Baguio, matkustuskokemuksia?

tapsu55

Ajattelin ottaa toukokuussa kesälomat ulos ja matkustaa Filppulaan Luzonille ja Baguioon.
Onko Clark lähin lentokenttä?
Vai matkustanko Manilasta bussilla?
Samalla reissulla voisi käydä ensin Subic Baylla ja jatkaa sieltä matkaa Baguioon tai rannikko pitkin pohjoiseen.
Villapusero mukaan myös? :O)
Kannattaisko kuitenkin ottaa hotelli rannalta, La Unionista tai San Fernardo Citystä, ja tehdä päiväretkiä Baguioon?

10

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Balicasag

      Clark on lahin kansainvalinen kentta tuolle suunnalle, tosin paikallislennoille kenttia on pitkin poikin pohjoista ja loydat ne Cebu Pacificin tai PAL sivuilta. Esim. Baguiossa on oma paikalliskentta. Clarkista on helppo kayda Subic Baylla ja vaikkapa Pinatubo tulivuorella. Lisaksi Clarkista pohjoiseen 2-3 tuntia autolla on 100 Islands, joka on ihan nakemisen arvoinen juttu. La union ei ole meren rannalla ja jos rantaa haluat niin suuntaa san Fernandoon. San Fernandoja on sitten kaksi toinen Pangasinassa ja toinen pohjoisempana, tassa tapauksessa tarkoitan tuota pohjoisempaa merenrantakaupunkia. Kesalla Baguiossa on Filippinilaisille viileaa, mutta suomailaisen mittapuun mukaan ihan riittavan lamminta, joten iltoja varten pitkahihainen paita matkaan.

      Clarkista Baguioon maanteitse paasee ensi North Luzon Highwayta Tarlaciin ja siita Mc Arthur Highwayta kohti pohjoista. Liikenne oman kokemuksen mukaan Clarkin jalkeen ei ole paha jos matkalle ei satu onnettomuuksia. Matka-aika on siina 5-7 tuntia. Itse olen noilla nurkilla ajellut Moottoripyoralla muutamaan kertaan ja ihan kaymisen arvoisia paikkoja.

    • LCC

      Jätä sitten pari välipäivää Baguion ja paluun välille,koska on omakohtaisia kokemuksia mitä kunnon taifuuni saa aikaan siellä,tiet sortuivat ja vettä tosiaan satoi.
      Mutta se oli päivä tai kaksi kun teitä oli parsittu kulkukuntoon.
      Mukava pikku paikka vuorilla.
      Matka ajettiin autolla Manilasta,matka aikaa en muista,olikohan muutama tunti.
      Joku ohut fleece ei ole pahitteeksi,ilmasto vastaa suomen syksyä.
      Onko toukokuu vielä taifuuniaikaa,jos ei silloin mitään vaaroja ei ole.
      Siihen aikaan oli myöskin lentoyhteys Baguioon.

    • angeles city

      San Fernando on La unionin provinssin pääkaupunki, ja sieltä löytyy esim maan parhaat surffaus paikat, noita San Fernandoja taitaa olla ainaki 6 kappaletta Filippiineillä. Toukokuussa ei Baguiossa tarvii pitkähihasta :D eikä taifuunia tarvi pelätä. Manilasta, esim Cubaosta ja Pasaysta lähtee busseja Baguioon, samoin jos lennät Clarkiin, nii Daun bussiterminaalista lähtee busseja sinne,,,, Melkeen joka kylässä Luzonilla, bussi / jeepney terminaalista lähtee jonkin sortin kulkupelejä Baguioon.

      • Yes, lentämällä pääsee ainakin Cauayaniin ja Laogiin Clarkin lisäksi. Sieltä reittikartoistahan ne paikat löytyi..


    • Kiitoksia paljon vastauksista, näköjään kun asiallisesti kysyy niin saa myös asiallisia vastauksia...
      Täytyy ottaa kopio tästä sivusta, jotta muistaa kaikki paikat ja ohjeet.:O)
      Keväällä lennän ensin Cebuun sieltä vissiin Clarkiin, onkohan Clarkiin suoria lentoja Cebusta?
      Kolmen viikon joululomalla menen Cebun kautta Davaoon ja Sama Islandille, sitten takaisin Cebuun ja Bantayalle noin viikoksi.
      Onko Malapasqua ja Camotes pariskunnalle käymisen arvoisia paikkoja?
      En osaa sukeltaa, mutta snorklaan ja kalastelen kyllä.
      Boholilla olen jo käynyt.
      Minusta näytti, että Baguioon on vain yksityislentoja?

    • angeles city

      Muistaakseni Cebu Pacific lentää suoraan Cebusta Clarkin kentälle, ei tosin jokapäivä. Camotes ei ainakaan vielä pitäis olla kovin turistien pilaama, ja Malapascua sukeltajien suosiossa, kuulemma erittäin kirkkaat vedet, kummassakaan en oo viel käynyt, mut suunnitteilla ;) Tällä hetkellä ei taida olla mitään lentoyhtiötä joka lentäis Baguioon, viimevuonna yks kone tais pudota sielä

      • Yes, esim vappupäivänä 2103 Cebu Pasificlla on suora lento Cebusta Clarkiin, ja hinta vielä kohtuullinen promohinta, 1300php, meno.
        Olen oppinut ostamaan Filppulassa vain menolipun, koska lentäminen sen verran halpaa lystiä.
        Suunnitelmat kun vaihtuu koko ajan, eikä tarvi strressata sen paluulipun päivämäärän kanssa, kun ostaa pelkän menolipun.
        Bantayania kehuttiin "pikku-Boracayksi", täytyy käydä jouluna testaamassa.
        Ja täytyy tietysti kevällä käydä tsekkaamassa Angeles city ja subic bay, ja sitten jatkaa pohjois-Luzonille.


    • pera6163u6

      PALUULENTO PITÄÄ OLLA OSTETTUNA, TAI ET PÄÄSE MAAHAN! Riippuu viranomaisesta tiskin toisella puolen... Korjatkaa jos käytäntö on muuttunut.

      San Fernando City on La Unionin (meren rannalla) provinssin pääkaupunki, City of San Fernando on Pampangan provinssin pääkaupunki ("kiinni" Angeles Cityssä, n. 15km etelään).

      Yleisesti "kätevin" ja halvin tapa liikkua luzonilla pohjoiseen manilasta on bussi. Manilasta pohjoiseen arviot matka-ajoista:
      -Clark (Dau-bussiterminaali, josta voi tehdä vaihtoja lähes kaikkiin pohjoisen bussireiteille) 1-2h
      -Baguio 5-7h
      -San Fernando City, La Union 5-7h
      -Vigan City, Ilocos Sur 8-10h
      -Laoag, Ilocos Norte 10-12h

      La Union

      La Unionissa on San Juan, pohjoisen "surffipääkaupunki". Aallot ovat melko vaatimattomia, parempia löytyy mm. Balerista (Auroran provinssi), tai Bicolin alueelta etelään Manilasta. San Juan on noin 15 km pohjoiseen provinssin pääkaupungista San Fernando Citystä. Bauang sijaitsee noin 10 km etelään San Fernando Citystä, ja siellä on myös resortteja ja muutama halpa (tyttö)baari länkkäreille. Majoituksen taso on yleisesti vaatimaton eurooppalaiseen verrattuna. Jos on pätäkkää, voi yöpyä korkealuokkaisessa Thunder Bird resortissa San Fernando Cityn liepeillä (n. 100e/yö). Thunder bird sijaitsee poro pointin kaupunginosassa rannalla, josta löytyy myös punaisten lyhtyjen alue (ei länkkäreille), öljysatama, ja maahanmuuttovirasto (jossa voit pidentää oleskelulupaa, automaattisestihan se on vain 21 päivää saapumisesta, täällä EI JONOJA). Thunder birdistä on myös ilmainen kuljetus minibussilla baguioon (60-90min).

      Vigan City, provinssi Ilocos Sur

      Pari tuntia pohjoiseen San Fernando Citystä, unescon maailmanperintökaupunki. Ei pahemmin nähtävää paitsi vanha kaupunki.

      Laoag, provinssi Ilocos Norte

      Pari tuntia Vigan Citystä pohjoiseen. Samassa provinssissa Batac City, jossa sijaitsee diktaattori Ferdinand Marcoksen mausoleumi ja ehkä vaimon kenkäkokoelma (?). Laoagiin menee lentoja (luultavasti clarkista). Laoagissa on sijaitsee myös Fort Ilocandia, ainoa "viiden tähden resortti" pohjoisessa. Lakanatkin ovat 80-luvulta... Kiinalaisia/taiwanilaisia turisteja ja ilotyttöjä. Laoagista on noin tunnin matka pagudpudiin, jossa ei vielä pahaa massaturismia ja eräät aasian parhaista valkoisista rannoista (kuulemma). Matkalla maan toistaiseksi ainoa tuulivoimapuisto (33MW).

      Baguio

      Pitkähihainen riittää. "Express"-busseja manilasta ilman stoppeja (mm. Victory Liner). Baguiossa (tai muuallakaan) ei kannata yö aikaan liikkua jalkasin, ainakaan keskuspuistossa. Viereisten provinssien kriminaalit tuleet korealaisten perässä perseilemään. Baguiosta pitkä (6h mutta vain noin 100km) matka Sagadaan, viereiseen provinssiin nimeltä Mountain Province ahtaita vuoristoteitä pitkin. Sagadassa riisiterassit ja jotain luolia.

      Jos et ole vielä lyönyt mitään lukkoon kannattaa myös harkita Palawanin provinssia/saarta. Siellä mm. puerto princesa city, el nido (koralliriutat), ja coron busuangan saarella (japanilaisten laivahylkyjen sukeltelua).

      Jos aikaa on rajallisesti, bussissa istuminen kyllä varmaan turhauttaa...

      Jos liikut naisseurassa, jättäisin angeles cityn ja subic bayn väliin.

      • Kiitos paljon hyvästä vastauksesta, Pera6..
        Tuolla pelkällä menolipulla tarkoitan Filppulan sisäisiä lentoja, tottakai mulla on maahantullessa meno-paluu-lippu Härmään ja takaisin.
        En ole vielä lyönyt lukkoon mitään. Otanpa tuosta printin neuvoistasi.
        Aikaa mulla on siellä kolme viikkoa eli ne 21 pv ilman visaa.
        Tulo 10.12.12 ja paluu 31.12.12


      • pera6163u6
        tapsu55 kirjoitti:

        Kiitos paljon hyvästä vastauksesta, Pera6..
        Tuolla pelkällä menolipulla tarkoitan Filppulan sisäisiä lentoja, tottakai mulla on maahantullessa meno-paluu-lippu Härmään ja takaisin.
        En ole vielä lyönyt lukkoon mitään. Otanpa tuosta printin neuvoistasi.
        Aikaa mulla on siellä kolme viikkoa eli ne 21 pv ilman visaa.
        Tulo 10.12.12 ja paluu 31.12.12

        Hyvältä kuulostaa. Ennen jouluaattoa (joskus 20-24.) tulee olemaan sitten hirveät ruuhkat kaiken liikenteen suhteen. Erityisesti manilasta provinsseihin busseilla. Kannattaa rauhoittaa tuo aika ainakin matkustamisen suhteen.

        Ja pohjoisen reiteillä paras bussiyhtiö on PARTAS seuraavilla reiteillä:
        Manila - La Union - Vigan - Laoag (yhtä menoa se 12-14 tuntia)
        Baguio - La Union - Vigan - Laoag

        Partas ei kuitenkaan muistaakseni mene manilasta baguioon. Manila - Baguio välille paras on Victory Linerin express linja joka ei pysähdy. Jos haluat clarkista baguioon, dau-terminaalista menee useita bussiyhtiötä sinne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5594
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2413
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2332
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1069
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1054
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      781
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    Aihe