auttakaa

koiratonihania

minulla on noin. 3 vuoden ikäinen australianterrieri uros koira on muuten kiltti mutta kun menemme esim.lenkille niin jos koirani näkee edes isonkoiran niin se rupeaa haukkumaan ja murisemaan hirveästi :0 luultavasti koira pelkää isompia koiria tai sitten se on mustasukkainen minusta,mutta miten saisin koiran lopettamaan olen yrittänyt jo kouluttaa? :( (koira on kerran karannut minulta ja silloin se kävi kultaisennoutajan päälle )

9

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dopper bobberi

      No älä lässytä sille piskille. Se koira on selkeästi pomo lenkillä etkä sinä.
      Minä voin myös tulla dopperin kanssa vastaan hiukan avittamaan, niin kokeile haluaako se ns. käydä päälle.

    • veijonen38

      Tästä remmirähjäämisestä on täällä tuhat ja yksi keskustelua ..googlaa niitä. Tai laita uusi keskustelu koirien koulutuspalstalle. :)

      Itselläni ei ole koskaan ollut ongelmia mutta aina kun rähisee niin sanot ei ja käännyt pois kohteesta ja kun ok niin saa nähdä kohteen. Eli kohde toimii palkkiona. ja toistoa ja toistoa. Pitkät lenkit ennen kouutus sessiota jotta turhautuminen saadaan pois eli tee kunnon metsälenkki ensin ja sitten alueella missä paljon koiria. Mitä reaktiivisempi sen kauempana voit ensin treenata ja kun käytös paranee niin lisätään haastettaja tullaan kohdetta lähemmäksi.

      Onko koirasi leikattu? Leikkauta jos ei pennutustarvetta.

      Koirasi ei luota sinun johtajuuteesi tai ei anna sinun johtaa jolloin sen ei tarvitse rähinöidä ja huolehtia laumastanne.

      • keskustelun Aloittaja

        ei ole leikattu koska koiran kasvattaja haluaisi tehdä sillä pentuja :)


      • veijonen38
        keskustelun Aloittaja kirjoitti:

        ei ole leikattu koska koiran kasvattaja haluaisi tehdä sillä pentuja :)

        Ok..kun teet treeniä niin tuo ei sanan sanominenkaan ei ole välttämätön voit sen jättää poiskin. Koira oppii pian että ei saa nähdä kohdetta kun käyttäytyy huonosti. Eli jämpti pitää olla. Eli aina suunnan vaihto ja kun rauhallnen kehutaan ja saa nähdä kohteen ja kun katsoo kohdetta rauhallisesti niin kehutaan ja palkitaan. Eleet on tunnettava oikein ettet palkitse jännittyneisyydesta uteliaisuus ok mutta provosoivuus ja rähinä ei :)


      • keskustelun aloittaja
        veijonen38 kirjoitti:

        Ok..kun teet treeniä niin tuo ei sanan sanominenkaan ei ole välttämätön voit sen jättää poiskin. Koira oppii pian että ei saa nähdä kohdetta kun käyttäytyy huonosti. Eli jämpti pitää olla. Eli aina suunnan vaihto ja kun rauhallnen kehutaan ja saa nähdä kohteen ja kun katsoo kohdetta rauhallisesti niin kehutaan ja palkitaan. Eleet on tunnettava oikein ettet palkitse jännittyneisyydesta uteliaisuus ok mutta provosoivuus ja rähinä ei :)

        okei täytyy rueta kokeilemaan tuota tekniikkaa :)


    • Jepsistä joo

      Moro.

      Tee sen olo epämukavaksi kun se hyökkää toisia koiria vastaan ( tuo on juuri se johtajuusasia), koirasi luultavasti vaistoaa että jännität jo valmiiksi toisen koiran kohtaamista ja reagoi siihen. Jos sulla on valjaat niin ota ne pois, sitten kun koirasi alkaa hyökätä toista koiraa vastaan niinkiella tiukasti EI ja anna sille pakotetta kaulapannan kautta siten ettei se saa rauhaa n. 10 sekuntiin. Kora yhdistää että kun teen hyökkäyksen niin oloni on epämukava sen jälkeen, koira pyrkii elämään mukavasti joten se ei halua että olo on epämukava. Näin yksinkertaista se on. Ole johdonmukainen ja jämäkkä eli tee koirallesi selväksi että sen toiminta ei ole hyväksyttävää .
      Harjoitteluasi voi helpottaa että vaihdat vaikka ihan uuden pannan koirallesi, nämä veitikat kun yhdistävät välineet ja toiminnan.

    • uiuhoö

      Niin tai siinä käy niin, että toisen koiran näkemisen se yhdistää kurjaan oloon..Hiukan kaksipiippusta. Itse suosittelen johtajuuden vahvistamista ja että pääsis ilman remmiä tapaan muita koiria, jolloin se ei kokis kaikkia koiria uhkina.

      • veijonen 38

        Samaa mieltä kanssasi positiivisella ehdollistamisella parempi tulos kuin negatiivisella. :)

        Ja hyvää johtajuutta kannattaa tosiaan vahvistaa ja kontaktia samalla.

        Eli se ruuan vartominen ja luvalla syömään, ovesta mennään rauhallisesti isäntä ensin ja sitten koira jne..Näin vahvistat sekä johtajuutta että kontaktia.

        Ja sosiaalistamisen voit aloittaa myös siten että menet jonkun toisenkin kanssa lenkille ja koirat mukana. Älä anna tutustua heti vaan menette vain samaan suuntaan ja pikkuhiljaa sen mukaan aina miten etenee. Narttukoira aluksi..ja sitten tasapainoinen uros...


    • koiraneuvoja

      Yleensä jos koira haukkuu tai murisee muille koirille, sen käyttäytymisellä on jokin syy. Koira saattaa pelätä toista koiraa jolloin se kokee viimeiseksi puolustautumismahdollisuudekseen haukkua ja murista. Koira nimittäin saattaa luulla, että jos se ei hauku ( puolustaudu), toinen koira hyökkää sen kimppuun. Kannattaa totuttaa koira muihin koiriin pikkuhiljaa. Voit esimerkiksi pyytää jotain kaveriasi koiransa kanssa mukaan harjoittelemaan. Olkaa ensin todella kaukana toisistanne, ja jätä koirasi huono käytös huomiotta, sillä jos rankaiset sitä sen käyttäytymisestä, se yhdistää negatiivisen kokemuksen tilanteeseen, jolloin se kokee vielä tärkeämmäksi puolustaa itseään siltä toiselta koiralta jonka koira kokee kivun tai negatiivisen kokemuksen aiheuttajaksi. Vaikka se oletkin sinä, koira keskittyy niin paljon toiseen koiraan että se kokee toisen koiran negatiivisen kokemuksen aiheuttajaksi. ( koira ei ymmärrä aina tilanteita samalla tavalla kuin ihminen). Sitten kun koira viimein rauhoittuu niin palkitse namilla tai jollakin muullla tosi kivalla ja sitten voit seuraavalla kerralla mennä pari metriä lähemmäs. Jos koira ei rauhoitu pitkään aikaan olet liian lähellä toista koiraa ja sinun pitää mennä kauemmas jotta koiran shdistus katoaisi. Tällä menetelmällä koirasi yhdistää vastaan tulevat koirat mukavaan asiaan esim namiin, jolloin se pikkuhiljaa alkaa pitämään toisista koirista tai edes sietämään niitä. Tosin joskus tulee tilanteita jolloin koirasi joutuu liian lähelle toisia koiria, mutta jos apulaisesi kanssa harjoittelette paljon niin tämän menetelmän pitäisi toimia. Jos koirasi rähisee sen takia että se on dominoiva ja puolustaa reviiriään, niin tällä menetelmällä sen tulisi lopettaa koska se oivaltaa että mukavalta asialta on turha puolustaa reviiriään. Tämä kaikki vie toki paljon aikaa mutta harjoittelu on kyllä kaiken arvoista. Edetkää hitaasti mutta varmasti äläkä luovuta jos aikaa kestää sillä koirasi saattaa olla niin tottunut rähjäämään että se on tullut jo tavaksi sille. Luota kuitenkin tähän menetelmään äläkä rankaise, toru koiraa sen käyttäytymisestä. On tärkeää pohtia mikä on koiran käyttäytymisen syy, esim pelko, jolloin koiraa on helpompi opettaa käyttäytymään hyvin kun tietää mikä kaikki on käyttäytymisen takana. Toivottavasti pärjäilet, ja jos et millään saavuta haluamaasi voit aina pyytää ongelmakoirakouluttajalta apua. Esimerkiksi www.rakkaathaukut.fi tai sitten voit kirjoittaa googleen vain sanan rakkaat haukut niin sinun pitäisi löytää hyvä ongelmakoirakouluttaja joka käyttää positiivisia koulutusmenetelmiä koirasi hyvinvoinnin vuoksi. Luota minuun, olen kokenut walesinterrierin omistaja joka tietää koirista hyvin paljon vaikka olenkin vasta 13v

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      132
      8221
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      97
      4454
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1353
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1135
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1092
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1037
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      137
      933
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      758
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      755
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      741
    Aihe