinä sitten homma korjattiin muutamsaa tunnissa ja alusta tehtiin uusiksi. Ei se niin paha ollutkaan mitä aluksi luultiin, vähän lahonnutta hirttä.

    • äserjeråägijqeräojkä

      Ennenkin osattiiin rakentaa, mutta osattiin niitä virheitäkin tehdä! Sisälattian pinta tulee kaiketi olla jonkin verran seinän vierustan maata korkeammalla. Sadevedet tulee johtaa muualle kuin talon ja laatan alle.

      Tänä päivänä tuo aloittajan talo tehtäisiin niin, että ensin noin 500mm mursketta, tiivistys, sitten 100mm styroxia, raudoitus johon joko sähkölämmitysvastukset tai vesiputket ja valu 70 - 100mm. Päälle asukkaan haluama lattiapinta.

      Ei siis mitään eristyksiä lukuunottamatta styrox-levyä! Meillä tuo on toiminut loistavasti jo yli 10 vuotta. Lattialämmitys tarpeeksi paksussa valussa ei tarvitse muita lämmityksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      161
      1692
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1255
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      249
      1213
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1017
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      892
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      172
      889
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      62
      858
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      796
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      53
      721
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      695
    Aihe