Estrogeenin puute

Puutosta estrogeenis

Sairastin munasarjasyövän 13 vuotta sitten.Nyt on niveleitä alkanut särkemään.Sain kuulla että se johtuu että estrogeenia ei enään ole kropassa.Särky vie energiaa,en saa mitään hormooni hoitoa,koska olen myös sairastanut rintasyövän,her2neg, ei hormonaalinen.Onko kenelläkään mitään tietoa mikä auttaisi asiaan?

Oikein hyvää syksyn jatkoa palstan syöpäpotilaille ja voimia!

26

1438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kremppa

      Hei!

      Minua auttaa nivelvaivoihin Möllerin nimenomaan nivelvaivoihin suun, tuote




      Tuotteet








      Tukee nivelten hyvinvointia




      Tuotteet


      Ainutlaatuinen koostumus
      Möller Nivelille sisältää ainutlaatuisen koostumuksen omega-3-rasvahappoja (DHA EPA) ja inkivääriä sekä uuden Flexsystem-yhdistelmän. Valmiste on kehitetty tukemaan nivelten hyvinvointia.
      LUE IISää


      Uusi kansi - helppo avata
      LUE IISää


      Kenelle?
      LUE IISää








      Etusivu > Tuotteet > Möller Nivelille

      Möller Nivelille
      Ainutlaatuinen FlexSystem™-koostumus sisältää täydellisen yhdistelmän nivelten hyvinvointia tukevia aineita. D-vitamiinia lihaksille ja luustolle, kuparia sidekudoksille, inkivääriä ja omega-3-rasvahappoja nivelten hyvinvointiin.

      Möller Nivelille sisältää 76 kapselia. Suositeltava vuorokausiannos on 2 kapselia. Saatavana apteekeista, päivittäistavarakaupoista ja hyvin varustetuilta terveysosastoilta.

      Lue lisää


      http://www.yliopistonapteekki.fi mm. tuolta tietoa

      Ja toki noita tuotteita on paljoooon muitakin. Ei se mitään vie jos ei annakaan..



      Pelkkä Möller-tuote ei auta, nyt olen joutunut aloittamaan Arcoxia-lääkkeen, niin on kovat kivut.

      Jaksamisia, kipu syö ihmistä kovasti!

      Hyvää alkanutta lokakuuta!

      • syöpäp v-11

        Oletin että minulle aiheuttaa raajoihin kovaa kipua Aromasin,sain lääkityksen horm.positiivisen rintasyövän jälki hoidoksi.Se poistaa elimistöstäni estrogeeni hormoonin.Nyt ajattele että ehkä estrogeenin puute aiheuttaa nämä kivut,ei lääkitys sinällään vaan lääkityksen seuraus.


      • Terveysintoilija

        Olen käyttänyt Möllerin Omega3 nivelille- kapseleita (vain yhden kapselin aamuisin) ja olen saanut allergisia reaktioita tuotteesta. Kyynärpäät ranteet, rintakehä isoja punaisia laikkuja ja näppylöitä täynnä melkein tunnin ajan ja iho kutisi. Myös kasvot, erityisesti huulen alue turposi, punoitti ja kutisi. Mikä ihme aiheuttaa reaktion?? Muut omega- valmisteet eivät sitä aiheuta. Lisäksi inkivääriä käytän arjessa sopivasti 2-3 kertaa aterian maustamiseen eli ei voi olla inkiväärin yliannostuksestakaan kyse. Olen vain penisiliinille allerginen. Ei kai mitään sen johdannaisia löydy valmisteesta??!


    • Särkee

      Kipu on kavala kaveri.

    • mamma58.

      Samoin minulle on tullut kipuja etenkin jalkoihin Arimidex-lääkityksen aikana,se myös poistaa estrogeenin.

    • hop auttaa

      http://tinyurl.com/9nhub74

      Tuossa luonollisessa muodossa olevaa estrogeenia, ilman reseptiä.

      ----
      Luonnollinen vaihtoehto vaihdevuosiin!

      Useimmat naiset haluaisivat tasapainottaa hormonitoiminnan muutoksia synteettisen valmisteen sijasta luonnollisella vaihtoehdolla, jos valmiste vain olisi riittävän tehokas. Gentin yliopiston tutkimusryhmä on onnistunut eristämään humalakasvista hopeiini -fytoestrogeenin, joka toimii kuten elimistön oma estrogeeni. Hopeiini on tällä hetkellä kaikkein voimakkain fytoestrogeeni. Hopeiinin tutkimusten pohjalta on kehitetty rekisteröity MenoHop® -valmiste, jonka valmistusmenetelmä on patentoitu. Soijauutteen sisältämät isoflavonoidit täydentävät pitkäkestoisesti hopeiinin suotuisia vaikutuksia.

      Säännölliset gynekologiset tarkastukset ovat suositeltavia vaihdevuosi-iässä ja myös sen jälkeen, vaikka kuukautiset ovat jo loppuneet. Gynekologille on myös hyvä kertoa, että käyttää MenoHop® -valmistetta
      ----

      Lisää aiheesta
      http://www.terveysinfo.fi/uutiset/artikkeli_lue/504

    • Huomio!

      "Tuotetta ei pidä käyttää raskauden aikana, eikä jos sairastaa tai on sairastanut hormoniperäistä syöpää."

      • wju,kk

        Hormoniperäisen syövän hoitona on estrogeenin elismistöstä poistava lääkitys,aromasin,tamofen,arimidex ym.
        Jos on sairastanut hormooniperäisen syövän,ei missään tapauksessa saa käyttää minkäänlaisia estrogeenia lisäävää ainetta.
        Sellaiset neiset,jotka ei ole sairastaneet horm.positiivista syöpää,voivat kokeilla lääkkeitä vaihdevuosiin,ei syövän sairastaneet.


      • Huomiota!!!
        wju,kk kirjoitti:

        Hormoniperäisen syövän hoitona on estrogeenin elismistöstä poistava lääkitys,aromasin,tamofen,arimidex ym.
        Jos on sairastanut hormooniperäisen syövän,ei missään tapauksessa saa käyttää minkäänlaisia estrogeenia lisäävää ainetta.
        Sellaiset neiset,jotka ei ole sairastaneet horm.positiivista syöpää,voivat kokeilla lääkkeitä vaihdevuosiin,ei syövän sairastaneet.

        Pitää olla tarkkana mitä kirjoittaa ja lukijan pitää tehdä samoin. Kauhukseni huomasin saman asian kun luin tuotteesta..


      • Huomiota!!! kirjoitti:

        Pitää olla tarkkana mitä kirjoittaa ja lukijan pitää tehdä samoin. Kauhukseni huomasin saman asian kun luin tuotteesta..

        Limakalvojen kuivumiseen voi käyttää ja tuleekin käyttää estrogeenivoidetta. Minulla on käytössä Pausanol 0,1 mg.

        Joudun syömään vielä vajaan vuoden estrogeenia kehostani poistavaa Femar-lääkettä.

        Ensi syksyllä on viidesvuositarkastus ja helmikuussa tulee viisivuotta siitä kun aloitin lääkityksen.

        Olen käyttänyt Glucosamiinia nivelöljynä kuten tapaan sanoa. Nyt minulla on menossa käyttöpaussi, en ole huomannut vielä mitään muutoksia.. Käytänkö vai enkö jatkossa Glucosamiinia riippuu siitä saanko kipuoireita.


    • Ketjun aloittaja

      Olen nyt ostanut Möllerin tuotetta,miten kauan menee ennekuin tulee tuloksia?Olen syönnyt tavalista Omega 3 vuosia.Odottelen tuloksia suurella innolla,vielä en ole tuntenut mitään muutoksia,kivut ovat entisillään. Inkivääri on käsittäkseni myös tärkeää.

      Käyn fysioterapeutin luona ja saan akupunktioita näihin hikoiluihin,onkoloogini laittoi lähetteen.Ja lupasin viedä purikin fysioterapeutilleni näytölle.Hän kiinostui heti.Olen aloittanut kevyen treenauksen,senkin pitäisi auttaa.Kevyesti vain.

      Kokeilin Female tuotetta vuosi sitten kesällä,ja sitten sain tämän rintasyöpäni her2neg,se oli agressivinen,kyhmy rinassa kasvoi nopeasti ja muutmassa kk se oli 2.1cm kun se leikattin pois.Sen perään toinen leikkaus,portinvartija,joka epäonnistui ja kirurgi otti pois kaikki imusolmukkeet.Loppujen lopuksi selvisi että olen BRCA 1 kantaja:(

      Eräs sukulaiseni on menossa ominpäin poistamaan munasarjansa,hänelle ei ole vielä testiä tehty,ja olen kehoittanut odottamaan.(Hänellä on sama rinta syöpä kuin minulla ja se oli levinnyt toiseen rintaan,mikä poistettiin,onneksi huomattiin ajoissa, ja säästyi muilta ikäviltä hoidoilta).Sillä munasarjat ovat niin tärkeät,ilman estrogeenia elämässä voi käydä näin kuin minulle on käynnyt.Kivut ja säryt ovat todella ikäviä ja rajoittaa elämääni kovasti.

      Kiitän kovasti kaikista vastauksista .Otan mielelläni vastaan lisää vinkkejä,mitkä voisivat auttaa tässä asiassa.En ole yksin,tämä koskee niin monta muutakin,autetaan toisiamme:) Hyvää syksyä ja tsempataan.Suuret halit teille kaikille.

    • Ruokakokeilu

      Tässä olisi vinkki, voitaisiin syödä soijatuotteita, esim. tofua. Myös parsakaalia, tyrniä, mustikkaa yms. Lisäksi D-vitamiinia.

    • perhe.

      Onko niin,että estrogeenin puue aiheuttaa nämä kivut?Äidiltäni on poistettu kohtu sekä munasarjat,hänellä ei siitä huolimatta ole kipuja.

      Äidilleni alkoi vaihdevuodet heti poistojen jälkeen,mutta kipuja hänelle ei ole tullut.

    • Asian kokennut

      Jos äitisi oli vanha kun munasarjat poistettiin,niin estrogeenin tuotanto oli varmasti laskeutunut elimistössä,mikä on normaalia.Eikö äitisi saanut mitään hormooni hoitoa tilalle?

      Jos nuorelta ihmiseltä munsarjat poistetaan tulee näitä kipuja,ja näin on kun joutuu aloittamaan antihormooni lääkkeet,joilla estetään estrogeenin tuotanto.

      Vaihdevuodet tulee kovalla ryminällä kun munasarjat poistetaan ja yleensä saa tilapäistä hormooni hoitoa,muutaman vuoden,sitten se lopetetaan,koska siitä voi saada rinta syövän.Kun hoito lopetetaan,kipu voi tulla pikku hiljaa,siihen voi mennä vuosia.Näin oli minulla.

      Hienoa että äidilläsi ei ole näitä kipuja.Estrogeeni on niin tärkeä aine naiselle,se vaikuttaa koko elimistöön ja sen hyvin vointiin.

      • Kirjoitin väärin

        KORJAUS!Piti olla että kun nuorelta ihmiseltä munasarjat joudutaan poistamaan,vaikka syövän takia,niin hän saa tietysti HORMOONI hoitoa,eikä antihormoonia,kuten kirjoitin.


      • Horm.pos.syöpä

        Horm.positiivisen syövän sairastaneelle ei voi antaa estrogeeni hormoonia,koska se aiheuttaa horm.positiivista syöpää.
        On vaan pakko jaksaa estrogeenin puute,ulkoilu,ruokavalio ym.on oireita helpottamassa.


    • Ovarial syöpä sairas

      Mutta eihän munasrja syöpä ole hormonaalinen.Rintasyöpä sitä on,vaikka eivät kaikki rinta syövät,niitä on hormonaalisia ja ei hormonaalisia.her2neg tripllaneg. ei ole hormonaalinen.

      Akupunktiosta löytyy myös apua,koviin hikouluihin.

    • Hyvää kaikille

      Eikö kukaan ole halukas harkitsemaan sitä vaihtoehtoa, että nämä syöpähoidot itsessään aiheuttavat jos jonkinlaisia oireita. Kemojen ja sädetyksen, siis tietoisen ei-specifien kehomyrkkyjen käyttämisen, jälkeen on turha olettaa, että elimistö palautuu ennalleen.

      Allopatiivinen lääketiede on uusi jumala.

      • pienempi paha

        "Hyvää kaikille" näinhän se juuri on; kemoterapiassakin on pakko vaan arvioida että hyödyt ovat suuremmat kuin haitat. Sama koskee ihan kaikkia lääkkeitä.

        Minulle, 60:selle on tullut osteoporoosi. Lekuri tuumasi että se hyvinkin johtuu 6 vuotta sitten annetusta kemoterapiasta munasarjasyöpään.
        Hän oli sitä mieltä, että annokseni 2 x 125 mikrogrammaa D-vitamiinia/vrk on hyvä ja voin sitä jatkaa! Sain myös 6 kk vaikuttavan pistoksen osteoporoosin hoitoon.

        Luontaispuolellakin on kolotusten ja nivelkipujen hoitoon aineita. Antioksidanttiklinikoilla lääkäri osaa neuvoa sopivien tukihoitojen ja hivenaineiden käytöstä ja annoksista.

        Syöpähoidot aiheuttavat erilaisia sivuvaikutuksia, mutta se on hyvin yksilöllistä. On vain hyväksyttävä se, ja valittava "kahdesta pahasta se pienempi paha". Mahdollisten sivuvaikutusten kanssakin voi ihan hyvin elää, ja olla onnellinen että nykylääketiede osaa hoitaa!
        Monet vaivat vähenevät kun aikaa kuluu, kuten vaikkapa itselläni ollut pieni tunnoton alue jalkapohjassa.


    • bvmbgcgfgh

      Kyllähän niistä hoidoista saattaa jäädä erilaisiahaittoja on ne niin kovia myrkkyjä,jamyöhempäänkin ilmaantua

    • nivel

      hei, minulla alkoi nivelten särky viime talvena. Munasarjasyöpä on leikattu ja hoidettu noin 6 v sitten.
      Oma antioksidanttilääkärini ehdotti Arthrobalans valmistetta Yliopiston apteekista, siinä on glukosamiinia. Yksi tabletti päivässä on todella suuresti helpottanut! sitä on myös toisilla nimillä, en tässä tietysti ole mikään tietyn tuotteen mainostaja.

      Kannattaisi selvittää joltain 'vaihtoehtoisen lääketieteen' lääkäriltä, monenlaista apua voi sinullekin olla. ITse on vain vaikea selvitellä, mikä ei esim vaikuttaisi hormoonitasapainoon huonolla tavalla. Minullakaan ei ole ollut mitään hormonikorvaushoitoja, koska en halunnut. Estrogeenia todnäk voi saada luonnollisistakin aineista ei vain pillereistä.
      Oletko tutkituttanut, ettei sinulla olisi osteoporoosin vaaraa? sekin voi tehdä kivuliaan olon.

    • Tietääkö kukaan

      Eikö naisen elimistö tuota estrogeenia ihan loppuun asti? Munasarjat etupäässä,mutta myös muuta elimet,en muista mitkä,mutta vain pieniä määriä?

      Horm pos ja neg rs on eroja,ovatko hormooniperäiset tavallisempia?Luin myös että jos on trippla neg agresiivinen,her2neg rs,niin niitä on harveminen ja ovat yhteydessä BRCA:aan?

    • kysyjä...

      Onko keneläkään uutta tietoa asiasta?

    • lam1

      joku oli kirjoittanut että voisi kokeilla tofua tai parsakaalia. Olen toista mieltä. Kehonrakentajathan käyttävät näitä kun haluavat poistaa kehostaan naishormonia..!!eli estrogeenia. Vai olenko väärässä??

    • noup

      Lam1; olet väärässä.

    • kissus..

      Moi! Joudun käyttämään Estrogeenia 2mg päivittäin minulta on poistettu sekä munasarjat,että kohtu 8-vuotta takaperin olen käyttänyt Estrogeenia välillä geelin muodossa .mutta tabletit olen todennut tehokkaimmiksi.kokeilin ilman ,mutta niveliä särkee entistä enemmin. Olen 50v käytän myös D-vit ja luontaistuotteita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe