kysymyksiä

gerbiili rakas

Minulla on kaksi gerbiiliä. Kannattaisko gerbiileitten terraarion päällä olla
mieluummin lasikansi kuin verkkokansi? Mitä luulette saako gerbiili verkon rikki?
kun minun gerbiilini puree sitä jatkuvasti niin mua pelottaa että ne saa sen rikki
ja karkaa. Antakaa nopeesti mielipiteitänne.

30

2733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • diipadaapadaa

      Pelkkä lasikansi ei käy, koska muuten ilma ei kierrä tarpeeksi. Suosittelen ehdottomasti verkkokantta.

      Kannattaa miettiä, miksi se puree sitä verkkoa. Ensinkin se on selvä merkki tylsyydestä.

    • hyppymyyrä

      Mieti, saako lasikannesta happea? Verkkokansi on ehdottomasti paras vaihtoehto.

      Jyrsiminen johtuu tylsyydestä, ylensä gerbiilillä ei ole jyrsittävää tai se tietää että terraarion ulkopuolella on elämää, jota gerbiili haluaa tutkia. Päästäthän gerbiilisi jaloittelemaan viikoittain?
      Anna WC- ja talouspaperi-rullia kun niitä on, siten gerbiili tyydyttää jyrsimistarpeitaan. Useat pesäkopit (puiset) ovat pian hampaiden uhrina. Ja voit laittaa herkkutangon roikkumaan kattoritilästä jos gerbiilit eivät meinaa hallita kattoritilän jyrsimistä.

    • diipadaapadaa

      Gerbiiliä ei tarvitse juoksuttaa, eikä sitä usein suositella. Siitä ei myöskään ole mitään hyötyä, usein päin vastoin. Gerbiileitä siis ei tarvitse juoksuttaa. Panostakaa ennemmin siihen, että terraariossa on riittävästi tekemistä.

      En myöskään suosittele mitään herkkutankoja, koska ne on usein täynnä vaikka ja mitä. Ne eivät ole terveellisiä. Ennemmin kaikkea muuta tuoretta ja lihaa.

    • gerbiili rakas

      Okei eli siis verkkokansi on paras vaihtoehto. Kiitti kaikille tiedoista:) ja eikä ne
      sitä ees oo enään niin paljoo syöny.

    • Äly ei ole kotona

      Vai ei gerbiileitä kannata juoksuttaa? Huhhuh, meidän gerbat pääsevät 2 kertaa päivässä tunnin jakson. Nuohan varmaan kuilisi tylsyyteen! Älyhoi

    • diipadaapadaa

      Eläin ei kuole tylsyyteen ;) Ja jos niillä on tylsää, se vain ja ainoastaan sinun vika, jos et kerran laita tarpeeksi virikkeitä asumukseen.

      Gerbiileitä ei suositella juoksutettavan vapaana, koska se saattaa laukaista myöhemmin tappeluita vieraiden hajujen takia.

    • hyppymyyrä

      diipadaapadaa, nimesi kertoo jo ETTET TIEDÄ gerbiileistä pätkääkään.

      Gerbiileitä pitää juoksuttaa viikossa vähintään yhdesti. Meidän gerbiilit nauttivat juoksennella (vain) huoneessani. Älyhoi diipadaapadaa!

      Ja joku hyvä ruokatanko ON HYVÄ olla ettei jyrsimistarpeet menisi siihen verkkokanteen, joka ei ole hyvä juttu.

    • diipadaapadaa

      Tiedän gerbiileistä paljonkin ja veikkaan että paljon, paljon enemmän kun sinä ;)

      Gerbiileitä EI PIDÄ juoksuttaa. Se on vapaaehtoista, mutta sitä ei suositella. Gerbiili ei ensinkään hyödy siitä, että sitä juoksutetaan kerran viikossa tunnin ajan. Panosta ihmeessä terraarioon ja sen virikkeellisyyteen.

      Ja ei, herkkutankoa ei ole hyvä olla, koska ne on melkoisen epäterveellisiä. Jos ei keksi muuta keinoa, millä yrittäisi saada katon puremisen lopetettua, kannattaa miettiä ihan ensin kenelle huutelee ettei tiedä gerbiileistä mitään. Oletko ajatellut, ettei se yksi herkkutanko lopeta katon järsimistä? Annatko aina uuden, jos se puree heti uudestaan kaltereita?

      Kannattaako kuitenkin ensin selvittää, miksi se/ne sitä verkkoa puree. Niillä on varmasti tylsää, koska terrassa ei todennäköisesti ole tarpeeksi virikkeitä tai puruja. Eli toisinsanoen siellä ei ole mielenkiintoista tekemistä, joka johtaa siihen että gerbiilit alkaa järsimään sitä kattoverkkoa. Niillä on tylsää.

    • gerbsu fani<3

      EHDOTTOMASTI VERKKOKANSI!!!!!! Gerbiileitä ei saa ikinä eikä KOSKAAN sulkea terraan jonka kansi on umpinainen! Pitäähän niiden tottakai saada ilmaa,ja niille voi tulla pahaa yskää ja silmäluomien liimautumista,jos purujen vähimmäisinkään pöly ei pääse ulos,ja häkki tuulettumaan, MUISTAKAA SE! Ja diipadaapadaa, gerbiileitä kannattaa ehdottomasti juoksuttaa kerran viikossa ainakin! Ei se toki ole vaarallista jos sattuu pari kertaa silloin tällöin unohtumaan juoksuttaminen,mutta kunhan ei sen useampaa kertaa! Gerbiileistä on ihanaa saada vaihtelua ja tutustua uuteen maailmaan häkin ulkopuolellakin!JÄRKEÄ PÄÄHÄN!!!!! Multa saa kysyy mitä tahansa fiksuu gerbiileistä! Lähetä viestii : [email protected]

      • gerbsu fani<3

        Ja hei haloo kaikille?!? Gerbiili on JYRSIJÄ eli sen nimestäkin voi jo päätellä,että se JYRSII ERITTÄIN MIELELLÄÄN! Se on vähän kuin gerbiilin työ! Siksi niillä on oltava jotain jyrsittävää tarjolla! uskokaa pois,kokemusta on,ne kokeilevat hampaitansa mihin vain,oli se sitten muovia,puuta,pahvia tai metalliverkkoa. Ei niiden hampaat edes hetkessä mitään metalliverkkoa saa rikki!


    • diipadaapadaa

      gerbsu fani

      • Gerbillinae

        Itselläni ei ainakaan ole yhdenkään gerbiilini kanssa ollut mitään ongelmia, kun olen niitä ulkoiluttanut/juoksuttanut turvallisessa huoneessa, eikä kenelläkään tuntemallani gerbiiliharrastajalla,
        Mitä tarkoitat noilla pahoilla seurauksilla??
        Ja miten niin gerbiili ei hyödu jaloittelusta?? Sehän on todella tärkeä osa sen hoitoa! Jos itselläsi on gerbiilejä, "diipadaapadaa", niin etkö salli niille edes kerran viikossa jaloittelua asumuksestaan, joka tuskin on sen kokoinen, ettei tarvitsisi päästää eläimiä jaloittelemaan.

        Joten gerbiili tarvitsee vapaana jaloittelua, ellei sillä ole monen metrin kokoista asumusta.


      • juoksutus

        Googlaappa 'elidorin gerbiilit' niin tiedät kannattaako juoksuttaa. Niitä pitää juoksuttaa vähintään kerran viikossa.


    • diipadaapadaa

      Pahat seuraukset = rajuja tappeluita. Kyllä, luit oikein. Gerbiili tunnistaa lajitoverinsa hajun perusteella ja vapaana jaloitellessa hajut saattaa hävitä, jolloin takaisin terraan laitettaessa gerbiilit ei välttämättä tunnista enää toisiaan.

      Ja ei gerbiili hyödy jaloittelusta mitään. Mieti nyt itse vähän. Se elää siellä terrassa kuitenkin suurimman osan elämästään ja kerran viikossa jaloittelu on aika tyhjän kanssa.

      Ei ole tällä hetkellä itselläni gerbiileitä, mutta on ollut, monia. En koskaan antanut niiden jaloitella, koska se ei missään määrin ole tarpeellista. Kuten olen jo painottanut, kannattaa ihmeessä panostaa siihen terraarioon niin, että siellä on riittävästi joka päivälle virikkeitä. Gerbiili siis ei tarvitse mitään vapaana jaloittelua.

    • KokemusGerbiili

      KokemusGerbiili is back :D

      Monet eivät juoksuta gerbiilejään, mutta sitä suositellaan paljon. Suomen Gerbiili Yhdistyksen-sivuilla sitä suositellaan joten itse luotan siihen ja omien gerbiilien hyvinvointiin.

      Ymmärrän nimimerkki: diipadaapadaa, sillä hänkin puhuu edustavasti sekä kertoo faktoja. On totta että gerbiilin terraarion tulisi olla niin iso ja virikkeellinen ettei juoksutusta tarvitse. Nuorilla gerbiileillä pitää olla paljon virikkeitä, iso tila ja mieluusti juoksutusta. Aikuisilla iso terra, virikkeitä paljon ja mieluusti juoksutusta. Vanhoilla (eläkeläis-gerbuilla) ei välttämättä tarvitse virikkeitä ja säännöllistä juoksutusta, iso asumus pitää aina olla. Vanhat gerbiilit usein syövät,juovat,nukkuvat ja mietiskälevät...

      Lisään vielä sen että on totta, jos gerbiilejä juoksuttaa vaikka lattialla/ suurella alueella niin hajut häviää ja on 40%/100% mahdollisuus että nämä eivät tunnista toisiaan.. Juoksuttakaa sängyllä/sohvalla, jos pääsee papanoita ne voi nyppiä pois :)

      Eläimenrääkkäystä on, jos sillä on pieni terraario, ei virikkeitä eikä juoksutusta. Omilla gerbiileillä on 4gerbiilin terra ja siinä asuu vain 2gerbiiliä, mutta virikkeitä senkin edestä :)

    • gerbulityttö

      kannattaa mennä ostamaan k raudasta kuivaus ritilää ja laittaa se kanneksi. mulla on sellanen eikä ne pääse siitä läpi kyllä ne sitä järsii ja tällee mutta ei ne läpi pääse , mutta muista että jos hankit ja siitä kalterista lähtee sellaista jauhetta niin se on pinnoitetta eikä se ole vaaraksi!

    • diipadaapadaa

      KokemusGerbiili / Gerbiiliyhdistyksen sivuilla voi lukea, muttei se enää pidä paikkaansa. Hoito-ohjeita ja muita ei ole päivitetty piiiiitkään aikaan. Se on ihan sama, juoksutatko lattialla vai sängyllä, hajut häviää joka tapauksessa. Sängyllä kun ei muutenkaan ikinä missään nimessä pitäisi gerbiileitä juoksuttaa, ne voivat hypätä lattialle ja loukata itsensä pahasti. Gerbiili ei tajua olevansa korkealla ja sille voi käydä pahasti jos se hyppää/tippuu. On ihan jokaisen oma asia, haluaako juoksuttaa lattialle vai ei. Pakollista se ei ole ja jokaisen täytyy tietää juoksutuksen riskit.

      Toisekseen, KAIKILLA gerbiileillä tulee olla tarpeeksi iso terraario (mielellään kahdelle vähintään noin 70*35) ja riittävästi virikkeitä. MYÖS vanhoilla. Juksutusta ei tarvitse olla kenelläkään.

      PS. Minkä mittainen terra sulla on, jos se on "4:n gerbiilin terra"?

    • KokemusGerbiili

      Mitat: L80cm,K60cm,P50cm.

      On totta että gerbut eivät ymmärrä olevansa korkealla toisinkuin muunmuassa rotat. Kai sen nyt selväjärkinenkin tajuaa ilman sanomista ettei gerbua saa pitää ilman valvomista sängyllä?

    • diipadaapadaa

      Ei kyllä sängyllä edes valvottuna.

    • gepuon

      diipadaapadaa kyllä gerbuja on hyvä juoksuttaa,nehän hyötyy siitä liikunnallisestikkin,saa uusia virikkeitä ja sitä liikuntaa ,mikä on niille tärkeää! meijän gerbut ainakin tykkä juoksennella huoneessa,ja purkaa energiaansa!
      tottakai on hyvä olla myös virikkeitä terrassa paljon,mutta myös ulkona! jopa kaikissa eläin kirjoissa sanotaan että ne pitää päästää ulos ainakin kerran viikossa! ja kyllähän ittekkin haluu ulos omasta kodistaan välillä eikös vaan? :)

    • diipadaapadaa

      Ei ole ja älä ihminen hyvä usko niihin kirjoihin, niissä on ainakin väärää tietoa. Ne on ensinnäkin usein suomennettu muun kielisestä alkuperäisversiosta.

      Et nyt kuitenkaan voi verrata ihmistä mihinkään gerbiiliin sillä, että ihminen haluaa välillä myös ulos. Hei haloo!

      • juoksutus

        No kokeileppa diipadaapadaa huviksesi lukita itsesi esim. vessaan päiväksi. En usko että kauheen kauan viihdyt.


    • gerppu(:

      minkä ikäiselle lapselle gerbiili sopisi parhaiten?

    • gerbiilioppilas

      Mistä esteitä voi tehä?

      • agility gerbba

        Vaikka kynistä tai rannerenkaasta


    • jokuihmeheppatyttö

      Suosittelen päästämään gerbiilit vähintään kerran viikossa juoksemaan johonkin suht isoon tilaan. Nimimerkki "diipadaapa" muuten, sitä että et itsekkään viihtyisi kovin kauan kotonasi, voi sitä verrata gerbiileiden terraarioon. Terraariossa pitää ehdottomasti olla paljon virikkeitä, mutta ei ne korvaa isoa tilaa jossa rallitella. Ensimmäiset kerrat kun gerbiilit ovat juoksemassa jossain tilassa ne stressaavat, sillä paikka on niille aivan uusi. Mutta jatkossa ne oppivat tuntemaan tilan kunnolla, ja siitä tulee niille mieluisaa.

    • Anonyymi

      Moi. Mulla on 8 kuiset Gerbiilit nyt huomasin että toisen niskaan on tullut tumma raita. Mistä tää johtuu?

    • Anonyymi

      Minkä värinen gerbiilisi on, saattaa olla vaan vätityksestä tai sit jotqin muuta

    • Anonyymi

      Gerbiili on luonnostaan jyrsijä. Se jyrsisi kaikkea ja vaikka mitä mikä tielle jää. Varmaasti jyrsisi myös verkon. Se ei tule tylsyydestä, vaan siitä, että gerbiili onkin jyrsiä. Kaikki käy, mikä tielle jää. Suositelen metallivernkoa, mutta tämmöistä, mistä ei mahdu ulos.

    • Anonyymi

      Ei kannata antaa sen järsiä verkkoa. Hampaat saattaa mennä rikki.
      Lasikansi on ollut mun gerbiileillä, niin huomasin että terraarion purut oli kosteat. Olen alkanut pitää verkkoa, niin nyt ei ole enää kosteat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe