Koirien kuvaukseen kamera.

Koirat kuvattavana

Elikkäs minä tartteisin suht hyvän kameran koirien kuvaamiseen.
Olen aloittelija, joten kamera saisi olla suht helppo ilman älyttömiä kikkailuja. En halua järkkäriä, jo pelkästään hinnan puolesta. Hinta saisi olla max. 400e ja merkki mieluiten canon. (muista ei ole kokemuksia..) Toki saa muitakin merkkejä ehdottaa.
Koiria kuvaisin pääosin, lähinnä leikkimiskuvia ja poseerauksia, mutta toki jos tuohon hintaan saisi sellaisen kameran jolla pystyisi kuvaamaan myös kaukana (100m) juoksevia koiria, olisi se plussaa. Hallilla kuvaus olisi myös mielessä (eli valoa olisi vähän)
Supertarkkoja kuvia en todellakaan liikkuvista koirista varmasti ton hintasella kameralla, mutta jos kuvista sentäs erottaisi onko kyseessä pää vai peppu, niin olisi hyvä ;)

Katsoin tällaisia kameroita, mitä mieltä näistä olette;
- Canon, PowerShot SX40 HS
- Canon, PowerShot S100 HS
- Canon IXUS 1100 HS



Kiitokset jo etukäteen!

22

624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse aloittteleva

      Jos tuo zoomi on tärkeä ominaisuus eikä kameran koolla ole väliä, niin valitse PowerShot SX40 HS. Jos taas pitää olla näppärän kokoinen kamera ja mahtua taskuun mutta zoomilla ei ole niin väliä, niin valitse PowerShot S100 HS

      Parasta on jos itse pääset liikkeeseen testaamaan ja vertaamaan kameroita. Silloin näkee mikä sopii omaan käteen ja mikä ei.

      Joku asiantuntija voi kenties tarkemmin kertoa ominaisuuksista lisää, kuten esim. jatkuva tarkennus joka kenties on hyvä asia liikkuvan kohteen kuvaamiseen tms.

    • PowerShottaaja

      Esittämästäsi kolmikosta valintani olisi ilman muuta Canon PowerShot S100 – jo senkin vuoksi, että minulla on sellainen:)

      Loistava kamera luokassaan.

      Siitä on juuri tulossa parannettu painos PowerShot S110, mutta lisäominaisuudet tuntuvat lähinnä tarpeettomilta (minulle). Parasta uutuuden tulossa markkinoille on se, että se painaa S100:n hintaa alaspäin.

      Tuo polttovälialue 24–120 mm (135-kokoa vastaavasti ilmoitettuna) on pokkarille aivan ihanteellinen. Pidän ulottuvaa laajakulmapäätä ehdottomasti tärkeämpänä kuin yltiöpitkää telepäätä. Kun kuvaus tapahtuu käsivaralta ja kameran näyttöä tiiraillen, ovat tuota pidemmät polttovälit lähinnä käyttökelvottomia.

      100 metrin päässä juoksevia koiria en edes yrittäisi kuvata S100:lla enkä muillakaan pokkareilla. Minulle tuollaisessa kohteessa olisi haastetta järkkärillänikin.

    • Valokuvaaja minäkin

      "100 metrin päässä juoksevia koiria en edes yrittäisi kuvata S100:lla enkä muillakaan pokkareilla. Minulle tuollaisessa kohteessa olisi haastetta järkkärillänikin"
      Saa tehtyä hyvinkin. Koira ei vain kovin hyvin näy kuvasa.

      • PowerShottaaja

        >Saa tehtyä hyvinkin. Koira ei vain kovin hyvin näy kuvasa.

        Juuri siksi en yritäkään. Haluan kuvistani parempia.

        Miksi sanot homman onnistuvan "hyvinkin", mutta heti seuraavassa hengenvedossa kiellät sanoneesi niin?


    • koirat kuvattavana

      Tarkennusta vielä tarpeista. Kuvaisin koiria esim. lenkkeillessä tai sisällä hallissa. Ulkona koirien kuvaus keskittyy lähinnnä telmimiskuviin, eli koirat liikkuu ja matkaa olisi 5 metristä pariin- kolmeen kymmeneen metriin. Sadan metrin kuvauksen saan siis unohtaa. :) Hallissa kuvatessa valaistus on huono ja sielläkin pitäisi koira saada ikuistettua liikkeessä ja vieläpä pienen (~30m) matkan päästä.. vrt. agility.

      Pieni koko kameralle olisi toki suuri plussa, koska kameraa olisi tarkoitus siellä lenkkipoluilla mukana pitää.

      Tuosta PowerShot S100: sta, riittääkö siinä polttoväli kuvata koiria vähän kauempaakin?
      SX40 olisi ihanteellinen minun tarpeisiin mutta turhan iso. Ei mahdu taskuun :/ Onko olemassa jotain näppäriä laukkuja kameralle mikä kulkisi mukana esim. lenkillä..?
      Millanen on Canon, PowerShot SX260 HS?
      Riittääkö valovoima kuvaamaan hämärässä hallissa, f/3,5 – f/6,8..? vai pitääkö näissä kameroissa olla lisänä toinen salama? (vai saako pokkareihin edes lisäsalamaa....)
      Hitto kun mä en tajua näistä yhtään mitään! :(

      • PowerShottaaja

        >Tuosta PowerShot S100: sta, riittääkö siinä polttoväli
        >kuvata koiria vähän kauempaakin?

        Kyllä tuolla S100:n objektiivin "pitkällä päällä" koiran vähän kauempaakin kuvaa, mutta koira saa silloin olla mieluummin nöffi tai tanskandoggi kuin kääpiöpilsneri vai mikäseon. Ja se saa olla mieluummin paikoillaan kuin liikkeessä.

        S100:n objektiivin valovoima on lyhyessä päässä pokkarille mainio 2.0, mutta telepäässä se pimenee 5.9:ään. S100:kin kun on vain pokkari, valitettavasti!

        >Riittääkö valovoima kuvaamaan hämärässä hallissa,
        >f/3,5 – f/6,8..? vai pitääkö näissä kameroissa olla lisänä
        >toinen salama? (vai saako pokkareihin edes lisäsalamaa....)

        Hämäryys on suhteellinen käsite. En ole noissa koirahalleissa juuri vieraillut, joten kokemusperäistä tietoa ei ole. Valovoima riittää S100:lla sitä paremmin, mitä lähempänä kuvauskohteet ovat ja mitä vähemmän ne liikkuvat.

        Varsinaisissa (pienissä) pokkareissa ei useimmiten ole lisävarustekenkää salamaa varten, ei S100:ssakaan. Vähän isommissa ja kalliimmissa kompakteissa on. Lisävarusteena voi käyttää orjasalamaa, joka laukeaa havaitessaan pokkarin oman salaman laukeavan (mutta laukeaa myös naapurikuvaajien salamavaloista). Valaistakseen riittävästi kauemmas on lisäsalaman oltava niin tehokas, että se helposti maksaa pokkarin tai parin hinnan.

        Kun kuvataan

        • kauempana olevia kohteita
        • liikkuvia kohteita
        • heikossa valossa

        on oltava valmis käyttämään rahaa ja kehittämään taitojaan. Käytännössä tarvitaan useimmiten järjestelmäkamera, valovoimainen ja pitkäpolttovälinen (kallis) objektiivi sekä mahdollisesti tehokas salama(järjestelmä). Ja kuten Canonisti minäkin sanoo, on etsimen avulla tähtääminen liikkuvia kohteita kuvattaessa aivan toista kuin pokkarin tai vastaavan takanäytön tihrustaminen! Etsimellisten kunnon kameroiden hinnat alkavat siitä mihin pokkareiden hinnat päättyvät (karrikoidusti).

        Halvan osoita-ja-laukaise-kameran rajoitukset tulevat kuvailemassasi käytössä hyvin nopeasti vastaan.


    • Canonisti minäkin

      Liikkuvan kohteen kuvaamisen yrittäminen etsimettömällä vekottimella ei ole kovin järkevää. Tuollaisessa käytössä pitäisi olla runko jossa on riittävän hyvä tarkennus. Esimerkiksi Canonilla 7D. Objektiiviksi käy hyvin vaikka f/2.8 70 - 200 mm zoomi. Eli hintaluokka on moninkertainen.

      Esittämässäsi hintaluokassa, vähän toki yli, on Canonilta G-sarja. Se ei ole ihan riittävän nopea, mutta siinä on sentään etsin.

      Samoin 600D kittiä saa tällä hetkellä 300€:lla. Sen ongelma on susi surkea zoomi. Tuolla surkeallakin zoomilla se on parempi koirakuvauksessa kuin yksikään etsimetön pokkari. Siihen voi ostaa myöhemmin vaikka käytetyn 135 mm:sen.

      • Canonisti minäkin

        Tuo kaksisatanen toimisi:

        http://www.rajalacamera.fi/canon-ef-200-2.8l-usm-ii-vaihtolaite/VAIHTOLAITE783236/dp?openGroup=492

        Rajalassa vaihtolaitteena alle 700€.

        Rungossa pitää olla hyvä tarkennuksen laskenta ja riittävästi pisteitä. Kuusisatanen ei ole paras mahdollinen koirakuvaukseen. Vanhoista rungoista 50D esimerkiksi olisi toimiva vaihtoehto:

        http://www.rajalacamera.fi/canon-eos-50d-vaihtolaite/VAIHTOLAITE783432/dp?openGroup=492

        Noiden lisäksi vielä normaaliksi f/2.0 35 mm, niin koirakuvien saminen ei olisi kamerasta kiinni. Koko setin hinta on alle 1500€.


    • Johnnymale

      minusta pokkareissa ei ole yhtään kyvää kameraa koirien kuvaamiseen. Ja minullakin on muuten pokkari.

      D700 Sigman 70-200 hinta tänäpäivänä n. 2000 €. tuolla aikanaan sai hyviä kuvia koirista ja omistajista.

    • Katso täältä
    • koirat kuvattavana

      Entäs sellainen paketti kuin Canon Eos 600D 18-55 IS 55-250 IS tuplakit..?
      Näyttäis olevan tarjouksessa. (799e, ei kallis?)

      Jos sittenkin kallistuisin järkkäriin...
      Kuinka pitkälle tuolla pitkällä putkella pääsee?

      • Valovoimaa tarviit

        Riittävän pitkälle.

        Sisällä kuvaamiseen tarvitset kyllä valovoimaisen objektiivin, siksi sanoisin että hanki pelkkä runko ja siihen 100mm f/2 USM objektiivi.


      • Heheheee...
        Valovoimaa tarviit kirjoitti:

        Riittävän pitkälle.

        Sisällä kuvaamiseen tarvitset kyllä valovoimaisen objektiivin, siksi sanoisin että hanki pelkkä runko ja siihen 100mm f/2 USM objektiivi.

        Aiika outoa että pokkarilla saa ihan OK kuvia sisätiloissa (myös ilman salamaa) mutta järkkärille pitää olla noinkin valovoimainen putki ;-)


      • N-merkillä kuvaava

        >799e, ei kallis?

        Canon EOS 600D 18-55 mm IS tänään Musta Pörssi Merituulen avajaistarjouksessa (Espoossa) 499 € (40 kpl:een erä, 1 kpl/asiakas).

        Canon EF-S 55-250 mm f/4-5.6 IS II maksaisi tänään TopShotissa 249 €.

        Nuo tarjoukset yhteensä 748 €.

        Mikä on sitten kenellekin kallis?


      • pitkälle?

        ”Kuinka pitkälle tuolla pitkällä putkella pääsee?”
        —eiköhän tuollaisella pääse ihan Timbuktuun asti


      • Canonisti minäkin
        Heheheee... kirjoitti:

        Aiika outoa että pokkarilla saa ihan OK kuvia sisätiloissa (myös ilman salamaa) mutta järkkärille pitää olla noinkin valovoimainen putki ;-)

        Näytä se pokkari, jolla saa ok kuvia sisätiloissa? No G15:ta en ole testannut.


    • koira kuvattavana

      Lisäystä vielä edelliseen..

      Millainen tuossa on videokuvaus? Otetaan treeniporukassa usein myös videokuvaa että nähdään omat virheet (toko).

    • Ei onnaa noilla

      Pokkarilla tai bridgekameralla hyvän kuvan saaminen liikkuvasta koirasta on niin vaikea tehtävä, että neuvon suosiolla ostamaan kunnollisen peilijärjestelmäkameran ja nopeasti tarkentavan objektiivin (myös objektiivien tarkennusnopeuksissa ja tarkennuksen osumatarkkuuksissa on eroja)

      Sori, jos totuus koskee.

      • totuus?

        Mistä se tulee, että joku on niin viisas, että tietää miten muiden pitäisi kuvata?


      • Siksi että
        totuus? kirjoitti:

        Mistä se tulee, että joku on niin viisas, että tietää miten muiden pitäisi kuvata?

        Kokemus puhuu. Pienen liikkuvan kohteen kuvaaminen on vaikeaa ihan jo teknisesti.


      • osta kilpikonna
        Siksi että kirjoitti:

        Kokemus puhuu. Pienen liikkuvan kohteen kuvaaminen on vaikeaa ihan jo teknisesti.

        Ei koiria kannata kuvata.
        Ainakaan et ostaisi sitä varten kameran.
        Koirisra on miljoona turhaa kuvaa.
        Ei kannata.
        Lisäksi kuten jo joku sividti on koirien kuvaaminen ihan kauheen vaikeeta ku neliikkuu ja kaikkee....


    • Harrastelija..

      Itse kuvailin aika pitkään Olympuksen kompakti kameralla liikkuvia kohteita. Toimi ihan hyvin mutta nyt ko kameraa ei edes saa enää mistään, on jo senverran vanha. Tällä hetkellä omistan Canon eos500D. Siinä kitti putki ja joku halpa Tamronin zoom. Ja hyvin toimii. 500D ei ole kovin kallis mutta silti saa liikkuvistakin kuvista aika tarkkoja. Että ei se kameran hinta niistä kuvista parempia tee ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1425
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      967
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      867
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      840
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      737
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe